Студопедия — Взвод у бойовому розвідувальному дозорі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Взвод у бойовому розвідувальному дозорі






Бойовий розвідувальний дозор (БРД) у складі взводу висилається від батальйону, а іноді і від роти для ведення розвідки противника і місцевості перед фронтом і на флангах батальйону (роти) у ході наступального бою, при діях у глибині оборони противника, в оборонному бої на відкритих флангах, при переслідуванні противника і при проведенні контратак, а також у випадку відсутності безпосереднього зіткнення з противником. У ході бою дозор звичайно веде розвідку на видаленні, що забезпечує спостереження за його діями і підтримку вогнем, а при відсутності безпосереднього зіткнення із противником — і на більшому видаленні (до 10 км). Дозор веде розвідку у визначеному напрямку, найчастіше там, де утруднене спостереження за чи противником тимчасово загублений безпосереднє зіткнення з ним, а також в іншій неясній і швидкозмінній обстановці.

Бойовий розвідувальний дозор при необхідності може бути посилений інженерно-саперним відділенням (окремими саперами) і хіміками-розвід­никами, а в окремих випадках і артилерійськими розвідниками-коректуваль­никами артилерійського вогню. У бій він вступає в тому випадку, коли неможливо одержати необхідні дані про противника спостереженням.

Для виявлення вогневих засобів противника дозор застосовує різні дії, ведучи вогонь по районах ймовірного розміщення противника, змушуючи його відкрити відповідний вогонь, по якому дозор установлює розташування вогневих засобів противника і добуває інші розвідувальні дані. З метою одержання більш повних даних про реальне розташування вогневих засобів противника дозор фактично викликає вогонь противника на себе.

У наступі при розвідці оборони противника бойовий розвідувальний дозор може виконувати наступні задачі:

- знайти засобу ядерного нападу противника;

- виявити опорні пункти, розташування вогневих засобів, проміжки, ділянки, що слабко обороняються, і сховані підступи до них, а також відкриті фланги, стики і наявність засідок противника;

- визначити початок висування і рубежі розгортання противника для проведення контратак;

- установити початок і напрямок відходу противника, що обороняється.

При переслідуванні противника, що відходить, бойовий розвідуваль­ний дозор веде за ним безупинне спостереження з задачами:

- установити сили, склад і рубежі позицій ар'єргардних підрозділів противника, що прикривають його відхід;

- визначити напрямки і шляхи відходу головних сил противника і їхній склад;

- установити сили і склад найближчих резервів противника, що підходять із глибини;

- розвідати прохідність доріг, стан мостів і переправ, наявність перешкод і загороджень, заражених ділянок і руйнувань у напрямку переслідування противника, що відходить.

При діях на відкритому фланзі бойовий розвідувальний дозор повинний:

- не допустити дій наземної розвідки противника;

- вчасно знайти висування і розгортання противника для удару у фланг і тил батальйону (роти);

- при необхідності активними діями не допустити раптового удару противника по фланзі і тилу батальйону (роти).

В обороні бойовий розвідувальний дозор повинний установити:

- сили і склад противника, а з захопленням полонених і документів нумерацію його частин;

- місцезнаходження головних сил противника і напрямок руху його передових підрозділів;

- вихідні райони для наступу головних сил противника, райони розташування його засобів ядерного нападу, вогневих позицій артилерії і пунктів управління військами.

Порядок роботи командира взводу, призначеного в бойовий розвідувальний дозор, по підготовці взводу до ведення розвідки й в організації бойових дій проходить приблизно в той самої послідовності, як і робота командира розвідувального дозору.

Ведення розвідки взводом у БРД. Бойовий розвідувальний дозор починає ведення розвідки по команді (сигналу) командира батальйону (роти). Дозор по можливості потай, уміло застосовуючи до місцевості, повинний швидко, на максимально можливій швидкості вийти до району дій противника й установити характер його дій.

При зближенні із противником командир бойового розвідувального дозору розвідку веде особисто шляхом кругового спостереження. Місцевість і місцеві предмети оглядаються всім складом дозору, а при необхідності і дозорними відділеннями (екіпажами танка).

Дозорне відділення (танк) діє на видаленні, що забезпечує особисте спостереження командиром дозору за її діями, а при необхідності і підтримку вогнем.

У глибину оборони противника дозор сміло проникає через незайняті ділянки або ділянки, які слабко обороняються. Для цієї мети дозор використовує результати ядерних ударів, вогню артилерії і мінометів, ударів авіації, а також успішні дії наших наступаючих підрозділів. У ході проникнення в глибину оборони противника особовий склад дозору повинний постійно знаходитися в повній готовності до знищення вогневих засобів і живої сили противника.

Проникнувши в глибину оборони противника, дозор потай просувається від однієї позиції спостереження до інший, використовуючи складки місцевості, лощини, яри й інші місцеві предмети. Ці позиції повинні забезпечувати гарне спостереження за противником, маскування і ведення ефективного вогню з усіх видів зброї.

Спостереження, як правило, ведеться з бойових машин. При неможливості вести спостереження з бойових машин командир дозору зі спостерігачем може спішитися і висунутися в зручне для спостереження укрите місце. Інший склад дозору в цей час знаходиться в готовності прикрити вогнем спостерігачів і командира дозору.

Для огляду лощин, ярів, гаїв, будівель і інших місцевих предметів, що знаходяться як у напрямку розвідки, так і осторонь від нього, висилаються дозорне чи відділення піші дозорні.

Зустрівши групу противника, дозор вогнем і атакою з ходу завдає поразки противнику і захоплює полонених, документи, зразки озброєння.

Зустрівши оборону противника, дозор по команді (сигналу) командира швидко укривається, при необхідності спішується з бойових машин і займає місця для спостереження. Дозор повинний установити розташування вогневих засобів, проміжки чи ділянки, що слабко обороняються і сховані підступи до них.

При неможливості одержати необхідні дані про противника з однієї позиції спостереження командир висувається на іншу, більш зручну.

Виявлення і знищення засобів ядерного нападу противника є найважливішою задачею дозору.

Знайшовши засоби ядерного нападу противника, командир дозору негайно повідомляє їхні точні координати командиру батальйону (роти) і уживає всіляких заходів для їхнього знищення силами дозору.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 3564. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Понятие массовых мероприятий, их виды Под массовыми мероприятиями следует понимать совокупность действий или явлений социальной жизни с участием большого количества граждан...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Классификация потерь населения в очагах поражения в военное время Ядерное, химическое и бактериологическое (биологическое) оружие является оружием массового поражения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.032 сек.) русская версия | украинская версия