Студопедия — Практичні завдання з теми
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Практичні завдання з теми






Завдання 1. Ділова гра «Посадова інструкція»

Перед Вами декілька частин посадової інструкції адміністратора однієї з компаній.

Завдання:

1. Складіть посадову інструкцію, розставивши її елементи в правильному порядку.

2. Дайте оцінку цій посадовій інструкції. Які у неї недоліки? Що необхідно змінити?

 

  Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються її діяльності. Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими даною інструкцією обов'язками. У межах своєї компетенції повідомляти своєму безпосередньому керівнику про всі виявлені в процесі його діяльності недоліки, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
 
  Адміністратор відноситься до категорії фахівців. Адміністратор призначається на посаду і звільняється з посади в установленому чинним трудовим законодавством порядку, наказом директора підприємства за наданням технічного директора і за погодженням з начальником відділу інформації. Взаємовідносини за посадою:
 
  Умови оплати праці адміністратора визначаються відповідно до Положення щодо оплати праці персоналу.
 
  6. Відповідальність адміністратора Адміністратор несе відповідальність: За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, в межах, визначених чинним трудовим законодавством України. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
 
 
    ЗАТВЕРДЖУЮ*
     
(назва компанії, організації, установи)   (керівник компанії, організації, установи)
           
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ        
00.00.0000 № 00   (підпис)   (П.І.Б.)
Структурний підрозділ: Відділ інформації    
Посада: Адміністратор    
          00.00.0000

 

 
  Задачі, обов'язки, права і відповідальність можуть бути уточнені відповідно до зміни структури, задач і функцій структурного підрозділу і робочого місця. Зміни та доповнення до даної посадової інструкції вносяться наказом генерального директора підприємства.
 
  Здійснює контроль за раціональним оформленням приміщень, стежить за оновленням і станом реклами у приміщеннях і на будівлі. Забезпечує чистоту і порядок у приміщеннях і на прилеглих до них або будівлі територіях. Контролює дотримання працівниками організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, вимог виробничої санітарії та гігієни.
 
  знання Постанови, розпорядження, накази, інші керівні та нормативні документи вищих та інших органів влади, що стосуються роботи підприємства. Структуру управління компанією, права та обов'язки працівників організації і режим їх роботи. Правила та методи організації процесу обслуговування відвідувачів. Види послуг, що надаються. Основи маркетингу та організації реклами. Принципи планування й оформлення приміщень, вітрин. Основи естетики, етики та соціальної психології.
 
  9. Прикінцеві положення Така посадова інструкція укладена в двох примірниках, один з яких зберігається у підприємства, другий ― у працівника.
 
  Забезпечує роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів, створення для них комфортних умов. Здійснює контроль за збереженням матеріальних цінностей.
 
  1.Загальні положення Така посадова інструкція визначає функціональні обов'язки, права і відповідальність адміністратора.
 
  Запитувати особисто або за дорученням керівництва організації від підрозділів підприємства та фахівців інформацію та документи, необхідні для виконання його посадових обов'язків. Залучати фахівців усіх (окремих) структурних підрозділів до вирішення задач, покладених на нього (якщо це передбачено положеннями про структурні підрозділи, якщо ні - то з дозволу керівника підприємства).
 
  Законодавчі та нормативні акти, що стосуються виконуваної роботи.
 
  Консультує відвідувачів з питань наявних послуг. Уживає заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій. Розглядає претензії, пов'язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і проводить відповідні організаційно-технічні заходи.
 
 
  Керівник структурного підрозділу    
  (підпис) (прізвище, ініціали)
ПОГОДЖЕНО:  
Начальник юридичного ві ділу  
     
(підпис) (прізвище, ініціали)  
     
00.00.0000    
     
З інструкцією ознайомлений:    
  (підпис) (прізвище, ініціали)
  00.00.00  

 

 
    Пряме підпорядкування Начальнику відділу інформації
  Додаткове підпорядкування Технічному директору, директору підприємства
  Віддає розпорядження -
  Працівника заміщає Особа, призначена у встановленому порядку
  Працівник заміщає -
  Пряме підпорядкування Начальнику відділу інформації
   
  Інформує керівництво організації про наявні недоліки в обслуговуванні відвідувачів, уживає заходи щодо їх ліквідації. Здійснює контроль за виконанням працівниками вказівок керівництва організації. Виконує окремі службові доручення свого безпосереднього керівника.   5. Права адміністратора Адміністратор має право:
 
  8. Умови оплати праці
 
  Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні своїх посадових прав і обов'язків.
 
  За нанесення матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України.
 
  3. Документи, що регламентують діяльність адміністратора Зовнішні документи:
 
    освіта середня професійна освіта
  досвід роботи не менше 2 років
 
  Режим роботи адміністратора визначається відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку, встановленими на підприємстві.
 
  Статут підприємства, накази і розпорядження директора підприємства (начальника відділу інформації); положення про відділ інформації, посадова інструкція адміністратора, правила внутрішнього трудового розпорядку.
 
  2. Кваліфікаційні вимоги адміністратора:
 
  7. Умови роботи адміністратора
 
    навички роботи зі спеціальності
  додаткові вимоги
 
  Внутрішні документи:
 
  4. Посадові обов'язки адміністратора Адміністратор:
           

 

Примітка: цифри зліва призначені для подальшої перевірки правильності складання інструкції.

Завдання 2. Ділова гра " Ранок на дачі"

Мета ділової гри: створення власного розпорядку дня в ході ділової гри. Навчитися планувати за методом побудови графіка Ганта.

Вихідні дані: На дачі знаходиться батько, син 14 років і дочка 6 років. О 8 годині йде електричка, на якій вони повинні поїхати в похід. З собою мають намір взяти бутерброди, чай, на сніданок слід приготувати батькові - чорну каву, дітям - каву з молоком, і всім - по одному біфштексу з відвареною картоплею. Воду треба носити з колонки за 250 метрів.

Обладнання: На дачі є двухконфоркова плитка, рукомийник наливний - 6 літрів, зовнішній туалет - одномісний, одне відро для води 12 літрів, 1 сковорідка, на якій поміщається 2 біфштекси, 1 чайник - ємністю 1 літр, решта начиння і посуд в надлишку. Потрібно визначити час, коли всі повинні піднятися (одночасно), щоб встигнути на електричку.

При цьому треба виконати наступний перелік справ (далі вказані номер справи, витрата часу в хвилинах для батька, сина, дочки):

Подія Батько Син Дочка
  Встати, одягнутися      
  Туалет      
  Прибрати ліжко      
  Принести воду з колонки 10 або 10 або -
  Зарядка      
  Умитися, почистити зуби      
  Поголитися   - -
  Заплести кіски 5 або 5 або  
  Закип'ятити чайник 10 або 10 або -
  Очистити картоплю 8 або 10 або -
  Зварити картоплю 20 або 20 або -
  Зварити каву   - -
  Заварити чай 5 або 5 або -
  Закип'ятити молоко 5 або 5 або -
  Вимити біфштекс   - -
  Підсмажити біфштекс з 1 боку   - -
  Накрити стіл 3 або 3 або 5 або
  Поснідати      
  Вимити посуд 10 або    
  Приготувати бутерброди      
  Зібрати речі 5 або 5 або -
  Одягнутися і взутися      
  Дійти до електрички      
  Купити квитки   2 або  

 

Примітки: Позначення АБО значить, що справа має виконати хтось один, прочерк - що дану справу не може бути виконано сином чи донькою.

Методичні вказівки. При виконанні роботи треба враховувати завантаження обладнання (не можна на 2-конфорковій плиті одночасно смажити біфштекси, кип'ятити молоко і варити картоплю) і т.д. Одна людина в більшості випадків не може робити одночасно 2 справи (за винятком випадку, якщо перша справа носить пасивний характер - варіння картоплі, а друга починається пізніше першої, і закінчується раніше першої). Витрата води на справи: 6 - відповідно 2, 2, 1 літри, 7 - 2 літри, 11 - 4 літри, 12 - 1 літр, 13 - 2 літри, 15 -3 літри, 19 - 5 літрів.

Діаграма Ганта (англ. Gantt chart, також стрічкова діаграма, графік Ганта) - це популярний тип діаграм, який використовується для ілюстрації плану, графіка робіт за будь-яким проектом, є одним з методів планування та управління проектами. Діаграма Ганта представляє собою відрізки (графічні плашки), розміщені на горизонтальній шкалі часу. Кожен відрізок відповідає окремому завданню або підзадачі. Завдання і підзадачі, складові плану, розміщуються по вертикалі. Початок, кінець і довжина відрізка на шкалі часу відповідають початку, кінцю і тривалості завдання.

 

 

На деяких діаграмах Ганта також показується залежність між завданнями. Діаграма може використовуватися для представлення поточного стану виконання робіт: частина прямокутника, що відповідає завданню, заштриховується, відзначаючи відсоток виконання завдання; показується вертикальна лінія, що відповідає моменту «сьогодні». Часто діаграма Ганта використовується спільно з таблицею зі списком робіт, рядки якої відповідають окремо взятій задачі, зображеній на діаграмі, а стовпці містять додаткову інформацію про задачу.

 

  Лютий  
                                         
Побудувати будинок   Х Х Х Х Х Х Х Х Х                      
Посадити дерево                   Х Х Х Х                
Поїхати на відпочинок                         Х Х Х Х          
Виростити сина                               Х Х Х Х Х Х
                                             

 

Одночасно всі повинні: встати, почати сніданок, вийти на електричку.

Приклад фрагменту виконаного завдання:

Виконавець Час, хвилини
                           
Батько         2 2                
Син         2 2                
Дочка           Туалет зайнятий              
  вище зазначені номери справ за попередню таблицю

 

У даній таблиці помилка, виділена викреслюванням: одночасно 2 людини перебувають у туалеті.

Підведення підсумків: Переможцем визнається група (учасник), що встав вранці пізніше за всіх, і обгрунтував розрахунками своє рішення..







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 2454. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия