Студопедия — Система воздухо постачання
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Система воздухо постачання






Система воздухо постачання повинна забезпечувати людей в притулку необхідною кількістю повітря відповідної температури, вологості і газового складу в умовах, якими характеризується складний осередок ураження.

Воздухоснабжение притулків здійснюється за рахунок зовнішнього повітря за умови його попереднього очищення. Система воздухоснабжения не лише потрапляє в притулок необхідна кількість повітря, але і захищає від попадання всередину спорудження радіоактивного пилу, ОР, бактерійних засобів, диму і окислу вуглецю при пожежах.

Залежно від конкретних умов і вимог спеціальні пристрої в системі воздухоснабжения виконують і додаткові функції, наприклад, підігрівають або охолоджують повітря, осушують або зволожують його.

Система воздухоснабжения, як правило, працює по двох режимах: чистій вентиляції (перший режим) і фильтро вентиляції (другий режим). Якщо притулок розташований в пожежонебезпечному районі (нафтопереробне підприємство) або в районі можливої загазованості небезпечними хімічними речовинами, додатково передбачають режим регенерації внутрішнього повітря (тобто відновлення газового складу, як це робиться на підводних човнах) і створення підбору (режим 3).

У режимі чистої вентиляції (режим 1) зовнішнє повітря очищається тільки від пилу (у тому числі радіоактивною). Подається він з урахуванням необхідності видалення тепловиділень і вологи, тому кількість повітря залежно від кліматичного пояса може коливатися в дуже широких межах.

На одного укриваного подається 8-13 м3 залежно від кліматичної зони.

У цьому режимі кількість повітря, що видаляється, повинна складати 0, 9 від об'єму припливного повітря.

При режимі фильтро вентиляції (режим 2) повітря додатково пропускають через фільтри-поглиначі, де він очищається від ОР і бактерійних засобів. Фільтри-поглиначі мають певну пропускну спроможність. Тому в режимі фильтро вентиляції подання повітря скорочується, але і при цьому необхідно забезпечити необхідний режим температурної вологості усередині: споруди і підпір повітря.

На одного укриваного подається 2 м3/ч повітря, працюючого на ПУ, - 5м/ч: працюючого у фильтро вентиляційній камері з електро вентилятором - 10м3 /ч.

У 3-ій і 4-ій кліматичних зонах об'єм повітря, що подається, збільшується до 10 м3/ч на укриваного або застосовується пристрій для охолодження повітря.

При режимі 2 має бути забезпечений підпір повітря не менше 5 мм вод. Стовпа (як і при інших режимах воздухоснабжения притулку).

Система воздухоснабжения включає повітрозабірні пристрої, проти запорошені фільтри, фільтри-поглиначі, вентилятори, розводящу мережу, воздухо-регулирующие і захисні пристрої, а також при необхідності засобу регенерації, тепломісткі фільтри (воздухо охолоджувачі), фільтр для очищення повітря від окислу вуглецю.

Воздухоогорожу для режиму чистої вентиляції зазвичай поєднують з галереєю аварійного виходу, другу прокладають окремо. Кожен воздухозабор повинен мати обладнаний противибуховим пристроєм.

При виході з ладу воздухо огорожі фильтро вентиляції можна використати воздухо огорожу чистої вентиляції, для чого між воздухо огорожами прокладають - перемичку у вигляді металевої труби з герметичним клапаном.

Для воздухо постачання в сучасних притулках застосовують фильтро вентиляційні комплекти ФВК- 1 і ФВК- 2, які розміщуються в окремому приміщенні притулку у фильтро вентиляційній камері. Один комплект ФВК-1ИЛИ ФВК- 2 розрахований на 150 чел.

Одночасно з цим включають регенеративну установку РУ- 150/6, яка повітря з приміщень притулку, очищає від вуглекислого газу і збагачує киснем. Зовнішнє повітря після проходження через фільтр ФГ- 70 і внутрішнє повітря після регенерації в установках РУ- 150/6 охолоджується у воздухо охолоджувачах і електроручним вентилятором ЭРВ- 600/300 подається в приміщення притулку.

Для регенерації повітря можна використати регенеративний патрон з ХПІ що поглинає вуглекислоту у поєднанні з кисневим (повітряним) балоном. При цьому на одну людину вимагається о 1 годині поглинути 20 л вуглекислоти і подати 25 л кисню.

Мережі повітропроводів, розташовані в притулку, забарвлюються: режиму чистої вентиляції у білий колір, режиму фильтро вентиляції і рециркуляції в червоний колір.

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 634. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия