Студопедия — Створення запиту
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Створення запиту






Для початку створення запиту треба відкрити базу даних, і, перейшовши на вкладку Запросы натиснути кнопку Создать. З'явиться вікно Новый Запрос для вибору способу побудови запиту (мал. 1).

Мал. 1 Діалогове вікно Новый Запрос

Конструктор - створює запит на основі порожнього бланка запиту.

Простой Запрос - створює простий запит з визначених полів.

Перекрестный запрос - створює запит, дані в який мають компактний формат, подібний до формату зведених таблиць (" сводных таблиц" – рос.) у Excel.

Повторяющиеся записи – створює запит, що вибирає записи, що повторюються, з таблиці чи простого запиту.

Записи без подчиненных - створює запит, що вибирає з таблиці записи, не зв'язані з записами з іншої таблиці.

При виборі Конструктора через діалогове вікно Добавление таблицы (мал. 2) додаються імена таблиць у вікно конструктора запиту

Мал. 2. Вікно Добавление таблицы

Вікно Добавление таблицы складається з трьох вкладок, що містять переліки об'єктів, пропонованих програмою для проектування запиту: Таблицы, Запросы і Таблицы и запросы. При виборі вкладки Таблицы необхідно виділити потрібну нам таблицю з запропонованого списку і за допомогою кнопки Добавить можна додати кілька таблиць. Наприклад, на мал. 2 обрана таблиця Клієнты.

 
 

Імена таблиць повинні бути представлені у вікні Конструктора запросов (Мал. 3).

Рис. 3. Вікно конструктора запитів. Приклад введення умови.

5.2.1. Вікно " конструктора запроса"

Вікно " конструктора запроса" (мал. 3) розділено на дві частини. У верхній частині знаходяться вікна таблиць зі списками полів. Ім'я кожної таблиці відображається в рядку заголовка такого вікна. На мал.3 представлені таблиці Клієнты та Операції.

Нижня частина є Бланком запроса, або, як його називають, QBE – областю (Q uery b y E xample – Запит за зразком). Тут указуються параметри запиту і дані, які потрібно відібрати, а також визначається спосіб їхнього відображення на екрані.

(Для переміщення з верхньої панелі вікна в нижню і назад використовується клавіша F6).

5.2.2. Включення полів у запит.

У запит не слід включати всі поля обраних таблиць. Додати потрібні поля в бланк запиту можна шляхом перетаскування їхніх імен зі списку, що знаходиться у верхній частині вікна конструктора в рядок бланка Поле. Ще один спосіб – подвійний щиглик по імені поля.

Наприклад, на мЯяал. 3 у бланк запиту включені поля Прізвище, Дата операції, Код Операції, Сума операції з таблиць Клієнт та Операції.

Примітка: Якщо був установлений прапорець Имена таблиц з меню Вид, то в другому рядку бланка QBE вийде на екран ім'я таблиці, з якої обране поле (див. мал. 3). У рядку Вывод на экран прапорцем позначаються ті поля, що повинні бути виведені на екран.

У загальному випадку поля, що вводяться в наборі записів запиту, успадковують властивості, задані для відповідних полів таблиці.

Можна визначити інші значення властивостей, виконавши команду Свойства з меню Вид: Описание (текст, що містить опис об'єкта), Формат поля (представлення даних на екрані), Число десятичных знаков (для числових даних, Маска ввода, Подпись (заголовок стовпця).

Видалити поле з бланка запиту можна клавішею Delete чи через меню Правка командою Удалить. Щоб видалити таблицю, варто маркірувати її у верхній частині вікна конструктора запиту, виконавши щиглик по імені, і натиснути Delete в меню Правка чи командою Удалить.

5.2.3. Установка критеріїв відбору записів.

При створенні запиту можна задати критерії, унаслідок чого по запиту буде здійснений відбір тільки потрібних записів.

Щоб знайти записи з конкретним значенням поля, потрібно ввести це значення в дане поле в рядку бланка QBE Условие отбора
(див. мал. 3).

Критерії, встановлювані в QBE – області,
повинні бути укладені в лапки.

Якщо ACCESS ідентифікує введені символи як критерії відбору, то укладає їх у лапки автоматично, а якщо ні, те повідомляє про синтаксичну помилку.

Наприклад, як показано на мал. 3, побудований запит, по якому з даних по сумі операції будуть обрані прізвища клієнтів, дати і тип операцій, сума яких повинна бути більше заданого значення 30000.

5.3. Види критеріїв.

Для створення запиту з декількома критеріями користаються різними операторами.

5.3.1. Логічна операція OR (ИЛИ – рос.).

Можна задати кілька умов відбору, з'єднаних логічним оператором or, для якогось поля одним із двох способів:

1) можна увести всі умови в один осередок рядка Условие отбора, з'єднавши їх логічним оператором OR. У цьому випадку будуть обрані дані, яки задовольняют хоча б одній з умов.

Наприклад, умова: 4 or 5

відповідає тому, що будуть обрані значення: 4 або 5.

2) увести другу умову в окремий осередок рядка. І якщо використовується кілька рядків, щоб запис був обраний, досить виконання умов хоча б в одному з рядків, як, наприклад, показане на мал. 4.

Мал. 4. Приклад запису умови з використанням оператора OR.

При такому записі умови також будуть обрані клієнти для яких установлена знижка 10 чи 12 відсотків.

5.3.2. Логічна операція AND (и – рос.)

Логічна операція AND використовується в тому випадку, коли повинні бути виконані одночасно обоє умови і тільки в цьому випадку запис буде обрана.

Наприклад, записавши умову

> 5 and < 15

будуть обрані тільки ті клієнти, для яких знижки знаходяться в інтервалі (5; 15).

Щоб об'єднати кілька умов відбору оператором and, необхідно привести їх в одному рядку.

Наприклад, на Мал. 5 показано, як можна задати умову для вибору прізвищ клієнтів, що проживають у місті Дніпропетровську, що мають знижку тільки 10%.

Мал. 5. Приклад запису умови з використанням оператора AND.

Виключити групу даних зі складу записів, що аналізуються запитом, дозволяє наступний критерій

< > 10 (не дорівнює)

У цьому випадку можна не використовувати лапки.

Оператори AND та OR застосовуються як окремо, так і в комбінації. Необхідно пам'ятати, що умови зв'язані оператором AND виконуються раніш умов, об'єднаних оператором OR.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1247. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия