Студопедия — Оцінка стійкості тваринництва
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Оцінка стійкості тваринництва






Розрахунки стійкості роботи тваринництва проводити на тлі можливого радіоактивного зараження, хімічного і біологічного зараження.

До початкових даних обстановки віднести:

- забезпеченість технікою паливно-мастильними матеріалами;

- електроенергією;

- вакцинами;

- сироватками і іншими препаратами ветеринарної медицини;

- забезпеченість технологічного переробного процесу тваринницької продукції;

- умови утримання тварин;

- забезпеченість тварин кормами, водою і можливість укриття тварин;

- можливість втрати фахівців і інших працівників тваринництва;

- запланований об'єм продукції тваринництва.

Основний показник стійкості роботи тваринництва це рівень виробництва валової м'ясної і молочної продукції в натурі.

Для оцінки стійкості роботи тваринництва використовують формулу:

Ужив=(ОВП/Вп)*100%.

де: Ужив – стійкість роботи тваринництва, в %;

ОВП – залишкова валова маса - молочна продукція в л, кг;

Вп – валова продукція.

Залишкова валова продукція розраховується по формулі:

ОВП=Вп-(Ппт).

де: Пп – програмированая валова продукція в натурі в кг або літрах;

Пт – втрати продукції тваринництва від зміни технології виробництва.

Розраховуючи втрати необхідно користуватися спеціальними таблицями втрат тваринницької продукції при поразці радіоактивними речовинами, небезпечними хімічними і біологічними засобами.

 

Оцінка стійкості роботи машинотракторного парку (МТП)

Для оцінки стійкості роботи МТП необхідно використати наступні початкові дані: прогноз можливих надзвичайних ситуацій в мирний час; забезпеченість фахівцями, механізаторами після проведення мобілізації; наявність техніки, олії і пального у необхідній кількості для технологічного процесу; забезпечення електроенергією і автономними джерелами електроенергетики.

Необхідно визначити коефіцієнт технічної готовності техніки, механізмів і паливно-енергетичної системи.

Коефіцієнт технічної готовності МТП розраховується по формулі:

Ктг=1-(Дремн).

де Дрем – ці перебування тракторів і автомобілів на ремонті і технічному обслуговуванні.

Дн – загальна кількість днів перебування тракторів і автомобілів на об'єкті.

Коефіцієнт використання МТП визначають по формулі:

Кирн

де Др – фактично відпрацьовані трактори-дні;

Дн – загальна кількість днів перебування тракторів і автомобілів на об'єкті.

Оцінюючи стійкість матеріально-технічного і енергетичного забезпечення необхідно визначити запаси палива, можливості використання меного сировини і енергії, автономні джерела енерговступу, запаси сировини, можливості постачання готової продукції замовникам, умови збереження готової продукції, можливість транспорту і засобів механізації.

 

Основні напрями підвищення стійкості роботи сільськогосподарського об'єкту в НС: забезпечення захисту людей і їх життєдіяльності (економісти); стійкість роботи рослинництва (агрономи); стійкість роботи тваринництва (ветеринари, біотехнологи); стійкість роботи МТП (ГМО) (механіки, гідромеліоратори).

Забезпечення захисту людей і їх життєдіяльності. Створення на об'єкті надійної системи сповіщення при загрозі нападу супротивника, радіоактивного зараження, хімічного і біологічного, загрозу стихійного лиха і виробничої аварії. Організація розвідки і спостереження за радіоактивним зараженням, хімічним і біологічним зараженням; гідрометеорологічне спостереження за рівнем води, напрямом і швидкістю вітру, рухом і розширенням хмари радіоактивного зараження, СДОР і ОР.

Створення фонду захисних споруджень ЦЗ, запасів засобів індивідуального захисту і забезпечення своєчасної видачі їх населенню.

Своєчасна підготовка до масової санітарної обробки населення і знезараження одягу, організація взаємодії з органами охорони здоров'я для медичного обслуговування населення в НС.

Підготовка до евакуації населення, розміщеного в зонах руйнувань і катастрофічної повені. Своєчасна підготовка місць евакуації, організація прийому евакуаційного населення на територію населених пунктів. Забезпечення населення продуктами харчування, питною водою, предметами першої необхідності; комунально-бытовое обслуговування населення з урахуванням проведення евакуаційних заходів, забезпечення захисту продовольчих запасів.

Навчання населення способом захисту, надання першої допомоги, практичним діям в умовах НС, морально-психологічна підготовка населення до виживання.

Забезпечення чіткої інформації про обстановку, що склалася, і правила дій і поведінки населення в НС мирного і військового часу.

Стійкість роботи галузі рослинництва. Планування і проведення заходів по захисту с/г рослин, урожаю в різних НС. Встановлення надійної взаємодії із станцією захисту рослин, радіологічного і агрохимичной лабораторією для організації спостереження за зараженістю посівів с/г культур і грунтів, вибір необхідних проб і їх аналіз. Впровадження і виробництво високоврожайних, стійких проти небезпечних хвороб і шкідників с/г культур.

Підготовка техніки і хімічних засобів захисту с/г культур від біологічних засобів поразки.

Розробка заходів збереження урожаю в умовах обмеженості забезпечення людьми, технікою, пальним і оліями, порушення міжгалузевих зв'язків, технології доведення урожаю до кондиції.

Організація збереження і переробки урожаю в господарстві при порушенні зв'язків із заготівниками і підприємствами, і організації по переробці.

Розробка і підготовка до впровадження спрощених технологій вирощування с/г культур, підготовка до сівозміни і перепрофілювання рослинництва.

Забезпечення ефективного використання с/г земель в умовах радіоактивного забруднення, зараження хімічними і біологічними засобами.

Підготовка усіх засобів для захисту працюючих в рослинництві в різних умови НС.

Стійкість роботи галузі тваринництва. Підготовка до проведення ветеринарно-санітарних заходів, спрямованих на зниження втрат тварин від сучасних засобів поразки. Своєчасна підготовка приміщень для утримання тварин. Розробка заходів захисту тварин на пасовищах. Створення запасів кормів і організація забезпечення водою. Організація ветеринарної розвідки в господарстві для елітного поголів'я тварин.

Розробка заходів евакуації тварин із зон можливих руйнувань, катастрофічного затоплення, районів хімічного зараження підготовка до евакуації тварин. Планування заходів захисту кормів, джерел водопостачання і тваринницьких ферм.

Створення індивідуальних засобів захисту для елітного поголів'я тварин.

Організація забезпечення основних виробничих процесів в тваринництві, електроенергією від автономних джерел енерговступу, у разі відключення від центральної енергосистеми.

Підготовка спеціальної техніки для обробки тварин, а також використання для цієї мети іншої техніки, наявної в господарстві.

Організація ветеринарної обробки, утилізація і забою уражених тварин, тимчасового збереження мясопродукции при порушенні господарських зв'язків із заготівельними організаціями і підприємствами.

Розробка наипростейших технологій переробки і збереження продукції тваринництва у разі неможливості відправки переробним підприємствам і їх реалізація.

Організація забезпечення працюючих в тваринництві колективними і індивідуальними засобами захисту.

Стійкість роботи МТП (ГМО), її автотракторною і іншої техніки, технологічного устаткування і механізмів. Організація своєчасного сповіщення гаража, технологічного парку, її керівників, водіїв, механізаторів про загрозу НС. Підготовка автотранспортної техніки до проведення робіт в умовах радіоактивного забруднення, хімічного, біологічного зараження і світломаскування.

Пристосування і використання усіх видів транспортних засобів для евакуації населення і перевезень потерпілих.

Розробка заходів з метою пристосування автотранспортної і іншої техніки для використання завдань ЦЗ.

Розробка пристосувань і технологічних процесів для відбору потужностей тракторів і автомобілів з метою приведення в дію електрогенераторів і технологічного устаткування, насосів для подання води до місця проживання зі свердловин, відкритих водойм і шахтних колодязів.

Підготовка усієї техніки для проведення рятувальних і інших невідкладних робіт за надзвичайних умов мирного і військового часу.

Організація ветеринарної розвідки в господарстві для елітарного поголів'я тварин.

Розробка заходів евакуації тварин із зон можливих руйнувань, катастрофічного затоплення, районів хімічного зараження, підготовка місць евакуації тварин. Планування заходів захисту кормів, джерел водопостачання і тваринницьких ферм.

Створення індивідуальних засобів захисту для елітного поголів'я тварин.

Організація забезпечення основних виробничих процесів в тваринництві, електроенергією від автономних джерел енерговступу, у разі відключення від центральної енергосистеми.

Підготовка спеціальної техніки для обробки тварин, а також використання для цієї мети іншої техніки, наявної в господарстві.

Організація ветеринарної обробки, утилізації і забою уражених тварин, тимчасового збереження м'ясо продукції при порушенні господарських зв'язків із заготівельними організаціями і підприємствами.

Розробка наипростейших технологій переробки і збереження продукції тваринництва у разі неможливості відправки переробним підприємством і їх реалізація.

Організація забезпечення працюючих в тваринництві колективними і індивідуальними засобами захисту.

 







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 680. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия