Студопедия — Бойовий порядок роти в обороні
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Бойовий порядок роти в обороні






Бойовий порядок механізованої (танкової) роти будується в один чи в два ешелони.

Перший ешелон механізованої (танкової) роти складають механізовані (танкові) взводи з засобами підсилення. Він призначений для нанесення противнику максимальних втрат вогнем усіх засобів перед переднім краєм оборони і для стійкого утримання важливих ділянок місцевості (об'єктів) на передньому краї. Склад першого ешелону в залежності від побудови бойового порядку роти може бути різним. При одноешелонній побудові в його склад будуть входити всі механізовані (танкові) взводи з їх засобами підсилення. У залежності від характеру місцевості взводи в опорному пункті мотострілкової (танкової) роти можуть розташовуватися кутом назад, мати уступне й інше розташування, що забезпечує найкращу організацію системи вогню перед фронтом і на флангах опорного пункту.

БМП і танки розташовуються в опорному пункті роти (взводу) по фронту й у глибину на віддаленні до 200 м один від одного. Бронетранспортери розташовуються на вогневих позиціях у глибині опорного пункту роти (взводу) у місцях, що забезпечують ведення вогню з кулеметів переважно в сторони флангів і в проміжки.

Кулеметний (протитанково-кулеметний) взвод роти надається, як правило, по відділеннях мотострілковим взводам. Іноді він у повному складі використовується на напрямку зосередження основних зусиль роти.

Опорні пункти мотострілкових і танкових рот, об'єднані в батальйонні райони оборони, зв'язуються між собою по фронту й у глибині єдиною системою вогню, траншей і загороджень.

Ротні опорні пункти на позиціях повинні створюватися так, щоб вони своїм вогнем перехоплювали найбільш ймовірні напрямки наступу супротивника.

Вони обладнуються окопами, траншеями, ходами повідомлення, укриттями й іншими фортифікаційними спорудами. Опорні пункти повинні бути добре замасковані, підготовлені до кругової оборони, що забезпечує, насамперед боротьбу з танками й іншими броньованими об'єктами супротивника.

На флангах, у проміжках між взводами, у тилу опорного пункту влаштовуються загородження.

Проміжки між ротними опорними пунктами можуть бути до 1500 м, а між опорними пунктами взводів — до 300 м. Вони повинні знаходитися під безупинним спостереженням, прострілюватися фланговим і перехресним вогнем усіх засобів, особливо протитанкових, а також прикриватися загородженнями і вогнем артилерії.

У проміжках між опорними пунктами рот (взводів) обладнуються запасні позиції, обманні траншеї і ходи сполучення. При двохешелонній побудові бойового порядку у складі першого ешелону роти будуть два взводи, а в другому ешелоні — один взвод.

Другий ешелон механізованої (танкової) роти призначається головним чином для стійкого утримання ділянок місцевості (об'єктів) у глибині оборони і для знищення противника, що прорвався в глибину ротного опорного пункту. Свою задачу він звичайно виконує вогнем із зайнятого опорного пункту, а при сприятливих умовах і шляхом проведення контратак спільноз другим ешелоном старшого командира (начальника). Рота другого ешелону займає опорний пункт у глибині оборони батальйону і підготовлює контратаки. Танкова рота (мотострілкова рота на БМП) додатково підготовлює один-два вогневих рубежі.

Рота (взвод), виділена в резерв полку (батальйону), займає район зосередження, готує для оборони опорний пункт і перебуває в готовності до виконання раптово виникаючих завдань чи до зміни підрозділів першого ешелону у випадку втрати ними боєздатності.

Елементами бойового порядку роти є підрозділи підсилення. Вони можуть займати вогневі позиції у взводних опорних пунктах, у проміжках між ними або на їхніх флангах. Приданий механізованої роті танковий взвод займає вогневі позиції, як правило, на напрямку зосередження основних зусиль роти. А іноді в залежності від обстановки, особливо при переході до оборони в особливих умовах (у горах, пустелі), наданий роті танковий взвод може займати опорний пункт. Наданий танковій роті механізований взвод займає позиції звичайно попереду танків, а також у проміжках між танковими взводами і на флангах.

У залежності від характеру місцевості взводи в опорному пункті механізованої (танкової) роти можуть розташовуватися кутом назад, мати уступне й інше розташування, що забезпечує найкращу організацію системи вогню перед фронтом і на флангах опорного пункту.

Найчастіше механізована (танкова) рота будує бойовий порядок в один ешелон. Це дозволяє залучити до одночасної участі в бою більшу кількість сил і засобів роти, що забезпечує максимальне використання їх вогневих можливостей і створення високоефективної системи вогню. Бойовий порядок роти при обороні особливо важливих напрямків може бути побудований у два ешелони з виділенням у другий ешелон до взводу. Така побудова бойового порядку найбільше характерна для роти на бойових машинах піхоти і танкової роти.

Бойові машини піхоти і танки розташовуються в опорномупункті роти по фронту й у глибину на відстані до 200 м один від одного. Бронетранспортери розташовуються на вогневих позиціях у глибині опорного пункту роти у місцях, що забезпечують ведення вогню з кулеметів переважно убік флангів і в проміжки.

Для забезпечення підрозділів від раптового нападу противника і заборони ведення їм наземної розвідки від батальйону першого ешелону висилається бойова охорона в складі підсиленого взводу. Видалення бойової охорони від переднього краю оборони батальйону повинне бути таким, щоб забезпечувалася підтримка його вогнем артилерії (мінометів), ПТРК, танків. Виходячи з дальності ефективного вогню цих засобів, віддалення бойової охорони від переднього краю оборони батальйону складає до 2 км. Якщо перед фронтом оборони батальйону створена передова позиція, то бойова охорона не висилається.

Батальйон другого ешелону полку займає район оборони на позиції в глибині, як правило, на напрямку зосередження його основних зусиль і підготовлює контратаки в зазначених напрямках, знаходячись у готовності до знищення противника, що вклинився в оборону, чи до міцного утримання займаного району, а також до підсилення (заміні) підрозділів першого ешелону у випадку втрати ними боєздатності.

Механізована рота на БМП, що знаходяться в другому ешелоні, крім того, підготовляють один-два вогневих рубежі для відбиття атак танків і піхоти противника. Вогневі рубежі можуть збігатися з рубежами розгортання для контратак.

Батальйон, що складає загальновійськовий резерв, займає зазначений йому район зосередження, а рота, виділена в резерв полку, займає район зосередження, підготовляє для оборони опорний пункт і знаходиться в готовності до виконання раптово виникаючих задач або до підсилення (заміні) підрозділів першого ешелону у випадку втрати ними боєздатності. Рота, призначена в протидесантний резерв, займає зазначений їй район, веде розвідку повітряного противника, влаштовує інженерні загородження, підготовляє засідки в районах можливого висадження повітряних десантів противника і на ймовірних напрямках їхніх дій.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 3776. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия