Студопедия — Танкового батальйону в наступі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Танкового батальйону в наступі






С Ш А

Мотопіхотний батальйон є основним бойовим підрозділом дивізії. Він веде бій, як правило, діє складі бригади, в окремих випадках — самостійно.

Мотопіхотний батальйон в наступі, як правило, діє в складі однієї з бригад дивізії, знаходячись в першому або другому її ешелоні (резерві), на головному або допоміжному напрямку. В окремих випадках батальйон може виконувати бойову задачу самостійно, підпорядковуючись безпосередньо командиру дивізії. На основі мотопіхотного (танкового) батальйону звичайно формується батальйонно-тактична група (посилений батальйон) в складі двох-трьох мотопіхотних рот, однієї-двох танкових рот, саперного відділення та інших підрозділів підсилення і забезпечення. Батальйонно-тактичні групи бувають танкові, мотопіхотні або збалансовані і носять номери батальйонів, на базі яких вони сформовані. В батальйонно-тактичній групі створюють ротні тактичні групи (РТГ).

Батальйонно-тактична група призначена для наступу на добре підготовану оборону противника, а також на місцевостях, які заважають використанню бронетанкової техніки. Якщо не зрозуміло, який бойовий склад буде найбільш відповідати потребам обстановки, з мотопіхотного батальйону може утворюватися тактична група з однаковою кількістю мотопіхотних і танкових підрозділів.

Батальйонно-тактичні групи діють за тактикою батальйонів, на основі яких вони утворені.

Побудова бойового порядку батальйону в наступі залежить від задачі, характеру місцевості. оборони противника, складу других ешелонів (резервів бригади) і може бути колоною, лінією (в один або два ешелони), кутом вперед (назад) або виступом вправо (вліво).

Найтиповішим бойовим порядком батальйону вважається бойовий порядок в два ешелони. Фронт наступу батальйону залежить від задачі бойового складу батальйону, побудови бойового порядку і умов обстановки. За повідомленнями іноземної преси, мотопіхотний батальйон може наступати на фронті від 2 до 3, 5 км, а в окремих випадках — до 5 км (за рахунок збільшення проміжків між ротами).

Батальйону (батальйонно-тактичній групі) призначаються об’єкти атаки (1–2), віддалення яких від переднього краю оборони може досягати 5–8 км, а для рот — проміжні об’єкти атаки.

Протитанкова рота є основним засобом командира батальйону для боротьби з танками противника. Пускові установки ПТКР можуть розташовуватися в бойових порядках передових підрозділів або в глибині. За рішенням командира підрозділу, частина пускових установок може надаватися підрозділам, які наступають в головному напрямку.

Мінометний підрозділ штабної роти батальйону використовується в бою, як правило, централізовано, для надання вогневої підтримки ротам першого ешелону і вирішення задач в інтересах всього батальйону. Міномети можуть вести вогонь як з бронетранспортерів, так і з землі.

Розвідувальний підрозділ при наступі звичайно використовується централізовано, але в деяких випадках він надається відділенням мотопіхотних рот. В наступі підрозділ може прикривати фланг, вести розвідку районів і маршрутів, вимірювати рівень радіації, діяти в складі охорони при здійсненні маршу з метою зближення з противником.

Мотопіхотна рота переходити в наступ може в різних умовах бойової обстановки. При відсутності безпосереднього зіткнення з противником рота в складі батальйону здійснює марш з метою зближення з противником. Марш може закінчуватись виходом роти в район скупчення або безпосередньо на вихідні позиції для наступу.

В районі скупчення рота розміщується розосереджено, отримує бойовий наказ і закінчує підготовку до наступу. На вихідні позиції для наступу рота звичайно висувається перед­бойовими порядками (розгалуженому строї) або колоною. Якщо район зосередження не визначається, рота виходить одразу на вихідні позиції і з маршу розгортається в бойовий порядок. В умовах безпосереднього зіткнення з противником рота наступає із положення, яке вона займає. Бойовий порядок роти в наступі може бути в один або два ешелони. Одноешелонна побудова застосовується при наступі на пригнічену вогнем оборону, діях на широкому фронті, вночі та при форсуванні водних перешкод. Бойовий порядок в два ешелони — в два підрозділи в першому і один підрозділ в другому ешелоні (резерві) роти — дозволяє мати достатньо сил та засобів для початкового удару і нарощування сил в ході бою. При наступі на вузькій ділянці фронту, на недостатньо розвідану оборону противника, а також коли об’єкт атаки значно віддалений від вихідних позицій, рота може мати один підрозділ в першому і два — в другому ешелоні (резерві).

Фронт наступу пішої мотопіхотної роти при одноешелонній побудові бойового порядку може досягати 1200 м, а мотопіхотної роти на бронетранспортерах — 1500 м. Роті визначаються найближча і наступна задачі (об’єкти) на глибину відповідно 1, 5–2 і 3–4 км від переднього краю оборони противника.

Рота посилюється одним-двома танковими підрозділами, вогневими засобами. В той же час, з її складу один мотопіхотний підрозділ може бути наданий танковій роті, яка наступає на сусідній ділянці. В бойових порядках мотопіхотної роти можуть діяти також один-два розрахунки секції ПЗРК “Стингер”.

Мотопіхотна рота, діючи на БМП або БТР, наступає, як правило, у напрямках, які забезпечують рух без перешкод, і звичайно веде бій у тісній взаємодії з танками. Танки переважно діють перед бронетранспортерами. Наступ без танкової підтримки допускається лише в тому випадку, коли ворог надійно пригнічений, його опір малоймовірний або у напрямку наступу є велика водна перешкода. яку танки не можуть подолати з ходу.

Другий ешелон роти (резерв) рухається від укриття до укриття слідом за першим на відстані, яка забезпечує своєчасне використання його в бою. Він може вводитися в бій повністю або частинами, із задачею підтримати або наростити темп наступу, прикрити фланг, а також для закріплення захопленого об’єкту, винищення вогневих засобів, які залишилися, заміни підрозділу, який поніс втрати, або підтримки вогнем бою першого ешелону. Другий ешелон (резерв) рекомендується вводити в бій із-за флангу або в стик підрозділам, що наступають, для виконання наступної задачі. Заволодівши об’єктом, рота закріпляє його і готується до відбиття можливих контратак противника, проводить перегрупування сил і засобів, поповнює боєприпаси, щоб при першій же можливості продовжити наступ. Якщо в ході наступу намітився відхід противника, рота переслідує його.

 

Ф Р Н

Мотопіхотний батальйон в наступі веде бойові дії перш за все проти мотопіхоти (піхоти). При наступі на танкодоступній місцевості він потребує підтримки танками та артилерією. Батальйон, як правило, діє у складі своєї бригади і може знаходитися у першому або другому на головному чи другорядному напрямку. В залежності від обставин, батальйон веде наступ з ходу або із положення безпосереднього зіткнення з противником. В окремих випадках батальйон може виконувати задачі самостійно, підпорядковуючись безпосередньо командиру дивізії. Батальйон, що діє на головному напрямку, може отримати для підсилення до дивізіону 155 мм самохідних гаубиць, саперний підрозділ та інші засоби підсилення. Глибина і зміст бойової задачі батальйону залежать задуму на бій командира бригади, стану сил та засобів противника, власних бойових можливостей, характеру місцевості та кліматичних умов. Батальйону ставиться тільки найближча задача (в статутах її глибина не задається, але, виходячи з досвіду навчань, вона може бути до 8 км). Вибирається такий рубіж, оволодіння яким створить сприятливі умови для подальшого наступу. Якщо батальйон. виконавши найближчу задачу, може продовжувати наступ, йому ставиться нова задача.

Смуга наступу батальйону залежить від виконаної ним задачі, місця в бойовому порядку бригади, характеру оборони противника, бойових можливостей та побудови бойового порядку батальйону, а також від місцевості та умов, в яких ведеться наступ. Підсилений мотопіхотний батальйон отримує смугу наступу до 4 км по фронту.

В залежності від виду наступу та характеру оборони противника, бойовий порядок батальйону будується в один або два ешелони. При наступі, який передбачає безпосередній контакт з противником, бойовий порядок будується, як правило, в два ешелони. якщо батальйон переходить до наступу у пішому бойовому порядку, роти, як правило, пересуваються двома бойовими групами, підтримувані вогнем бойових машин піхоти. Якщо наступає змішаний мотопіхотний батальйон, його танкова рота діє в другому ешелоні батальйону.

Танкові батальйони в бою або вирішують самостійні задачі, або діють спільно з піхотою.

Танковий батальйон наступає, як правило, в складі бригади, і може знаходитись в першому або другому ешелоні. В першому ешелоні його рекомендується використовувати при наступі з ходу на противника, який має слабку протитанкову оборону, або якщо ворогу був нанесений ядерний удар. При наступі із безпосереднім зіткненням на добре організовану оборону противника без застосування ядерної зброї батальйон діє в другому ешелоні бригади.

Бойовий порядок батальйон в основному будує в два ешелони. наступає він в смузі до 4км, танкова рота — до 1, 5 км, танковий взвод — до 0, 4 км.

Діючи в першому ешелоні бригади, батальйон складає основу її ударної сили, йому ставиться найближча задача, яка передбачає розгром противника, прорив його захисту на глибину до 8 км і створення сприятливих умов для введення в бій другого ешелону бригади та розвитку наступу. Після її виконання батальйону ставиться нова бойова задача. якщо танковий батальйон знаходиться в другому ешелоні, йому може бути поставлена задача на розвиток успіху на головному напрямі бригади або відбиття контратаки противника. В період артилерійської підготовки танки і мотопіхота на БМП висуваються на рубіж атаки і за встановленим сигналом переходять у наступ.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1568. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия