Студопедия — Ведення наступу з положення безпосереднього зіткнення з противником. Особливості ведення наступу вночі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Ведення наступу з положення безпосереднього зіткнення з противником. Особливості ведення наступу вночі






При наступі з положення безпосереднього зіткнення із противником після перегрупування з положення оборони або після висування з глибини зі зміною військ, що обороняються, механізований батальйон займає вихідний район для наступу, а механізовані роти — вихідні положення в цьому районі. У вихідне положення (вихідний район) підрозділи виходять по ходах сполучення і скритих шляхах. БМП (БТР) займають вогневі позиції за своїми підрозділами, використовуючи складки місцевості й укриття.

У ході вогневої підготовки атаки командир роти (батальйону) спостерігає за результатами вогню, при необхідності ставить вогневим засобам додаткові задачі по знищенню не уражених і знову виявлених цілей.

Танкові підрозділи першого ешелону по сигналу (команді) висуваються на рубіж переходу в атаку, послідовно розгортаючись у бойовий порядки, і переходять в атаку з ходу. При підході їх до вихідного положення механізованої роти першого ешелону особовий склад при атаці в пішому порядку атакує слідом за танками. В умовах значного видалення переднього краю оборони противника від вихідного положення особовий склад може здійснити посадку на БМП (БТР), перейти в атаку, а потім спішитися.

У випадку атаки на БМП (БТР) особовий склад механізованих підрозділів робить посадку на машини під час вогневої підготовки атаки і з підходом танкових підрозділів переходить в атаку.

З початком атаки танкових і механізованих підрозділів артилерія переходить до артилерійської підтримки атаки.

Підрозділи роти, що атакують під прикриттям вогню артилерії й інших вогневих засобів долають загородження й у встановлений час («Ч») вриваються на передній край оборони противника. У наступному вони діють так само, як і при наступі з ходу.

Наступ на противника, що обороняється, уночі зазвичай здійснюється з положення безпосереднього зіткнення із противником. Однак війська можуть переходити в наступ і з ходу. Ніч сприяє досягненню раптовості, захопленню ініціативи і розгрому противника, що обороняється, за більш короткий термін.

Однак при веденні наступу вночі ускладнюється орієнтування на місцевості, спостереження за полем бою, витримування заданого напрямку, підтримка взаємодії, значно ускладнюється подолання загороджень, перешкод і управління підрозділами, тому наступ вночі вимагає ретельної і всебічної підготовки, особливо по організації світлового забезпечення нічного бою.

Підготовка до наступу вночі проводиться у світлий час і має ряд особливостей. Так, при організації бою командир роти (батальйону) крім загальних питань вказує підлеглим командирам видимі вночі орієнтири, азимут напрямку наступу і призначає направляючу роту (взвод); визначає порядок позначення своїх підрозділів, застосування приладів нічного бачення і радіолокаційних станцій ближньої розвідки; уточнює порядок освітлення місцевості й об'єктів атаки, постановки світлових орієнтирів (створів) для позначення напрямку наступу вогнем артилерії й інших засобів; установлює порядок позначення рубежів, досягнутих (займаних) підрозділами, їх флангів і маршрутів висування.

Усі питання, що стосуються світлового забезпечення, командир роти (батальйону) доводить до підлеглих командирів в основному при організації взаємодії і додаткових вказівок.

Передбачаються також заходи щодо захисту від світлового випромінювання ядерних вибухів і організується забезпечення підрозділів засобами освітлення, трасуючими снарядами, патронами з трасуючими кулями і сигнальними засобами.

Освітлення місцевості й об'єктів перед фронтом наступу підрозділів здійснюється артилерійськими снарядами. мінами, авіаційними бомбами й освітлювальними патронами. Освітлювальні засоби повинні застосовуватися таким чином, щоб вони не демаскували свої підрозділи, не заважали використанню приладів нічного бачення, не створювали противнику сприятливих умов для ведення вогню по наступаючим підрозділам. Позначення своїх підрозділів здійснюється сигнальними патронами і сигналами, невидимими з боку противника.

Для освітлення об'єктів (цілей), постановки світлових орієнтирів (створів) у глибині оборони противника може залучатися штатна і придана батальйону артилерія.

З метою захисту органів зору, особового складу від світлового випромінювання ядерних вибухів використовуються спеціальні захисні окуляри. Здійснюються заходи щодо ослабленню впливу світлового імпульсу ядерного вибуху на оптику приладів і скло кабін (їх укриття екранами)..

При підготовці підрозділів до виконання задачі особлива увага приділяється перевірці технічного стану приборів нічного бачення, внутрішнього і зовнішнього освітлення машин, нанесенню на машини пізнавальних знаків, поповненню запасів світлосигнальних засобів. Проводиться підготовка особового складу постів освітлення.

Рота (батальйон) переходить в атаку, як правило, після вогневої підготовки атаки. Іноді з метою досягнення раптовості перехід у наступ може здійснюватися і без її проведення. Механізовані підрозділи атакують противника звичайно в пішому порядку в тісній взаємодії танками й артилерією. Причому танки, БМП (БТР) діють, як правило, у цепу.

У ході атаки і розвитку наступу підрозділи роти (батальйону) точно витримують зазначені їм напрямки, вміло використовують засоби освітлення, позначають своє положення. При подоланні важкопрохідних ділянок приймаються заходи для забезпечення безпеки підрозділів.

Особлива увага приділяється прикриттю флангів і веденню розвідки.

Раптові контратаки в нічних умовах навіть невеликими силами можуть зробити на особовий склад значний психологічний вплив.

Другий ешелон (резерв) батальйону в залежності від часу переходу в наступ й інших умов обстановки може вводитися в бій і до світанку, однак без здійснення складного маневру. При введенні в бій другому ешелону (резерву) при уточненні (постановці) задачі крім звичайних питань вказується азимут напрямок наступу. Для успішних дій другого ешелону (резерву) артилерія придушує і освітлює противника, а також ставить світловий орієнтир у напрямку наступу. При переході від нічних дій до денних організується розвідка з метою не допустити раптових контратак противника зі світанком, уточнюються задачі підрозділам, ближче до них переміщаються артилерія, вогневі засоби, підсилюється ППО, забезпечуються фланги, а також при необхідності встановлюються загородження, підрозділи поповнюються боєприпасами й іншими матеріальними засобами.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 3720. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия