Студопедия — Внутрішній об'єм
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Внутрішній об'єм






Таблиця 10

Таблиця 11


8.15 Відстані від залізничної зливальної естакади ГНС приймаються не менше:

- до будинків та споруд, що не відносяться до ГНС, - за таблицями 10 та 11 як до надземних резервуарів із загальною місткістю, рівній місткості залізничних цистерн, які можуть одночасно знаходитися під зливом на території ГНС;

- до будинків та споруд на території ГНС - за таблицею 14;

- до надземних резервуарів бази зберігання ГНС - не менше 20 м, до підземних резервуарів -15м.

8.16 Відстані від ГНС загальною місткістю резервуарів понад 100 м до підприємств із легкозаймистими матеріалами (нафтобази, АЗС, нафтопереробні заводи, ацетиленові станції, склади кіноплівок тощо) приймаються за нормами цих підприємств, але не менше відстаней, зазначених в таблиці 10.

8.17 Мінімальні відстані від резервуарів ГНС, які розміщуються на території промислових підприємств, до будинків та споруд цих підприємств приймаються за таблицями 12 та 13.

Відстані від залізничної зливальної естакади до будинків підприємства повинно бути не менше 40 м.

Таблиця 12

Таблиця 13

8.18 Відстані від резервуарів ЗВГ загальною місткістю 500 м та менше для ГНС, які розміщуються на території промислових підприємств, до будинків та споруд категорії Г, що відносяться до підприємства, приймаються на 30 % більше зазначених у таблиці 12.

8.19 Відстані між будинками та спорудами, які розміщуються на території ГНС, приймаються не менше значень, зазначених в таблиці 14.

Відстані від будинків та споруд, які розміщуються на території ГНС, до будинків підстанцій та приміщень електророзподільних пристроїв прийма­ються згідно з вимогами розділу 7 ПУЕ, а до електророзподільних пристроїв, розміщених безпосередньо в виробничих невибухонебезпечних приміщеннях, -за таблицею 14.

 

 

Таблиця 14

*) Відстані приймаються згідно із СНІП ІІ-89. **) Відстані приймаються згідно із СНІП 2.04.02.

8.20 В будинках, що знаходяться на території ГНС, передбачати житлові приміщення та виробництва, що не відносяться до ГНС, не допускається.

Планування території, доріг, вимоги до будинків та споруд

8.21 Територія ГНС повинна бути огороджена провітрюваною огорожею з негорючих матеріалів згідно з вказівками CH 441.

8.22 Виробничу та допоміжну зони і площадку розміщення автогосподарства розділяються сітчастою огорожею полегшеного типу з негорючих матеріалів або посадкою чагарнику висотою не більше 1 м.

8.23 Планування території ГНС повинно виключати можливість утворення місць скупчення парів зріджених газів (застійних зон) і разом з системою водостоків забезпечувати водовідведення та захист території від попадання ззовні розталих та зливових вод.

8.24 Планування майданчиків ГНС і проектування під'їзних та внутрішньоплощадкових автомобільних доріг виконують згідно з вимогами СНІП ІІ-89, ДБН В.2.3.4, СНІП П-39, СНІП 2.05.07 та цих Норм.

8.25 Ділянку залізниці від місця примикання, включаючи територію ГНС, відносять до під'їзної дороги Vкатегорії; під'їзну автодорогу ГНС - до IV категорії.

8.26 Залізничні колії ГНС в місцях зливу газу передбачаються у вигляді горизонтальних або з похилом не крутіше 2, 5 %о ділянок.

Для розчеплення составу повинна бути передбачена додатково пряма ділянка шляху з боку тупику довжиною не менше 20 м.

8.27 Територія ГНС повинна сполучатися з автомобільною дорогою загального призначення під'їзною автодорогою IVкатегорії.

Для ГНС з резервуарами місткістю понад 500 м3 передбачається два розосереджених виїзди: основний та запасний для аварійної евакуації автотранспорту.

Приєднання запасного виїзду до підїзної автодороги необхідно передбачати на відстані не менше 40 м від основного виїзду.

Автомобільні дороги для протипожежних проїздів повинні проектуватися на дві смуги руху.

Ширина автомобільних доріг на території ГНС на дві смуги руху прий­мається 6 м, а для однієї смуги руху - 4, 5 м.

Перед в'їздом на територію ГНС необхідно передбачати майданчик для

розвороту та стоянки автомашин.

8.28 Між колонками для наповнення автоцистерн та заправки газобалонних автомобілів передбачається наскрізний проїзд шириною не менше 6 м.

Для колонок передбачається захист від наїзду автомобілів.

8.29 Для ГНС та установок регазифікації ЗВГ, які розміщуються на території промислових підприємств, допускається передбачати один в'їзд на територію ГНС.

8.30 Транспортні споруди на внутрішньоплощадкових дорогах ГНС передбачається із негорючих матеріалів.

8.31 При проектуванні будинків та споруд ГНС слід виконувати крім вимог цього розділу додаткові вимоги, передбачені СНІП 2.09.02, СНІП 2.09.03, СНІП 2.09.04, СНІП 2.01.02 та ДБН В.2.5-13.

8.32 Насосно-компресорне відділення розміщують, як правило, в окремо розташованому будинку, в якому допускається передбачати також розміщення випарної (теплообмінної) установки.

8.33 В будинку наповнювального цеху передбачаються:

- наповнювальне відділення з обладнанням для зливу, наповнення, контролю герметичності та контролю заповнення балонів;

- відділення дегазації балонів;

- вантажно-розвантажувальну площадку для балонів.

Відділення технічного огляду балонів та відділення фарбування балонів необхідно передбачати або в будинку наповнювального цеху, або в окремому будинку.

8.34 Для відділення технічного огляду балонів передбачають вантажно- розвантажувальний майданчик для балонів, що надходять на технічний огляд.

Відділення фарбування балонів передбачають, як правило, зблокованим з відділенням технічного огляду балонів.

При реконструкції ГНС допускається передбачати розміщення відділення фарбування балонів в окремому будинку.

8.35 Виробничі процеси в будинках та приміщеннях ГНС, де можливе утворення вибухонебезпечного середовища (відділення: насосно-компресорне, наповнення та зливу, дегазації балонів, фарбування, а також приміщення випарних установок та витяжних венткамер), слід відносити по вибухопожежній небезпеці до категорії А. Категорійність будинків та приміщень повинна вказуватися в проекті.

8.36 Виробничі будинки, установки та споруди ГНС у відношенні вибухонебезпечності при застосуванні електроустаткування слід відносити до зон:

до класу B-Ia - приміщення відділень: насосно-компресорного, наповнення та зливу балонів, дегазації балонів, фарбувального, випарного, а також вентиляційні камери витяжної вентиляції для цих приміщень;

до класу B-Iг - резервуари, зливальні естакади, колонки для зливу та наливу зріджених газів, колонки для заправки газобалонних автомобілів, площадки

для відкритої стоянки автоцистерн, вантажно-розвантажувальні площадки, а також випарні (теплообмінні) установки, розміщені на відкритих площадках. Розмір зони класу B-Iгдля відкритих просторів визначається згідно з ПУЕ.

8.37 Вантажно-розвантажувальні майданчики для розміщення наповнених та порожніх балонів необхідно передбачати прибудованими безпосередньо до наповнювальних відділень.

Розміри майданчиків з урахуванням проходів визначаються з розрахунку забезпечення розміщення балонів в кількості подвійної добової продуктивності наповнювального відділення.

Над вантажно-розвантажувальними майданчиками передбачаються навіси з негорючих матеріалів, а по периметру - несуцільну огорожу (при

необхідності).

Підлоги передбачаються з покриттями із негорючих та безіскрових матеріалів.







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 923. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия