Студопедия — Використання Стандартной НСИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Використання Стандартной НСИ






Для закриття відкритої розцінки слід визначити, які матеріальні ресурси не враховані у складі прямих витрат.

Для цього необхідно:

 

№ кроку Найменування дії Клавіша
ліва права
  Виставити синю смугу на відкриту розцінку, натиснути Enter.      
  З’являється вікно Ф130, в якому відмітити Ресурсы. +  

 

 

Опція Ресурсы розкриває перелік усіх ресурсів, необхідних для здійснення будівельно-монтажних робіт за ресурсною елементною нормою 7-1-3: одиниця їх виміру, витрати ресурсів на одиницю виміру за нормою; витрати цих ресурсів на обсяг робіт за розцінкою Е7-1-3; вартість одиниці виміру кожного виду ресурсу; загальна вартість кожного ресурсу на весь обсяг робіт за позицією.

На матеріально-технічні ресурси, вартість яких урахована у розцінці, у графі Шифр ресурса вказано їх номер, за котрим вартість кожного ресурсу визначається у відповідному „Збірнику єдиних кошторисних цін на матеріали, вироби і конструкції (ЗЄКЦ-97)” або збірнику „Усереднених показників вартості експлуатації будівельних машин та механізмів ”.

Ресурс, висвітлений червоним кольором у графі Наименование ресурса, і є тим ресурсом, вартість якого не врахована у відкритій розцінці. В нашому випадку неврахованими ресурсами у розцінці Е7-1-3 є Збірні залізобетонні конструкції – тобто блоки фундаментні.

 

  Для того, щоб „закрити” розцінку, тобто додати невраховані ресурси, треба виставити синю смугу на наступний рядок у локальному кошторисі (Ф127) курсором або клавішею ↓ і відмітити правою клавішею.     +
  Виникає меню, відмітити Вставить строку +  
  Виникає підменю, відмітити Позиция +  

 

 

  Виникає Ф121. Активізувати опцію Натиснути   +   +  

 

Виникає перелік збірників кошторисних цін на будівельні вироби, конструкції, матеріали тощо.

 

 

  Активована крапкою розкривається у список збірників кошторисних цін (з 1-го по 5). Послідовно виводячи синю смугу на відповідний збірник цін, досягаємо необхідного. Відмічаємо Частину 4. Натискуємо Enter   +      

 

 

  Виникає список розділів цієї частини збірників кошторисних цін, наводимо синю смугу на Залізобетонні вироби. Натискуємо на Enter    
  Виникає список конструктивних елементів, вибираємо Блоки і плити фундаментні, натискуємо Enter    
  Виникає перелік шифрів ресурсів. Відкриваючи їх почергово, можна прочитати опис ресурсу в правій частині Ф121 і прийняти рішення стосовно того, чи це саме той, вартість якого необхідно додатково врахувати у відкритій розцінці для того, щоб уважати її закритою. Якщо ресурс є тим, що потрібний, наприклад С1411-5, відмітити його лівою клавішею мишки або натиснути Enter   +    

 

 

Відмічений ресурс автоматично вноситься у локальний кошторис (Ф127), в якому додатково необхідно лише вказати загальні витрати ресурсу у графі Количество у тих одиницях вимірювання, котрі передбачені ресурсом С1411-5 – м3. Загальний обсяг усіх 25-ти блоків визначиться: 2, 4× 0, 6× 0, 6× 25=21, 6 м3.

 

  У висвітлений синьо-зеленим кольором прямокутник у графу Количество занести цифру 21, 6 і відмітити Enter.    

 

У локальному кошторисі повністю заповнився третій рядок.

 

 

У вікні Ф127 після закриття відкритої розцінки колір її шифру залишається червоного кольору.

 

Примітка. Пошук необхідного ресурсу можна прискорити, використовуючи у вікні Ф121 (крок 6-й) функцію Поиск в наименовании и / или поискового образа наступним чином.

 

Номер кроку Найменування дії  
 
  Увести у вікно Контекст слова або їх частини, які входять у текст найменування ресурсу, що шукається. Під терміном „слово” необхідно розуміти послідовність будь-яких символів, крім символу @, котрий використовується як роздільник слів. Букви слова можуть бути як великими, так і малими.  
  Указати умови пошуку: – за наявності всіх слів (черговість запису цих слів не має значення); – або хоч одного слова.  
  Указати додаткову умову пошуку, де знаходиться слово: – з початку найменування; – або у будь-якому місці найменування.  

 

 

    Натиснути лівою клавішею.

 

У результаті пошуку на екрані з’являється Ф123 з переліком пошукових образів позицій. Переглядаючи їх, знаходимо такий вид ресурсу, що потрібен.

 

Недоліком цього методу є те, що в поняття пошукового образу включені також блоки віконні, блоки дверні, блоки з піноскла, блоки скляні пустотілі, блоки тепломасообміну тощо.

 

3.1.4.2 Створення і використання Пользовательской НСИ (Нормативно-довідкової інформації користувача)

Варіант – урахування ресурсу з невідомими технічними характеристиками (шифр ресурсу – По проекту) на ресурс із конкретними технічними характеристиками (закриття відкритої розцінки), інформації про який не містить Стандартная НСИ;

Наприклад, за проектом необхідно оцінити мурування зовнішніх стін багатоповерхового будинку цеглою силікатною з облицюванням цеглою лицьовою червоного і жовтого кольору на цементно-вапняковому розчині марки М100. Співвідношення кольорової лицьової цегли 80% на 20%.

Вихідне положення – екран програмного комплексу Ф127. Розцінка Е8-15-3 – „Мурування зовнішніх стін товщиною 510 мм із цегли керамічної з облицюванням лицьовою цеглою при висоті поверху до 4 м”.

 

 

Шифр позиції нормативу висвітлений червоним кольором. Це свідчить про те, що ця розцінка є відкритою. Необхідно її „закрити”. Для цього слід урахувати вартість ресурсів, які цією розцінкою не враховані.

 

Номер кроку Найменування дії Клавіша
ліва права
       
  Виставити синю смугу на відкриту розцінку, натиснути Enter.    
  Виникає Ф130, в якому слід відмітити Ресурси. +  

 

 

Розкривається перелік ресурсів із їх техніко-економічними показниками.

 

 

Ті ресурси, вартість яких не враховано у розцінці, у кошторисній нормі в графі „ Шифр ресурса ” відмічені як „ По проекту ”. Неврахованими і виділеними шрифтом червоного кольору є такі ресурси:

– цегла керамічна або силікатна в кількості 25 тис. шт. на весь обсяг робіт з мурування;

– цегла керамічна або силікатна лицьова в кількості 13 тис. шт. на весь обсяг робіт з мурування.

 

  Виставляємо синю смугу курсором або клавішами на „ Цегла керамічна …” і при будь-якому місці знаходження курсора відмітитися       +
  З’являєЗ’являється віконце, в якому відмітити Замена ПО ресурса +  

 

 

 

  Виникає Ф123. Відмітити опцію Натиснути Виникає перелік збірників кошторисних цін на будівельні вироби, конструкції, матеріали тощо   + +      
  Активована Стандартная НСИ (у круглому віконці стоїть крапка) розкривається в список (вікно Ф121) збірників кошторисних цін (з 1-ї по 5-ту частини збірника і ще кількох збірників вартості деяких матеріалів). Послідовно виводячи курсор на відповідний збірник цін, досягаємо необхідного ресурсу. Відмічаємо Частину 4 Місцеві матеріали   ++    
  Виникає список розділів цієї частини збірників кошторисних цін), наводимо курсор на Місцеві будівельні матеріали і натискуємо Enter      
         

 

 

  З’являється перелік місцевих будівельних матеріалів, вибираємо Цегла і камінь керамічні. Enter      
  Виникає список шифрів марок цегли і каменів керамічних. Відкриваючи їх почергово, можна прочитати у правій частині Ф123 марку цегли і прийняти рішення стосовно того, чи це та цегла, вартість якої необхідно додатково врахувати у відкритій розцінці для того, щоб уважати її вартість урахованою у відкритій розцінці. Якщо ресурс є тим, що потрібний, наприклад С1422-10936 (марка цегли – М100), натискуємо клавішу Enter.      

 

 

Відмічений ресурс (цегла) автоматично заноситься у перелік ресурсів вікна Ф130. Таким чином, вартість цегли за шифром С1422-10936 врахована у розцінці Е8-15-3.

 

 

Примітка. Вартість неврахованого ресурсу автоматично врахується у розцінці лише в тому випадку, коли у збірнику кошторисних цін вартість ресурсу наведена на таку одиницю виміру (в нашому випадку – 1000 шт.), яка збігається з одиницею виміру витрат ресурсу, наведеною у Ресурсах вікна Ф121, – також 1000 шт. Якщо одиниці виміру не збігаються, то закриття розцінки слід виконувати наступним рядком після відкритої розцінки у локальному кошторисі (див. пп. 3.1.4.1).

 

Далі потрібно врахувати в кошторисі лицьову цеглу кольорову.

 

  Вивести синю смугу у Ф130 на наступний четвертий рядок клавішею ↓ і відмітити правою клавішею.     +
  Повторити кроки 4 – 8.    

 

Переглянувши наявну інформацію, яка міститься у Стандартной НСИ, виявляємо, що кольоровоїлицевої керамічної цегла немає. Є тільки цегла силікатна, повнотіла, лицьова, незабарвлена, марка М100 (С1422-11094).

У такому випадку необхідно створити Пользовательскую НСИ наступним чином.

За базову можна взяти цеглу за шифром С1422-1094 Стандартной НСИ – „Цегла одинарна, силікатна, повнотіла, лицьова, незабарвлена, розміри 205× 125× 65 мм, марка М100”, яка найбільш відповідає параметрам кольорової цегли.

 

  Навести синю смугу у Ф130 на рядок Цегла керамічна або силікатна лицьова, відмітити правою клавішею   +
  З’являється віконце, в якому відмітити Добавление нового ресурса, натиснути Enter або праву клавішу   +

 

 

  З’являється вікно Ф123. Повторити кроки 5 – 9 цього ж пункту 3.1.3.2 і вивести синю смугу на С1422-11094 (цеглу силікатну, повнотілу, лицьову, незабарвлену, марки М100), відмітити клавішею     +
  З’являється віконце, в якому навести курсор на Создать новую позицию і натиснути Enter або відмітити лівою чи правою клавішею     +     +

 

 

У створеній Ф124 висвітяться ознаки вибраної позиції – Поисковый образ (С1422-11094) і Наименование (цегла силікатна, повнотіла, лицьова незабарвлена, марки М100). Ці атрибути належать ресурсу, що знаходиться у Стандартной НСИ.

Щоб створити Пользовательскую НСИ, потрібно змінити ці дві ознаки.

 

  У цьому вікні Ф124 до Поискового образа дописатичерез тире цифру або літеру, наприклад – Ж, а до Наименования внести поправку – замість слова „незабарвлена” написати „жовта”, натиснути Сохранить.   +  

 

 

З’являється вікно Ф123 – в якому активована Пользовательская НСИ. У цьому вікні появився запис матеріального ресурсу, який відсутній у Стандартной НСИ.

Необхідно відкоригувати витрати нового ресурсу та вказати вартість його одиниці виміру.

 

 

  Натиснути Enter    

 

 

  З’являється вікно Ф130, у якому в переліку ресурсів тепер занесена цегла силікатна лицьова жовта. Інформація про кількість цегли та її вартість відсутня. У графі Расход по норме висвітилося блідим зелено-блакитним місце для запису витрат жовтої лицьової цегли. Згідно з вихідними умовами з усієї кількості лицьової цегли 0, 130 тис. шт. жовтого кольору повинно бути 80%, тобто 0, 130× 0, 8=0, 104 тис. шт. Записуємо у зелено-блакитному прямокутнику витрати за нормою і натискуємо Enter    

 

Залишилося вказати ціну цегли лицьової, жовтої.

 

  Для цього на Ф130 при виведеній синій смузі на цьому ресурсі слід правою клавішею викликати віконце, в якому відмітити курсором Редактирование цены ресурса і натиснути Enterабо ліву чи праву клавішу   +   +

 

 

  Виникає Ф025, у якому в рядку Отпускная цена у графі Значение, грн. слід проставити вартість ресурсу1), наприклад 1650 грн. і натиснути Enter або відмітити лівою чи правою клавішею     +     +
  При цьому активізується опція Сохранить, яку потрібно відмітити   +  

 

 

  Виникає віконце Запрос, у якому необхідно відмітити відповідну опцію Да або Нет   +  

 

 

Примітка. При заповненні значення Отпускной цены транспортні та заготівельно-складські витратирозраховуються автоматично. Якщо заздалегідь відома кошторисна ціна, то її значення заноситься в рядку Сметная цена.

 

Вікно Ф130 з переліком ресурсів тепер має такий вигляд:

 

Шифр ресурсу стає синього кольору, що свідчить про те, що врахована кількість та вартість одиниці виміру ресурсу, а також і те, що цей ресурс знаходиться у нормативно-довідковій базі користувача.

Щоб урахувати червону цеглу операцію зі створення нового рядка в Ресурсах повторюємо за таким же алгоритмом.

Кількість червоної цегли – 0, 13× 0, 2=0, 024 тис. шт.

За базу використовуємо цеглу жовту, оскільки вона вже є у Пользовательской НСИ. Для цього у вікні Ф130 відкриваємо Ресурсы і виконуємо наступні кроки.

 

  Вивести синьою смугу на цеглу жовту   +
  З’являється віконце, в якому відмітити Добавление нового ресурса натискуванням Enter або клавішами   +   +

 

 

  З’являється вікно Ф123, в якому відмітити опції Строительные материалы, изделия и конструкции та Пользовательская НСИ. Натиснути   +  

 

 

  Виникає перелік збірників цін у Пользовательской НСИ. Послідовно подвійним натисканням лівої клавіші мишки знаходимо у „Цегла і камені силікатні” цеглу жовту лицьову і виводимо синю смугу на неї     ++     +
  У віконці, що з’явилося, відмітити Создать новую позицию натискуванням Enter або одною із клавіш   +   +

 

 

Виникає вікно Ф124.

Далі повторюємо кроки 16 – 22, замінивши слово „жовта” на „червона” та вказавши нову ціну.

 

У вікні Ф130 залишилося видалити рядок По проекту у графі Шифр ресурса.

  Вивести синю смугу на на рядок По проекту і видалити його натискуванням Enter або одною із клавіш   +   +

 

При закритті вікна Ф130 повертаємося у локальний кошторис (вікно Ф127) і відмічаємо, що весь рядок за розцінкою Е8-15-3 буде записаний курсивом чорним кольором. Це означає, що у цій розцінці враховано всі види ресурсів.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 658. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия