Студопедия — Оцінка обстановки командиром взводу в обороні (варіант)
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Оцінка обстановки командиром взводу в обороні (варіант)






1. Противник підрозділами невстановленої нумерації висуває резерви з глибини. На пд. схилах висоти з відміткою 405, 0 закріпилася мотопіхотна рота. Основні зусилля противник буде зосереджувати в напрямку курган «Подвійний», МТФ. Виходячи з тактики дій противника, перед фронтом оборони взводу може діяти ротна тактична група в складі мотопіхотної роти, яка підсилена одним-двома танковими взводами.

2. Взвод укомплектований особовим складом, бойовою технікою й озброєнням на 80%, що забезпечує виконання бойового завдання. Боєприпасів у взводі: для БМП — 0, 5 бк; для стрілецького озброєння — 0, 4 бк. Засоби індивідуального захисту в наявності. Особовий склад брав участь у боях, його моральний і фізичний стан добрий.

Взвод своїми протитанковими засобами (три БМП і два РПГ-7) здатний знищити до семи танків. По знищенню живої сили противника зі стрілецької зброї взвод здатний створити густину вогню три кулі на 1 м фронту.

3. Праворуч переходить до оборони 3 мв з тв, проміжок з ним складає близько 300 м, що добре проглядається і прострілюється.

Ліворуч переходить до оборони 1 мв, проміжок з ним складає близько 250 м, що через гай і окремі кущі недостатньо добре проглядається і прострілюється з боку 3 мвід.

Для забезпечення проміжку сусід праворуч виділяє БМП, сусід ліворуч — кулемет РПК.

В опорному пункті взводу займає вогневу позицію танк 605, з яким необхідно організувати взаємодію по знищенню танків противника як перед переднім краєм оборони, так і на флангах опорного пункту взводу.

4. Місцевість перед переднім краєм оборони напівзакрита і середньо пересічена, вона проглядається на правому фланзі до 2 км, на лівому — до 1, 3 км. Це вимагає дотримання ретельного маскування. Висування противника не буде проглядатися до виходу його до пд. схилів кургану «Подвійний». На цьому рубежі можливо його розгортання в бойовий порядок.

Від кургану «Подвійний» до переднього краю місцевість відкрита, добре проглядається і прострілюється, доступна для дій танків і бронетранспортерів. Головний удар противника може бути уздовж дороги, у напрямку кургану «Подвійний», МТФ.

Захисні особливості місцевості від ЗМУ незначні, тому необхідно негайно приступити до інженерного обладнання опорного пункту. Місцевість дозволяє потай маневрувати вогневими засобами на загрозливі напрямки.

5. Найбільш ймовірним напрямком дій літаків і вертольотів необхідно вважати Сосновка, Терехово. Вертольоти вогневої підтримки можуть використовувати прикриту місцевість кургану «Подвійний» і вести вогонь із засідок. Удари авіації варто очікувати під час вогневої підготовки, а вертольоти вогневої підтримки, яки діють на гранично малих висотах, можуть наносити удари з початком атаки по броньованим цілям і живій силі.

6. Наступ противника варто очікувати ранком, погода в даний час тепла, видимість гарна. Істотного впливу погода, час року і доби на ведення бою не здійснюють

Висновки з оцінки обстановки:

1. Противник, зосереджуючи основні зусилля в напрямку курган «Подвійний», МТФ, у своєму складі буде мати три мпв, один-два танкових взводу і до десяти ПТКР.

Для відбиття атаки противника рубежі відкриття вогню варто призначити:

- для ПТКР і із гармат БМП — ор. 3, пд. схили кургану «Подвійний»;

- зі стрілецької зброї — будинок із щоглами, сухе дерево.

Взвод обороняє опорний пункт на напрямку зосередження основних зусиль противника, тому бойовий порядок необхідно побудувати кутом назад.

2. Виходячи з наявної кількості сил і засобів, взвод здатний виконати поставлене завдання. Противник має перевагу по живій силі (3: 1) триразове, по танках — абсолютне, по протитанкових засобах (10: 5) — двохкратне.

Для забезпечення надійної стійкості оборони опорного пункту доцільно 2мвід визначити місце на правому фланзі, 1 мвід з кул.від. — в центрі опорного пункту, розмістивши його кутом назад, 3 мвід мати на лівому фланзі взводу; поповнити недостачу кількості боєприпасів; перевірити і підготувати бойову техніку й озброєння до бойового застосування. Обслуговування бойових машин піхоти провести в опорному пункті і закінчити до 20: 00 11.6.

3. Для забезпечення правого флангу виділити БМП 2 мвід. Лівий фланг забезпечити вогнем кулемета РПК.

Для знищення противника, що вклинився в проміжки із сусідами, підготувати запасні вогневі позиції для кул.від. і бойових машин піхоти.

4. Виходячи з тактики дій противника, місця взводу в бойовому порядку роти видно, що опорний пункт знаходиться на напрямку зосередження основних зусиль противника.

Ділянки зосередженого вогню доцільно підготувати:

- для БМП — по рубежу вигин дороги, сх. схили кургану «Подвійний»;

- для стрілецької зброї ЗВ-1 — будинок із щоглами, дорога; ЗВ-2 — кущі, сухе дерево.

Командно-спостережний пункт взводу обладнати ліворуч на віддалі 30 м від вогневої позиції БМП 1 мвід.

Для кругової оборони обладнати ходи сполучення до основних і запасних вогневих позицій БМП.

З метою захисту особового складу від запалювальної зброї і вогню артилерії противника підготувати в кожному відділенні перекриті щілини.

5. У кожному відділенні мати спостерігачів за наземним і повітряним противником, нагадати особовому складу сигнали оповіщення про повітряного противника, про радіо­активне, хімічне і бактеріологічне (біологічне) зараження. Оповіщення здійснювати по радіо, голосом і звуковими сигналами.

Для боротьби з повітряним противником призначити чергові вогневі засоби: у відділеннях — кулеметників, увзводі — одну бойову машину піхоти і розрахунок кул.від.

На підставі з'ясування завдання і висновків з оцінки обстановки командир взводу приймає рішення, у якому визначає:

- порядок виконання отриманої задачі (знищення противника під час просування до переднього краю оборони і розгортання для атаки, перед переднім краєм, при вклиненні противника в оборону й обході опорного пункту);

- завдання відділенням, приданим підрозділам і вогневим засобам (позиції відділень, смуги їх вогню, додаткові сектори обстрілу, основні і запасні вогневі позиції БМП (БТР), танків, їх основні і додаткові сектори обстрілу з кожної позиції, ділянки зосередженого вогню взводу і місця в них, по яких повинні вести вогонь відділення, якими вогневими засобами забезпечити проміжки з сусідами і фланги);

- порядок взаємодії.

Потім командир взводу віддає бойовий наказ.

Бойовий наказ командира взводу на оборону(варіант)

1. Противник частиною підрозділів, що відійшли, закріпився на пд. схилах висоти з відміткою 405, 0, зупинив наступ наших військ. Одночасно висуває резерви з глибини, проводить перегрупування і готується до переходу в наступ, що, ймовірно, буде з ранку 12.06.

2. 5 мр переходить до оборони опорного пункту гай «Рідкий», висота з відміткою 328, 0, сарай із завданням не допустити прориву танків і піхоти противника в напрямку курган «Подвійний», МТФ.

2 мв із кул.від. у взаємодії з танком 605 обороняє опорний пункт одиноке дерево, бугор, гай «Фігурний» із завданням не допустити прориву танків і піхоти противника в напрямку курган «Подвійний», МТФ.

Смуга вогню: праворуч — одиноке дерево, зруйнований будинок; ліворуч — бугор, млин; додатковий сектор обстрілу — вправо, у напрямку труби. Ділянки зосередженого вогню взводу: для бойових машин піхоти — вигин дороги, сх. схили кургану «Подвійний»; для стрілецької зброї ЗВ-1 — будинок із щоглами, дорога; ЗВ-2 — кущі, сухе дерево. Вогнем із БМП забезпечити проміжок із сусідом праворуч, а з кулемета — з 1 мв.

3. У ході висування і розгортання противник знищується зосередженим вогнем артилерії в районі мосту, ділянки 207 і нерухомим загороджувальним вогнем «Акація» по рубежу сарай, ор. 2.

Праворуч переходить до оборони 3 мв і обороняє опорний пункт гай «Рідкий» із завданням не допустити прориву противника в напрямку труба, курган +3. Ліва границя смуги вогню — гай «Рідкий», сарай.

Ліворуч переходить до оборони 1 мв і обороняє опорний пункт кущі, висота з відміткою 328, 0, чагарник із завданням не допустити прориву противника в напрямку ліс «Темний», зруйнована будівля. Права межа смуги вогню — гай, одиноке дерево.

Танк 605 займає вогневу позицію в опорному пункті взводу біля зваленого дерева. Сектори обстрілу: основний — вигин дороги, млин; додатковий — у напрямку зруйнованого будинку.

4. 1 мвід з кул.від. обороняти позицію дорога, кущі з задачею не допустити прориву танків і піхоти противника в напрямку курган «Подвійний», гай «Фігурний».

Смуга вогню: праворуч — дорога, сарай; ліворуч — кущі, ор. 2; додатковий сектор обстрілу — у напрямку будинку з щоглами.

Основна вогнева позиція для БМП — біля обгорілого пня. Сектори обстрілу: основний — сарай, одиноке дерево; додатковий — у напрямку зруйнованого будинку. Запасна вогнева позиці — сх. точка гаю «Фігурний». Сектори обстрілу: основний — кущі, окремі будівлі; додатковий — в напрямку кургану +3.

Ділянки зосередженого вогню відділення: для ЗВ-1 — ор. 1, уліво 20; для ЗВ-2 — кущі, сарай.

2 мвід обороняти позицію одиноке дерево, яма з завданнямне допустити прориву танків і піхоти противника в напрямку сарай, окремі будівлі.

Смуга вогню: праворуч — одиноке дерево, зруйнований будинок; ліворуч — яма, одиноке дерево; додатковий сектор обстрілу — в напрямку труби. Основна вогнева позиція для БМП — 50 м позаду позиції. Сектори обстрілу: основний — зруйнований будинок, вигин дороги; у напрямку гаю «Рідкий». Запасна вогнева позиція — біля пересохлого струмка. Сектори обстрілу: основний — курган +3, гай «Рідкий»; додатковий у напрямку окремих будівель.

Ділянка зосередженого вогню — будинок із щоглами, уліво 10. Проміжок із сусідом праворуч забезпечити вогнем БМП.

3 мвід обороняти позицію камені, бугор із задачеюне допустити прориву танків і піхоти противника в напрямку окреме дерево, висота з відміткою 324, 5.

Смуга вогню: праворуч — камені, вигин дороги; ліворуч — бугор, млин; додатковий сектор обстрілу — у напрямку будинку з білим дахом. Основна вогнева позиція для БМП — зліва від жовтого куща.

Сектори обстрілу: основний — вигин дороги, млин; додатковий — у напрямку будинку з білим дахом. Запасна вогнева позиція — позаду, у пересохлого струмка. Сектори обстрілу: основний — гай, курган +1; додатковий — у напрямку висоти з відміткою 324, 5.

Ділянки зосередженого вогню: для ЗВ-1 — дорога (ор. 1, уліво 30); для ЗВ-2 — кут будинку, сухе дерево. Проміжок із сусідом ліворуч забезпечити вогнем РПК.

Снайперу основна вогнева позиція біля зруйнованої стінки, запасна — у кущах. Спостереження вести в секторі вигин дороги, млин, виявлені цілі знищувати самостійно.

Стрільцю-санітару знаходитися на командно-спостережливому пункті взводу з задачею вести спостереження і бути в готовності до надання медичної допомоги пораненим на позиціях відділень, важкопоранених евакуювати в яр на медичний пост роти.

5. Готовність системи вогню — 17: 00 11.06, інженерних робіт першої черги — 23: 00 11.06.

6. Командно-спостережний пункт взводу — позаду позиції1 мвід. Заступник — штатний і командир 1 мвід.

Після віддачі бойового наказу командир взводу, організує взаємодію з командирами відділень на місцевості.

При організації взаємодії командир взводу повинен:

- визначити порядок знищення противника під час висування його до переднього краю оборони і розгортання для атаки, у ході відбиття атаки танків і піхоти перед переднім краєм і у випадку виходу на фланги й у тил;

- вказати рубежі відкриття вогню з танків, бойових машин піхоти, протитанкових і інших вогневих засобів;

- визначити порядок ведення взводом зосередженого вогню, а також вогню по літаках, вертольотах і інших повітряних цілях противника зі стрілецької зброї;

- узгодити дії взводу з діями сусідів і танками, розташованими в опорному пункті взводу і на його флангах, протитанковими й іншими вогневими засобами по відбиттю атак противника перед переднім краєм оборони і по знищенню його у випадку вклинення в оборону;

- призначити чергові вогневі засоби і визначити порядок знищення розвідки противника;

- вказати заходи щодо забезпечення захисту особового складу від світлового випро­мінювання ядерного вибуху, а також заходи маскування;

- повідомити сигнали оповіщення, управління, взаємодії і порядок дій за ними.

Вказівки командира взводу по взаємодії в обороні (варіант)

1. Окремі групи противника і його розвідка знищуються вогнем чергових вогневих засобів із запасних вогневих позицій. Після відбиття атаки (дій розвідки) проводиться зміна вогневих позицій.

З початком вогневої підготовки противника особовий склад укривається в перекритих щілинах і в бліндажі. Спостерігачі ведуть спостереження за противником з метою своєчасного виявлення переходу його в атаку.

2. При розгортанні противника в бойовий порядок його ураження проводиться зосередженим вогнем бойових машин піхоти по рубежі вигин дороги, сх. схили кургану «Подвійний». Сигнали відкриття вогню — «Вітер-111».

З початком руху противника в атаку і з виходом його танків і броньованих машин на рубіж зруйнований будинок, млин вогонь відкривають бойові машини піхоти.

З виходом противника на рубіж будинок із щоглами, сухе дерево вогонь відкривають кулемети, а з виходом його на рубіж лінії електропередачі відкривають вогонь усі вогневі засоби і ведуть вогонь по піхоті і танкам противника. Вогонь по ділянках зосередженого вогню відкривати з сигналом: «Шторм» і за ракетою червоного диму — по ділянці ЗВ-1, «Ураган» і ракета жовтого — по ділянці ЗВ-2. З виходом противника до загороджень перед переднім краєм оборони взвод доводить вогонь до найвищої напруги.

У випадку вклинення противника на правому фланзі або в опорний пункт 3 мв БМП 1 мвід займає запасну вогневу позицію, вогнем у фланг знищує противника, що вклинився, і не допускає його проникнення в напрямку гай «Рідкий», курган +3.

При вклиненні противника в центр опорного пункту взводу 2 і 3 мвід займають хід сполучення, знищують противника, що вклинився, і не допускають його проникнення в глибину й в бік флангів. Сигнал для заняття ходу сполучення — ракета червоного вогню.

У випадку вклинення противника на лівому фланзі в проміжок з 1 мв БМП 3 мвід займає запасну вогневу позицію і вогнем знищує противника, що вклинився.


Для знищення низько літаючих літаків (гелікоптерів) противника вогонь відкривати за моєю командою усім вогневим засобам взводу. При виявленні гелікоптерів вогневої підтримки над курганом «Подвійний» вогонь відкривають бойові машини піхоти з ПТКР.

3. Сигнали:

- оповіщення: про безпосередню загрозу застосування противником зброї масового ураження — голосом «Зоря», по радіо — «999», про радіоактивне зараження — голосом «Радіаційна небезпека», по радіо — «666», про хімічне і бактеріологічне (біологічне) зараження — голосом «Хімічна тривога», по радіо«777», про повітряний напад — голосом «Повітря», по радіо — «555», ракета зеленого вогню;

- керування і взаємодії: бойова тривога — ракета червоного диму, голосом — «До бою», по радіо — «Буря»; відкрити вогонь по ділянці зосередженого вогню: для бойових машин піхоти — по радіо «Вітер», для стрілецької зброї ЗВ-1 — голосом «Шторм», по радіо «222», для ЗВ-2 — голосом «Ураган», по радіо «ЗЗЗ»; припинити вогонь по ділянці ЗВ — голосом «Сніг», по радіо «444»; зайняти хід повідомлення — ракета червоного вогню;

- цілевказівки — трасуючі кулі в напрямку цілі.

Далі командир взводу організує бойове забезпечення шляхом віддачі вказівок командирам відділень.

Вказівки командира взводу в обороні по бойовому забезпеченню (варіант)

1. Для спостереження за наземним і повітряним противником у кожному відділенні призначити спостерігача, особливу увагу звернути на своєчасне виявлення висування противника для наступу.

У ході оборонного бою спостереження вести всьому особовому складу взводу. Командирам відділень і навідникам-операторам бойових машин піхоти доповідати мені негайно про виявлення вогневих засобів противника.

2. Для захисту особового складу від ядерної, хімічної і запалювальної зброї використовувати окопи, перекриті ділянки траншей, щілини, бліндаж, бойові машини піхоти і засоби індивідуального захисту, а в ході оборонного бою — хід сполучення, воронки, ями й інші укриття.

До 19: 00 11.06 перевірити справність засобів індивідуального захисту, підготувати табельні і підручні засоби для проведення спеціальної обробки і гасіння пожежі. Несправні засоби замінити в старшини роти.

Контроль радіоактивного опромінення особового складу здійснювати за допомогою індивідуальних вимірювачів потужності дози.

Нагадати особовому складу сигнали про безпосередню загрозу і початок використання противником зброї масового ураження, а також сигнали оповіщення про радіоактивне, хімічне і бактеріологічне (біологічне) зараження.

При зараженні отруйними речовинами часткову спеціальну обробку проводити негайно, не припиняючи виконання бойового завдання.

3. До інженерного обладнання позицій приступити негайно.

До 23: 00 11.06 завершити роботи першої черги, до робіт залучити весь особовий склад, крім спостерігачів і чергових вогневих засобів.

У кожному відділенні підготувати перекриту щілину й обладнати її до 5: 00 12.06.

Командно-спостережний пункт обладнають снайпер, стрілець-санітар. Командиру 1 мвід виділити одного автоматника їм у допомогу і завершити устаткування до 20: 00 11.6.

Для захисту від запалювальних засобів у кожному відділенні мати перекриті ділянки траншеї, а крутості траншей, укріплені хмизом, обмазати глиною. Бойові машини піхоти накрити матами з хмизу. Перед входами в укриття насипати валики з ґрунту і підготувати засоби для гасіння пожежі (пісок, дерен, мати і лопати).


Матеріал для інженерного устаткування позицій і укриттів заготовлювати в гаї «Фігурний». Усі роботи проводити з дотриманням маскування, підготовлені спорудження до світанку замаскувати.

4. Маскування бойових машин піхоти, окопів, траншей, командно-спостережного пункту і ходу сполучення проводять місцевими матеріалами. У ході оборонного бою маневр здійснювати потай, використовуючи траншею і хід сполучення, ями і чагарник. Рух поза траншеями і ходом повідомлення заборонити. Не дозволяти розведення багать, включення фар бойових машин.

Командир механізованого взводу особисто складає схему опорного пункту і представляє її командиру роти, де вказує:

- орієнтири, їх номери, найменування і відстані до них;

- положення противника;

- смугу вогню взводу і додаткові сектори обстрілу;

- позиції відділень, їх смуги вогню і додаткові сектори обстрілу;

- основні і запасні вогневі позиції бойових машин піхоти (бронетранспортерів), танків, а також вогневих засобів, які забезпечують проміжки, із сусідами, їх основні і додаткові сектори обстрілу з кожної позиції;

- ділянки зосередженого вогню взводу і місця в них, по яких повинні вести вогонь відділенням;

- ділянки зосередженого вогню роти і місце в ньому, по якому веде вогонь взвод;

- рубежі відкриття вогню з танків, бойових машин піхоти, протитанкових і інших вогневих засобів;

- позиції вогневих засобів командира роти (батальйону), розташованих в опорному пункті взводу і на його флангах, і їх сектори обстрілу;

- загородження і фортифікаційні спорудження;

- позиції сусідніх підрозділів і границі їх смуг вогню на флангах взводу;

- місце командно-спостережного пункту командира взводу.

Зв'язок у взводі організується з використанням радіостанцій на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах), що входять у радіомережу командира роти. В обороні широко використовуються сигнальні засоби зв'язку (зорові і звукові). До засобів звукової сигналізації відносяться сирена, свисток, удари в гільзу, а до засобів зорової сигналізації — реактивні освітлювальні патрони, ручні димові гранати, прапорці, ліхтарі тощо.

Особливості організації оборони вночі. При організації оборони вночі необхідно пам'ятати, що нічні умови в значній мірі негативно впливають на ефективність застосування озброєння.

Ніч різко знижує дальність видимості, виявлення і впізнання цілей у бою, ускладнює ведення вогню по них. Ефективність застосування танків, бойових машин піхоти в нічному бою значно знижується, що викликає збільшення витрати боєприпасів.

Командир механізованого взводу ще засвітла повинен передбачити необхідні заходи для дій уночі. До таких заходів відносяться: визначення порядку переходу від денних дій до нічних і проведення необхідних змін у системі вогню; збільшення кількості чергових вогневих засобів; посилення оборони флангів і проміжків, а також освітлення місцевості.

При підготовці до нічного бою командир взводу віддає розпорядження на підготовку приладів нічного бачення бойових машин піхоти і стрілецької зброї. При цьому створюється необхідний запас освітлювальних засобів, боєприпасів із трасуючими кулями. При відсутності освітлювальних засобів або їх обмеженій кількості для освітлення місцевості можуть використовуватися місцеві матеріали.

Протягом ночі бойову службу необхідно нести більш пильно, не менш половини особового складу взводу повинні бути готові до знищення розвідки противника і відбиття його атак.

Розпорядження командира взводу при переході до нічних дій в обороні (варіант)

Для ведення оборони вночі призначаю додаткові орієнтири: п’ятий — висота з відміткою 405, 0, шостий — пн.зх. опушка гаю «Рідкий». Для ведення спостереження за проміжками із сусідами командиру 2 мвід виставити пост підслуховування, 3 мвід додатково виставити спостерігача в окремих кущах. Пости підслуховування виставити о 22: 30, а спостерігача — о 21: 00.

БМП 1 мвід перемістити на тимчасову вогневу позицію і підготувати вогонь у секторі зруйнований будинок, сарай. Для ведення вогню по зх. опушці гаю «Рідкий» гранатомет 2 мвід перемістити на лівий фланг.

Командиру 1 мвід виділити одного автоматникадляосвітлення місцевості, пуск освітлювальних патронів робити з інтервалом 5 хв, при виявленні розвідки і переході противника в наступбезперервно.

Уночі 50% особового складу відділень мати на позиціях у постійній бойовій готовності. Для упізнання своїх солдатів мати білу пов'язку на лівому рукаві. Магазини і стрічки спорядити патронами зі звичайними кулями вперемішку із трасуючими.

Заступнику командира взводу отримати у старшини роти реактивні освітлювальні патрони і боєприпаси до стрілецької зброї, у тому числі 50% із трасуючою кулею.

Дрібні групи противника знищувати вогнем чергових засобів з тимчасових вогневих позицій. Вогонь вести по спалахах пострілів, силуетам і в напрямку джерел звуку. Перехід від денних дій до нічних зробити в 22: 00, від нічних до денних — о 5: 00.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 2518. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия