Студопедия — Теоретичні завдання. 4.3.1. Пов’яжіть терміни та їх сутність. Термін Поняття А
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Теоретичні завдання. 4.3.1. Пов’яжіть терміни та їх сутність. Термін Поняття А






4.3.1. Пов’яжіть терміни та їх сутність.

Термін Поняття
А. Банківська система 1. Операції банків із залучення грошових коштів юрідичних та фізичних осіб у внески на обумовлений термін або за вимогою.
Б. Комерційні банки 2. Основна форма безготівкових розрахунків.
В. Комісійні операції 3. Передача у довірче управління окремих цінних паперів та їх портфелей; платіжні функції, пов’язані з обслуговуванням цінних паперів; управління активами пенсійних та інвестиційних фондів.
Г. Спеціалізовані банки 4. Операції, які банк виконує за дорученням своїх клієнтів та стягує з них плату у вигляді комісійних.
Д. Пасивні операції 5. Кредит, що надається одним комерційним банком іншому.
Е. Депозитні операції 6. Сукупність операцій, спрямованих на формування ресурсів комерційного банку.
Ж. Облікова ставка 7. Розміщення власних та залучених коштів банку для отримання максімального прибутку.
З. Трастові операції 8. Надання банками за певну плату клієнтам комерціниої та некомерційної інформації.
К. Центральний банк 9. Центробанк та кредитні організації й їхні асоціації.
Л. Банківська асоціація 10. Універсальні кредитні установи, які здійснюють широке коло операцій на фінансовому ринку.
М. Активні операції 11. Відокремлений підрозділ комерційного банку, розташоване поза місцем знахождення банку, яке не має прав юридичної особи та не має самостійного балансу.
Н. Міжбанківський кредит 12. Громадська некомерційна організація, членами якої є комерційні банки, яку створено з метою представлення їхніх інтересів у органах законодавчої, виконавчої, судової влади, а також з метою координації й удосконалення їх діяльності.
П. Інформаційні послуги 13. Відсотки за кредитами, які центробанк використовує при кредитуванні комерційних банків.
Р. Платіжне доручення 14. Банк, що є офіційним проводником грошово-кредитної політики держави.
С. Філія банку 15. Банки, які обмежують свою діяльність однією або декількома банківськими операціями.

 

4.3.2. Пов’яжіть терміни та їх сутність.

Терміни Поняття
А. Розрахунково-касові операції 1. Метали, які вводять у склад сплавів благородних металів для надання їм більшої міцності.
Б. Міжбанківський кліринг 2. Рахунок банку, на якому облковують певну кількість металу у грамах з визначенням його чистоти.
В. Лігатура 3. Процес отримання дорогоцінних металів високої чистоти шляхом їх розділення та виділення з них забруднюючих домішок.
Г. Поточний валютний рахунок 4. Операції, що пов’язані з веденням рахунків у гривнях та іноземній валюті, здійсненням розрахунків та платежів клієнта, а також отриманням й зарахуванням коштів на рахунок у безготівковій формі; з видачею готівки з рахунку, внесенням коштів на рахунок, зберіганням й перевезенням.
Д. Фінансовий кредит 5. Діяльність банку, пов’язана з інкасуванням, зберіганням та видачею готівки.
Е. Комерційний кредит 6. Система безготівкових розрахунків між банками шляхом заліку взаємных грошових вимог юридичних осіб.
Ж. Металевий рахунок 7. Форма довгострокової оренди, пов’язана з передаванням у користування майна для підприємницької діяльності.
З. Лізинг 8. Форма кредитування експортера шляхом купівлі банком без обороту на продавця векселів по зовнішньоторговельним операціям.
К. Іпотека 9. Форма кредитування, за якої кредит покупцю надається у формі відстрочки платежу.
Л. Валютні операції 10. Застава нерухомості для забезпечення грошової вимоги кредитора до боржника.
М. Касові операції 11. Рахунок, призначений для обліку операцій з валютою, що надходить від експорту товарів (робіт, послуг).
Н. Форфетування 12. Дії щодо організації й управління грошовими відносинами, що виникають під час руху валюти та цінних паперів у валюті.
П. Аффінаж 13. Рахунок, призначений для обліку операцій з валютою, отриманою на внутрішньому валютному ринку.
Р. Транзитний валютний рахунок 14. Пряме надання кредитором грошів позичальнику.
С. Онкольний кредит 15. Кредит, що надається під забезпечення цінних паперів й товарів та погашається на першу вимогу.

 

4.3.3. Пов’яжіть терміни та їх сутність.

Термін Поняття
А. касове обслуговування клієнтів 1. Операції комерційних банків щодо прийому готівки і зарахування її на відповідні рахунки, видачи готівки клієнтам за їхньою вимогою на відповідні цілі.
Б. інкасатор 2. Каси банку, що функціонують протягом операційного дня банку.
В. касовий оборот 3. Каси банку, здійснюють прийом грошей після операційного дня.
Г. ощадні каси 4. Каси банку, які працюють протягом робочого дня.
Д. інкасація готівки 5. Період, протягом якого банк надає грошові послуги.
Е. денні каси 6. Переміщення їх з кас підприємств у каси комерційних банків.
Ж. прогнозування касових оборотів банку 7. Особа, що приймає готівку від підприємств для їхньої подальшої здачі в каси банку.
И. вечірні каси 8. Обсяг видач і надходжень готівки через касу комерційного банку.
К. операційний день банку 9. Розрахунок очікуваних сум надходжень і видач наявних через банківські каси.
Л. символ 10. Умовне цифрове позначення статей розрахунку касових оборотів банків.

 

4.3.4. Пов’яжіть терміни та їх сутність.

Терміни Поняття
А. фінансова холдингова група 1. Законодавчо визначена, чітко структурована сукупність фінансових посередників грошового ринку, що займаються банківською діяльністю.
Б. банківська холдингова група 2. Залучення у вклади грошових коштів фізичних і юридичних осіб та розміщення зазначених коштів від свого імені, на власних умовах та на власний ризик, відкриття і ведення банківських рахунків фізичних та юридичних осіб.
В. банківська корпорація 3. Банк, в кому більш ніж 50% активів є активами одного типу.
Г. державний банк 4. Банк в якому більш ніж 50% його пасивів є внесками фізичних осіб
Д. банківська система 5. Юридична особа, яка має виключне право на підставі ліцензії Національного банку України здійснювати у сукупності такі операції: залучення у вклади грошових коштів фізичних і юридичних осіб та розміщення зазначених коштів від свого імені, на власних умовах та на власний ризик, відкриття і ведення банківських рахунків фізичних та юридичних осіб.
Е. спеціалізований банк 6. Банк, у якому частка капіталу, що належить хоча б одному нерезиденту, перевищує 10 відсотків.
Ж. банківська діяльність 7. Документ, який видається Національним банком України в порядку і на умовах, визначених у цьому Законі, на підставі якого банки мають право здійснювати банківську діяльність;
З. банк 8. Реєстр, що ведеться Національним банком України і містить відомості про державну реєстрацію усіх банків.
К. спеціалізований ощадний банк 9. Банк, сто відсотків статутного капіталу якого належать державі.
Л. державний реєстр банків 10. Юридична особа (банк), засновниками та акціонерами якої можуть бути виключно банки, яка створюється з метою концентрації капіталів банків для підвищення їх загальної ліквідності та платоспроможності, а також забезпечення координації та нагляду за їх діяльністю.
М. банк з іноземним капіталом 11. Банківське об'єднання, до складу якого входять виключно банки, причому материнському банку має належати не менше 50 відсотків акціонерного (пайового) капіталу або голосів кожного з інших учасників групи, які є його дочірніми банками та в свою чергу не мають права володіти акціями материнського банку.
Н. банківська ліцензія 12. Банківське об'єднання, яке складається переважно або виключно з установ, що надають фінансові послуги, причому серед них має бути щонайменше один банк, і материнська компанія має бути фінансовою установою, якій має належати більше 50 відсотків акціонерного (пайового) капіталу кожного з учасників.

 

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 925. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия