Студопедия — РОБОТА З архиватором WinRar
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

РОБОТА З архиватором WinRar






2.1. Початок роботи і вид вікна програми WinRar


Запуск архиватора WinRar здійснюється подвійним щигликом лівою кнопкою миші по іконці, розташованої на Робочому столі Windows чи послідовністю Пуск > Програми> WinRar> WinRar. Після запуску програми вікно має наступний вид:

Рис. 23. Головне вікно архиватора WinRar

Оболонка WinRAR має два основних режими: режим керування файлами і режим керування архівами.

· У режимі керування файлами у вікні WinRAR показується список файлів і папок у поточній папці. Ви можете виділити ці файли і папки, як звичайно в Windows, за допомогою чи миші клавіатури, і зробити з виділеними файлами різні операції, наприклад, заархивировать їхній чи видалити. У цьому режимі також можна протестувати групу архівів і витягти з них файли.

· У режимі керування архівами у вікні WinRAR відображається список файлів і папок у відкритому архіві. Тут ви також можете виділити файли і папки і виконати з ними різні дії, специфічні для архіву, наприклад, розпакувати, чи протестувати прокоментувати.

Для входу в режим керування файлами запустите WinRAR як було зазначено вище.

Для входу в режим керування архівами запустите WinRAR у режимі керування файлами, помістите курсор на обраний архів і натисніть Enter.

АРХІВАЦІЯ ФАЙЛІВ

Після запуску WinRAR показує у своєму вікні список файлів і папок у поточній папці. Насамперед, потрібно перейти в папку, у якій знаходяться файли, призначені для архівації. Для зміни поточного диска, необхідно установити в адресному рядку необхідний диск (Ctrl+D) чи клацнути на маленькому значку диска в нижньому лівому куті вікна. Для переходу в батьківську папку використовуйте клавіші BackSpace, Ctrl+PgUp, кнопку чи Нагору двічі клацніть на папці .. у списку файлів. Для переходу в іншу папку натисніть Enter, Ctrl+PgDn чи двічі клацніть мишею на цій папці. Для переходу в кореневу папку поточного диска натисніть Ctrl+\.

Після того як ви ввійшли в папку з потрібними файлами, виділите файли і папки, що хочете заархивировать. Це можна зробити клавішами керування чи курсором лівою кнопкою миші при натиснутій клавіші Shift чи Ctrl (як у Провіднику й інших програмах Windows). Виділяти файли в WinRAR можна також клавішами Пробіл. Клавіші ×, Ë і на цифровій клавіатурі дозволяють виділяти і знімати виділення з групи файлів.

Виділивши один чи кілька файлів, клацніть на кнопці Додати (Alt+A) (чи команду Додати файли в архів з меню Команди). У діалоговому вікні, що з'явилося, введіть ім'я чи архіву просто підтвердите ім'я, запропоноване «за замовчуванням». Тут же можна вибрати інші параметри архіву.

Кнопка Профілі. Відкриває меню, що дозволяє створити новий профіль, упорядкувати існуючі і вибрати один із профілів архівації. Профілі дозволяють швидко відновити раніше збережені параметри чи архівації вказати параметри «за замовчуванням» для даного діалогу. Після інсталяції WinRAR має кілька визначених стилів (наприклад, для створення додатка до електронного чи листа для резервного копіювання).

Формат архіву. Укажіть бажаний формат архіву (RAR чи ZIP). Якщо обраний формат ZIP, то всі опції, недоступні для архіву цього формату, стануть неактивними.

Метод стиску. Укажіть потрібний вам метод стиску.

Розмір тому. Якщо ви хочете створити багатотомний архів, то введіть тут розмір тому. «За замовчуванням» вважається, що вводиться значення в байтах. Однак можна ввести число в кілобайтах, якщо після числа поставити маленьку латинську букву 'к'. Якщо ж ви хочете вказати розмір у тисячах байт (тобто з множником 1000), замість маленької 'к' використовуйте велику латинську букву 'К'. Допускається також використовувати ідентифікатори 'м' (мегабайти) чи 'М' (мільйони байт). Крім того, можна вибрати розмір тому зі списку, що випадає, зв'язаного з цим полем уведення. Якщо ви архивируете дані відразу на змінний диск, то краще вибрати пункт “Автоопределение”. У цьому випадку WinRAR буде підбирати розмір кожного нового тому так, щоб максимально заповнити відповідний диск.

Метод відновлення:

· Додати з заміною файлів (дія «за замовчуванням»). Завжди заміняє файли в архіві однойменними файлами, що додаються. Завжди додає файли, яких ще немає в архіві.

· Додати з відновленням файлів. Заміняє файли в архіві тільки в тому випадку, якщо однойменний файл, що додається, більш новий. Завжди додає файли, яких ще немає в архіві.

· Обновити існуючі файли. Заміняє файли в архіві тільки в тому випадку, якщо однойменний файл, що додається, є більш новим. Не додає файли, яких немає в архіві.

· Синхронізувати вміст архіву. Заміняє файли в архіві тільки в тому випадку, якщо однойменний файл, що додається, більш новий. Завжди додає файли, яких ще немає в архіві. Видаляє з архіву ті файли, яких немає серед що додаються. Це схоже на створення нового архіву, але за одним важливим виключенням: якщо після минулої архивації файли не змінювалися, те операція буде виконана значно швидше, ніж створення нового архіву.

Параметри архівації:

Видалити файли після архівації. Після архивації, успішно упаковані вихідні файли віддаляються.

Створити SFX-архів. Замість звичайного архіву створюється архів, що саморозпаковується (типу SFX). Для його розпакування не потрібно наявність самого пакувальника (WinRar). Архів, що саморозпаковується, має розширення.ехе і розпаковується запуском цього файлу (Enter)

Створити безупинний архів. Замість звичайного створюється безупинний архів.

Додати електронний підпис. В архів буде доданий електронний підпис, що містить ім'я автора, час останнього відновлення й ім'я архіву. У режимі керування архівами електронний підпис можна побачити, скориставшись командою Інформація про архів. Додавання електронного підпису доступно тільки в зареєстрованій версії програми.

Інформація для відновлення. В архів додається інформація для відновлення.

У більшості випадків при створенні архіву досить використовувати параметри «за замовчуванням», тому досить задати только ім'я архіву, і клацнути на кнопці для створення архіву.

Під час архівації відображається вікно зі статистикою. Якщо потрібно перервати процес стиску, клацніть на кнопці Отмена. Щоб мінімізувати вікно WinRAR у системний лоток (tray), можна натиснути кнопку Фоновый. По закінченні архівації вікно статистики зникне, а створений архів стане поточним виділеним файлом.

Додавати файли в існуючий архів RAR можна також за допомогою перетаскування. Виділите архів у вікні WinRAR і натисніть Enter (чи двічі клацніть мишею) на його імені – програма прочитає архів і покаже його вміст. Тепер ви можете додати файли в архів, просто перетягнувши їх з іншої програми у вікно WinRAR.

Витяг файлів в оболонці WinRAR

Щоб витягти файли за допомогою оболонки WinRAR, спочатку потрібно відкрити архів у програмі WinRAR. Це можна зробити декількома способами:

· двічі клацнути чи мишею натиснути Enter на файлі архіву в оболонці Windows (у чи Провіднику на Робочому столі). Якщо WinRAR був зв'язаний з типами файлів-архівів під час установки (що робиться за замовчуванням), то архів буде відкритий у WinRAR;

· двічі клацнути чи мишею натиснути Enter на файлі архіву у вікні WinRAR;

· перетягнути архів на чи значок вікно WinRAR. Перед тим як це зробити, переконаєтеся, що у вікні WinRAR не відкритий інший архів, архів, що інакше перетаскується, буде доданий у відкритий;

· запустити WinRAR з командного рядка з ім'ям архіву як параметр.

При відкритті архіву у вікні WinRAR виводиться його вміст. Виділите ті файли і папки, що вам необхідно витягти. Це можна зробити клавішами керування чи курсором лівою кнопкою миші при натиснутій клавіші Shift чи Ctrl (як у Провіднику й інших програмах Windows). Виділяти файли в WinRAR можна також клавішами Пробіл. Клавіші ×, Ë і на цифровій клавіатурі дозволяють виділяти і знімати виділення з групи файлів.

Виділивши один чи кілька файлів, клацніть на кнопці Извлечь угорі вікна WinRAR (Alt+E) чи виберіть команду Извлечь файлы из архива в меню Команды.

Якщо ви хочете витягти файли не в поточну папку, клацніть на кнопці Извлечь в... (Alt+A), введіть у діалозі, що з'явився, потрібний шлях і натиснітьОК.

Під час витягу відображається вікно зі статистикою. Якщо потрібно перервати витяг, клацніть на кнопці Отмена. Щоб мінімізувати вікно WinRAR у системний лоток (tray) на панелі задач, можна натиснути кнопку Фоновый. Якщо витяг закінчиться без помилок, то WinRAR повернеться в оболонку, у противному випадку з'явиться Вікно діагностичних повідомлень.

ДОДАТКОВІ ДІЇ З ФАЙЛАМИ/АРХІВАМИ

ПЕРЕГЛЯД. При виконанні команди Переглянути файл WinRAR показує уміст файлу під курсором у вікні убудованої програми перегляду поза залежністю від умісту файлу і параметрів настроювання, але при натисканні Enter на імені файлу можливі кілька варіантів. Якщо файл, що знаходиться під курсором, є архівом, то WinRAR відкриє і покаже вміст цього архіву, у противному випадку наступні дії залежать від параметрів, зазначених у діалозі параметрів перегляду. У цьому діалозі можна вказати, що для перегляду файлу WinRAR буде:

· завжди використовувати внутрішню програму перегляду,

o запускати зовнішню програму перегляду,

o запускати програму, зв'язану в Windows з файлом цього типу,

o перед кожним переглядом файлу видавати запит про те, який із трьох описаних вище способів варто застосувати.

WinRAR можна використовувати для перегляду як заархівіруваних, так і звичайних файлів. Якщо для перегляду архівного файлу викликається зовнішня програма, то WinRAR витягає цей файл у тимчасову папку, передає його ім'я зовнішній програмі й очікує, поки вона не закінчить свою роботу. Далі WinRAR перевіряє час зміни файлу, і якщо він був обновлений зовнішньою програмою, пропонує обновити його в архіві. Після цього тимчасова папка разом з витягнутим файлом віддаляється.

Зверніть увагу, що ця схема злегка міняється, якщо ви натискаєте Enter на файлі, що знаходиться в архіві, з розширенням exe. У цьому випадку WinRAR витягає в тимчасову папку не тільки цей файл, але і весь вміст архіву, після чого запускає виділений здійсненний файл. Наступні кроки аналогічні описаними вище: WinRAR очікує закінчення роботи програми, потім перевіряє час зміни витягнутих і наявність нових файлів, пропонуючи в міру необхідності обновити архів. Після цього тимчасова папка з усім її умістом віддаляється. Даний метод обробки exe-файлів дозволяє запускати програми безпосередньо з архіву.

ВИДАЛИТИ. У режимі керування файлами видаляє виділені файли і папки в Кошик, так що випадково вилучені дані згодом можна буде відновити. Однак у режимі керування архівами виділені файли і папки віддаляються цілком, тому ви повинні робити це обережно.

ВИПРАВИТИ. WinRAR може відновлювати только архіви RAR і ZIP. Тип архіву WinRAR намагається визначити автоматично за даними у файлі архіву і по його розширенню, але користувач може задати це і вручну.

Вихідний архів не змінюється. Отриманий у результаті виконання операції відновлений архів буде записаний під ім'ям recover.rar чи reconst.rar. Шанси на удале відновлення архіву RAR значно вище, якщо в ньому є інформація для відновлення. Зверніть увагу, що безупинний архів, що не містить інформації для відновлення, як правило, відновити неможливо.

ОЦІНИТИ. Приблизно оцінює можливий ступінь і час стиску виділених файлів і папок при використанні різних форматів і методів стиску.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 516. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия