Студопедия — Інтерфейс програми MS Word
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Інтерфейс програми MS Word






ул. Павловского, д. 11.

 


[1] Долгорукова, О. А. Построение карьеры / Ольга Андреевна Долгорукова. – СПб.: Питер, 2006. – 96 с. – ISBN 5-91180-165-5. – С. 28.

[2] Мессмер, М. Карьера для «чайников» / Макс Мессмер. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2006. – 352 с. – ISBN 5-8459-0613-Х. – С. 42.

Зміст

ВСТУП………………………………………………………………………………………………….3

Розділ І. Теоретичні матеріали до курсу

ТЕМА 1.ОСНОВИ РОБОТИ В ТЕКСТОВОМУ РЕДАКТОРІ MICROSOFT WORD 2010………..

1 Основні теоретичні відомості…………..………………………………………………..

2 Графічні можливості програми………………………………………………………….

3 Списки та злиття…………………………………………………………………………..

Лабораторна робота №1……………………………………………………………………………

ТЕМА 2.ОСНОВИ РОБОТИ В ТАБЛИЧНОМУ РЕДАКТОРІ MICROSOFT EXCEL 2010……….

1 Основні теоретичні відомості……………………………………………………………

2 Створення та видалення Таблиці Excel…………………………………………………

3 Діаграми…………………………………………………………………………………..

Лабораторна робота №2……………………………………………………………………………

ТЕМА 3.ОСНОВИ РОБОТИ З ГРАФІЧНИМ РЕДАКТОРОМ MICROSOFT POWER POINT 2010

1 Основні теоретичні відомості……………………………………………………………

2 Створення презентацій………………………………………………………………….

Лабораторна робота №3………………………………………………………………………….

ТЕМА 4.ОСНОВИ РОБОТИ В ГРАФІЧНОМУ РЕДАКТОРІ MICROSOFT VISIO 2010.….……..

1 Теоретичні відомості……………………………………………………………………

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №4………………………………………………………………….

ТЕМА 5.ОСНОВИ РОБОТИ В ПАКЕТІ МATHCAD.……………………………………………….

1 Теоретичні відомості………………………………………………………………….

2 Теорія за темами лекцій………………………………………………………………

3 Побудова графіків в MathCad………………………………………………………..

4 Програмування в MathCAD………………………………………………………….

Лабораторна робота №5……………………………………………………………………….

ТЕМА 6.ОСНОВИ РОБОТИ В СИСТЕМІ MATLAB……………………………………………….

1 Основні теоретичні відомості……………………………………………………….

2 Графічні можливості системи mathlab………………………………………………

Лабораторна робота №6.1………………………………………………………………

Лабораборна робота № 6.2……………………………………………………………..

 


ОСНОВИ РОБОТИ В ТЕКСТОВОМУ РЕДАКТОРІ

MICROSOFT WORD 2010

 

Основні теоретичні відомості

Текстовий редактор Microsoft Word 2010 – це потужний засіб для створення текстових документів особистого характеру або професійної направленості.

За допомогою MS Word, ви можете:

· використовувати і створювати шаблони професійного оформлення звітів, факсів та інших документів;

· формувати, редагувати і форматувати документ на екрані;

· комбінувати частини існуючих документів для створення нових документів;

· оформляти документи за допомогою таблиць, списків і графіки;

· зберігати документи на диску для їх подальшого використання.

Інтерфейс програми MS Word

У графічному інтерфейсі MS Word 2010 використовуються різні елементи управління, які згруповані за допомогою об'єкту, званого «стрічкою». Вона розроблена для полегшення доступу до команд і складається з вкладок, пов'язаних з певними цілями або об'єктами. Кожна вкладка, у свою чергу, складається з декількох груп взаємопов'язаних елементів управління. У порівнянні з меню і панелями інструментів, що використовуються в попередніх версіях MS Word, «стрічка» вміщує значно більше вмісту кнопок, колекцій, елементів діалогових вікон і т. д. Структура вікна MS Word 2010 наведена на рисунку 1.1.

 

 

Рисунок 1.1 – Структура вікна MS Word 2010

 

1.2 Інтерфейс користувача «лента». Всі команди зведені в групи, склад яких відображається при виборі певної вкладки, розташованої на стрічці. Вкладки зорієнтовані на виконання конкретного завдання, групи на кожній вкладці розбивають завдання на її складові, наприклад, група Шрифт для форматування елементів тексту, група Абзац для форматування параметрів абзацу, тощо. Кнопки команд у кожній групі служать для швидкого виконання команд.

Вкладку можна вибрати, клацнувши по ній лівою кнопкою миші (ЛКМ). Для вибраної вкладки відобразяться групи з кнопками команд.

У групах праворуч від назви груп розташовуються маленькі значки – Кнопки виклику діалогових вікон. Після натискання такої кнопки відкривається відповідне діалогове вікно або область завдань, що містить додаткові параметри, пов'язані з даною групою. Вікна діалогу(ВД) використовуються для введення додаткових даних, необхідних для виконання тих чи інших дій. Деякі ВД містять Вкладки (Tabs), для більш зручного угруповання параметрів, що налаштовуються. ВД можна переміщати по екрану за допомогою рядка заголовка. ВД не можна згорнути. Після налаштування всіх необхідних параметрів, ВД необхідно закрити будь-яким коректним способом: натискання на кнопку ОК або Отмена.

Office Word 2010 дозволяє редагувати стандартні вкладки, створювати нові вкладки і розміщувати на них вибрані кнопки команд. Для доступу до інструментів роботи з вкладками перейдіть на вкладку Файл - Параметры - Настройка ленты.

Крім набору вкладок, які відображаються на «ленте» при запуску Office Word 2010 є вкладки, звані контекстними інструментами, які з'являються в інтерфейсі залежно від виконуваного завдання.

1.3 Контекстні інструменти. Контекстні інструменти дозволяють працювати з елементом, який виділений на сторінці, наприклад, з таблицею, зображенням або графічним об'єктом. Якщо клацнути такий елемент, що відноситься до нього набір контекстних вкладок, виділений кольором, з'явиться поруч зі стандартними вкладками.

Наприклад, на рис. 1.2 після додавання таблиці з'явилися дві нові вкладки Конструктор і Макет, призначені для роботи з таблицями.

 

 

Рисунок 1.2 – Контекстні інструменти

 

1.4 Контекстне меню. Контекстні меню (Pop-up menu) містять список найбільш часто використовуваних команд. Контекстне меню з'являється при натисканні правою кнопкою миші (ПКМ) на елементі або об'єкті. Зміст контекстного меню специфічно для об'єкта.

1.5 Представлення Microsoft Office Backstage. Microsoft На стрічці знаходиться набір команд для роботи в документі. Представлення Microsoft Office Backstage (вкладка Файл) - набір команд, використовуваних для роботи з документом. (Рис. 1.3). Подання Backstage - нова можливість в інтерфейсі Microsoft Office Fluent і додаткова функція стрічки, за допомогою якої виконується управління файлами – створення, збереження, пошук прихованих метаданих і персональних даних і налаштування параметрів.

Рисунок 1.3 – Представлення Microsoft Office Backstage

 

1.6 Панель швидкого доступу. За умовчуванням розташована у верхній частині вікна програми Word 2010 і призначена для швидкого доступу до найбільш часто використовуваних функцій. Панель швидкого доступу можна налаштовувати, додаючи до неї нові команди.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 3018. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Травматическая окклюзия и ее клинические признаки При пародонтите и парадонтозе резистентность тканей пародонта падает...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия