Студопедия — Видалення стилю
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Видалення стилю






У процесі роботи можуть виникати проміжні стилі, які в кінці роботи потрібно видаляти. Для видалення стилю необхідно виділити його рядок і виконати команду Deleted Styles (Видалити стилі) або натиснути на кнопці Trash (Кошик) в нижній частині палітри.

Робота з графічними об'єктами

(Імпорт графічних файлів)

Як і текст, графічні файли в InDesign розміщуються у фреймах. Графічний фрейм визначає межу відображення графічного об'єкта, тобто служить межею кадру. Порожня рамка, в яку ще не розміщений графічний об'єкт, відображується перекресленою навхрест.

Відображення на екрані всіх фреймів з чіткими межами допомагає при верстці публікації, проте заважає при оцінці загального вигляду сторінки. Для того, щоб показати або приховати межі фреймів, використовується команда Show Frame Edges (Показати межі рамок) і Hide Frame Edges (Приховати межі рамок)) з меню View.

Для імпортування графіки, як і для імпортування тексту, використовується команда Place (Помістити) з меню File (Файл).

Імпортувати графіку можна декількома способами:

- Імпортування без попереднього створення фрейма. У цьому випадку потрібно переконатися, що документ не містить виділених об'єктів, інакше вони будуть замінені графікою, що імпортується. Для розташування зображення потрібно курсором натиснути в місці, де буде знаходитись верхній лівий кут зображення.

- Імпортування в існуючі фрейми (спосіб 1). У цьому випадку курсор треба встановити над об'єктом, в який планується помістити зображення (потрібно пам'ятати, що не у всякий фрейм можна помістити зображення). Після натиснення клавіші миші зображення розміщується в об'єкті, перетворюючи його на графічний фрейм.

- Імпортування в існуючі фрейми (спосіб 2). Потрібно виділити потрібний порожній фрейм або векторний об'єкт, і при імпорті програма автоматично розмістить зображення всередині виділеного об'єкта.

- Найпоширенішими форматами файлів, що імпортуються, є наступні:

- растрові зображення – pcx, bmp, tiff, psd, jpeg, gif;

- векторні зображення – png, eps, ai, pdf, dcs, wmf.

Вкладені і незалежні зображення

Зображення, що імпортується, може розміщуватися в документі як вкладене або як незалежне. Вкладене зображення розміщується в текстовому фреймі, незалежне займає окремий графічний фрейм.

Якщо зображення поміщається в публікацію при поточному інструменті Type, то його буде прив'язано до точки вставки. У цьому випадку зображення можна розглядати як символ тексту. При переміщенні текстового блоку або тексту всередині блоку, зображення також переміщається. Інші варіанти імпорту зображення не дають такої можливості, тобто при переміщенні тексту зображення залишається на місці.

Для того, щоб розмістити зображення як вкладене, необхідно перед переміщенням його в текст вибрати інструмент Type, встановити курсор в те місце тексту, до якого необхідно прив'язати зображення, і викликати діалог Place з меню File (Файл).

Незалежне зображення, що імпортується, знаходиться всередині графічного фрейма і тільки в його межах. Зони зображення, що знаходяться за межами фрейма, стають невидимими і називаються маскованими. З графічним фреймом і зображенням всередині нього можна виконувати будь-які операції трансформації, причому вони можуть виконуватися незалежно (окремо – з фреймом, окремо – із зображенням) або для обох об'єктів разом.

Трансформація зображень

Для будь-яких операцій трансформації об'єкт потрібно виділити. З урахуванням вище сказаного, слід зазначити, що виділити в даному випадку можна фрейм, зображення і зображення разом з фреймом. Для цього використовуються два інструменти – Selection і Direct Selection (див. лабораторну роботу № 1). Перший виділяє складові об'єкти (групи, фрейми і т.п.) цілком, другий – окремі об'єкти всередині складних.

Виділення фрейма разом з імпортованим зображенням, що знаходиться в ньому. проводиться натисненням клавіші миші в будь-якій точці фрейма при активному інструменті Selection.

Зазвичай потрібно масштабувати зображення разом з фреймом. Це легко зробити, якщо при масштабуванні утримувати клавішу < Ctrl>;. Щоб зображення масштабувалося пропорціонально, потрібно утримувати клавішу < Shift>;. Ця клавіша встановлює пропорційний режим масштабування незалежно від того, з чим доводиться працювати – із зображенням, з фреймом або з обома разом.

Достатньо часто виникають ситуації, коли розмір зображення і розмір графічного фрейма не співпадають, і їх треба відмасштабувати відносно один одного (довести розмір фрейма до розміру зображення або навпаки).Для цього в InDesign є набір команд, розташованих в списку Fitting. Він доступний як в меню Object, так і в контекстному меню, що відкривається натисканням правої клавіші миші в будь-якій точці фрейма.

- Fit Content to Frame – відмасштабувати зображення за розміром фрейма;

- Fit Frame to Content – відмасштабувати фрейм за розміром зображення;

- Fit Content Proportionally – відмасштабувати зображення за розміром фрейма з дотриманням пропорцій;

- Center Content – розмістити зображення по центру фрейма.

Потрібно звернути увагу на відмінності команд Fit Content to Frame і Fit Content Proportionally. Перша масштабує зображення за розміром фрейма так, щоб воно заповнило всю площу фрейма. Якщо при цьому співвідношення довжин сторін фрейма не співпадає з довжинами сторін зображення, то зображення буде спотворено. Друга команда враховує пропорції зображення. У результаті її роботи зображення може не заповнювати всю площу фрейма, залишаючи поля по горизонталі або вертикалі, але не буде спотворено.

Для точного масштабування зображень і фреймів використовується палітра Transform. У ній є поля, значення яких задають точні розміри об'єктів: W (ширина) і Н (висота).

За допомогою цієї ж палітри можна виконувати точну трансформацію об'єктів (поворот, нахил).







Дата добавления: 2014-11-12; просмотров: 616. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия