Студопедия — Додаткова спеціальна література. 1. Бобечко Н. Заборона “повороту на гірше” при перегляді судових рішень у порядку виключного провадження // Право України
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Додаткова спеціальна література. 1. Бобечко Н. Заборона “повороту на гірше” при перегляді судових рішень у порядку виключного провадження // Право України






1. Бобечко Н. Заборона “повороту на гірше” при перегляді судових рішень у порядку виключного провадження // Право України. – 2003. – № 12. – С. 97-100.

2. Бобечко Н. Зловживання посадових осіб, які ведуть кримінальний процес як одна з підстав для перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами // Вісник Львівського університету. Серія юридична. – Львів, 2003. – Випуск 38. - С. 538-545.

3. Бобечко Н. Порушення провадження у кримінальній справі за нововиявленими обставинами // Вісник Львівського університету. Серія юридична. – Львів, 2004. – Випуск 39. – С. 519-529.

4. Бойко В., Бобечко Н. Щодо деяких положень нового кримінально-процесуального законодавства України // Право України. – 2003. – № 1. – С. 99-102.

5. Лобач В. Роль прокурора і суду в перегляді судових рішень у кримінальних справах за нововиявленими обставинами // Прокуратура. Людина. Держава. – 2004. – № 3. – С. 45-49.

6. Маляренко В.Т. Перебудова кримінального процесу України в контексті європейських стандартів: Монографія. – К.: Юрінком Інтер, 2005. – С. 282-296.

7. Маляренко В.Т. Про перегляд судових рішень у кримінальних справах в порядку виключного провадження // Вісник Верховного Суду України. – 2001. – № 5. – С. 17-23.

8. Ольшанська Н. Про перегляд судових рішень у кримінальних справах за нововиявленими обставинами // Прокуратура. Людина. Держава. – 2005. – № 11. – С. 79-85.

9. Омельяненко Г. Поняття, суть і форми перегляду вироків, постанов і ухвал суду в кримінальних справах // Право України. – 2003. – № 10. – С. 90-94.

10. Попелюшко В.О. “Мала” судова реформа в Україні та захист прав громадян. – Острог, 2003. – С. 87-95.

11. Фінько В.Д. Виключне провадження в кримінальних справах за новим законодавством // Судова реформа в Україні: проблеми і перспективи: Матеріали наук.-практ. конф., 18-19 квітня 2002 р., м. Харків / Редкол.: Сташис В.В. (голов. ред..) та ін.. – К.; Х.: Юрінком Інтер, 2002. – С. 214-217.

Питання для самоконтролю

1. В чому полягає суть перегляду судових рішень у порядку виключного провадження?

2. З яких видів проваджень складається форма перевірки судових рішень, передбачена главою 32 КПК України?

3. Які завдання перегляду судових рішень у порядку виключного провадження?

4. Яке значення перегляду судових рішень у порядку виключного провадження?

5. Які обставини вважаються нововиявленими?

6. В чому полягає завідома неправдивість показань свідка та потерпілого як підстава для перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами?

7. В чому полягає завідома неправильність висновку експерта та завідома неправильність перекладу як підстава для перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами?

8. В чому полягає фальсифікація речових доказів, протоколів слідчих і судових дій та інших документів як підстава для перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами?

9. В чому полягають злочинні зловживання дізнавача, слідчого та прокурора, вчинені під час провадження у справі, як підстава для перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами?

10. В чому полягають злочинні зловживання судді, вчинені під час провадження у справі, як підстава для перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами?

11. Наведіть приклади всіх інших невідомих суду при винесенні судового рішення нововиявлених обставин.

12. Що означає " істотність впливу" неправильного застосування кримінального закону або (та) істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону на правильність судового рішення?

13. Назвіть приводи для порушення провадження за нововиявленими обставинами.

14. Хто вправі призначити розслідування нововиявлених обставин?

15. З якого моменту обчислюється строк розслідування нововиявлених обставин?

16. У які строки здійснюється розслідування нововиявлених обставин?

17. Який процесуальний статус осіб, щодо яких проводиться розслідування нововиявлених обставин?

18. Які рішення вправі прийняти прокурор за результатами розслідування нововиявлених обставин?

19. Хто уповноважений вносити подання про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами?

20. Назвіть суб’єктів, які вправі подавати клопотання про перегляд судових рішень з підстав неправильного застосування кримінального закону або (та) істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону?

21. Які рішення вправі прийняти суддя касаційного суду за результатами розгляду та перевірки клопотань про перегляд судових рішень з підстав неправильного застосування кримінального закону або (та) істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону?

22. Як називається процесуальний документ, яким справа призначається до судового розгляду з підстав неправильного застосування кримінального закону або (та) істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону?

23. Яка мінімальна кількість суддів касаційного суду необхідна для призначення кримінальної справи до розгляду з підстав неправильного застосування кримінального закону або (та) істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону?

24. Назвіть суди, які уповноважені здійснювати перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами?

25. Який суд здійснює перегляд судових рішень з підстав неправильного застосування кримінального закону або (та) істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону?

26. Які строки встановлені для перегляду за нововиявленими обставинами виправдувального вироку, ухвали чи постанови про закриття кримінальної справи?

27. Який день вважається днем виявлення нових обставин?

28. Протягом якого строку допускається відновлення кримінальної справи у зв’язку з нововиявленими обставинами за наявності доказів, які підтверджують вчинення особою більш тяжкого злочину, ніж той, за який вона була засуджена?

29. У яких випадках кримінально-процесуальний закон забороняє перегляд судових рішень з підстав неправильного застосування кримінального закону або (та) істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону?

30. За якими правилами відбувається перегляд судових рішень у порядку виключного провадження?







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 479. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия