Студопедия — Загальні відомості. Установка програми. Установку програми описано у файлі build_inst.doc
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Загальні відомості. Установка програми. Установку програми описано у файлі build_inst.doc






Установка програми. Установку програми описано у файлі build_inst.doc. При установці програми на комп'ютер з Windows 2000, XP необхідно запустити його в режимі локального адміністратора.

Установка програми складається з 3 основних етапів:

1 Установка програми обробки бази даних InterBase.

Установка здійснюється шляхом запуску файлу x: \InterBase\setup.exe, де x – диск, відповідний пристрою читання компакт-дисків, в який вставлений інсталяційний диск. На запити програми інсталяції InterBase необхідно послідовно відповісти Next, Next, Yes, Install, Finish шляхом натиснення на клавіші екранних форм програми інсталяції.

2 Установка програмного комплексу.

Установка здійснюється шляхом копіювання папки x: \Buildings на Ваш комп'ютер, де x – диск, відповідний пристрою читання компакт-дисків, в який вставлений інсталяційний диск. До складу папки Buildings входять:

\Clear\building.gdb

\Database\building.gdb

\Floppy\

\Print\

\Reports\builds.rtf

\Reports\monit1.rtf

\Reports\monit2.rtf

\Reports\monit3.rtf

\Reports\monit4.rtf

\Reports\monit5.rtf

\Reports\monit6.rtf

\Reports\streets.rtf

\Reports\tips.rtf

\Reports\towns.rtf

\Temp\

buildings.exe

При копіюванні папки Buildings з компакт-диска необхідно встановити режим очищення атрибуту read only з файлів (наприклад, Параметры\системные параметры\. Знімати атрибут R/O з CD файлів в FAR).

3 Перезавантажити комп'ютер.

Програма відображення результатів моніторингу

Загальна інформація про програмний комплекс

Мінімальні вимоги до комп'ютера, на який встановлюватиметься програмний комплекс:

- процесор Celeron 850 MHz;

- ОЗУ 128 Mb;

- дисковий простір від 300 Mb

- відеодозвіл 800*600

- операційна система Microsoft Windows 98 SE, Microsoft Windows 2000,

Microsoft Windows XP.

- Microsoft Word версії від 97.

Робота програми здійснюється відповідно до принципів інтерфейсу Microsoft Windows, всі ключові елементи містять підрядкову допомогу, друк звітів проводиться з використанням програми Microsoft Word.

Про програму

Пункт меню відображає інформацію про програму.

Форма містить електронну адресу, по якій можна здійснювати контакт з розробником програмної частини комплексу, оновлення програми, одержувати відповіді на питання обслуговування програми.

Завантаження даних з пульта

Пункт меню програми призначений для передачі даних з пульта по інтерфейсу RS-232 в програмну частину комплексу.

Для цього необхідно:

1 Вибрати споруду, моніторинг якої проводився, із списку.

У разі відсутності в довіднику даних про споруду, необхідно створити запис про споруду за допомогою пункту меню програми Справочники\Карты споруд.

2 Вказати при необхідності впливаючі чинники.

3 Вказати номер датчика, дані якого будуть передані пультом.

4 Вказати при необхідності характеристику місця установки датчика.

5 Вказати Com порт комп'ютера, до якого підключений пульт.

6 Активувати готовність прийому даних в програмі.

7 Активувати передачу даних в пульті.

У разі передачі даних другого або (і) третього датчика необхідно повторити пункти 3-7 (періоди моніторингу по кожному датчику повинні співпадати).

Завантаження даних із зовнішнього файлу

Пункт меню програми призначений для запису даних моніторингу споруди із зовнішнього файлу в базу даних програми. Дана функція забезпечує можливість перенесення даних моніторингу між декількома комп'ютерними системами, що рознесли просторово, де встановлений даний програмний комплекс.

Для цього необхідно:

1 Вибрати файл з даними.

2 Активувати запис даних.

У випадку, якщо в довідниках типів споруд, міст, вулиць немає інформації, вказаної у файлі, програма запитає про можливість її створення. У разі підтвердження запиту, програма створить їх у відповідних довідниках.

У випадку, якщо в довіднику вже існує карта споруди, повністю співпадаюча з даними про споруду, вказаними у файлі, програма запише їх в базу даних автоматично.

У випадку, якщо в довіднику немає карти споруди, назва якого співпадає з назвою споруди, вказаною у файлі, але решта даних не співпадає, програма перед записом даних в базу даних запитає про коректність записи даних. У разі підтвердження запиту, програма зіставить дані з файлу цій карті споруди і запише їх в базу даних.

У випадку якщо в довіднику відсутня карта споруди, вказаної у файлі, програма перед записом даних в базу даних запитає про можливість її створення. У разі підтвердження запиту, програма створить в довіднику карту споруди, описаної у файлі, зіставить дані з файлу цій карті споруди і запише їх в базу даних.

Обробка даних

Пункт меню програми призначений для відображення на екрані:

1 Параметрів моніторингу по кожному датчику.

2 Графіків моніторингу з можливістю вибору координат, що відображаються, по кожному датчику (X, Y, Ζ) і масштабу відображення даних.

3 Поточних значень, відповідних положенню маркера на екрані.

Фрагмент графіка, що відображається на екрані, може бути представлений у вигляді друкарського звіту і роздрукований на принтері.

Довідник типів споруд

Пункт меню програми призначений для роботи з базою даних типів споруд з можливістю внесення нового типу споруди в базу даних, перегляду і редагування списку даних, видалення інформації з бази даних, роздрукування переліку типів споруд на принтері.

Довідник міст

Пункт меню програми призначений для роботи з базою даних назв міст з можливістю внесення нової назви міста в базу даних, перегляду і редагування переліку даних, видалення інформації з бази даних, роздрукування списку назв міст на принтері.

Довідник вулиць

Пункт меню програми призначений для роботи з базою даних назв вулиць з можливістю внесення нової назви вулиці в базу даних, перегляду і редагування списку даних, видалення інформації з бази даних, роздрукування переліку назв вулиць на принтері, сортування переліку за назвами міст і вулиць.

Довідник карт споруд

Пункт меню програми призначений для роботи з базою даних карт споруд з можливістю внесення нової карти споруди в базу даних, перегляду і редагування списку даних, видалення інформації з бази даних, роздрукування списку карт споруд на принтері, сортування переліку за назвами, типами, адресами споруд.

Перед введенням нової карти споруди у разі відсутності необхідних даних в довідниках типів споруд, міст, вулиць, їх необхідно додати туди, використовуючи відповідні пункти меню.

Ініціалізація даних

Пункт меню призначений для ініціалізації бази даних. Ініціалізацію бази даних рекомендується виконувати у разі виникнення збійних ситуацій, або реєстрації нового робочого місця.

Щоб уникнути втрати даних, перед ініціалізацією бази даних необхідно виконувати резервне копіювання бази даних.

Створення резервної копії даних

Пункт меню призначений для створення резервної копії даних в теці резервного копіювання на локальному або підключеному мережному диску.

Рекомендується створення резервній копії даних разів на місяць для уникнення їх втрати.

Відновлення резервної копії даних з резервної копії

Пункт меню призначений для відновлення резервної копії даних з папки резервного копіювання на локальному або підключеному мережному диску.

Вихід

Пункт меню призначений для завершення роботи з програмою. При цьому автоматично проводиться перевірка цілісності бази даних, завершення всіх активних процесів програми.

 

19.2 Порядок виконання роботи

Для роботи з програмою потрібно встановити її на комп’ютер, використовуючи диск, що входить у комплект до датчика вертикалі. Щоб виконати інсталяцію програми обробки бази даних потрібно, щоб комп’ютер на який планується встановлення відповідав мінімальним вимогам, що описані в розділі 4.4. Вкладаємо диск із програмою в дисковод і запускаємо його з диску F: \InterBase\setup.exe при цьому на екрані монітора висвітиться:

 

 

Рисунок 19.1 – Інсталяція програмного забезпечення

 

Лівою кнопкою миші натискуємо [Next], [Next], [Yes], [Instal], після чого розпочнеться інсталяція програми:

Рисунок 19.2 – Виконання інсталяції програмного забезпечення

 

Погоджуємося із завершенням інсталяції натиском [Finish].

Щоб встановити програмний комплекс, необхідно скопіювати папку F: \Buildings на локальний диск С: \. Після копіювання папки Buildings з компакт-диска необхідно відкрити С: \Program Files\Borland\Buildings\ і тримаючи курсор на файлі Buildings.exe натиснути праву кнопку миші.

 

Рисунок 19.3 - Копіювання папки Buildings

 

У функціональному вікні вибираємо [Свойства] – висвітиться вікно:

 

Рисунок 19.4 – Функціональне вікно Свойства: Buildings

 

В лінійці Атрибути знімаємо курсором галочку Только чтение і підтверджуємо натисненням [ОК].

Виконуємо пере завантаження комп’ютера.

Для обробки даних:

1) відкрити Buildings.exe на С: \Program Files\Borland\Buildings\. З’являється інтерфейс програми Buildings;

2) під’єднати кабелем К пульт управління до ПК. Оскільки в довіднику даних про споруду відсутні дані про наш об’єкт, то необхідно створити запис про споруду за допомогою пункту меню програми Справочники\Карты сооружений;

3) вибрати лівою кнопкою миші Справочники\Тип сооружений (рисунок 19.6);

Рисунок 19.5 – Вікно Тип сооружений

4) ввести «Навчальний корпус», підтверджуємо натисненням [ОК];

5) вибрати лівою кнопкою миші Справочники\Города (рисунок 17.6);

Рисунок 19.6 – Вікно Города

6) ввести «Івано-Франківськ», підтверджуємо натисненням [ОК];

7) вибрати лівою кнопкою миші Справочники\Улицы (рисунок 19.7);

Рисунок 19.7 – Вікно Улицы

8) оскільки ми вже ввели назву міста, то вибираємо його серед списку під стрілочкою Города, а назву вулиці вводимо з клавіатури, підтверджуємо натисненням [ОК];

9) вибрати лівою кнопкою миші Справочники\Карты сооружений – висвітлюється вікно Сооружения, в ньому вибрали створення нової карти споруди, і вводимо всі необхідні дані, підтверджуємо натисненням [ОК] (рисунок 19.8). При цьому в довідник автоматично записується інформація про наш об’єкт;

Рисунок 19.8 – Вікно Карта сооружения

10) з головного меню вибрати Загрузка данных \ Загрузка данных из пульта – вибирали з списку споруд нашу. Після цього з’являється вікно Загрузка данных (рисунок 19.9);

11) вікно Загрузка данных (рисунок 19.9);

Рисунок 19.9 – Вікно Загрузка данных

12) вказати номер датчика, дані якого будуть передані пультом, вказали необхідну характеристику місця установки датчика, натиснули зелену стрілочку (рисунок 19.9), з’явилося вікно Приём данных из пульта (рисунок 19.10),.

 

Рисунок 19.10 - вікно Приём данных из пульта

 

13) вказали Com порт комп'ютера, до якого підключений пульт;

14) активувати готовність прийому даних в програмі натисненням [ОК];

15) активувати передачу даних в пульті. З’являється напис Идёт приём данных из пульта. Після закінчення передачі з’являється напис Файл принят. А на індикаторі пульта [ПЕРЕДАЧА ОКОНЧЕНА]. Висвітиться вікно – рисунок 19.11;

 

Рисунок 19.11 – Вікно Загрузка данных з даними моніторингу

 

16) Натиснути на зображення дискети. Отримуємо графік моніторингу (рисунок 19.12).

 

Рисунок 19.12 – Вікно Моніторинг сооружения

На графіку червоним кольором зображено відхилення по осі Х, синім – по осі Y, а зеленим – значення сумарного відхилення. Встановлюючи вертикальну рухому лінію в різних точках, отримуємо конкретні значення відхилень по осях Х та Y і сумарне відхилення Σ. Наприклад, 25.05.06 о 18: 00: 00 відхилення по осі Х=1’03”, по осі Y=­1’09”, сумарне відхилення Σ =1’33” (рисунок 17.12).

Можливості програми дозволяють роздрукувати одержані результати у вигляді звітних матеріалів із зазначенням назви споруди, її типу, адреси, дати моніторингу, характеристики споруди, проектної організації та характеристики проекту, будівельної організації, датою здачі в експлуатацію, діючих факторів, номером датчика, періодом моніторингу і графіком відображення результатів.

 

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 593. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия