Студопедия — Характерні роботи ПР кузовів, кабін та платфооррм
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Характерні роботи ПР кузовів, кабін та платфооррм






Розбирання кузовів і кабін. Кузови і кабіни, що пройшли зовнішнє миття разом з автомобілем, демонтують з шасі і піддають попередньому розбиранню, при якій знімають всі деталі, що закривають корпус з внутрішньої і зовнішньої сторін. Зняті деталі залежно від їх стану направляють на відповідні виробничі ділянки (для комплектації, ремонту) або на склад утилю.

З корпусу кузови (кабіни) видаляють стару фарбу - або вручну за допомогою металевих скребків і щіток, або хімічним способом із застосуванням паст і рідин, що змивають покриття, або дробеструйним способом, що руйнує лакофарбову плівку і додає поверхні кузова шорсткість, що сприяє якісній попередній підготовці поверхні до забарвлення.

Повністю кузов (кабіну) на деталі не розбирають, оскільки багато частин є зварними. Кузов (кабіну) розбирають до такого ступеня, щоб можна було перевірити і при необхідності замінити несучі і інші пошкоджені елементи. Болти, що сполучають стики панелей, відкручують, місця точкової зварки розрубують, а кльопані шви розшивають, видаляючи головки заклепок. Доступні для огляду з'єднання деталі, в яких пошкодження не знайдені, розбиранню не підлягають. Дефектування деталей кузовів (кабіни) проводять за допомогою контрольних шаблонів і кондукторів. Деталі з пошкодженими посадочними місцями, деформовані, не підлягаючі відновленню правкою, а також що мають сильне корозійне руйнування, вибраковують. При частковій корозії деталь підлягає відновленню.

Для зручності розбирання, дефектуванні і ремонту кузова (кабіни) застосовують стенди.

Усунення пошкоджень кузовів (кабін) і оперення. Технологічний процес відновлення кузовів (кабін) і оперення включає операції, виконувані в певній послідовності.

Попередня правка деформованих корпусів і кабін виробляється на стендах, оснащених силовими гідроциліндрами, або за допомогою набору розтяжок. При значних деформаціях застосовують правку з нагрівом, при невеликих - холодну правку. Попередню правку виконують перед зварювальними роботами, оскільки при додатку розтягуючих зусиль можуть утворитися тріщини або розриви, які надалі заварюють.

Видалення пошкоджених ділянок кузовів і кабін здійснюють газовим різанням або фасонним різцем типу «ластівчин хвіст» з пневматичним приводом. Перед вирізкою пошкоджені ділянки розмічають крейдою за допомогою шаблонів, які формою відповідають додатковим ремонтним деталям, але менше за них на 25 мм на сторону.

Виготовлення додаткових ремонтних деталей звичайно починають з розмітки листового прокату. На нього наносять зовнішній контур деталі, контури внутрішніх вирізів і місця розташування отворів, а також указують місця гнучкі. Листовий прокат ріжуть по розмітці на ножицях гільйотин, що мають прямі і круглі ножі. Точніший і продуктивніший спосіб отримання заготівок - різання прокату на ножицях гільйотин і прес-ножицях без розмітки по упору або за допомогою накладних шаблонів.

Гибку заготівок звичайно виконують в універсальних гибочних штампах на ексцентрикових або фрикційних пресах, рідше - на профілегибочних верстатах з використанням профільованого інструменту.

Порожнисті просторові деталі виготовляють ручним і машинним вибиванням, формуванням на спеціальних матрицях (формблоках), штампуванням на молотах, витяжкою на пресах.

Отвори в ДРД продавлюють на пресах в штампах за допомогою шаблонів або ділильно-копіювальних пристроїв. Менш продуктивним і економічним є свердлення отворів.

Усунення тріщин, пробоїн і розривів здійснюють зваркою - газової або дугової в середовищі вуглекислого газу. Для обмеження розповсюдження тріщини перед зваркою її кінці засвердлюють, а потім зварювані ділянки виправляють.

Проковування і зачистка зварних швів необхідне для зміцнення місця зварки, поліпшення герметичності і додання кузову потрібного профілю. Для проковування використовують пневматичний рихтувальний молоток і комплект підтримки. Місця зварки зачищають шліфувальними кругами, встановленими в пневматичних або електричних шліфувальних машинах.

Обробка кузовів і кабін призначена для додання їм правильної геометричної форми і необхідної шорсткості. Вм'ятини і випучини усувають за допомогою пневматичних рихтувальних молотків або уручну. Невеликі вм'ятини на облицювальних поверхнях закладають припоями або пластмасами.

Вирівняну поверхню кузова (кабіни) очищають від слідів корозії, окалини і напливів від зварки за допомогою переносних пневматичних або електричних шліфувальних машинок або електромеханічних щіток. Поверхню кузова (кабіни) після знежирення лужним розчином промивають водою, обдувають гарячим повітрям, потім наносять шар грунту, шпатлюють і шліфують за допомогою пневматичних або електричних шліфувальних машинок, а також уручну пемзою і шліфувальними шкірками.

Збірка і фарбування кузовів і кабін. Збірку здійснюють в дві стадії. Перша стадія передує фарбуванню. На кузов встановлюють двері, крила, капот, облицьовування радіатора, бризковіки і інші деталі, що підлягають забарвленню разом з кузовом, а також деталі, які при збірці після забарвлення можуть пошкодити лакофарбове покриття. Збирані частини повинні бути заздалегідь відремонтовані і загрунтовані. Друга стадія - збірка кузовів і кабін після фарбування - полягає в установці на них всіх відремонтованих деталей і складальних одиниць.

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 1009. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия