Студопедия — Програма MS PowerPoint
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Програма MS PowerPoint






Презентації або демонстрації – це електронний засіб для супроводу і ілюстрації виступу, рекламного повідомлення чи доповіді, що складається з набору кадрів – слайдів – які можуть містити звук, відео, анімацію.

Для створення презентацій існують різні програмні засоби: наприклад– дозволяє готувати слайди для візуалізації доповідей і створювати веб-сторінки.

Для створення публікацій використовують програмний засіб MS Publisher, який дозволяє створювати і змінювати інформаційні бюлетні, буклети, об’яви та веб-сайти (веб-вузли).

Існують наступні способи створення нової презентації. По-перше, за допомогою майстра автозмісту, який пропонує вибрати у якості вихідного матеріалу презентацію з певним типовим змістом і оформленням. Майстер автозмісту надає декілька зразків презентації на різні теми, наприклад, проведення наради в організації, або визначення стратегічного напрямку роботи. Крім того в наявності є презентації, що використовуються в мережі Internet.

Інший спосіб створення презентації полягає у виборі шаблону оформлення, що визначає її композицію, але не містить зміст. Можна також почати із структури, імпортованої з іншого додатку, такого як Word, а також з пустої презентації, у якій не задано ні оформлення ні змісту.

Отже ми вибираємо в меню “Файл” команду “Создать”, після чого переходимо на вкладку “Общие”. Двічі клацнемо на значку “Пустая презентация”. На екрані отримаємо білу сторінку, яка буде основою нашого слайду.

Для задання кольору фону потрібно в меню “Формат” вибрати команду “Фон”, після чого з’явиться панель, на якій у групі “Заливка фона” потрібно клацнути стрілку вниз. Для зміни кольору на один із тих, що входить до типових кольорів, потрібно клацнути один з восьми кольрів у групі “Авто”. Існує можливість заливки кольором, який не належить до основних кольорів. Для цього потріюбно натиснути кнопку “Дополнительные цвета”, після чого клацнути потрібний колір на вкладці “Обычные” або перейти на вкладку “Спектр”, створити свій колір і натиснути кнопку “ОК”.

Для відновленя кольору фону, що використовується за замовчуванням, треба натиснути кнопку “Авто”. Для підтвердження внесених змін до поточного слайду треба натиснути кнопку “Применить”. Якщо слайдів декілька, то для того, щоб застосувати зміни до всіх слайдів і зразку слайдів, треба натиснути кнопку “Применить ко всем”.

Для введення тексту до слайду потрібно на панелі інструментів “Рисование” натиснути кнопку “Надпись” і поставити курсор миші в те місце

екрану, де треба розташувати надпис і ввести потрібний текст.

Для зміни шрифту, його розміру та кольору необхідно спочатку виділити текст і за допомогою відповідних випадаючих списків та клавіш панелі інструментів “Формат” внести необхідні зміни.

У тексті можна створювати спеціальні ефекти за допомогою інструмента WordArt, який знаходиться на панелі інструментів “Рисование”. Цей інструмент дозволяє створювати текст з тінню, звивистий, повернений під довільним кутом, розтягнутий, а також текст, вписаний в певну фігуру. Оскільки текстовий спецефект являє собою мальований об’єкт, його можна також змінювати за допомогою кнопок панелі інструментів “Рисование”: наприклад, створити в ньому заливку у вигляді малюнка.

Натиснемо на кнопку “Добавить объект WordArt”, після чого на екрані з’явиться панель із типовими шаблонами текстових спецефектів. Виберемо потрібний спецефект і натиснимо кнопку “ОК”. На екрані з’явиться вікно для введення тексту. Наберемо текст і натиснимо “ОК”.

Також до слайду можна додати малюнок. Наприклад, додамо малюнок із колекції ClipArt. Для цого потрібно натиснути кнопку “Вставить картинку” і перейти на вкладку “Графика” або “Картинки”. У лівій частині вікна, що з’явилося, вибрати необхідний розділ, а потім двічі клацнути на одному з відображених зправа ескізів для його вставки до слайду.

Анімація тексту, графіки, звуку, кіно- та інших об’єктів на слайдах дозволяє підкреслювати різноманітні аспекти змісту, керувати потоком інформації, а також робить презентацію більш привабливою. Ви можете забезпечити появу кожного елементу слайду незалежно від інших, або поступову появу об’єктів один за одним. Для кожного елементу або об’єкту можна встановити порядок його появи на слайді, наприклад, “влітання” з лівої або правої сторони, а також порядок зміни елементів або об’єктів при додаванні нового елементу, наприклад, зменшення яскравості або зміну кольору.

Порядок і час показу анімаційних елементів можна змінювати, а показ можна автоматизувати, щоб не користуватися мишею. Для підготовки і попереднього перегляду анімації, тексту і об’єктів треба вибрати в меню “Показ слайдов” команду “Настройка анимации”. У вікні, що з’вилося, перейдемо на вкладку “Время”. В групі “Объекты без анимации” виділимо текст або об’єкт, що підлягає анімації і виберемо “Включить”. Для того, щоб показ анімації починався по натисканні мишою у тексті або об’єкті треба встановити перемикач “По щелчку мыши”. Для автоматичного запуску показу анімації встановимо перемикач “Автоматически, через [ …] секунд после предыдущего события” і задамо через скільки секунд після попередньої анімації потрібно показувати дану.

Перейдемо до вкладки “Эффекты”. У групі “Выберите эффект и звук” виберіть необхідні настройки і параметри.

Щоб задати анімацію для всіх об’єктів необхідно для кожного об’єкту повторити вищеописане.

Для перегляду готової анімації натиснемо кнопку “Просмотр”.

Якщо презентація складається з декількох слайдів, які треба послідовно виводити на екран, то необхідно задати інтервал часу показу слайдів, або вказати, що слайди змінюються вручну після кліку миші.

Для цього в режимі слайдів або в режимі сортувальника виділяємо слайди для яких встановлюються інтервали показу слайдів. Після цього в меню “Показ слайдов” виберемо команду “Переход слайда”. На вікні, що з’явилося, у групі “Продвижение” встановимо прапорець “Автоматически после”, після цього вкажемо інтервал показу слайду на екрані в секундах. Для того, щоб застосувати встановлений інтервал до всіх виділених слайдів натиснемо кнопку “Применить”. Щоб застосувати інтервал до всіх слайдів потрібно натиснути кнопку “Применить ко всем”.

Для остаточного перегляду презентації натискаємо кнопку “Показ слайдов”.


Змістовий модуль № 4 Програмні засоби роботи з базами та сховищами даних







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 678. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия