Студопедия — Режими технічного обслуговування і ремонту машин
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Режими технічного обслуговування і ремонту машин






Під режимом технічного обслуговування і ремонту розуміють періодичність профілактичних і ремонтних дій, перелік і обсяг регламентованих операцій.

Обґрунтування раціонального режиму технічного обслуговування може бути проведено з урахуванням закономірностей зміни показників, що характеризують стан окремих елементів машин і допустимих значень цих показників за технічними або економічними критеріями.

Складність цієї задачі обумовлюється тим, що показники, які характеризують технічний стан окремих елементів машин після певного напрацювання, мають велике розсіювання, що зумовлене, головним чином, різноманітністю умов експлуатації. Внаслідок цього, динаміка і характер цих змін неоднакові для однотипних машин. Відповідно, й потреба в тих або інших видах обслуговування рівнозначних елементів машини буде також неоднаковою.

Суттєвий вплив на характер зміни технічного стану машин має також їх вік, оскільки із збільшенням тривалості експлуатації інтенсивність відмов зростає. Досягнення однакового рівня безвідмовної роботи різновікових машин неможливе. Тому періодичність обслуговування не може бути однаковою для нових машин і машин, що мають значне напрацювання.

Для визначення раціонального режиму обслуговування потрібно виходити із бажання зменшити зношуваність елементів машин і кількості поточних ремонтів між технічними обслуговуваннями (тобто забезпечити бажаний рівень ймовірності безвідмовної роботи машин). Обґрунтовування раціональних режимів технічного обслуговування повинно проводитися з урахуванням законів розподілу показників, що розглядаються.

Оптимальним режимом технічного обслуговування вважають режим, що забезпечує заданий рівень безвідмовної роботи і довговічності машин та устаткування за мінімальних витратах на технічне обслуговування і ремонт. Оптимальний режим технічного обслуговування визначає періодичність і перелік виконуваних робіт, які б забезпечили належну експлуатаційну надійність машин та обладнання і питомі витрати на одиницю напрацювання. Повністю вирішити задачі оптимізації режимів технічного обслуговування дуже складно, і тому й до теперішнього часу існують різні підходи до цього питання.

Статистичний метод визначення періодичності технічного обслуговування. Цей метод полягає у встановленні закону розподілу часу досягнення гранично допустимої величини функції технічного стану елементів машини. За нормального розподілу задача розв’язується шляхом визначення середнього значення часу досягнення гранично допустимої величини UП і середньоквадратичного відхилення σ. Періодичність технічного обслуговування X задається різницею між середнім значенням часу і середнім квадратичним відхиленням, тобто X = Xсрσ.

За цієї умови ~16% елементів машин, що розглядаються, піддаватимуться обслуговуванню після досягнення граничного стану. Проте, велика частина (84%) обслуговуватиметься до цього терміну. Цим забезпечується попереджувальний характер обслуговування.

Якщо прийняти періодичність технічного догляду Х = Хср, обслуговування втрачає свій попереджувальний характер, оскільки до цього часу 50% елементів досягнуть свого граничного стану.

Техніко-економічний метод полягає у встановленні періодичності технічного обслуговування, що забезпечив би досягнення мінімуму сумарних витрат на технічне обслуговування і поточний ремонт. Сутність цього методу проілюстровано на рис. 2.1.

    Рис. 2.1. Зміна витрат на технічне обслуговування і поточний ремонт у залежності від періодичності їх проведення  

 

Зі збільшенням періодичності обслуговування питомі витрати на ремонт зростають (крива СПР), а питомі витрати на технічне обслуговування знижуються (крива СТО). Сумарна питома вартість СΣ = СТО + СПР природно має своє екстремальне значення (точка А), що відповідає оптимальній, з техніко-економічної точки зору, періодичності обслуговування.

Наведені методи визначення періодичності не вирішують, в цілому, задачі оптимізації режимів технічного обслуговування: так, ймовірносно-статистичний метод не враховує витрати на проведення технічного обслуговування; технікоекономічний метод не враховує вплив профілактичного і ремонтного обслуговування на рівень працездатності, а отже, і продуктивності машин.

Слід відзначити, що відсутність методів наукового обґрунтовування оптимальних режимів технічного обслуговування призводить на практиці до прагнення зменшити витрати на технічне обслуговування і використати, в цілях максимального технологічного напрацювання, машини з граничнодопустимим рівнем технічного стану, не зважаючи на умови, що забезпечують належну безпеку роботи і собівартість одиниць напрацювання.

Основним критерійним показником оптимальних режимів технічного обслуговування є мінімум питомої вартості робіт з технічного обслуговування і ремонту, тобто витрат на обслуговування і ремонт, віднесених до напрацювання машини. За своєю природою цей показник є комплексним, що враховує одночасно конструктивні особливості застосовуваних машин та устаткування, виробничу потужність, умови використання і способи відновлення його працездатності.

Планово-запобіжна система технічного обслуговування

Постійна готовність машин до роботи і високі показники роботи можуть бути забезпечені тільки за умови планомірного та систематичного проведення технічного обслуговування й ремонту. Профілактичне обслуговування лісозаготівельних машин та обладнання організовується за планово-запобіжною системою (ПЗС), за якою кожна машина після визначеного про-бігу або напрацювання піддається одному з видів технічного догляду.

Планово-запобіжна система технічного обслуговування – це комплекс заходів, що періодично повторюються і забезпечують підтримання та відновлення працездатності машин.

Головні принципи планово-запобіжної системи технічного обслуговування єдині для різних галузей народного господарства, проте, специфіка застосовуваних в окремих галузях машин та устаткування і умов роботи зумовлює потребу розроблення спеціальних положень стосовно галузі. Зокрема, Положення про технічне обслуговування передбачає основні види, зміст і обсяги обслуговування різноманітних машин та обладнання, що використовуються на підприємствах лісової галузі.

Технічне обслуговування передбачає такі види робіт:

- зовнішній догляд за машиною (миття, очищення і прибирання);

- кріпильні;

- контрольний огляд (діагностування);

- регулювання;

- заправні роботи і змащування;

- спеціальні роботи (електротехнічні, шинні та ін.);

- роботи, пов’язані зі зберіганням і запуском машин та устаткування;

- ремонтні роботи.

Питома вага кожного виду робіт визначається конструктивними особливостями машин та устаткування і прийнятими методами їх обслуговування. Так, розподіл трудомісткості окремих робіт, виконуваних під час технічного обслуговування трактора ТДТ-55А (табл. 2.1), неоднаковий для різних видів обслуговування.

Під час щоденного обслуговування найбільша питома вага за трудомісткістю падає на заправні роботи, далі слідують контрольно-оглядові, кріпильні і роботи із зовнішнього догляду. Із збільшенням складності обслуговування зменшується питома вага заправних робіт, зате збільшується питома вага мийних і регулювальних робіт.

Планово-запобіжна система технічного обслуговування передбачає примусове періодичне проведення у встановлені терміни технічних оглядів і профілактичних заходів щодо підтримання працездатності машин.

Внаслідок особливо несприятливих умов експлуатації лісозаготівельних машин, що працюють, як правило, під відкритим небом і піддаються дії змінних метеорологічних чинників, якість технічного обслуговування робить вирішальний вплив на довговічність устаткування. Планово-запобіжна система передбачає проведення ремонтних робіт за потребою, в обсягах, що відповідають дійсному технічному станові машини. Ремонтом машини вважають комплекс заходів щодо відновлення працездатності машини або окремих елементів, що втратили її унаслідок зношення або дефектів, які виникають під час експлуатації.

 

Таблиця 2.1

Розподіл трудовитрат за окремими видами робіт

для різних видів технічних доглядів трактора ТДТ-55А

 

№ п/п Види робіт Види технічного обслуговування
ЩТО ТО-1 ТО-2 ТО-3 СО
  Зовнішній догляд (миття, чищення) Кріпильні роботи Контрольно-оглядові роботи Регулювання Заправні роботи Змащування - - -      
Всього %          

 

Ремонтні роботи включають розбирально-складальні роботи, заміну зношених деталей або їх відновлення різними прийомами.

Комплекс робіт, що проводяться під час проведення різних видів технічного обслуговування, включає велике число рівнозначних обов’язкових робіт, виконання яких в повному регламентованому обсязі забезпечує належний рівень якості технічного обслуговування.

Зокрема, у випадку невиконання обов’язкових робіт із зовнішнього догляду – миття, чищення і прибирання, стає неможливим віднайти під час контрольно-оглядових (діагностувальних) робіт поверхневі дефекти і якісно виконати кріпильні, регулювальні, заправні та змащувальні роботи.

Забруднення окремих елементів машини може стати причиною попадання абразивних частинок у вузли тертя, в системи змащування і живлення і, як наслідок, призвести до підвищеного зношення поверхонь тертя і загалом усієї машини. Забруднення двигуна може стати причиною виникнення пожежі, а забруднення машини і робочого місця оператора – причиною нещасних випадків і аварій.

Низка операцій технічного обслуговування через свою специфіку, потреби у спеціальному устаткуванні та спеціальній кваліфікації робітників, виділяється у спеціальні групи. Зокрема, сюди відносяться електротехнічні й шинні роботи. Фактично, ці види робіт включають ті ж елементи: зовнішній догляд, кріпильні, контрольні, регулювальні, змащувальні роботи тощо. Зазвичай, вони проводяться на спеціалізованих постах, спеціально підготовленим кваліфікованим персоналом із застосуванням спеціального сучасного устаткування.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 2838. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия