Студопедия — Види зв’язку, їх призначення
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Види зв’язку, їх призначення






Успіх сучасного бою залежить від твердого, безупинного, стійкого, оперативного і потайливого управління підрозділами. З цією метою створюється система управління, у якій функціонально зв'язані органи управління, пункти управління і система зв'язку.

Зв'язок являє собою основний засіб, що забезпечує безупинне управління частинами і підрозділами у всіх видах бойової діяльності.

Важливу роль у загальній системі управління грають війська зв'язку, забезпечуючи командирам і штабам керівництво діяльністю підлеглих військ, узгодження взаємних зусиль сусідів і частин (підрозділів) різних родах військ, передачу сигналів оповіщення, а також керівництво усіма видами бойового, технічного і тилового забезпечення. Їхнє технічне оснащення підлягає зростаючим вимогам до управління військами.

До складу частин і підрозділів родів військ і спеціальних військ організаційно входять і підрозділи зв'язку. Вони поділяються на вузлові, лінійні і направляючі. Вузловівиконують задачі по розгортанню й обслуговуванню вузлів зв'язку. Лінійні і направляючі розгортають і обслуговують лінії зв'язку.

Підрозділи зв'язку складаються з батальйонів, рот, взводів і відділень зв'язку. У відповідності з їхнім призначенням, вони можуть бути оснащені різними високими технічними характеристиками, що володіють засобами радіо-, радіорелейного, тропосферного, провідного й іншого видів зв'язку.

Радіо-, радіорелейніітропосферні підрозділизабезпечують прямий зв'язок між різними пунктами управління. Вони створюють телефонні і телеграфні канали зв'язку, по яких здійснюється обмін інформацією.


 

Телефонні і телеграфні підрозділи обладнують і обслуговують телефонні і телеграфні станції на пунктах управління, забезпечують оперативний далекий зв'язок, а також службовий і внутрішній зв'язок на пунктах управління.

Лінійно-кабельні підрозділи прокладають кабельні лінії зв'язку від пунктів управління частини (підрозділу) у підлеглі підрозділи і забезпечують безперебійну роботу прокладених ліній зв'язку.

Підрозділи рухливих засобів зв'язку розгортають і обслуговують пункти збору повідомлень і доставляють бойові, службові й інші документи.

Польові пункти управління обладнуються на спеціальних автомобілях, бронетранспортерах і танках, на яких розгорнуті і змонтовані різні засоби зв'язку. Вони повинні мати високу мобільність у розгортанні і встановленні зв'язку, максимальну дальність, багатоканальність, транспортабельність, довговічність, високу пропускну здатність, можливість застосування будь-якого засобу зв'язку як у комплексі з іншим, так і автономно, стабільність електричних параметрів, мінімально можливі масу і габарити, забезпечувати простоту обслуговування і ремонту.

Виходячи з бойових задач, виду бойових дій батальйону (дивізіону) визначаються задачі зв'язку: забезпечення стійкого зв'язку зі старшим штабом і своєчасним прийомом його сигналів, взаємодії із сусідами, що підтримують підрозділами і між підрозділами батальйону (дивізіону); своєчасне доведення до підрозділів батальйону (дивізіону) сигналів оповіщення про безпосередню погрозу застосування супротивником зброї масового знищення, про повітряного супротивника, про радіоактивне, хімічне і бактеріологічне зараження; передача розпоряджень і одержання повідомлень від підлеглих підрозділів по технічному і тиловому забезпеченню бойових дій.

Для успішного рішення зазначених задач зв'язок повинен забезпечувати виконання ряду вимог, найважливішими з який є своєчасність, вірогідність і таємність.

Своєчасність зв'язку характеризує здатність його забезпечувати передачу (доставку) повідомлень і ведення переговорів у задані терміни, обумовлені тактичною обстановкою.

Вірогідність зв'язку характеризує здатність його забезпечувати відтворення переданих повідомлень у пунктах прийому з заданою точністю.

Таємність зв'язку характеризує здатність його протистояти розкриттю супротивником змісту переданої інформації, факту, місця її передачі і приналежності об'єкта передачі.

Для забезпечення управління підрозділами батальйону (дивізіону) застосовуються радіо-, провідні, рухливі і сигнальні засоби зв'язку. З їхньою допомогою створюються канали радіо- і проводового (провідникового) зв'язку, а за допомогою рухливих засобів організується фельд'єгерсько-поштовий зв'язок.

Радіо є основним засобом зв'язку. Під час бою всі команди по радіо передаються відкритим текстом, при цьому найменування підрозділів і посади командирів указуються позивними, а пункти місцевості — від орієнтирів, а також умовними (кодованими) найменуваннями. Для забезпече­ння стійкого радіозв'язку при застосуванні супротивником радіоперешкод і в інших складних умовах призначаються запасні і резервні частоти. Перехід на них здійснюється по команді (сигналі) старшого командира (начальника).

Провідні засоби зв'язку в підрозділах звичайно застосовуються при розташуванні на місці й в обороні.

Рухливі засоби зв'язку використовуються для передачі розпоряджень і повідомлень у всіх видах бою, а також на марші і при розташуванні на місці.

Сигнальні засоби зв'язку застосовуються для передачі зорових, звукових і світлових сигналів оповіщення, управління і взаємодії.








Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 4091. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия