Студопедия — Та моральності
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Та моральності






ОСНОВНІ ПИТАННЯ:

1. Поняття і загальна характеристика злочинів проти громадського порядку.

2. Аналіз юридичних складів злочину «хуліганство».

3. Відмежування хуліганства від групового порушення громадського порядку та інших злочинів.

4. Аналіз юридичних складів злочину «масові заворушення».

5. Поняття і загальна характеристика злочинів проти моральності.

6. Аналіз юридичних складів злочину «знищення, руйнування або пошкодження пам’яток–об’єктів культурної спадщини та самовільне проведення пошукових робіт на археологічній пам’ятці».

7. Поняття творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, а також порнографічних предметів.

8. Аналіз юридичних складів злочину, передбаченого ст. 303 КК України.

9. Кримінально-правова характеристика втягнення неповнолітніх у злочинну та інші види антигромадської діяльності.

ЗАДАЧІ:

1. 2 липня, приблизно о 1-й годині, Мастяєв, Москаленко та Галицький в числі інших власників приватних автомобілів, які протягом дня не змогли заправити їх бензином, своїми автомобілями блокували проїжджу частину вулиці Хрещатик навпроти будинку Київради, що потягло за собою припинення руху транспорту по вулиці Хрещатик. Мастяєв, Москаленко та Галицький, як і ряд інших автомобілістів, відмовилися підкоритися вимозі працівників ДАІ та УВС м. Києва звільнити проїжджу частину вулиці Хрещатик, вимагаючи бензину. Приблизно о 4-й годині автомобілісти-блокувальники роз’їхалися по домівках — коли після тривалих попереджень про недопустимість вчинюваних ними дій і вимог роз’їхатись працівники ДАІ почали переписувати номери автомобілів, які блокували Хрещатик, а також прийняли лист-вимогу автомобілістів про забезпечення їх бензином.

2. Василашко, Чубій і Гринюк біля будинку міської ради під час проведення сесії ради організували мітинг. Його учасники почали заповнювати вулицю перед будинком міської ради, внаслідок чого було блоковано рух транспорту. Тому працівники міліції вимагали звільнити проїжджу частину вулиці, відтісняючи мітингуючих на хідник. Організатори мітингу закликали його учасників не виконувати вимог працівників міліції, щоб посилити дієвість прийнятого на мітингу звернення до сесії ради.

3. Кварацхелія, будучи в стані сп’яніння, у сквері чіплявся до дівчат Чуб і Ходаківської, пропонуючи познайомитись. Дівчата не побажали з ним розмовляти і пересіли на іншу лаву. Тоді Кварацхелія пішов за ними і ударив рукою в обличчя Чуб, заподіявши їй фізичний біль.

4. Перебуваючи у стані сп’яніння, Корнієць вирішив увечері піти до своєї знайомої дівчини. Не знаючи точно її адреси, він постукав навздогад в одні з дверей. Коли двері відчинилися, Корнієць спитав у 75-річної Рябченко, де його дівчина «Таня». Рябченко відповіла, що Таня в неї не проживає. У цей час з квартири вийшов Андрієць — зять Рябченко — і спитав Корнійця, що тому треба. У відповідь Корнієць ударив Андрійця кулаком в обличчя, Андрієць зачепився і впав на Рябченко, яка, не втримавшись на ногах, впала на підлогу.

Варіант. При падінні Рябченко поламала руку.

5. Мурашко без черги намагався придбати спиртне в магазині «Вино—горілка». На зауваження Польського він вийнятою з кишені зв’язкою ключів ударив того по голові, заподіявши легке тілесне ушкодження без розладу здоров’я.

Варіант. Польському було заподіяно легке тілесне ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

6. П’яний Штокалов зайшов до кімнати опорного пункту правопорядку, в якій Горбалюк вела ремонтні роботи. Він запропонував їй вступити в статевий зв’язок. Діставши відмову, Штокалов почав ображати Горбалюк і завдавати їй ударів руками в різні частини тіла, внаслідок чого потерпілій довелося стаціонарно лікуватися шість діб.

Варіант. Від удару Горбалюк упала і поламала руку. З лікарні вона виписалась через 22 дні.

7. Озброївшись відрізком металевої труби, п’яний Молчанов уночі бігав по під’їздах багатоквартирного будинку, стукав ногами і руками в двері багатьох квартир, бив трубою дверне скло на сходових майданчиках. На зауваження мешканців відповідав нецензурною лайкою, погрожував розправою.

8. Новицький у дворі багатоквартирного будинку підставив підніжку Царуку, який погнався за підлітком, що ламав дитячу карусель. П’яний Новицький кілька разів ногою ударив Царука, заподіявши перелом трьох ребер. При цьому він нецензурно лаявся в присутності мешканців будинку. Царук піднявся з землі і вдарив Новицького. Той знову кілька разів ударив Царука кулаком в обличчя. Далі дії Новицького були припинені присутніми.

Варіант. При припиненні його дій Новицький бив усіх, хто до нього наближався.

9. Хронічний алкоголік Чупайленко п’яним зайшов до під’їзду багатоквартирного будинку, де почав стукати у перші ж двері. У квартирі в цей час була лише 9-річна Іра Бурцева. Відкривши двері, вона злякалася п’яного і побігла в магазин шукати маму. Зайшовши до квартири незнайомих йому Бур-цевих, Чупайленко розкидав речі, розбив транзисторний радіоприймач, термос, телевізор, пошкодив піаніно, торшер, швейну машину. На вимоги сусідів залишити квартиру він не реагував. Наостанок Чупайленко ще й відправив у коридорі природні потреби.

10. У пивному барі Ус із Столерманом розпивали принесену із собою горілку. Коли до бару зайшов Купчик, Ус запропонував йому пристати до їхньої компанії. Купчик відмовився і попрямував до своєї дружини Шевчук, яка працювала буфетницею. Тоді Ус пивним бокалом ударив Купчика по голові, спричинивши легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я. Коли Шевчук схопила Уса за руку, він і її ударив бокалом, заподіявши легкі тілесні ушкодження без розладу здоров’я.

11. У стані сп’яніння Гуня у гастрономі у відповідь на осудливий погляд Гордієнка вдарив його в обличчя кулаком, заподіявши фізичний біль. Коли його почав заспокоювати Грем’яниць-кий, Гуня двічі кулаком ударив його в обличчя, спричинивши

легке тілесне ушкодження без розладу здоров’я. Третього удару він завдати не встиг, оскільки зайшов працівник міліції Тасе-вич і затримав Гуню. Той намагався вирватися від працівника міліції, вдарити його.

Варіант. Гуню працівник міліції затримав уже на трамвайній зупинці у зв’язку зі скаргою Грем’яницького, який розповів про поведінку Гуні в гастрономі.

12. Звільнившись із місць обмеження волі, де він відбував покарання за ч. 1 ст. 296 КК України, Санжарський через рік в їдальні села розпивав принесені з собою горілку і вино. На зауваження з боку персоналу їдальні відповідав нецензурною лайкою, залишки червоного вина вилив на скатерку. Виведений з приміщення відвідувачами, Санжарський кинув пляшку з-під вина у вікно їдальні, розбивши скло.

Варіант. Санжарський вчинив ці дії на п’ятий день після винесення вироку судом, яким він за ч. 1 ст. 296 КК України був засуджений до штрафу в розмірі п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

13. Навалений вдома посварився з дружиною. Остання пішла до сусіди Цвіркуна. Навалений пішов за дружиною, але Цвіркун не впустив його до себе на подвір’я і ударив у плече. Тоді Навалений повернувся додому, взяв сокиру і вдарив нею Цвіркуна, спричинивши поранення руки. Цвіркун перебував у лікарні понад місяць.

14. П’яний Євстафьєв уночі зустрів на вулиці міста Ситенко, яка йому сподобалася. Він почав до неї залицятися, намагався обійняти, поцілувати. Одержавши відсіч, Євстафьєв почав погрожувати ножем, вийнявши його з кишені та показавши Ситенко. При цьому він говорив, що може на вибір відрізати їй кінчик носа, вухо або гудзик. Таке «залицяння» тривало близько години, поки Ситенко вдалося вирватись і втекти від Євстафьєва.

15. Між подружжям Дудів Іваном та Мотрею склалися ненормальні стосунки. Мотря говорила Івану, що має іншого. Одного разу ввечері, прийшовши напідпитку додому і не заставши дружини, Іван прихопив сокиру і пішов до Агафонової, де зібралося кілька чоловік і де була також Мотря. Та відмовилась іти додому. Тоді Іван нецензурно вилаявся і замахнувся на неї со-

кирою. Сокиру відібрав Новожилов. Іван кілька разів ударив дружину рукою по обличчю та пригрозив убити. Повернувшись додому, він розбив телевізор, облив гасом постіль, килим, одяг дружини і підпалив їх.

16. Ганиченко біля крамниці з пляшки пив вино. Коли підійшов Жиган, Ганиченко запропонував йому випити і подав пляшку. Той відмовився, тоді Ганиченко почав бити його кулаком по обличчю. Спочатку Жиган закривав обличчя руками, а коли з’явилася кров, вихопив з кишені складаного ножа, розкрив його і намагався вдарити Ганиченка. У цей час з’явився працівник міліції, який відібрав у Жигана ножа.

Варіант. При затриманні Жиган вчинив працівникові міліції опір: виривався, вдарив рукою.

17. У відповідь на справедливе зауваження Лютенко, що Коб-ченко п’яний, той зайшов до Лютенко у двір, почав штовхати її, кілька разів ударив рукою, а потім витяг з кишені ножа, розкрив лезо і погрожував ним. Захищаючись, Лютенко схопилася рукою за лезо, одержавши легке тілесне ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

18. Кузнецов зі своєю знайомою Воловик на березі озера розпивали спиртні напої. Сп’янівши, Кузнецов почав нецензурно лаятись у присутності багатьох відпочиваючих, у тому числі дітей. На зауваження Вишневського Кузнецов відповів лайкою на його адресу, а потім з порожньою пляшкою попрямував до нього. Однак Воловик утихомирила Кузнецова, вони забрали свої речі й пішли. Та пройшовши метрів 50, Кузнецов підняв з землі дві порожні пляшки, ударом одна об одну розбив їх і з шийками пляшок пішов до Вишневського. Той відштовхнув Кузнецова, який при падінні випустив з лівої руки шийку пляшки. Під час бійки, коли вони опинились у воді, Кузнецов шийкою пляшки, що була в правій руці, ударив Вишневського у праву половину грудної клітки, порізавши праве передпліччя, чим заподіяв легке тілесне ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

Варіант. Потерпілому було заподіяно тяжке тілесне ушкодження.

19. П’яний Мельничук у кафе «Експрес» лихословив, побив посуд на своєму столику, а при спробі втихомирити його уда-

рив в обличчя дружинника Казея та в живіт працівника міліції Чайченка. Взятим на сусідньому столику ножем він намагався поранити Чайченка.

Варіант 1. Мельничук загнав лезо ножа в стіл і погрожував розправитися з Казеєм та Чайченком.

Варіант 2. Мельничук ударив Чайченка колодочкою скла-даного ножа.

20. П’яний Жидченко, шукаючи собі розваги, вирішив «пожартувати» з сусідою Лещинським та його гостями, які дивились телепередачу, в такий спосіб: взявши ножиці, він у коридорі перерізав телевізійний кабель, що вів до квартири сусіди. Коли телеглядачі з цієї квартири вибігли на площадку сходів, Жидченко почав голосно ображати їх нецензурними словами, ножицями ударив Лещинського.

21. Добровольський у стані сп’яніння без видимої причини влаштував у своїй квартирі бешкет, нецензурно ображав дружину, дітей, а також сусідів, які прибігли на шум, погрожував підпалити будинок і «перестріляти всіх». При цьому Добро-вольський демонстрував пістолет, який зберігав без відповідного дозволу. На прохання дружини сусідам вдалося відняти у нього пістолет. Тоді Добровольський вибіг з квартири, взяв у сараї сокиру і з нецензурною лайкою прибіг до місця події, висловлюючи погрози «постинати голови». Зусиллями Потапіна, Проскурякова і Бєлинського Добровольського було обеззброєно.

Варіант 1. Добровольський сокирою порубав двері в квартирі сусіди.

Варіант 2. Добровольський сокирою ударив Проскурякова, заподіявши йому легке тілесне ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

Варіант 3. Добровольський ударом сокири в ліву частину грудної клітки завдав Проскурякову тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння.

22. П’яний Жуков, бажаючи розважитись і налякати трьох рибалок, своїх односельців, які ловили рибу біля протилежного берега ставка, зробив у їхній бік кілька пострілів з малокаліберної гвинтівки. Одним із пострілів Чебанюку було заподіяно тяжке тілесне ушкодження.

23. Перебуваючи у стані сп’яніння, Ткачук намагався відібрати у підлітка Ізмайлова велосипед, щоб на ньому покататись. Батько Ізмайлова та інші громадяни вимагали, щоб він припинив самоправство. Ткачук вилаявся, зайшов у коридор будинку і в усіх на очах відправив природні потреби. Чудик хотів привести коридор у порядок, але Ткачук штовхнув його. Тоді Чудик у відповідь штовхнув Ткачука, який при цьому впав. Підвівшись, Ткачук забіг до себе у квартиру, взяв рушницю для підводного полювання, зарядив її гарпуном і знову попрямував на перший поверх до Чудика, який стояв у групі громадян. Один з них, Веретан, кинувся до Ткачука і притис його до перил сходів. У цей час Чудик вирвав у Ткачука рушницю. Через якийсь час Ткачук зайшов до квартири Чудика і в присутності гостей, які там були, сказав дружині Чудика: «А тепер готуй гроші на труну чоловіку!», після чого залишив квартиру. Під час слідства Ткачук твердив, що не мав наміру застосовувати рушницю, а просто «хотів налякати всіх».

24. Шофер таксі Новохацький підвозив додому дівчат Чи-гаєву і Пурхало. У кінці поїздки Пурхало дала Новохацькому гроші і зажадала здачі відповідно до показань лічильника. Но-вохацький здачі не дав, а почав ображати дівчат нецензурними словами. Коли Чигаєва знову заговорила про здачу, Новохаць-кий двічі вдарив її рукою по обличчю, заподіявши фізичний біль.

25. Перебуваючи у стані сп’яніння, Чуйко на вулиці підійшов до гурту хлопців, висловлюючись на їхню адресу нецензурними словами. Коли Кушта зробив йому зауваження та зажадав, щоб Чуйко йшов додому, той вдарив Кушту по голові піджаком, у кишені якого лежав молоток. Цим ударом потерпілому було заподіяно легке тілесне ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

26. П’яний Томенко зайшов уночі до під’їзду одного з будинків і намагався своїм ключем відчинити двері квартири Бо-чарової, просив, щоб йому відчинили. Коли йому ніхто не відповів, Томенко почав стукати ногами у двері, пошкодивши їх і замки. Від шуму прокинулись мешканці квартири Бочаро-вої і сусідніх квартир, вийшли на площадку сходів. Томенко пояснив, що переплутав цю квартиру зі своєю, яка в сусідньому будинку, і просив вибачення за порушений спокій.

27. Семенов напідпитку на дитячому майданчику у дворі відправляв природну потребу. На зроблене йому Крюковим та Сальниковим зауваження він відповів нецензурною лайкою, потім відбив шийку пляшки і вдарив нею Сальникова, заподіявши йому легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

Варіант. Семенов ударив Сальникова підібраним з землі уламком скла.

28. Ширяєв у стані сп’яніння ввечері присікувався до незнайомих йому Лавлінської і Щербатюк, ображав їх, лаючись нецензурно, кинув у Лавлінську цеглину, але не попав. Після цього він зламав на дереві гілку і двічі вдарив нею Лавлінську по обличчю, а коли Щербатюк схопила його за комір, то вдарив її гілкою по плечу.

29. П’яні Корнієнко і Гуліна на зупинці автобуса о 23-й годині лаялися між собою нецензурними словами. На відстані 10—15 м від них на зупинці було п’ять—шість чоловік, деякі з дітьми. Після того як Корнієнко кинув целофановий кульок у бік автомашини, яка проїжджала повз них, до нього підійшов працівник міліції Дуленов і зробив йому зауваження про неправильну поведінку. Корнієнко кілька разів ударив Дуленова, який був у формі працівника міліції, заподіявши тому легке тілесне ушкодження без розладу здоров’я.

30. Біля пивного бару Трачук, який був у стані сп’яніння, висловлювався нецензурно. На вимогу працівника міліції Сте-пури і народних дружинників Солом’яного та Гончарука припинити порушення громадського порядку і пройти до дільничного пункту міліції Трачук відповів відмовою, а при доставленні туди опирався, завдавши кількох ударів Степурі, якими заподіяв легкі тілесні ушкодження без розладу здоров’я.

31. Раніше судимий за ч. 2 ст. 296 КК України Чертихін у стані сп’яніння біля секції «Біжутерія» універмагу в присутності багатьох відвідувачів оголював свій статевий орган, демонструючи його двом дівчаткам, які стояли поруч. Обурені відвідувачі передали Чертихіна в руки працівнику міліції.

32. П’яні Волков і Ходченко з 24 до 1-ї години ночі вешталися по студентському гуртожитку, стукали в двері кімнат, нецензурно висловлюючись на адресу їх мешканців, на зауваження не реагували, намагалися влаштувати бійку. При цьому Ходчен-ко погрожував газовим пістолетом, спрямовуючи його на студентів. Судово-криміналістична експертиза дійшла висновку, що пістолет був технічно несправним (зламаний бойок ударника) і для стрільби непридатним.

Варіант 1. Пістолет був придатним для стрільби.

Варіант 2. Пістолет був використаний для того, щоб розбити ним електролампочки в кількох кімнатах.

Варіант 3. Ходченко зробив постріл з пістолета в одного потерпілого.

Чи має при цьому значення, з якою метою Ходченко носив з собою газовий пістолет?

33. Матюпатенку та Коржу захотілося випити. Вони попросили грошей в одного з «міняйл», від якого почули: «Валюту треба заробити!». Вони погодилися з його пропозицією за 70 доларів пройтися голими по центру міста Чернігова. Заробити «нудистам» не вдалося: їх похід був перерваний працівниками міліції.

34. Медов, раніше двічі судимий (за ч. 1 ст. 121 та ч. 4 ст. 296 КК України), у стані сп’яніння присікався до Веретельник, яка ввечері стояла на вулиці біля входу в кафе, чекаючи на свою подругу Шепелєву, що зайшла до кафе. Не бажаючи розмовляти з п’яним Медовим, Веретельник відвернулася від нього. Тоді Медов почав завдавати Веретельник ударів кулаками в голову, ударив ножем у руку, а коли вона впала — бив ногами. Потерпілій були заподіяні легкі тілесні ушкодження без розладу здоров’я. Побачивши, що невідомий б’є подругу, Шепелєва покликала працівника міліції Барана та дружинника Коробка, які виходили з автобуса, що під’їхав. Не бажаючи бути затриманим, Медов ножем завдав працівнику міліції три удари в ліву частину грудної клітки, але всі вони прийшлися на формений ремінь. Баран разом із Коробком зуміли обеззброїти Медова.

Дайте кримінально-правову оцінку дій Медова.

35. П’яний Смерков, проїжджаючи селищем на автомашині «Запорожець», бажаючи налякати дівчат, які поверталися з

танців, з вікна машини вистрелив з рушниці вгору. Наздогнавши групу підлітків, які сварилися між собою, Смерков вистрелив у їхній бік, щоб «розігнати» їх. Вистрілом Крюкову було заподіяно легкі, а Семененку — середньої тяжкості тілесні ушкодження.

36. Близько 1-ї години ночі Барков у стані сп’яніння, порушуючи спокій громадян, ногами й ножем стукав у двері квартири Волчкова, пошкодив обшивку дверей, чим заподіяв потерпілому матеріальні збитки в розмірі 50 грн., а також ножем поранив його собаку. Оскільки Волчков на його вимогу дверей не відчинив і з квартири не вийшов, Барков почав стукати ногами й ножем у двері сусідньої квартири, а увірвавшись до неї, схопив телевізор, виніс його на вулицю і кинув на землю, завдавши потерпілому Курилу у зв’язку з пошкодженням майна матеріальні збитки у розмірі 150 грн. На зауваження потерпілого він не реагував, погрожував йому ножем. Продовжуючи свої дії, Барков стукав ногами у двері квартири Лавіна, порушуючи спокій його сім’ї, а також пошкодив ножем обшивку дверей і розбив скло у вікні, завдавши матеріальних збитків у розмірі 155 грн. Усі дії Барков супроводжував нецензурною лайкою і погрозами розправитися з мешканцями будинку.

37. Вживаючи ввечері в кафе разом зі своїми знайомими алкогольні напої, Саленко заперечив проти бажання Волощука, який також перебував у стані алкогольного сп’яніння, сісти за їхній столик. Волощук почав з’ясовувати у Саленка причини заперечення. У ході конфлікту, який тривав близько 2 хвилин, Са-ленко ударив Волощука у груди, від чого той упав, ударився головою об бетонну підлогу й помер.

38. Випивши спиртного, Житецький і Хрущик вирішили «розважитися». Зустрівши підлітків, вони побили підлітків Федючека і Акіньшу. Федючеку були заподіяні тілесні ушкодження у вигляді тупої травми живота, розриву дванадцятипалої кишки, черевної гематоми, що спричинила пневмонію, від якої через місяць потерпілий помер у лікарні.

39. Тупчак протягом кількох місяців «розважався» тим, що з медичного шприца, заправленого сірчаною кислотою, обливав

ззаду молодих жінок і дівчат, від чого одяг розповзався і потерпілі виявлялися напівоголеними на людних вулицях. Усього потерпіли понад двадцять осіб, кожній з яких була заподіяна матеріальна шкода на суму від 200 до 500 грн. Деякі потерпілі зазнали хімічних опіків, віднесених експертизою до легких тілесних ушкоджень без розладу здоров’я. Одна потерпіла перебувала на лікуванні від опіків у лікарні протягом 23 днів.

40. Антюшин з краєзнавчого музею викрав золоті скіфські фалари. Вартість дорогоцінного металу, з якого вони були зроблені, становила 2, 6 млн грн., а з урахуванням наукової і художньої цінності вони були оцінені експертами в 50 млн грн. Щоб легше їх продати, Антюшин переплавив фалари у зливки.

41. На міському кладовищі Норовлянський, Олефіренко та Чуприна на п’яти надгробках білою фарбою намалювали свастику. У цих могилах були захоронені особи єврейської національності.

42. Купкович та Носов, працюючи каменотесами на кладовищі, укладали з різними особами угоди про виготовлення і встановлення пам’ятників і хрестів на могилах похованих там городян. Ці пам’ятники і хрести вони знімали з інших могил, знищували на них старі написи і наносили нові.

43. Доглядач моргу Мерзенко, який страждав на некрофілію, неодноразово вчиняв статеві акти з трупами жінок.

44. Вошкін та Бабак вночі проникли на кладовище, розкопали могилу та вирвали у трупа золоті коронки, фасетки, мости, після чого опустили труну з трупом у могилу, засипавши її землею.

45. Сторож зоопарку Кучко часто під час чергування вживав спиртні напої. У стані сп’яніння він показував свою хвацькість на тваринах: колов їх через решітку вилами, кидав на них запалений папір. Під час однієї з таких екзекуцій він вилами виколов око вовку.

46. 16-річний Харапуда у стані алкогольного сп’яніння, бажаючи продемонструвати свою силу, на очах у дітей, що гуляли

у дворі будинку, руками розірвав кошеня. Піймавши ще одне кошеня, він палаючим сірником пошкодив йому око.

47. Після звільнення з місць позбавлення волі, де відбував покарання за виготовлення та збут підроблених грошей, Шер-шньов організував групу, до якої залучив Яцину і неповнолітнього Уварова. Група на цвинтарях у Коломиї та в селі Снятині вночі розкопувала могили, де шукала цінні речі, виривала у мерців золоті зуби, коронки тощо. Усього було відкрито п’ять могил, а в них — 12 гробів. Здобуті в такий спосіб два містки із золотими зубами і коронками Шершньов продав зубному техніку Гниді. Взятими з гробів цінними речами поділилися між собою Яцина й Уваров.

48. Абрамов і Голомако тривалий час ніде не працювали. На цвинтарі в с. Дубечні вони зняли з двох могил залізні огорожі, які намагалися здати на пункті прийому металобрухту, але були затримані.

49. 15-річний Береговий та 16-річний Ушаков, що були напідпитку, перебуваючи ввечері на Куренівському цвинтарі м. Києва зі своїми подругами, бажаючи перед ними похвалитися своєю силою, зруйнували три надмогильних пам’ятники та огорожі.

50. Вікторов і Ряшенко масляною фарбою вимазали на кілька десятків метрів стіну Софіївського собору в Києві.

Варіант. Це було ними зроблено з хуліганських спонукань.

51. 15-річна Сурова півроку зустрічалася з раніше судимим за злісне хуліганство Володіним, старшим за неї на шість років, вступала з ним у статеві зносини, не відмовлялась від пригощань спиртними напоями. Володін попросив її викликати з квартири його знайомого. Двері виявилися незамкненими, і Сурова зайшла до квартири. Побачивши, що господарі сплять, Сурова взяла з полички трюмо золоту каблучку, про що одразу ж повідомила Володіна. За пропозицією останнього каблучку було продано, а гроші витрачено на спиртне, косметику тощо.

52. 18-річний Шапкін і 16-річний Тетюшкін, проживаючи в селищі Свобода в Сімферополі, дружили, разом катались на

своїх старих мотоциклах «Восход». Шапкін запропонував план придбання запчастин: угнати чужого мотоцикла такої самої марки і розібрати на запчастини. Знаючи, що біля заводу «Фіолент» є стоянка мотоциклів працівників заводу, хлопці пішли туди. Там дійсно виявився мотоцикл потрібної марки, але він стояв близько біля прохідної. Тоді Шапкін купив пляшку вина, вони випили її на березі Салгіру, і, повернувшись до стоянки, зважилися угнати мотоцикл «Восход». У садибі Тетюшкіна вони розібрали його на запчастини, а раму викинули у ставок.

53. Раніше судимий за ч. 2 ст. 185 КК України Степанов (20 років), познайомившись з Голубчиком і знаючи про його неповноліття (17 років), систематично пригощав його спиртним. Після чергової випивки Степанов виклав план, як придбати гроші на спиртне. Близько 23-ї години вони на трамвайній зупинці підійшли до незнайомого Дубини, представилися працівниками міліції, зажадали документи і запропонували пройти до штабу ДНД, фактично ж завели у безлюдне місце двору. Вони запропонували Дубині зняти куртку нібито для того, щоб оглянути її, а одержавши, зайшли з нею в під’їзд будинку і зникли.

54. Комірник інституту «Укрземпроект» Шкляренко, щоб мати товариша по чарці, кілька разів пригощав вином свого односельця неповнолітнього Макаренка, що вчився в училищі Київського мотоциклетного заводу. Їхні спільні випивки невдовзі стали звичними. Після однієї з них Макаренко вночі проник до садового будиночка Скиби, звідки взяв магнітолу «Романтика». Про вчинене він розповів Шкляренку, який за півціни придбав магнітолу і відвіз до себе на хутір.

55. Продавці одного з магазинів Коробкіна і Марчук домовились обернути на свою користь денну виручку, а для приховання злочину інсценувати крадіжку: за плату попросили вчинити це неповнолітнього Ящука. Домовленість була досягнута. Коробкіна і Марчук вилучили з каси магазину 29 тис. грн. та створили в приміщенні безлад, після чого його зачинили. Вночі Ящук розбив скло у вікні магазину. За цю послугу він одержав від продавців 2 тис. грн. та 3 л самогону.

56. Парахоня споїла вином свого 12-річного сина і запропонувала обікрасти громадян, які приїхали з міста на сільгоспро-

боти і тимчасово проживали в приміщенні школи. Вона допомогла синові через вікно залізти до приміщення школи. Син передав їй ніж, карти, кофточки, блузки, халат тощо на загальну суму 30 тис. грн.

Варіант 1. Парахоня пригощала сина спиртним двічі в один і той самий день.

Варіант 2. Парахоня пригощала сина спиртним двічі в різні дні.

57. Лаптєв, проживаючи в одному під’їзді з неповнолітнім Асєєвим, часто пригощав його спиртними напоями у себе в квартирі. 29 грудня після чергової випивки він запропонував спиляти в сквері дві декоративні ялини, щоб підготуватися до зустрічі Нового року. Лаптєв узяв пилку, сокиру і разом з Асєєвим уночі прийшов до скверика. Там вони спиляли дві ялини, але були затримані працівниками міліції, від яких марно намагалися вирватись і втекти. Їхніми діями об’єднанню зеленого будівництва було заподіяно шкоду на суму 10 тис. грн.

58. Раніше неодноразово судимий за крадіжки Хрупкий багато розповідав неповнолітнім Карабуту та Вайді про «романтику» життя злодія. Через певний час він запропонував їм взяти участь у крадіжці з лісоторговельного складу, виклавши її план. Неповнолітні погодились, але другого дня відмовилися.

Варіант. Неповнолітні, виконуючи настанови Хрупкого, придбали рукавички, запаслись мотузком, але потім відмовились брати участь у крадіжці.

59. Торсуєв, 48 років, навчив 15-річних Черепа і Синюху кар-точної гри в «очко» і неодноразово грав з ними на гроші.

Варіант. Вони грали в «підкидного дурня» на 5 «щолбанів».

60. На квартирі Васіної влаштовувалися п’яні оргії. Серед учасників оргій були 15-річна Надя та 16-річна Оля, яких втягнув в оплатне надання сексуальних послуг шофер таксі Стадник.

61. Викладач професійно-технічного училища Березюк після прийняття іспитів у неповнолітніх Бубенка й Кузьміна запросив їх до себе додому, де за допомогу в будівництві дачі пригостив спиртним. Утрьох вони випили майже дві пляшки горілки. Таке пригощання з боку Березюка стосовно Бубенка мало місце

вдруге, стосовно ж Кузьміна — втретє. Кузьмін раніше і сам вживав спиртні напої.

62. У підпорядкуванні начальника лабораторії заводу Єго-рова було кілька підлітків. Один з них, Артюшин, мав схильність до правопорушень, любив випити. Єгорова прикріпили до Ар-тюшина наставником. Одного разу Єгоров у робочий час запросив свого підшефного та двох його друзів допомогти по дому, а після виконання роботи пригостив підлітків горілкою. По дорозі додому Артюшин попав до медвитверезника.

63. Оселившись у готелі, Рисін запрошував у свій двокімнатний номер сторонніх жінок і чоловіків, за їхній рахунок влаштовував п’яні оргії, під час яких вчинялися статеві зносини. Крім того, Рисін виготовляв світлини порнографічного характеру, які роздавав своїм «клієнтам» і продавав іншим особам.

64. Собко, котра ніде не працювала і зарекомендувала себе жінкою легкої поведінки, запрошувала до себе додому неповнолітніх, яким дозволяла грати в карти, танцювати, розпивати спиртне, вступати у статеві зносини. Сама вона неодноразово пригощала їх спиртними напоями, показувала і продавала предмети порнографічного характеру. Зупинивши свій вибір на 15-річному хлопцеві, вона вступала з ним у статевий зв’язок та задовольняла статеву пристрасть неприродним способом.

65. Мельников протягом кількох місяців вчиняв розпутні дії щодо 12-річної падчерки, після чого, погрожуючи вбивством, кілька разів задовольнив статеву пристрасть неприродним способом. Акт задоволення пристрасті сфотографував з допомогою автоматичного пристрою. Знімок він показував деяким співробітникам, а також 13-річній Вірі, з якою випадково познайомився по телефону.

66. Наливайчук ніде не працювала. Кошти для існування вона одержувала за рахунок того, що влаштувала у себе вдома «веселе місце»: за плату вступала в статеві зв’язки з чоловіками сама та надавала таку можливість своїм подругам.

Варіант. Наливайчук мала дитину шести років, яка проживала разом з нею.

67. Борщенко, програвши в карти Стецюку чималу суму грошей і не маючи можливості віддати всі гроші відразу, запропонував, що борг «відпрацює» його 13-річний син. Стецюк погодився. «Робота» полягала в такому: хлопчик через відкриті кватирки проникав до будинків і передавав найцінніші речі Стецюку. Вдало було здійснено дві «операції», під час намагання здійснити третю її учасники були затримані.

Варіант. Борщенко віддав сина в заставу Стецюку на один місяць, пообіцявши за цей час повернути карточний борг. Не чекаючи виконання зобов’язання, Стецюк продав хлопчика особам, які займалися пошуком органів для трансплантації, а батьку сказав, що хлопчик від нього втік.

68. Працюючи викладачем фізкультури в школі, Хода впродовж трьох місяців у складському приміщенні систематично пригощав спиртним учениць сьомого класу Гаєву та Потапчук, демонстрував їм порнографічні світлини, фотографував їх в оголеному вигляді, доторкався до їхніх інтимних місць.

69. Нікітюк біля готелю зустрічав його мешканців і пропонував за плату вступити в статевий контакт з жінками або чоловіками у нього на квартирі. Сексуальні послуги приїжджим надавали 15-річні Оля та Коля, яких він залучив до свого «бізнесу».

70. Попадюк шляхом фотомонтажу виготовляв порнографічні листівки, які потім через 16-річного Пузика продавав бажаючим придбати, в тому числі й неповнолітнім.

Варіант. Попадюк для створення листівок використовував неповнолітніх, яких спонукав оголюватись і вступати в статеві зносини. Спочатку він заохочував їх до цього грошовою винагородою, а в подальшому — погрозою розповісти про їх вчинки батькам та вчителям.

71. Чаклун купував у знайомих порнографічні фільми та фільми, в яких пропагувався культ насильства і жорстокості, які потім за винагороду демонстрував у себе вдома бажаючим їх подивитися. Він також за винагороду надавав свою квартиру чоловікам і жінкам для сексуальних дій.

72. Бобир неодноразово знімав відеофільми порнографічного характеру і за винагороду збував їх своїм знайомим. До участі

в їх виготовленні він залучав 12-річних хлопчиків і дівчаток, яким як винагороду віддавав примірник відеофільму.

Варіант. Бобир залучав малолітніх до виготовлення фільму під погрозою їх побиття.

73. Морозов, який систематично пиячив, під час випивок пригощав свого 15-річного сина Олега і його приятеля Бориса спиртними напоями. Одного разу він запропонував їм здійснювати крадіжки. Перші кілька крадіжок підлітки вчинили разом з Морозовим. У подальшому Олег і Борис вчиняли крадіжки самі, а Морозов приймав викрадене і розпоряджався ним.

74. Ковач вступав у статеві контакти з 16 і 17-річними дівчатами за взаємною згодою. Після нетривалого співжиття з ними пропонував займатися проституцією. Він забезпечував їх охорону, підшукував клієнтів і домагався, щоб ті своєчасно і в повному обсязі оплачували послуги дівчат. За це дівчата віддавали Ковачу половину одержаної винагороди.

75. Мандрика постійно змушувала двох своїх малолітніх дітей ходити з нею по вокзалу і потягах, де вони всі розповідали, що сім’ю по дорозі обікрали, і просити милостиню. Зібрані в такий спосіб гроші Мандрика пропивала.

76. Вихователька дитячого будинку Нехороша неодноразово запрошувала дівчат віком від 14 до 16 років до свого кабінету. Вона описувала переваги життя, коли є гроші, після чого пропонувала їм займатися проституцією в районі залізничного вокзалу. 15-річна Оля погодилася. На наступний день вона зробила Нехорошій подарунок за «блискучу ідею», а дівчатам розповіла про свої успіхи. Переживаючи за подругу, 15-річна Іра звинуватила Нехорошу у звідництві, через це остання почала цькувати Іру, періодично залишала її без їжі, поширювала чутки про те, що Іра пішла по стопах матері, яка нібито була вокзальною проституткою. Не витримавши цього, Іра покінчила життя самогубством.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1244. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия