Студопедия — Основні положення
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Основні положення






Блок вимірювача може бути в одному із положень:

а) - відключене положення;

б) - безперервна робота з відключеним моніторингом;

в) - така сама робота з включеним моніторингом;

г) - тільки моніторинг.

У відключеному стані блок вимірювача буде, якщо моніторинг відключений або не вставили розняття пульту. Це положення може бути використано для переводу блоку вимірювача в режим мікро споживання з метою подальшого зберігання або перерви в роботі.

Коли кабель Д з’єднати з блоком вимірювача, то останній перейде в стан безперервної роботи від вмонтованих елементів живлення з включеним або відключеним моніторингом. Стан використовується для керування блоком вимірювача або знімання з нього даних. Після вилучення розняття кабеля блок вимірювача вертається в попереднє положення з врахуванням виконаних настроювань.

Стан моніторингу призначається для моніторингування відхилення об’єкту по часу по заданому з пульта інтервалу виміру і накопичення даних відхилень у пам’яті внутрішнього енергонезалежного обладнання (в подальшому ЗО). Моніторинг може бути включений або відключений з пульта. Під час безперервної роботи блока вимірювача моніторинг не завершується, якщо він був включений.

Кнопки керування і індикації пульта ПДС-01:

а) - кнопки керування – чотири кнопки: “ < ”, “V”, “ Enter”, “ Esc”.

Головне призначення кнопки “V” – перегортання меню, кнопки “Enter” - вибір варіанта з меню і перехід до вибраного варіанту, кнопки “Esc” - повернення в попереднє положення або режим; кнопки “< ” - додаткові функції в кожному з положень;

б) - кнопка індикації – символьний РК індикатор на 2 рядки, в кожному

рядку по 12 символів.

Якщо передбачається спільна робота пульта ПДС-01 з блоком вимірювача, то перед вмиканням пульт повинен бути під’єднаний до блоку вимірювача. Для вмикання пульта необхідно натиснути і відпустити кнопку “Enter”, на індикаторі повинно з’явитись на протязі 2 секунд повідомлення:

Пульт ПДС-01 v N.N № ХХХ

де v N.N – номер версії програми пульта;

ХХХ - заводський номер пульта.

Через 2 сек пульт переходить до головного меню і на індикаторі має з’явитись повідомлення:

 

Считывание № ХХХ М.М

де ХХХ - заводський номер блока вимірювача, якщо з ним є зв’язок, тобто якщо блок вимірювача підключений до пульта і увімкнений.

Якщо зв’язку немає – замість номера залишається ХХХ.

М.М – номер версії програми блока вимірювача

Якщо елементи живлення блока вимірювача розрядилися до граничного значення, то додатково до вищевказаного зображення в лівій нижній частині індикатора відобразиться «Р!».

В головному меню є п’ять положень: зчитування, вивід, вимикання пульта, установка і службова інформація.

Натисканням кнопки «V» можна перейти в положення «Вивід», ще раз натиснути і перейти в положення «Вимикнути пульт?», в подальшому – в положення «Установка», потім в положення «Службова інформація», а подальшим натисканням – повернення в положення «Зчитування». В будь-якому з цих положень кнопки «<» і «Esc» не функціонують, а кнопка «Enter» означає перехід до роботи у вибраному положенні.

Положення «Зчитування» призначається для зчитування з блоку вимірювача:

а) - поточного значення відхилень без порушення процесу моніторингу (крім безперервного), якщо він включений;

б) - зчитування накопичених даних внаслідок моніторингу за визначений проміжок часу.

З положення «Зчитування» головного меню натисканням кнопки «Enter» виконується перехід до роботи в цьому положенні, починаючи з режиму зчитування поточного значення відхилення. Натисканням кнопки «V» можна перейти на режим зчитування накопичених внаслідок моніторингу даних і т.д. по колу. При цьому на індикаторі відображається:

а) - для режиму зчитування поточного значення відхилення:

Текущее значение

 

 

б) - для режиму зчитування накопичених внаслідок моніторингу

Считать файл?

даних:

 

 

В кожному з цих режимів натискання на кнопку «Enter» означає перехід на вибраний режим, а на кнопку «Esc» - повернення в попереднє положення. Після вибору режиму зчитування поточного значення відхилення, тобто якщо під час відображення на індикаторі

Текущее значение

натиснути кнопку «Enter», пульт буде працювати в режимі відображення поточного значення відхилення в кутових мінутах і секундах по осям Х і У при цьому на індикаторі відобразиться

Х = ХХ’XX” Y = YY’YY”

Значення поновлюється з частотою виміру приблизно 1 Гц. У випадку, коли елемент живлення блока вимірювача розрядився додатково відображається повідомлення. Якщо натиснути на кнопку «Esc», то можна вийти з цього режиму, потім натисканням кнопки «V» вибрати режим зчитування накопичених даних, при цьому на індикаторі відображається

Считать файл?

 

 

Натисканням кнопки «Enter» можна перейти в режим зчитування файла моніторингу з блока вимірювача, при цьому на екрані відображається

Длина файла ппппп зап

 

 

де ппппп – кількість записів (пар координат) в файлі.

Натисканням кнопки «Enter» можна почати процес зчитування файла моніторингу з блока вимірювача, при цьому на екрані відображається

Считывание файла пппп
Файл принят

де пппп – кількість блоків (по 64 байта кожний), передачі в пульт. Під час передачі число пппп буде зменшуватися до нуля, після чого на екрані відображається

і пульт повертається в головне меню в положення «Зчитування». Перехід в режим зчитування файла може не відбутися за двома причинами:

1) якщо кількість файлів, які записуються в пульт перевищує гранично

допустиму кількість (32 файла), в цьому випадку на екрані з’являється

повідомлення:

В памяти уже 32 файла

2) якщо відсутня вільна пам’ять для розміщення файлів, в цьому випадку

на екрані з’являється повідомлення:

Пам'ять переполнена

Положення «Вивід» призначено для:

а) передачі з пульта в комп’ютер зчитаних раніше файлів моніторингів

відхилень блоків вимірювачів;

б) очистки буфера файлів з метою вивільнення місця в пам’яті пульта для

прийому з блоків вимірювачів нових файлів.

Для передачі даних з пульта в комп’ютер, необхідно спочатку підключити пульт до комп’ютера кабелем К. Ланцюжки інтерфейсу RS232C наведені в додатку 1.

З положення «Вивід» головного меню можна перейти до роботи в цьому положенні натискаючи кнопку «Enter» і починаючи з режиму передачі з пульта в комп’ютер файлів моніторингів. Натисканням кнопки «V» можна перейти на режим очистки буфера файлів і т.д. по колу. При цьому на індикаторі відображається:

а) для режиму передачі з пульта в комп’ютер файлів моніторингів

Вывод на комп’ютер

б) для режиму очистки буфера файлів:

Очистить буфер?

В кожному з цих режимів натисканням кнопки «Enter» здійснюється перехід на обраний режим, а натисканням кнопки «Esc» - повернення в попереднє положення.

Після вибору режиму передачі з пульта в комп’ютер файлів моніторингів, тобто якщо під час відображення на індикаторі

Вывод на комп’ютер

натиснути кнопку «Enter», пульт працює в цьому режимі, при цьому на індикаторі відображається

файл № mm-nnn длина рррр

де mm – номер файла по порядку його запису в пам’ять пульта максимальна

кількість – 32 файла;

nnn - номер датчика, з якого прийняли цей файл;

ррррр - довжина (розмір) файла в байтах

Натисканням кнопки «V» можна перегортати номери файлів в зростаючому порядку, а натисканням кнопки «>» - на спад. Після очистки буфера файлів всі номера файлів дорівнюють нулю, що говорить про те, що пам’ять пульта не має жодного з файлів. Перший файл, який записується з блока вимірювача йде під номером 1, а кожний наступний – на одиницю більше від попереднього.

Після того, як вибрали потрібний файл для передачі в комп’ютер, натисканням кнопки «Enter» здійснюється запуск передачі файла, при цьому на екрані відображається:

Передача nnnnn

де nnnnn – поточний адрес ячейки пам’яті пульта, яка в даний час

передається в комп’ютер (по справці).

Після закінчення передачі файла на екрані пульта відображається

Передача окончена

 

і пульт повертається в попереднє положення.

Натисканням кнопки «Esc» можна вийти з цього режиму, потім при необхідності натисканням кнопки «V» вибрати режим очистки буфера файлів, при цьому на індикаторі відображається:

Очистить буфер?

При необхідності очищення буфера потрібно як пароль натиснути п’ять разів кнопку «Enter». При кожному натисканні з’являється знак «!» в лівому куті нижнього рядка. П’яте натискання очищає буфер файлів пам’яті пульта. При цьому на індикаторі відображається:

Буфер очищен

і пульт переходить в положення «Вивід»

Для вимикання пульта необхідно, знаходячись в головному меню, вийти на положення вимикання, про що говорить повідомлення на індикаторі:

Выключить пульт?

Після цього один раз натиснути кнопку «Enter». Пульт ввимкнеться і індикатор пульта погасне.

Положення «Установка» призначено для установки параметрів блока вимірювача з меню:

а) включення або відключення моніторингу;

б) установка нуля;

в) установка інтервала часу;

г) установка астрономічного часу і дати;

д) установка граничних значень відхилень Х і Y;

е) градуїровка блока вимірювача датчика.

З положення «Установка» головного меню натисканням кнопки «Enter» здійснюється перехід до роботи в цьому положенні, починаючи з режиму включення/відключення моніторингу. Натисканням кнопки «V» можна перейти на режим установки нуля і т.д. по колу. При цьому на індикаторі відображається:

а) для режиму включення або відключення моніторингу:

Вкл/откл. моніторинга

б) для режиму установки нуля блока вимірювача:

Уст. > 0<

в) для режиму установки інтервала часу:

Уст. интерв. измерения

г) для режиму установки астрономічного часу і дати:

Уст. времени

д) для режиму установки граничних значень відхилень Х, Y:

Установка пределов Х, Y

е) для режиму градуїровки блока вимірювача

Градуировка измерителя

В кожному з цих режимів натисканням кнопки «Enter» здійснюється перехід на обраний режим, а кнопки «Esc» - повернення в попереднє положення.

Після вибору режиму включення/відключення моніторингу, тобто, якщо під час відображення на індикаторі

Вкл/откл. мониторинга

натиснути кнопку «Enter», пульт починає працювати в режимі включення/відключення моніторингу, при цьому на індикаторі відображається:

Монитор откл.. Включить?

- якщо моніторинг відключений:

 

 

- якщо моніторинг включений:

Монитор вкл. Отключить?

Для того, щоб змінити стан моніторингу треба 5 раз натиснути кнопку «Enter». При кожному натисканні в лівому куті нижнього рядка появляється знак «!». П’яте натискання змінює стан моніторингу на протилежне.

Якщо виконується включення моніторингу, то час запуску процесу моніторингу синхронізується з поточним астрономічним часом вбудованого годинника залежно від значень інтервала вимірів, а саме:

- для інтервалів, які задані в секундах і для інтервалу 1 хвилина запуск моніторингу здійснюється на початку нової хвилини внутрішнього астрономічного часу;

- для решти значень інтервалів в хвилинах (допустиме значення 5, 10 і 30) запуск моніторингу здійснюється на початку хвилини астрономічного часу, числове значення якої кратне значенню інтервала (наприклад, якщо включити моніторинг з інтервалом 10 хвилин в 13 г од 11 хв. 55 с, то моніторинг запуститься в 13 г од 20 хв. 00 с, а якщо включити в 13 г од 50 хв. 12 с, то моніторинг запуститься в 14 г од 00 хв. 00 с);

- для значень інтервалів в годинах (допустиме значення 1, 6, 12 і 24) запуск моніторингу здійснюється на початку години астрономічного часу, числове значення якого кратне значенню інтервалу (наприклад, якщо включити моніторинг з інтервалом 1 г од в 13 г од 11 хв. 55 с, то моніторинг запуститься в 14 г од 00 хв. 00 с, а якщо включити моніторинг з інтервалом 6 годин в 13 г од 50 хв. 12 с, то моніторинг запуститься в 18 г од 00 хв. 00 с).

- для значення інтервалу з безперервним вимірюванням запуск моніторингу здійснюється одразу ж після його включення з пульта якщо включення виконувати як вище вказано, або в заданий час доби. Для установки запуску в заданий час доби необхідно в стані, в якому на індикаторі зображується

Монитор. откл. Включить?

натиснути кнопку «V», після чого на індикаторі відображається

Монитор. откл. Вкл. 00 ч

За допомогою кнопки «V» можна встановити потрібне значення часу доби запуску моніторингу від 00 до 23 год. Після цього 5 раз натиснути кнопку «Enter» і включити моніторинг. Наприклад, якщо встановити число 17, то моніторинг запуститься в 17 год 00 хв 00 с незалежно від часу його включення. Така установка години діє тільки для поточного включення моніторингу.

Запуск моніторингу знищує всі дані попереднього моніторингу. Якщо моніторинг виключити, то процес моніторингу припиняється, проте всі накопичені дані зберігаються.

Натисканням кнопки «Esc» можна вийти з режиму включення/відключення моніторингу в меню положення «Установка», а натискаючи кнопку «V» можна вибрати режим установки нуля.

Після вибору режиму установки нуля, тобто якщо під час відображення на індикаторі

Уст. > 0<

натиснути кнопку «Enter», пульт працює в режимі установки нуля, при цьому на індикаторі відображаються зміщення по осях в умовних одиницях без обробки і коректування з знаком + або –

> 0 X = ± xxxxx Y = ± yyyyy

де ххххх – зміщення блока вимірювача по осі Х в умовних одиницях зі

знаком + або -;

ууууу – те саме по осі Y.

Необхідно виконати механічне юстування для того, щоб ці значення були мінімальними і не перевищували межі 00100 по кожній осі. Під час механічного юстування значення ххххх і уууууу змінюються відповідно зміні кута нахилу блоку вимірювача.

Тільки-но отримали прийнятні значення ххххх і ууууу, необхідно 5 разів натиснути кнопку «Enter» як пароль. При цьому кожен раз кнопку утримують до появи звукового сигналу. При кожному натисканні з’являється знак «!» під знаком «>». При п’ятому натисканні блок вимірювача запам’ятовує значення ххххх і ууууу як поправочні. На цьому завершується процес установки нуля. В випадку розрядки елемента живлення блока вимірювача, додатково відображається повідомлення про це.

За допомогою кнопки «V» можна вибрати режим установки інтервала вимірів при моніторингу:

Уст. интерв. измерения

після цього натиснути кнопку «Enter», пульт працює в режимі установки інтервалу вимірювання кутів нахилу моніторингу, при цьому на індикаторі відображається інтервал часу між сусідніми вимірами, який зчитався з блока вимірювача:

Интервал ХХ а

де: ХХ –значення інтервалу,

а - значення діапазону інтервалу з можливих;

с - секунди (значення інтервалу 5, 10, 30);

хв. - хвилини (значення інтервалу 1, 5, 10, 30)

ч - години (значення інтервалу 1, 6, 12, 24), безперервний(мінімальний інтервал для виміру вібрації, рівний біля 0, 25 с) Кнопкою «>» перебирається значення діапазону інтервалу, а кнопкою «V» значення інтервалу в зростаючому порядку і при максимальному значенні поворот до мінімального і т.п.

Після установки потрібних значень необхідно 5 раз натиснути кнопку «Enter» як пароль. При кожному натисканні з’являється знак «!» в лівому куті нижнього рядка. При п’ятому натисканні в блоці вимірювача запам’яталися значення інтервалу. На цьому процес установки інтервалу завершується, пульт працює в меню положення «Установка».

За допомогою кнопки «V» вибрати наступний режим роботи, наприклад

Уст. времени

після цього натиснути кнопку «Enter», пульт перейде в режим установки астрономічного часу, при цьому на індикаторі відображається поточний час, який зчитується з блока вимірювача:

ЧЧ: ММ: СС ДД.ММ.ГГ

де ЧЧ, ММ, СС – години, хвилини, секунди,

ДД, ММ, ГГ – день, місяць, рік.

Кнопкою «>» перебирається позиція, яка змінюється і відмічена на індикаторі (в даному випадку ЧЧ), а кнопкою «V» - значення цієї позиції в зростаючому порядку і при максимальному значенні повернення до нуля і т.д.

Після установки потрібних значень необхідно 5 раз натиснути кнопку «Enter» як пароль. При кожному натисканні появляється знак «!» в лівому куті нижнього рядка. При п’ятому натисканні запам’ятовуються в блоці вимірювача значення інтервалу. На цьому процес установки інтервалу завершується, пульт працює в меню положення «Установка».

Кнопкою «V» вибрати наступний режим роботи, наприклад

Установка пределов ХY

після цього натиснути кнопку «Enter», пульт переходить в режим установки граничних значень відхилень Х, У при цьому на індикаторі відображаються значення в хвилинах, які зчитуються з блока вимірювача:

±хх’< X < XX’ ±yy< Y < YY’

де: хх, уу – мінімальні значення граничних відхилень (в хвилинах) по осях Х і У відповідно, із знаком;

ХХ, YY - максимальні значення граничних відхилень (в хвилинах) по осях Х і Y відповідно, із знаком.

Кнопкою «>» перебирається позиція, яка змінюється і відмічена на індикаторі лінією підкреслення (в даному випадку лінія під знаком перед хх), а копкою «V» - значення цієї позиції. При цьому кожне натискання кнопки «V» міняє знак на інший, а для значення відхилення – зростання значення в цілому в зростаючому порядку і при максимальному значенні (30’) повернення до нуля і т.д.

На цьому процес установки граничних значень відхилень Х, Y завершується, пульт переходить в меню положення «Установка». Якщо значення встановлені невірно (більше значення менше ніж менше значення), то при спробі запам’ятати значення пульт відобразить на екрані

Неверный диапазон

з поверненням в режим установки граничних значень відхилень Х, Y.

Кнопкою «V» вибрати наступний режим, наприклад

Градуировка измерителя

після цього натиснути кнопку «Enter», пульт переходить в режим градуїровки, при цьому на індикаторі відображається

Отклонение М = NN’

де: М – символи Х або Y, які вказують по якій координаті треба робити градуїровку.

NN – значення відхилення в кутових мінутах з необхідним знаком, яке треба надати датчику перед градуЇровкою (можливі фіксовані значення 1’, 5’, 10’, 15’, 20’, 25’, 30’ для кожної з осей Х і Y і для кожного знаку)

Градуїровка блока вимірювача повинна виконуватись на спеціальному обладнанні, яке забезпечує необхідну точність відхилення, підготовленими спеціалістами, які мають навички з градуїровки за спеціальною методикою. Після відхилення блока вимірювача на кут NN’ по осі М для виконання градуїровки на даному куті треба 5 раз натиснути кнопку «Enter». При кожному натисканні з’являється знак «!» в лівому куті нижнього рядка. При п’ятому натисканні обчислюється і запам’ятовується в блоці вимірювача коефіцієнт перетворення, після цього пульт переходить на наступне значення М і NN, а після останнього значення переходить в меню положення «Установка».Увага! Для запобігання мимовільної зміни коефіцієнтів перетворення блока вимірювача заборонено викликати процес запам’ятовування в блоці вимірювача коефіцієнтів перетворення без необхідності градуїровки.

Положення «Служебная информация» використовується як допоміжне при перевірці градуїровочних коефіцієнтів перетворення, установці коефіцієнта підсилення під діапазонів та в інших випадках і не призначене для персоналу, який експлуатує ці прилади.

 

17.4 Контрольні запитання для самопідготовки та захисту роботи

1 В яких положеннях може перебувати блок вимірювача?

2 Як перевести блок вимірювача у відключений стан?

3 Для чого призначається стант моніторингу?

4 Для чого призначене положення головного меню зчитування, як перейти в це положення після включення приладу?

5 Для чого призначене положення головного меню вивід, як перейти в це положення після включення приладу?

6 Для чого призначене положення головного меню зчитування, як перейти в це положення після включення приладу?







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 522. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия