Студопедия — Вставка таблиць
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вставка таблиць






Таблиці у Microsoft Word бувають двох типів:

• прості таблиці, які можуть складатися максимально з чоти­рьох рядків і п'яти стовпчиків;

• складні таблиці, які можуть мати стільки стовпчиків та ряд­ків, скільки потрібно користувачу.

Для створення простої таблиці треба натиснути мишкою на кнопку Вставить таблицу на панелі інструментів і позначити необхідну кількість стовпчиків та рядків майбутньої таб­лиці:

Для створення складної таблиці можна вибрати пункт меню Таблица/Добавить таблицу і визначи­ти кількість стовпчиків та рядків у майбутній таблиці.

У будь-якому випадку таблиця впровадиться в документ і її можна заповнювати даними:

Назва виробу Ціна Кількість Вартість    
Телефон 120, 60   1447, 2    
Ксерокс 1200, 35   2400, 7    

 

Якщо потрібно, деякі лінії видаляють за допомогою кнопки Ластик на панелі інструментів Таблщьі и граници, а над комір­ками таблиці провадять форматування: змінюють товщину ліній, колір меж і тла, вирівнюють положення тексту в комірках: по верхньому чи по нижньому краю, або посередині, також зміню­ють направлення тексту в комірках — з горизонтального розташування на вертикальне і т.ін. За бажанням деякі комірки табли­ці, попередньо виділивши їх, можна поєднати в одну, а можна навпаки, розбити одну комірку на декілька: цей метод застосову­ється при створенні таблиць із складним заголовком.

Форматування комірок таблиці можна провадити за допомо­гою панелі інструментів Таблщьі и гранщьі та за допомогою пунктів меню Таблица і Формат.

Пересування по комірках таблиці провадиться за допомогою клавіш ТАВ (праворуч по рядку), SHIFT+TAB (ліворуч по рядку) та стрілками. Якщо у комірці натиснути Enter, текст ро­зіб'ється на рядки, і для скасування розбиття одразу натискається клавіша DELETE.

Додавання нових рядків у таблицю здійснюється через пункт меню Таблица/ Добавить/ Строки вьіше (Строки ниже), таким чином додасться один рядок вище чи ни­жче від поточного.

Для додавання декількох рядків треба від поточного рядка ви­ділити стільки, скільки потрібно додати, а потім виконати проце­дуру додавання як показано вище.

Для додавання декількох нових рядків під таблицею треба поставити курсор після останнього рядка вниз таблиці і виконати процедуру додавання рядків, при цьому треба вказати кількість рядків, що додаються, а потім натиснути на Ok.

Додавання нових стовпчиків у таблицю Один стовпчик додається аналогічно рядку, тільки замість Строки выше (Строки ниже) вибирається пункт Столбцы слева (Столбцы справа).

Декілька стовпчиків можна додати, попередньо виділивши необхідну кількість стовпчиків — курсор мишки треба поставити на верхню межу стовпчика так, щоб він набув вигляду чорної стрілки, і протягти праворуч чи ліворуч на потрібну кількість стовпчиків:

 

Потім виконується процедура додавання стовпчиків.

Для видалення рядків або стовпчиків з таблиці треба позначити рядки (стовпчики), які треба видалити, викликати пункт меню Таблица/Удалить строки (Удалить столбцьі).

Якщо після виділення просто натиснути клавішу DELETE, знищаться не рядки чи стовпчики, а їх зміст.

Зміна ширини стовпчика виконуэться, якщо викликати пункт меню Таблица/Высота и ширина ячейки/закладинка Столбец і призначити потрібну ширину, а по­тім натиснути на Ok.

Можна також користуватися маркерами — позначками ши­рини стовпчиків на верхній лінійці:

Курсор мишки розташовують на правій межі стовпчика, ши­рину якого треба змінити і збільшують або зменшують поточну ширину.

Зміна висоти рядка Виконується аналогічно зміні ширини стовпчика, тільки в першому випадку замість вкладники Столбец вибирають вкла-динку Строка, а у другому користуються лівою лінійкою:

Курсор розташовують на нижній межі рядка, висоту якого по­трібно змінити, і збільшують або зменшують її за допомогою протягування мишки.

Виконання обчислень у таблиці можна провадити, викорис­товуючи формули або стандартні функції. Формула (функція) має починатися зі знака = (дорівнює) і посилатися на адреси ко­мірок, які беруть участь в обчисленнях.

Адреса комірки складається з латинської літери й арабської цифри: латиною позначаються стовпчики (А, В, С, і т.д.), цифра­ми позначаються рядки (1, 2, 3...), таким чином, комірка, що має адресу А2, розміщується на перетині першого стовпчика (А) і другого рядка (2).

Кожна стандартна функція має унікальне ім'я й у дужках містить свої аргументи. Аргументами можуть бути конкрет­ні дані чи адреса однієї комірки або декількох комірок (ді­апазон комірок). Діапазон комірок складається з адреси лі­вої верхньої комірки діапазону, двокрапки та адреси нижньої правої комірки: наприклад, діапазон А2: В4 включає комірки А2, АЗ, А4, В2, ВЗ, В4.

До стандартних функцій належать:

=SUM(діапазон комірок) =Average(діапазон комірок) =Мах(діапазон комірок) =Міn(діапазон комірок) =Count((діапазон комірок)

обчислює суму значень у вка­заному діапазоні;

обчислює середнє значення у вказаному діапазоні;

обчислює максимальне зна­чення у вказаному діапазоні;

обчислює мінімальне значен­ня у вказаному діапазоні;

підраховує кількість комірок у вказаному діапазоні і т. ін.

 

 

Для запису формули курсор розташовується у комірці, де потрібні обчислення, викликається пункт меню Таблица/Формула, формула записується у рядок формул, можна зі спис­ку вибрати потрібний числовий формат, і потім натискаєть­ся Ok.

Рис.53

Аналогічно для запису функції у віконці Формула зі списку Вставить функцию вибирається потрібна, заносяться аргументи, встановлюється формат числа і натискається Ok.

Формула:

=МАХ(В2: В7)

Формат числа:

# ##0, 00

У цьому випадку вираховується максимальне значення з комі­рок В2, ВЗ, В4, В5, В6 і В7. Отриманий результат представляти­меться у числовому форматі з відокремленням тисяч і двома де­сятковими знаками.

Якщо у таблицю вносилися зміни, то результат формули (функ­ції) не зміниться. Для зміни результату згідно з новими значен­нями треба виділити комірку з результатом і натиснути на клаві­шу F9. Також замість значень у комірці можна показати текст формули (функції). Для цього виділять комірку з результатом об­числень, натискають на праву кнопку мишки і вибирають пункт Кодьі/Значения полей.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 659. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия