Студопедия — Теоретичні завдання. 9.3.1. Пов’яжіть терміни та їх сутність. Терміни Поняття А
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Теоретичні завдання. 9.3.1. Пов’яжіть терміни та їх сутність. Терміни Поняття А






9.3.1. Пов’яжіть терміни та їх сутність.

Терміни Поняття
А. операція на умовах ТОМ 1. Рахунки, що відкриваються підприємствам для проведення розрахунків у готівковій та безготівковій іноземній валюті при здійсненні поточних операцій.
Б. поточні рахунки 2. Рахунки, що відкриваються для попереднього зарахування зкоштів в іноземній валюті, що отримані за адресою юридичної особи-резидента.
В. операція на умовах ТOD 3. Рахунки, що відкриваються уповноваженим банком у встановленому порядку на договірній основі юридичним особам – резидентам - підприємцям і юридичним особам - нерезидентам - банківським установам для обліку кредитів, що надаються шляхом оплати розрахункових документів чи шляхом перерахування кредитних засобів на поточний рахунок позичальника відповідно до кредитного договору незалежно від наявності поточного рахунка позичальника в даній банківській установі.
Г. депозитні рахунки 4. Рахунки, що відкриваються уповноваженим банком фізичним і юридичним особам (резидентам і нерезидентам) на підставі депозитного договору між власником рахунка і банком на визначений у договорі термін.
Д. операція на умовах «форвард» 5. Сукупність обмінних і депозитно-кредитних операцій в іноземних валютах, що здійснюються між юридичними і фізичними особами за ринковим курсом чи процентною ставкою.
Є. валютний ринок 6. Контракти на покупку-продаж визначеної суми валюти тепер за поточним курсом чи продавця покупця на ринку (термін 2 робітників дня).
Е. операція на умовах «спот» 7. Контракти на покупку-продаж визначеної суми валюти тепер за поточним курсом чи продавця покупця на ринку (термін завтра).
Ж. валютний ризик 8. Контракти на покупку-продаж визначеної суми валюти тепер за поточним курсом чи продавця покупця на ринку (термін сьогодні).
З. розподільчи рахунки 9. Контракти на покупку-продаж визначеної суми валюти тепер з розрахунком у майбутньому за фіксованим курсом валюти даного часу (термін – 1, 3, 6, 12 місяців).
И. балансовий ризик 10. Ймовірність виникнення можливих збитків унаслідок несприятливих змін курсів іноземних валют.
І. бухгалтерський ризик 11. Ризик зміни вартості активів і пасивів балансу в національній валюті через майбутні зміни валютного курсу;
К. кредитні рахунки 12. Ризик, пов'язаний з розходженнями в обліку активів і пасивів в іноземній валюті.
Л. ф'ючерсний ризик 13. Ризик невизначеності вартості національної валюти стосовно іноземного при здійсненні валютної операції в майбутньому.
М. опціон 14. Операція, що поєднує покупку чи продаж іноземної валюти на умовах угоди спот з одночасною її продажем чи покупкою за курсом форвард відповідно.
Н. довга відкрита валютна позиція 15. Терміновий стандартизований контракт між двома учасниками, один із яких зобов'язується продати товар (у тому числі і цінні папери), а іншої зобов'язується його оплатити, причому реалізація угоди здійснюється через визначений проміжок часу.
О. своп 16. Право вибору обсягу, способу, форми виконання зобов'язання, а також право відмовлення від виконання зобов'язань при визначених обставинах, що обговорено умовами угоди.
П. коротка відкрита валютна позиція 17. Співвідношення між сумою активів і позабалансових вимог у визначеній іноземній валюті і сумою балансових і позабалансових зобов'язань у тій же валюті.
Р. ф’ючерс 18. Співвідношення між сумою активів і позабалансових вимог у визначеній іноземній валюті і сумою балансових і позабалансових зобов'язань у тій же валюті яке не дорівнює нулю.
С. валютна позиція банку 19. Вартість активів і позабалансових вимог перевищує вартість пасивів і позабалансових зобов'язань по кожній іноземній валюті.
Т. ЛОРО–рахунок 20. Вартість пасивів і позабалансових зобов'язань перевищує вартість активів і позабалансових вимог по кожній іноземній валюті.
У. відкрита валютна позиція 21. Співвідношення між сумою активів і позабалансових вимог у визначеній іноземній валюті і сумою балансових і позабалансових зобов'язань у тій же валюті яке дорівнює нулю.
Ф. НОСТРО–рахунок 22. Кореспондентський рахунок іноземного банку, відкритий у банку України в іноземній валюті.
Х. закрита валютна позиція 23. Кореспондентський рахунок в іноземній валюті, відкритий українським банком у закордонному банку.
Ц. акредитив 24. Розрахунки, при яких умова платежу - «документи проти платежу», тобто виплата потрібної суми здійснюється на основі наданих комерційних документів (рахунка-фактури, документи по відвантаженню, документи на право власності), що супроводжуються фінансовими документами (перекладні і прості векселі, чеки, платіжні чи розписки інші інструменти одержання платежу).
Ч. документарні розрахунки 25. Грошове зобов'язання банку, з доручення і за рахунок його клієнта-імпортера, здійснити оплату на користь чи експортера забезпечити платіж іншим банком у межах визначеної суми й у визначений термін по документах, що супроводжують.
Ш. банківський переказ 26. Доручення експортера своєму банку одержати від імпортера чи безпосередньо через інший банк визначену суму, зазначену в платіжних документах, чи підтвердження, що ця сума буде виплачена у визначений термін.
Щ. ризик недостатнього фінансування 27. Відправлення на інкасо фінансових документів (перекладні і прості векселі, чеки, платіжні чи розписки інші інструменти одержання платежу)
Ь. інкасо 28. Відправлення на інкасо комерційних документів (рахунка-фактури, документи по відвантаженню, документи на право власності).
Ю. чисте інкасо 29. Розрахункова банківська операція, що здійснюється за допомогою платіжного доручення, відісланого одним банком іншому.
Я. документарне інкасо 30. Ризик експортера, імовірність того, що імпортер не заплатить йому за товар.
АФ. ризик неплатежу 31. Ризик експортера, імовірність виникнення тривалих розривів між витратами і надходженнями в зв'язку з наданням довгострокового комерційного кредиту імпортеру.
АЕ. валютний ризик 32. Ризик чи імпортера експортера, якщо рахунки-фактури виставляються у валюті протилежної сторони.

 

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 941. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Реостаты и резисторы силовой цепи. Реостаты и резисторы силовой цепи. Резисторы и реостаты предназначены для ограничения тока в электрических цепях. В зависимости от назначения различают пусковые...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия