Студопедия — Тактична обстановка
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тактична обстановка






2 мв із кул.від. в складі 5 мр, переслідуючи противника, до 15: 30 11.06 вийшов на рубіж кущі, висота з відміткою 324, 5, де був зупинений організованим вогнем групи піхоти, кулемета і бронетранспортера. Сусід праворуч —3 мв у взаємодії з танковим взводом — відбиває контратаку піхоти і танків противника на рубежі млин, кущі. Сусід ліворуч — 1 мв – веде вогневий бій на рубежі зруйнована будівля, яр.

О 15: 00 командир 2 мв по радіо одержав задачу від командира 5 мр, з якої йому стало відомо:

1. Противник організованим вогнем підрозділів, які відійшли і контратаками зупинив наступ наших підрозділів, одночасно висуваючи резерви з глибини.

2. 5 мр переходить до оборони опорного пункту гай «Рідкий», висота з відміткою 328, 0, сарай з задачею не допустити прориву противника вздовж шосе в напрямку курган «Подвійний», МТФ, зосереджуючи основні зусилля на утриманні району одиноке дерево, бугор, гай «Фігурний».

3. 2 мв із кул.від. знищити противника в районі гай «Фігурний», курган, яр і закріпитися на рубежі одиноке дерево, бугор. Смуга вогню: праворуч — одиноке дерево, зруйнований будинок; ліворуч — бугор, млин. Додатковий сектор обстрілу — вправо, у напрямку труби. Готовність системи вогню — 17: 00 11.06.

Одержавши задачу на перехід до оборони, командир взводу повинен з’ясувати її, швидко поставити задачі відділенням на захоплення рубежу, організувати спостереження перед фронтом і на флангах опорного пункту взводу, взаємодію і систему вогню, бойове забезпечення, управління, захист від запальної зброї й інженерне обладнання опорного пункту. У подальшому він вивчає місцевість, уточнює задачі відділенням і порядок взаємодії, а при необхідності й інші питання.

З'ясування задачі є початком роботи командира по організації оборони. Воно, як правило, здійснюється командиром взводу при одержанні задачі від командира роти і нанесенні її на карту. При з'ясуванні задачі командир взводу повинний зрозуміти задачу роти і взводу, на якому напрямку і на утриманні якої ділянки місцевості зосередити основні зусилля, які об'єкти (цілі) на напрямку дій взводу уражаються засобами старших командирів, задачі сусідів і порядок взаємодії з ними, час готовності до виконання задачі.

З'ясування задачі командиром взводу в обороні (варіант)

1. 5 мр, переслідуючи противника, що відходить, одержала задачу перейти до оборони опорного пункту гай «Рідкий», висота з відміткою 328, 0, сарай і не допустити прориву противника вздовж шосе в напрямку курган «Подвійний», МТФ, зосереджуючи основні зусилля на утриманні району одиноке дерево, бугор, гай «Фігурний».

2. 2 мв із кул.від. переходить до оборони в першому ешелоні на напрямку зосередження основних сил роти. Смуга вогню взводу: праворуч — одиноке дерево, зруйнований будинок; ліворуч — бугор, млин. Додатковий сектор обстрілу — вправо, у напрямку заводської труби.

3. Праворуч переходить до оборони 3 мв, ліворуч — 1 мв нашої роти. Проміжок із сусідом праворуч забезпечити вогнем бойової машини піхоти, ліворуч — вогнем кулемета. Готовність системи вогню17: 00 11.06. На організацію оборони мається 1 год. 20 хв.

Після з'ясування задачі командир взводу віддає розпорядження для захоплення зазначеного рубежу.

Розпорядження командира взводу на захоплення рубежу (варіант)

1. Командиру 1 мвід — прямо, на опушці гаю, група піхоти, вогнем з місця — подавити, в атаку перейти по сигналу ракета — червоного вогню, знищити її, захопити рубіж дорога, кущі і закріпитися на ньому.

2. Зв'язковому 3 мвід передати командиру відділення — курган, праворуч група піхоти і кулемет, вогнем з місця — подавити. По сигналу — ракета червоного кольору — перейти в атаку, завершити знищення противника і закріпитися на рубежі камені, бугор.

3. Командиру 2 мвід висунутися по яру в напрямку гай «Фігурний», обійти противника з тилу і по сигналу — ракета червоного кольору — атакувати його і захопити рубіж дерево, яма.

4. «405, я — Волга-2, прямо курган, вправо 10, кулемет — знищити, прийом».

5. «410, 407, я — Волга-2, кут гаю «Фігурний», бронетранспортер противника — знищити, прийом».

Після знищення противника і захоплення визначеного рубежу командир взводу віддає розпорядження на закріплення рубежу й організує систему вогню.

6. 1 мвід обороняти позицію дорога, кущі, бути в готовності до відбиття атаки противника з напрямку курган «Подвійний», МТФ. Смуга вогню: праворуч — дорога, сарай; ліворуч — кущі, одиноке дерево. Додатковий сектор вправо, у напрямку ор. 1. Вогнева позиція БМП — біля обгорілого пня. Сектори обстрілу: основний — сарай, одиноке дерево; додатковий — вправо, у напрямку зруйнованого будинку;

2 мвід обороняти позицію одиноке дерево, яма, бути в готовності до відбиття атаки противника. Смуга вогню: праворуч — одиноке дерево, зруйнований будинок; ліворуч — яма, одиноке дерево; додатковий сектор обстрілу — вправо, у напрямку труби. Вогнева позиція БМП — позаду відділення на 50 м. Сектори обстрілу: основний — зруйнований будинок, вигин дороги; додатковий — вправо, у напрямку гаю «Рідкий»;

3 мвід обороняти позицію камені, бугор, бути в готовності до відбиття наступу противника. Смуга вогню: праворуч — камені, міст; ліворуч — бугор, млин; додатковий сектор у напрямку окремого будинку з білим дахом. Вогнева позиція БМП — ліворуч від жовтого куща. Сектори обстрілу: основний — вигин дороги, млин; додатковий — у напрямку окремого будинку з білим дахом.

Потім командир взводу організує роботи по інженерному устаткуванню опорного пункту і приступає до оцінки обстановки.

Оцінка обстановки — це логічний процес думки командира, який полягає у вивченні й аналізі впливу кожного елемента обстановки на виконання бойового завдання. Інакше кажучи, оцінка обстановки — це пізнання командиром об'єктивних умов майбутнього бою і знаходження кращих шляхів використання цих умов для виконання поставленого бойового завдання.

Вивчаючи й оцінюючи противника, командир взводу повинний визначити можливий склад, ймовірний напрямок, можливий час переходу його в наступ, а також сили і засоби противника, рубежі його розгортання.

У висновках з оцінки противника командир взводу визначає:

- сильні і слабкі сторони наступаючого противника;

- кількість сил і засобів противника;

- напрямок зосередження основних зусиль і ділянки місцевості, від утримання яких залежить стійкість оборони;

- побудову бойового порядку;

- по яких рубежах підготувати зосереджений вогонь;

- рубежі відкриття вогню ПТКР, зі зброї БМП, кулеметів, гранатометів, автоматів.

Наступним елементом оцінки обстановки є оцінка своїх, приданих і підтримуючих підрозділів. Вивчаючи стан, забезпеченість і можливості взводу і приданих підрозділів, командир взводу оцінює:

- укомплектованість взводу і приданих підрозділів;

- моральний і фізичний стан особового складу;


- технічний стан бойової техніки, озброєння і наявність боєприпасів.

У висновках з оцінки своїх підрозділів командир взводу визначає:

- місце кожного відділення (засобів підсилення) у бойовому порядку взводу;

- розподіл сил і засобів підсилення;

- основні заходи щодо поповнення взводу матеріальними засобами і технічного обслуговування техніки і озброєння.

В подальшому командир взводу приступає до оцінки сусідів. Під сусідами прийнято розуміти підрозділи, що діють при виконанні бойового завдання взводу на його флангах (праворуч, ліворуч), а також підрозділу, що діє попереду і позаду.

Оцінюючи сусідів, необхідно усвідомити їх завдання, на утриманні яких ділянок місцевості вони зосереджують зусилля, які сили і засоби вони виділяють для прикриття проміжків, а також умови взаємодії з ними.

У висновках з оцінки сусідів командир взводу визначає:

- з ким із сусідів необхідно підтримувати більш тісну взаємодію;

- порядок підтримки зв'язку із сусідами;

- порядок забезпечення флангів і проміжків.

Оцінюючи місцевість, її захисні, маскуючі і тактичні властивості, командир взводу визначає характер місцевості перед переднім краєм з точки зору її прохідності для танків, бронетранспортерів противника й умов організації спостереження і системи вогню, характер місцевості в опорному пункті, рельєф і місцеві предмети, які можна використовувати для розміщення живої сили і вогневих засобів, умови виходу в тил і маневру з метою переходу до круговій обороні.

У висновках з оцінки місцевості командир взводу визначає:

- напрямок головного удару противника;

- ділянку місцевості, від утримання якої залежить стійкість оборони;

- можливі рубежі розгортання противника в бойовий порядок;

- рубежі відкриття вогню ПТРК, з танків, БМП;

- місця для перекритих щілин і бліндажу;

- заходи щодо маскування, інженерного обладнання позицій, захисту взводу від за­палювальних засобів.

Оцінюючи дії літаків і вертольотів противника, що діють на малих і гранично малих висотах, командир взводу уточнює характер дій авіації, можливі напрямки польоту і рубежі розгортання вертольотів вогневої підтримки.

У висновках оцінки повітряного противника командир взводу визначає:

- порядок спостереження й оповіщення про повітряного противника;

- сили і засоби, які будуть використовуватися для боротьби з повітряними цілями противника;

- порядок знищення літаків і вертольотів, що діють на малих і гранично малих висотах.

Стан погоди, час року і доби впливають на бойові дії підрозділів. Без урахування температури повітря, швидкості і напрямки вітру, видимості і прозорості атмосфери, хмарності, опадів, а також часу року і доби неможливо остаточно прийняти рішення.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 2110. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия