Студопедия — Артилерійський дивізіон (батарея) в обороні
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Артилерійський дивізіон (батарея) в обороні






У обороні дивізіон (батарея) у взаємодії з іншими засобами ураження виконує наступні задачі: перешкоджає підходу противника і розгортанню його підрозділів для наступу; підтримує підрозділи, що обороняються в смузі забезпечення і на передовій позиції; бере участь в контрпідготовці; прикриває вогнем проміжки між підрозділами і відкриті фланги, проломи, що утворилися в результаті ядерних ударів противника; відбиває атаки танків і піхоти противника перед переднім краєм оборони; перешкоджає подальшому розповсюдженню противника, що вклинився в оборону, і підходу його резервів; підтримує контратаки других ешелонів і резервів; веде боротьбу з повітряними десантами противника.

При цьому дивізіон (батарея) вражає засоби ядерного і хімічного нападу противника, його артилерію, радіоелектронні засоби і пункти управління, танки і бронемашини, живу силу і вогневі засоби. У обороні вночі дивізіон (батарея) може застосовуватись для освітлення місцевості і цілей, вражати освітлювальні засоби і прилади нічного бачення противника, освітлювати його танки при стрільбі установок ПТКР, при контратаках ставити світлові орієнтири (створи).

Дивізіон в обороні може діяти у складі артилерійської групи або в безпосередньому підпорядкуванні командира полку і призначатися для підтримки батальйону першого ешелону. Дивізіон також може бути приданий батальйону, якій діє в смузі забезпечення, обороняється на передовій позиції або в першому ешелоні у відриві від основних сил полку, а також складає ар'єргард при виході з бою і відході.

Батарея діє, як правило, у складі дивізіону. Вона може призначатися для підтримки роти (батальйону) або придаватися батальйону, а при виході з бою і відході батарея може включатися до складу підрозділів прикриття або похідної охорони. Мінометна батарея батальйону може призначатися для підтримки роти або діяти в безпосередньому підпорядкуванні командира батальйону.

Вогневий взвод в обороні діє, як правило, у складі батареї і виконує вогневі задачі по командах старшого офіцера батареї. Взвод повинен бути постійно готовий знищити противника, що прорвався в район вогневої позиції.

Дивізіону звичайно призначають основний і один-два запасних райони вогневих позицій. У основному районі для кожної батареї вибирають не менше двох вогневих позицій. Вогневі позиції артилерійських батарей вибирають переважно на танконебезпечних напрямках, з тим щоб у разі вклинення танків противника в глибину оборони, батареї могли знищити їх вогнем прямим наведенням. Підступи до вогневих позицій прикривають протитанковими мінами. Вогневі позиції повинні допускати ведення вогню з великими поворотами від основного напряму стрільби і круговий обстріл для стрільби прямим наведенням.

Для ведення розвідки противника на широкому фронті в дивізіоні розгортають бічні пункти спостереження. Особлива увага в обороні надається інженерному обладнанню місць командно-спостережних пунктів, вогневих позицій, підготовці маршрутів маневру. При переході до оборони в безпосередньому зіткненні з противником дивізіон (батарея) після виконання вогневих задач по закріпленню захопленого рубежу і прикриттю перегруповування загальновійськових підрозділів змінює вогневі позиції в основному або в запасному районі. Штаб дивізіону планує також маневр в запасні райони.

Вогонь дивізіону в обороні планують, виходячи з вірогідного характеру дій противника і напряму зосередження його основних зусиль з урахуванням умов місцевості і побудови оборони загальновійськової частини і підрозділів.

Дивізіон (батарея) завчасно готує вогонь по розвіданих цілях, а також по вузлах доріг, мостах і переправах з метою поразки противника на підступах до оборони під час його висування; по районах, в яких можливо завдати найбільшої поразки його танкам і піхоті під час їх розгортання для наступу; перед переднім краєм оборони для відбиття атаки противника; у проміжках між опорними пунктами і в глибині оборони.

Дивізіон, приданий батальйону, що обороняється в смузі забезпечення або на передовій позиції, вражає противника, що висувається, починаючи з граничної дальності, спільно з вогневими засобами батальйону відбиває атаку передових підрозділів противника, підтримує підрозділи батальйону при бою на позиції, не допускає їх обходу і обхвату, прикриває вихід з бою і відхід підрозділів на подальшу позицію. Для розвідки противника і спостереження за результатами вогню дивізіону (батареї) на дальніх підступах до складу бойових розвідувальних дозорів, батальйону, діючого в смузі забезпечення, можуть виділятися від батарей командири взводів управління (командири відділень розвідки) із засобами зв'язку.

З метою забезпечення безперервної підтримки загальновійськових підрозділів в смузі забезпечення для дивізіону (батареї) наперед підбирається і готується декілька районів вогневих позицій, ешелонованих в глибину, і маршрути маневру. Дивізіон (батарея), приданий батальйону (роті), що обороняється на передовій позиції, займає вогневі позиції між першою і передовою позиціями. Із займаних позицій дивізіон (батарея) може бути залучений для виконання вогневих задач на користь підрозділів, яки діють в смузі забезпечення, особливо при відході їх на передову позицію.

Прикриваючи відхід загальновійськових підрозділів з однієї позиції на іншу, дивізіон звичайно змінюватиме вогневі позиції побатерейно.

Командно-спостережні пункти переміщаються спільно з командирами загально­військових підрозділів.

Вогневі задачі по ураженню противника на дальніх підступах до оборони, підтримки загальновійськових підрозділів в смузі забезпечення, на передовій позиції і позиції бойової охорони дивізіон з складу артилерійської групи, як правило, виконує із запасного району. Після виконання цих задач дивізіон переміщається в основний район вогневих дій. Вогневі завдання під час контрпідготовки дивізіон виконує згідно таблиці вогню звичайно з основного району.

Маневр в новий район вогневих дій до початку наступу противника і в ході оборонного бою дивізіон здійснює по команді (сигналу) або з дозволу старшого артилерійського командира (начальника), а дивізіон, приданий батальйону, з дозволу командира батальйону. Залежно від умов обстановки дивізіон переміщається всіма батареями одночасно або побатарейно. В ході переміщення дивізіон (батарея) повинен бути готовий розвернутися на непідготовлених вогневих позиціях.

Під час вогневої підготовки противника дивізіон (батарея) вражає виявлені засоби ядерного і хімічного нападу, його артилерійські і мінометні батареї, пункти управління, танки, що розгортаються в бойовий порядок, і піхоту. Вогневі задачі дивізіон (батарея) виконує за планом або командам старшого артилерійського командира (начальника), по розпорядженнях командира підтримуваного батальйону (роти), а також за ініціативою командира дивізіону (батареї).


У разі нанесення противником ядерного удару по обороні батальйону дивізіон готує загороджувальний вогонь на підступах до району, по якому завданий цей ядерний удар.

З переходом противника в атаку дивізіон рухомим загороджувальним вогнем завдає поразки танкам і іншим броньованим машинам, розсіює бойові порядки підрозділів противника і створює вигідні умови для знищення його вогнем протитанкових засобів. З підходом противника до переднього краю оборони вогонь підрозділів дивізіону доводиться до найвищої напруги. Перед переднім краєм оборони дивізіон (батарея) нерухомим загороджувальним вогнем відсікає піхоту від танків і знищує її.

У разі вклинення противника в оборону дивізіон зосередженим і загороджувальним вогнем перешкоджає подальшому розповсюдженню його, особливо через райони, що піддалися ядерним ударам, прикриває відкриті фланги, підтримує контратаки других ешелонів (резервів) і перешкоджає підходу резервів супротивника.

В ході оборонного бою дивізіон (батарея) може бути залучений для знищення повітряного десанту противника, що висадився в глибині оборони. В цьому випадку після організації взаємодії з батальйоном, призначеним для знищення десанту, прибувши в район висадки десанту, дивізіон (батарея) розгортається в бойовий порядок і відкриває вогонь по противнику з метою заборони маневру десанту і з'єднання його окремих груп, закріплення десанту на вигідному рубежі (позиції), поразки його вогневих засобів і живої сили на напрямі атаки загальновійськових підрозділів. В першу чергу дивізіон (батарея) вражає танки, броньовані машини і протитанкові засоби десанту. При спробі противника додатково висадити в захоплений район десант з вертольотів дивізіон (батарея), знищує його вертольоти з десантом і бойовою технікою на місці їх висадки.

При проведенні контратаки дивізіон може бути призначений для підтримки батальйону другого ешелону або приданий йому. В цьому випадку командир дивізіону встановлює особистий зв'язок з командиром батальйону і виконує одержані вогневі задачі зосередженим вогнем і вогнем по окремих цілях, прикриваючи висунення і розгортання підрозділів другого ешелону, пригнічуючи в першу чергу артилерійські і мінометні батареї, а також протитанкові засоби, танки, живу силу і вогневі засоби противника на напрямі контратаки.

Вогневий наліт по живій силі і вогневим засобам противника звичайно починають не пізніше за вихід підрозділів другого ешелону до межі зони досяжності вогню протитанкових засобів противника і закінчують з виходом підрозділів на рубіж безпечного видалення від розривів своїх снарядів.

Після успішного проведення контратаки і відновлення положення дивізіон виконує вогневі задачі по закріпленню захоплених рубежів

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1751. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия