Студопедия — Основні форми бойового застосування авіації Повітряних Сил
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Основні форми бойового застосування авіації Повітряних Сил






 

Форми застосування авіації Повітряних Сил зумовлюються необхідністю ефективного виконання покладених на них завдань та їх специфікою.

В залежності від масштабу бойових дій, особливостей родів авіації, які в них застосовуються, а також характеру завдань, що виконуються, основними формами бойового застосування авіації Повітряних Сил є:

- авіаційні удари;

- повітряні бої;

- повітряні битви;

- спеціальні бойові польоти;

- бойові дії.

Авіаційний удар – організований вплив авіації на противника для ураження його наземних (морських) об’єктів із застосуванням авіаційних засобів ураження (АЗУ).

В залежності від складу сил, які залучаються для виконання авіаційного удару, він може бути поодиноким, груповим і масованим.

Поодинокий авіаційний удар завдається окремим ЛА, який атакує ціль з одного або декількох заходів. Він закінчується виходом від цілі після виконання останньої атаки.

Груповий авіаційний удар завдає авіаційне з’єднання, частина (підрозділ) для ураження одного або кількох об’єктів противника в обмеженому районі в короткий термін.

Масований авіаційний удар завдається угрупованням авіації Повітряних Сил звичайно по кількох об’єктах, а іноді і по одному важливому об’єкту у визначеному районі.

Кожна з частин (підрозділів), які приймають участь в авіаційному ударі, може прямувати до цілі по одному або відмінним маршрутам і здійснювати удар з різних напрямків і висот.

Авіаційні удари застосовують апчз БА, ША, а також ВА, РА, ВТА, АА при діях по наземним (морським) цілям.

Повітряний бій – озброєна протидія в повітрі поодиноких літаків (вертольотів), підрозділів авіації з метою знищення повітряного противника, відбиття його атак, примушення до відмови від виконання поставленого завдання.

Повітряні бої у залежності від умов проведення поділяються:

- за складом сил, які приймають в них участь (поодинокий – ведеться поодиноким літаком, вертольотом з поодиноким літаком або групою літаків (вертольотів); груповий – ведеться групою літаків (вертольотів) з поодиноким літаком або групою літаків (вертольотів) противника);

- за висотами, на яких вони ведуться (на малих, середніх, великих або у стратосфері);

- за часом доби (денні, нічні);

- за умовами погоди (у ПМУ, СМУ).

Повітряні бої, крім того, можуть бути наступальними та оборонними.

Повітряна битва – сукупність організованих і взаємопов’язаних повітряних боїв авіації, що здійснюються за єдиним замислом при централізованому управлінні у визначеному районі повітряного простору з метою знищення авіації противника в повітрі та примушення його до відмови від виконання поставленого завдання.

Спеціальний бойовий політ – це дії авіації щодо виконання бойових завдань, непов’язаних із застосуванням засобів ураження. Спеціальний бойовий політ виконується для ведення повітряної розвідки, десантування, перевезення військ і вантажів, виконання завдань управління, встановлення радіоелектронних перешкод, виконання пошуково-рятувальних робіт і для інших завдань. Спеціальні бойові польоти можуть бути масованими, груповими і поодинокими.

Основною формою застосування авіації Повітряних Сил є бойові дії.

Бойові дії – основна форма оперативного застосування авіації ПС при спільному виконанні завдань з іншими видами ЗС України.

У бойових діях авіаційні з’єднання (частини) у взаємодії з ЗРВ виконують поставлені перед ними бойові завдання нанесенням авіаційних ударів, веденням протиповітряних (повітряних) битв (боїв) та здійсненням спеціальних бойових польотів.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 810. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия