Студопедия — End Sub. 8.Запустіть макрос Hello ще раз
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

End Sub. 8.Запустіть макрос Hello ще раз






8.Запустіть макрос Hello ще раз.
Тому, що макрос Hello записаний у модулі FirstProg проекту Мої макроси, то вибір зі списку - поки що єдиний спосіб виконання цього макросу. Крім того, спроба призначити створений макрос значку або кнопці на панелі не увінчається успіхом, тому що це можна зробити лише для макросів, що маються в шаблоні, наприклад, у Normal.dot. Однак після копіювання модуля FirstProg у Normal.dot зазначене обмеження знімається.

9. Проробіть наступне:

Командою Сервис> Макросы> Макрос викличте список макросів з Мої_макроси(документ), що складається з одного макросу Hello, щигликом по кнопці Организатор викликати відповідне вікно й у ньому кнопкою Копировать скопіюйте модуль FirstProg у Normal.dot.

10.Командою Сервис> Настройка викличте відповідне вікно, на закладці Команды виберіть серед категорій Макросы, виділіть макрос Normal.FirstProg.Hello і перетягніть рамку, що виділяє, на одну з верхніх панелей Word, наприклад, на панель Стандартная. Після цього можна змінити виділений об'єкт (майбутню кнопку виконання макросу), якось вибрати значок, змінити напис і т.д. По закінченні редагування кнопкою Закрыть видаліть вікно Настройка.

11.Створіть власну панель інструментів, на якій розмістіть значки запуску усіх раніше створених макросів, що зберігаються в загальному шаблоні.

Наприклад, розмістимо на своїй панелі значок макросу Example. Командою Сервис-Настройка викличте вікно Настройка, на закладці Панели инструментов клацніть кнопку Создать й у вікні, що з'явилося, введіть ім'я своєї панелі, наприклад, Моя_панель і натисніть ОК. У вікні документа з'явиться невелика панель, яку можна відбуксирувати за заголовок до однієї зі сторін документа для зручності подальшої роботи.

У діалоговому вікні Настройка виберіть закладку Команды, виділіть серед категорій Макросы, відшукайте в списку правої частини макрос Normal.NewMacros.Example після його виділення відбуксируйте рамку, що виділяє, на свою панель. Тому що доступна команда Изменить выделенный объект, відредагуйте його підпис, кнопку й ін. Діючи аналогічно, установіть на своїй панелі значки (а можна і кнопки) макросів Виділити_текст, Прімітка, Номер_малюнка. Закрийте вікно Настройка.

Примітка:

1. Для видалення створених у ході роботи з макросами значків, кнопок, панелей досить після виклику діалогу Настройка відбуксирувати туди об'єкти, що видаляються.

2. Для видалення непотрібних більш макросів виділите модуль у Project Explorer редактора VB, потім по команді File > Remove < об'єкт > відповісти відмовленням (Нет) на пропозицію про експорт модуля перед його видаленням.

3. Для імпорту модуля як текстового файлу .bas (файл вихідного коду VBA мовою Visual Basic) виділіть проект у Project Explorer редактора VB, у який необхідно імпортувати якийсь файл.bas, по команді File > Import File у діалоговому вікні імпорту файлу відшукайте необхідний модуль.

КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ.

1. Як створити макрос за допомогою діалогового вікна Запись макроса?

2. Як переглянути текст записаного макросу?

3. Як призначити засіб запуску макросу комбінацією клавіш?

4. Як записати процедуру мови програмування VBA?

5. Як призначити засіб для запуску макросу у виді значка на панелі інструментів MS Word?

6. Як зробити створені макроси доступними для всіх документів MS Word?

ПрактичнЕ заняття № 4.4 (2 год.)

Автоматизація виконання операцій у MS Excel за допомогою макросів.

 

Приклад 1. Макрос для форматування КЛІТИНОК.

 

Розглянемо послідовність дій для створення макросу форматування, обрамлення і заливання попередньо обраних клітинок з числами. Макрос перетворить зміст кожної клітинки в числовий формат із двома десятковими знаками після коми, малює навколо клітинок прямокутник і заливає якимось кольором.

1. Запустіть MS Excel і перейдіть на новий робочий лист.

2. Виділіть будь-яку клітинку (наприклад, В7) і введіть у неї довільне число.

3. Виділіть клітинку А1 і виконаєте команду Сервис ® Макрос ® Начать запись.

4. Назвіть макрос Format, наберіть для нього короткий опис, задайте комбінацію клавіш і клацніть по кнопці ОК.

1. Коли з'явиться панель інструментів Остановка записи, клацніть на кнопці Относительные ссылки (якщо вона ще не натиснута). У результаті макрос зможе обробляти довільні виділені клітинки.

2. Клацніть на клітинці, що містить число, виконайте команду Формат > Ячейки, перейдіть на вкладку Число, виберіть формат Числовой с двома десятковими знаками після коми і клацніть по кнопці ОК.

3. Клацніть на стрільці розкриття списку біля кнопки Границы і виберіть необхідний тип контуру (наприклад, тонкий зовнішній контур).

4. Клацніть на стрільці розкриття списку біля кнопки Цвет заливки і виберіть необхідний колір заливання (наприклад, жовтий).

5. Клацніть на кнопці Остановить запись.

Тепер перейдіть у редактор Visual Basic і у вікні Проект, клацніть двічі на відповідному макросу модуля Module1 папки Modules. Записаний код макросу, що відповідає усім виконаним діям, буде відображений в окремому вікні. Відразу за заголовком і блоком коментарів розташована " конструкція" для вибору клітинок. Вона з'явилася в результаті вибору режиму відносної адресації клітинок і наступного виділення клітинки В7.

ActiveCell.Offset(6, 1).Range(" A1").Select

 

Приведемо необхідні роз'яснення. Об'єкт ActiveCell у даному випадку відноситься до виділеної клітинки в активізованому робочому листі (A1). Метод Offset(6, 1) зміщає фокус на 6 рядків вниз і на один стовпець вправо, на клітинку В7. Метод Range(" A1") повертає верхню ліву клітинку у діапазоні зсуву. У нашому випадку метод Offset перетворює у верхній лівий осередок діапазону осередок В7. У випадку вибору декількох клітинок, методу Range як аргумент буде переданий діапазон клітинок. Нарешті, метод Select привласнює новій клітинці статус активної.

 

 

Далі іде оператор Selection.NumberFormat, що задає формат виводу чисел в обраному діапазоні. Два наступні рядки визначають діапазон дії інструкцій зміни типу обрамлення. Після визначення типу обрамлення за допомогою відповідної кнопки може одночасно змінюватися кілька властивостей клітинки: тип, товщина і колір різних ліній обрамлення. Наприкінці тексту макросу розташовані оператори завдання кольору і типу заливання.

Текст макросу поки не дозволяє форматувати довільно обрані клітинки, тому що перший рядок процедури вказує тільки на клітинки, що попадають у діапазон 6 рядків вниз і 1 стовпець вправо від поточної клітинки. Необхідно видалити інструкції вибору клітинок. Крім того, необхідно ще призначити макрос якомусь об'єкту. Для цих цілей виконаємо таку послідовність дій.

1. Видаліть чи " закоментуйте" (тобто введіть як перший символ рядка символ " апостроф") перший значущий рядок процедури.

2. Перейдіть на необхідний робочий лист.

3. Виконайте команду Вид® Панели инструментов ® Формы.

4. У діалоговому вікні, що з'явилося, виберіть інструмент Кнопка і намалюйте цей елемент керування на робочому листі.

5. Клацніть на кнопці правою кнопкою і виконайте з контекстного меню команду Назначить макрос. Виберіть макрос Format і клацніть на кнопці ОК.

6. Виділіть курсором миші текст на поверхні кнопки і задайте для неї назву, наприклад, Дес_формат.

Уведіть кілька чисел з десятковою частиною після коми у клітинки робочого листа, виділіть їх і клацніть на тільки що створеній кнопці. Виділіть декілька інших клітинок з числами і запустіть макрос безпосередньо зі списку макросів (команда Сервис ® Макрос ® Макросы чи комбінацією клавіш < Alt+F8 >). Виділіть ще один набір заповнених клітинок і натисніть відповідну макросу комбінацію клавіш. В усіх трьох випадках макрос повинний коректно працювати.

Створений макрос доступний на всіх робочих аркушах книги, а не тільки на тім, на якому він був записаний. Однак запуск макросу там виконується другим і третім способом, тому що кнопка видна тільки на вихідному листі.

Приклад 2. Повторення дій у середовищі VBA

При записі макросів за допомогою рекордера завжди виходить лінійний ланцюжок інструкцій, що послідовно описує виконані в процесі запису дій. Для того щоб створити процедури, здатні на підставі перевірки деяких умов здійснити вибір однієї з декількох можливостей чи організувати так називані циклічні процеси (повторення дій), приходиться писати процедури самому. Мова VBA надає кілька могутніх і гнучких структур, що дозволяють легко повторювати різні дії. Цикли реалізуються за допомогою ключових слів For/Next, Do Loop і For Each/Next. Обмежимося розглядом оператора циклу For/Next, який найбільш часто використовується. Даний оператор має наступний синтаксис:

 

 

For счетчик = НачальноеЗначение To КонечноеЗначение [ Step Приращение ]







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 570. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Понятие массовых мероприятий, их виды Под массовыми мероприятиями следует понимать совокупность действий или явлений социальной жизни с участием большого количества граждан...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Реостаты и резисторы силовой цепи. Реостаты и резисторы силовой цепи. Резисторы и реостаты предназначены для ограничения тока в электрических цепях. В зависимости от назначения различают пусковые...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия