Студопедия — Тематика дипломної роботи
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тематика дипломної роботи






Тематика дипломних робіт повинна бути актуальною, відповідати сучасному станові і перспективам розвитку економіки, науки і техніки.

Доцільно пропонувати студентам реальні теми дипломних робіт. Реальної вважати дипломну роботу, якщо вона задовольняє наступним умовам:

тема роботи запропонована листом підприємства, організації, НДІ;

тема роботи відбиває стан сучасної економіки і якщо від підприємства отриманий позитивний відзив на таку роботу;

тема роботи відповідає розділові плану хоздоговірної або держбюджетної науково-дослідної роботи, яка проводиться кафедрою;

тема роботи присвячена розробці (створенню) програмного або методичного забезпечення, яке використовується в навчальній або учбово-методичній роботі кафедри;

маються авторські посвідчення і наукові публікації в фахових збірниках за матеріалами роботи;

мається запит підприємства або організації на передачу матеріалів дипломної роботи для використання. При цьому за завданням промисловості може бути виконана як уся робота, так і її частина.

Основними оцінками якості та ефективності дипломних робіт є:

актуальність роботи;

новизна результатів роботи;

практична значимість результатів роботи;

ефективність роботи (соціальний, економічний, інформаційний ефект, ефект використання результатів роботи в навчальному процесі).

Теми дипломних робіт визначаються випускаючою кафедрою і затверджуються на раді факультету не пізніше, ніж за один місяць до початку дипломування. При виконанні дипломної роботи студент повинен дотримуватися вимог, пропонованих до робіт відповідних категорій. Відповідно до кваліфікаційної характеристики спеціальності 7.050102 рекомендується пропонувати теми дипломних робіт, що задовольняють однієї з нижче перерахованих категорій.

Наукові дипломні роботи. Основним критерієм для робіт даної категорії є наукова новизна результатів, отриманих у результаті самостійного наукового дослідження, проведеного студентом у процесі дипломування. Робота повинна містити огляд стану наукової проблематики, якій вона присвячена, висновок основних результатів, порівняння цих результатів з раніше отриманими результатами; бажана наявність частини роботи, присвяченої економіко-математичному і (або) імітаційному моделюванню освітлюваних у роботі проблем або процесів, наявність опублікованих за результатами роботи тез доповідей на наукових конференціях або статей у журналах.

Дипломні роботи з упровадження програмного забезпечення. Результатом роботи є опис процесу впровадження програмного продукту в діяльність деякої організації, підприємства або фірми. У роботі повинні бути освітлені наступні моменти: аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства, для якого проводиться впровадження з постановкою задач; опис можливостей впроваджуваного продукту; аналіз аналогічного програмного забезпечення і відповідність продукту поставленим задачам; економічний аналіз результатів упровадження.

Бажано обґрунтувати вибір програмного засобу. Необхідно надати акт про впровадження або відзив від підприємства замовника.

Дипломні роботи з аналізу економічної діяльності підприємства з використанням ЕОМ. Результатом роботи є аналіз діяльності підприємства, підкріплений даними математичних розрахунків, імітаційного моделювання і т. і., отриманими за допомогою ЕОМ. У роботі повинні бути висвітлені наступні моменти: постановка задач аналізу, огляд існуючого програмного забезпечення, вибір програмного забезпечення для рішення задач аналізу, розшифровка отриманих результатів, практичні рекомендації підприємству – об'єктові аналізу.

Дипломні роботи з впровадження інформаційних систем.

Проектування і розробка інформаційних систем, що забезпечують обробку інформації з комплексу задач і функцій управління процесами і ресурсами різних сфер діяльності предметної області.

Розробка систем інформаційної підтримки прийняття рішень для менеджерів різного рівня.

Розробка інформаційних систем управління різними економічними об'єктами.

Розробка інструментарію автоматизованого проектування ІС.

Створення експертних систем, систем класівMIS і DSS.

На основі використання різних класів ЕОМ і систем зв'язку.

Бажано надати відзив про роботу або акт про впровадження.

Назва теми дипломного проекту повинна бути короткою, відображати домінанту (основний зміст) проекту. У назві теми потрібно вказати об'єкт і інструментарій, на які орієнтований проект.

При розробці проекту варто застосовувати нові інформаційні технології і сучасні методи проектування.

Доцільно, щоб дипломним проектом був охоплений комплекс задач предметної області не менш 5 і не більш 12. Під задачею варто розуміти чи алгоритм сукупність алгоритмів обробки і формування результатної інформації.

Дипломні роботи з розробки систем дистанційної освіти, лабораторних практикумів і ділових ігор.

Дипломні роботи реферативного характеру.

Обсяг дипломної роботи повинний бути 70-80 аркушів машинописного тексту не включаючи Додатків.

Студентам надається право вибору теми дипломної роботи. Студент може запропонувати для дипломної роботи свою тему з необхідним обґрунтуванням доцільності її розробки. Закріплення за студентом теми дипломної роботи з його особистої письмової заяви по представленню кафедри оформляється наказом ректора перед напрямком студента на останню практику.

Вважати за доцільне закріплення за студентом теми реальної дипломної роботи перед напрямком його на переддипломну виробничу або педагогічну практику. У цьому випадку теми дипломних робіт повинні бути прямим продовженням тем виробничої практики.

Підприємствам дозволяється самим рекомендувати кафедрі тему на дипломне проектування, однак право остаточного рішення цього питання залишається за кафедрою.

Зміна теми дипломної роботи можлива з дозволу декана по представленню кафедри, але не пізніше, ніж в першу третину терміну дипломування.

Тема дипломної роботи повинна відповідати профілеві спеціальності, обумовленому кваліфікаційною характеристикою, тематикою НДР кафедри або виробничого підрозділу, за завданням якого виконується робота. У виняткових випадках, за рішенням ради факультету, відповідати тематиці наукових підрозділів, з якими укладений договір про творче співробітництво.

Наказом декана по представленню кафедри призначаються керівники дипломних робіт. Керівниками призначаються професори, доценти кафедр, а також старші викладачі, що мають достатній досвід наукової і педагогічної роботи, наукові співробітники науково-виробничого підрозділу, за завданням якого виконується робота.

Деканом факультету по представленню кафедр затверджується склад рецензентів з числа фахівців наукових і виробничих установ, професорів і викладачів суміжних кафедр інституту або іншого вузу.







Дата добавления: 2015-10-18; просмотров: 444. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

СПИД: морально-этические проблемы Среди тысяч заболеваний совершенно особое, даже исключительное, место занимает ВИЧ-инфекция...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия