Студопедия — Обкатка і наладка компресора
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Обкатка і наладка компресора






Перший пуск здійснюють звичайно без клапанів. Перед першим пуском перевіряють рівень масла в змащувальній циркуляційній системі і баку змащувального насоса; пускають воду для охолоджування компресора і масляного холодильника. Якщо проводять пуск для роботи під навантаженням, то подають воду і в холодильники всіх ступенів. Потім пускають в роботу масляні насоси, якщо вони мають індивідуальні приводи. Для компресорів, у яких привід до насосів здійснюється від колінчастого валу, спочатку подають масло до циліндрів і сальників обертанням валу змащувального насоса уручну на 50—60 обертів. Потім перевіряють подачу масла в кожну змащувальну крапку.

При першому пуску дотримують певну послідовність операцій.

Натиснувши кнопку «Пуск», проводять поштовх ротора і колінчастого валу і відразу ж натискають кнопку «Стоп», щоб перевірити напрям обертання колінчастого валу (як правило, напрям обертання за годинниковою стрілкою, якщо дивитися на компресор з боку приводу).

Проводять повторний пуск, доводять частоту обертання до номінальної і зупиняють компресор. При пуску компресора уважно стежать за свідченнями манометра змащувальної циркуляційної системи. Відсутність стукоту і різкого шуму під час роботи машини є ознакою справної роботи компресора, а відсутність диму в картері свідчить про нормальне змазування всіх поверхонь, що труться.

Якщо в попередні пуски ніяких дефектів не виявлено, компресор знов запускають на 5 хв, потім вимикають і чекають 2—3 хв, поки з внутрішніх поверхонь машини стече масло і тепло з поверхонь, що труться, розповсюдиться у глибину деталей.

Корінні і кривошипні підшипники, якщо їх перевіряти відразу після зупинки компресора, не показують небезпечного тертя, але нерідко через деякий час їх нагрів по відношенню до температури навколишнього середовища стає значним, що указує на неправильну збірку підшипників.

Випробування на холостому ході. Перевіривши нагрів всіх деталей, перевіряють міцність кріплення рухомих частин, а також збереження шплінтів на шатунних болтах і гайках крейцкопфних пальців. Якщо після 5-хвилинної роботи компресора не виявлені ніякі неполадки (стукіт, перегрів, різкий шум), компресор включають знов на 30 хв, після чого зупиняють і оглядають. За відсутності неполадок компресор запускають на 1 годину, знову оглядають і при задовільних результатах огляду включають для безперервної роботи протягом 8 – 10 годин.

Годинне випробування компресора на холостому ході повторюють, якщо після першого випробування усували дефекти, пов'язані з розбиранням і підгонкою вузлів.

Перед останнім запуском (на 8 – 10 годин) обов'язково оглядають масляний фільтр, очищають його від грязі і начисто промивають гасом. Слід зазначити, що під час перших пусків компресора сітки масляного фільтру засмічуються особливо швидко, звичайно через 1 – 1, 5 години роботи. Засмічення фільтру виявляють по падінню тиску подачі масла.

Після 8 – 10-годинної обкатки масло замінюють чистим або добре профільтрованим через дрібну сітку і фланель з подальшим відстоєм і очищають маслозбірник корпусів фільтрів.

Якщо в процесі 8 – 10-годинної обкатки клапанів ніякі дефекти не виявлені, то продувають трубопроводи і апарати. Компресор продувають повітрям, що всмоктується I ступенем. Спочатку продувають I ступінь, потім послідовно інші. Продувати кожен ступінь необхідно стільки часу, скільки буде потрібно для повного очищення трубопроводу і апаратури.

Продування починають зі всмоктуючого трубопроводу I ступеня. Для цього в циліндрі міняють місцями всмоктуючі і нагнітальні клапани, змінюючи цим напрям руху повітря. Необхідно пам'ятати, що при зміні місць всмоктуючий клапан може своїм обмежувачем увійти до циліндра. Щоб уникнути цього під нього ставлять дистанційне кільце. Щоб повітря всмоктувалося через отвір під нагнітальний клапан, від циліндра від'єднують нагнітальний трубопровід, і отвір по фланцю закривають металевою фільтрувальною сіткою. Після включення в роботу компресора трубопровід обстукують молотком для відділення частинок, що пристали до стінок. Таким же чином продувають міжступінчасті комунікації, але всмоктуючі і нагнітальні клапани I ступеня повинні стояти при цьому на своїх місцях. Всі комунікації продувають протягом 2 години (не менш). Ступінь очищення перевіряють по склу, що має форму квадрата із стороною 200 – 250 мм. Це скло, покрите тонким шаром масла, вводять в струмінь повітря, яке виходить з труби, що продувається. Включення, що є в повітрі, прилипають до скла і добре є видимими на світло.

При продуванні I і II ступені багатоступінчатого компресора воду на охолоджування циліндрів і холодильників можна не подавати, оскільки нагрів повітря невеликий. Але починаючи з продування комунікацій I іII ступеня, подача води в циліндри і холодильники всіх передуючих і що продувається ступенів обов'язкова.

Пуско-налагоджувальні випробування під навантаженням. Після холостої обкатки і продування приступають до огляду компресора. Якщо під час роботи на холостому ході ніяких дефектів не виявлено, починають випробування компресора під навантаженням. Навантаження холодильних компресорів може бути зроблено шляхом збільшення кількості робочого тіла в системі.

Навантаження компресора підвищенням тиску збільшують поступово, у декілька етапів. Ступінь підвищення тиску і час роботи компресора на цьому тиску указуються в інструкції. Працюючи на всіх режимах, необхідно ретельно вести контроль за роботою клапанів, сальників, штоків; тиском і температурою газу по ступенях; стежити за роботою змащувальної циркуляційної системи і появою ненормальних стукотів і шумів; контролювати тиск і подачу води до всіх місць, передбачених конструкцією компресора; температуру в корінних підшипниках і решті поверхонь кривошипно-шатунного механізму, що труться; температуру в обмотках електродвигуна; роботу змащувальної системи циліндрів і сальників.

Після того, як навантаження доведене до максимальної і усунені всі неполадки, виявлені раніше, компресор пускають на безперервне випробування під повним навантаженням; тривалість випробування вказана в інструкції.

В період випробування під навантаженням ведуть запис в журналі про роботу компресора з реєстрацією основних параметрів протягом всього випробувального періоду.

Ревізія. Після закінчення випробування під навантаженням піддають ревізії основні складальні одиниці для перевірки прироблення деталей, що труться. Попутно усувають виявлені дефекти.

Ревізії піддають всмоктуючі і нагнітальні клапани, робочі поверхні циліндрів, поршні і поршневі кільця, штоки і їх сальники; масляні фільтри грубого і тонкого очищення (одночасно перевіряють якість масла після безперервного випробування). Відпрацьоване масло найчастіше замінюють, при цьому очищають картер або маслозбірник.

При перевірці корінних і шатунних підшипників звичайно розкривають не всі підшипники, а лише ті, нагрів яких при роботі був найбільшим. Тільки у разі незадовільного стану розкритих підшипників розкривають інші.

Тривалість роботи компресора повинна бути не менше 2 ч. Потім оформляють акт про здачу компресора в експлуатацію.

Наладка – це комплекс робіт для приведення його в працездатний стан. До наладки приступають ще в період збірки і завершують її при пробних пусках і обкатках, перевіряючи і регулюючи взаємодію і роботу всіх деталей і складальних одиниць. При наладці усувають різні дефекти (наприклад, стукоти, удари, надмірний нагрів деталей), а також регулюють машину для отримання заданої продуктивності.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 588. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Седалищно-прямокишечная ямка Седалищно-прямокишечная (анальная) ямка, fossa ischiorectalis (ischioanalis) – это парное углубление в области промежности, находящееся по бокам от конечного отдела прямой кишки и седалищных бугров, заполненное жировой клетчаткой, сосудами, нервами и...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия