Студопедия — Основний зміст тилового забезпечення
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Основний зміст тилового забезпечення






 

Необхідність у тиловому забезпеченні авіації постала ще до першої світової війни, коли в Росії з’явилися перші авіаційні загони (1911 р). По мірі зміни засобів та способів ведення авіацією бойових дій зміст завдань тилового забезпечення ускладнювався, їхній обсяг розширювався, а кількість сил та засобів, що залучалися для їхнього вирішення, збільшувалася.

В теперішній час тилове забезпечення апч організовується і здійснюється з метою:

- створення сприятливих умов для їхнього базування на аеродромах;

- забезпечення їх МТЗ;

- задоволення господарсько-побутових потреб о.с.

Так, в ході бойових дій в Республіці Афганістан значне місце в тиловому забезпеченні займали питання, пов’язані із розвитком аеродромної мережі.

Паралельно з її розвитком здійснювалося забудова аеродромів службово-технічними будовами і спорудами для організації ремонту та обслуговування АТ, засобів наземного забезпечення польотів, спорудами охорони і оборони аеродромів, побутового забезпечення військ. В результаті зробленої тилом авіація Повітряних Сил роботи по створенню сприятливих умов для базування авіаційних підрозділів і частин до кінця 1984 року практично вся авіація була розміщена на аеродромах та майданчиках із штучним покриттям. Необхідність розвитку аеродромної мережі в Афганістані полягала в тому, що до початку введення військ в цю країну, існувало тільки два більш-менш підготованих аеродроми Кабул і Баграм.

Видами тилового забезпечення є:

1. матеріальне забезпечення;

2. інженерно-аеродромне забезпечення;

3. аеродромно-технічне забезпечення;

4. транспортне забезпечення;

5. ветеринарне забезпечення;

6. торгівельно-побутове забезпечення;

7. квартирно-експлуатаційне забезпечення;

8. фінансове забезпечення.

Матеріальне забезпечення (МЗ) організовується і здійснюється з метою своєчасного і повного задоволення потреб апч у матеріальних засобах. До матеріальних засобів відносяться усі види озброєння, бойової та іншої техніки, АЗУ, ракетне паливо, пальне, авіаційно-технічне майно, інженерні засоби захисту, речове, медичне та інші види майна, харчі, матеріали та рідини різноманітного призначення, а також вода.

Своєчасне і повне МЗ апчз досягається завчасним створенням необхідних запасів МЗ, безперервним поповненням їхніх втрат, маневруванням запасів, ощадливим їх витрачанням.

Так, за роки ВВВ авіаційний тил забезпечив до 31 млн. авіабомб загальною масою близько 700 тис. т, було подано понад 1 млн. 6ОО тис. тон пального і змащувальних матеріалів.

В теперішній час для ведення бойових дій апчз різних родів авіації вимагаються різноманітні матеріальні засоби ще в більшій кількості. Так, наприклад, якщо в найбільших стратегічних операціях ВВВ, що проводилися 3 - 4радянськими фронтами, вимагався 1 млн. т різноманітних МЗ, то зараз, за досвідом навчань, для забезпечення стратегічної операції їх слід мати 5 - 5, 5 млн. т, тобто у п’ять разів більше. Зокрема, для забезпечення бойових дій авіаційної бригади, озброєної літаками Су - 24 потрібно 426 т пального.

Інженерно-аеродромне забезпечення (ІАЗ) організовується і здійснюється з метою своєчасної підготовки і розвитку аеродромної мережі, що створюється з урахуванням забезпечення високої бойової готовності і живучості апч, їх розосередженості базування і можливості маневру під час бойових дій.

Воно включає проведення наступних заходів:

- проектування, будівництво, відбудова аеродромів та під’їзних шляхів до них;

- проведення заходів щодо маскування аеродромів;

- утримання аеродромів у постійній експлуатаційній готовності;

- влаштування інженерних загород й розмінування аеродромів;

- ліквідація наслідків застосування ЗМУ та звичайних засобів.

Інженерно-аеродромне забезпеченняздійснюється інженерно-аеродромними частинами (підрозділами) авіаційного об’єднання (з’єднання) та аеродромно-експлуатаційним підрозділом авіаційної частини.

Аеродромно–технічне забезпечення (АТЗ) організується і здійснюється з метою безпосереднього забезпечення на аеродромах польотів окремих ЛА і апчз.

АТЗ включає:

- підготовку до польотів аеродромів, аеродромних споруд і наземної техніки забезпечення польотів;

- забезпечення ЛА ПММ, АЗП та іншим МЗ;

- організацію харчування та побутового обслуговування льотного і інженерно-технічного складу;

- евакуацію літаків (вертольотів), що зазнали аварію або здійснили вимушену посадку в районі аеродрому (посадкового майданчика).

АТЗ здійснюється підрозділами тилу авіабригади.

АТЗ є однією з основних завдань тилу авіації ПС. Так, наприклад, під час ВВВ авіаційний тил забезпечив близько 4 млн. бойових вильотів, завдяки цьому вніс величезний внесок в перемогу над фашистською Німеччиною.

Транспортне забезпечення організовується і здійснюється з метою створення умов для успішного здійснення підвозу МЗ, перевезень військ та евакуації.

Основні заходи:

підготовка і утримання в експлуатаційному стані під’їзних шляхів до аеродромів;

виділення, розподіл і підготовка автомобільних транспортних засобів для виконання перевезень.

Транспортне забезпечення організується з урахуванням вимог комплексного використання різних видів транспорту. Для здійснення військових перевезень в інтересах авіаційної частини можуть використовуватися усі види транспортних засобів, військові автомобільні дороги загального користування, залізничні, водні та повітряні комунікації.

Ветеринарне забезпечення авіаційної частини включає:

- ветеринарно-профілактичні, протиепізоотичні та лікувальні заходи;

- ветеринарно-санітарний нагляд за забезпеченням авіаційної частини продовольством.

Ветеринарне забезпечення авіаційної частини здійснюється відповідними установами оперативного командування.

Торгівельно-побутове забезпечення організується і здійснюється з метою своєчасного і повного задоволення потреб о.с. в товарах і побутовому обслуговуванні.

Воно включає:

- продаж товарів військового асортименту, промислових і продовольчих товарів;

- ремонт обмундирування (взуття та одягу) надання інших побутових послуг.

Завдання торгівельно-побутового забезпечення авіаційного з’єднання (частини) виконується силами та засобами установ торгівельно-побутового обслуговування оперативного командування.

Торгівельно-побутове забезпечення авіаційної частини здійснюється відповідними установами оперативного командування.

Квартирно-експлуатаційне забезпечення (КЕЗ) організується і здійснюється з метою створення необхідних житлово-побутових умов для о.с. при розквартируванні і тимчасовому розміщенні.

 

Воно включає:

- надання апч казармено-житлового фонду та усіх видів комунальних послуг;

- технічну експлуатацію і ремонт квартирно-житлового фонду та комунальних споруд;

- забезпечення апч казарменим та пожежним реманентом, меблями та іншим квартирним майном, а також твердим паливом.

Завдання КЕЗ виконуються силами та засобами квартирно-експлуатаційної служби тилу авіаційної частини.

Фінансове забезпечення організується і здійснюється з метою своєчасного і повного задоволення потреби апч та установ в грошових коштах.

Воно включає:

- фінансове планування і фінансування частин (підрозділів);

- відшкодування, отримання, зберігання, ощадливе і доцільне витрачання грошових коштів;

- фінансовий контроль, облік та звітність.

Фінансове забезпечення в авіаційному з’єднанні (частини) організується начальником фінансово-економічної служби на основі рішення командира авіаційного з’єднання (частини) і здійснюється через установи Державного казначейства України.

Таким чином тилове забезпечення організується і здійснюється з метою підтримання високої бойової готовності та боєздатності апчз, а також створення їм сприятливих умов для базування.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 627. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия