Студопедия — Каталог заданий. Многоугольник
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Каталог заданий. Многоугольник

Протокол - це документ, який відбиває процес і результати роботи колегіальних органів, проведення різних нарад, засідань, конференцій тощо. Протоколом оформляється також діяльність адміністративних та слідчих органів. У ньому занотовуються всі виступи з розглянутих питань та прийняті рішення. Протокол – це первинний офіційний документ.

Протокол звичайних зборів веде секретар або інша спеціально призначена особа. Після зборів у розпорядження секретаря передаються всі письмові матеріали зборів: листи реєстрації присутніх, тези доповідей і співдоповідей, проекти рішень, письмові запитання учасників зборів та ін. Практикується ознайомлення промовців з записами секретаря перед тим, як протокол друкуватиметься – для уникнення перекручень і неточностей.

Протокол загальних зборів різних неперіодичних засідань, нарад підписують голова і секретар, а протокол засідань комісій – усі члени президії. Протоколи мають порядкову нумерацію з початку року, яка водночас означає й кількість проведених засідань. Правильне ведення протоколу має важливе значення, оскільки прийняті рішення набувають юридичної сили тоді, коли вони оформлені протоколом. Протокол дає можливість перевірити правильність прийнятих рішень, контролювати їх виконання.

За обсягом фіксованих даних протоколи поділяються на стислі (записано лише ухвалу або поширену резолюцію), повні (записуються усі виступи доповідачів, запитання, виступи під час обговорення) та стенографічні (хід засідань записується дослівно).

Питання порядку денного в протоколі формулюються у називному, а не в знахідному відмінку, наприклад: «Розгляд і затвердження...» (форма «Про розгляд і затвердження...» не рекомендується). Жанр виступу («доповідь», «повідомлення», «пропозиція» та ін.), посада і прізвище доповідача називається після формулювання питання.

Основний текст протоколу поділяється на розділи, які відповідають пунктам порядку денного. Кожен розділ будується за традиційною схемою: Слухали – Виступили – Ухвалили. Після цих слів ставиться двокрапка.

В наступному рядку після слова «Слухали» вказуються прізвище й ініціали доповідача, тема доповіді або повідомлення.

У розділі «Ухвалили» повністю викладається прийняте рішення, яке може складатися з одного чи декількох пунктів або мати форму резолюції (складається з констатуючої і резолюючої частин). У констатуючій частині підкреслюють значення обговорюваного питання, зазначають досягнення і недоліки. У резолюючій – заходи, спрямовані на виконання поставлених завдань.

Результати голосування записуються так:

За Мащенка С.М. – 25 голосів, проти – 3, утримався – 1.

Реквізити:

1. Назва виду документа.

2. Номер.

3. Назва колегіального органу із зазначенням характеру його роботи (загальні збори, виробнича нарада, засідання кафедри тощо).

4. Назва підприємства, організації.

5. Дата й місце проведення зборів.

6. Кількісний склад учасників (якщо учасників більше 10-12 осіб, то вказується кількість присутніх і до протоколу додається реєстраційний лист).

7. Посади, прізвища й ініціали керівників зборів, наради тощо (голови, секретаря, членів президії).

8. Порядок денний (питання формулюються в називному відмінку).

9. Текст (будується за схемою: СЛУХАЛИ/ВИСТУПИЛИ/УХВАЛИЛИ)

10. Перелік додатків до протоколу із зазначенням кількості сторінок.

11. Підписи керівників зборів, наради (голови й секретаря).

 

Витяг з протоколу — відтворення частини протоколу, яка стосується розгляду окремого питання з порядку денного. Він надсилається або передається окремим особам чи підприємствам і містить такі реквізити:

1. Назва виду документа, з якого зроблено витяг.

2. Номер протоколу.

3. Назва зборів, засідання, наради.

4. Дата проведення зборів, засідання, наради.

5. Текст (позиції СЛУХАЛИ та УХВАЛИЛИ відповідно до певного питання порядку денного).

6. Підписи голови та секретаря.

7. Дата складання витягу з протоколу.

У протоколі роблять помітку про витяг, а також зазначають, кому він переданий.

 

 

ПРОТОКОЛ № 8

зборів орендного швейного об’єднання «Каштан» Укршвейпрому

12. 04. 2011

Усього членів колективу:

Присутні:

Відсутні:

Голова:

Секретар:

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Затвердження складу комісії з питань контролю дисципліни. Доповідає начальник цеху № 5 Кошовий В.П.

2. Розподіл грошових премій. Доповідає головний бухгалтер Зимня С.В.

1. СЛУХАЛИ:

В. П. Кошового про стан дисципліни в колективі об’єднання «Каштан» та необхідність створення комісії з питань контролю дисципліни.

ВИСТУПИЛИ:

Л. Я Гриценко, Г. М Іванова, М. Д. Коваль, М. І Петренко.з пропозицією включити до складу комісії 15 осіб. Усього виступило 20 осіб з конкретними пропозиціями щодо створення комісії з питань контролю дисципліни у швейному об’єднанні «Каштан».

УХВАЛИЛИ:

1. До 20.04.2011 створити комісію з питань контролю дисципліни в об’єднанні в складі 15 осіб. Список додається.

2. СЛУХАЛИ:

С. В. Зимню про розподіл грошових премій між працівниками швейного об’єднання «Каштан».

УХВАЛИЛИ:

1. Надати грошові премії у розмірі мінімальної зарплати усім працівникам цеху № 5.

Голова зборів підпис С. С. Коробко

Секретар підпис М. М. Мостова

 

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ № 6

засідання товариства відкритого типу «Україна»

11 січня 2011 року

СЛУХАЛИ:

Заяву експерта Грачова Ю. М. з клопотанням колективу про виділення йому путівки до лікувально-профілактичного санаторію «Здоров’я».

УХВАЛИЛИ:

Виділити Грачову Ю. М. путівку до санаторію «Здоров’я» з 1 лютого 2011 року.

Оригінал підписали:

Голова засідання (підпис) Л. Р. Прилуцький

Секретар (підпис) Н. І. Привалова

12. 01.2011

 

Службові листи

Службовий лист – це документ, що слугує засобом обміну інформацією, встановлення офіційних контактів між організаціями, закладами тощо.

За функціональними ознаками службові листи поділяються на такі, що потребують відповіді (запити, прохання, пропозиції, звернення, вимоги тощо) й такі, що не потребують відповіді (повідомлення, розпорядження, нагадування, відмови подяки, підтвердження, запрошення, комерційні, супровідні, гарантійні, рекламні, рекомендаційні та інформаційні).

За кількістю адресатів розрізняють звичайні, циркулярні та колективні листи.

Звичайний і колективний листи надсилаються на одну адресу, тільки останній укладається від імені декількох організацій чи установ.

Циркулярний завжди надсилається керівною установою до своїх структурних підрозділів, філій тощо.

Текст службового листа повинен бути простим і розкривати бажано тільки одне питання. Це спрощує його реєстрацію та контроль за проходженням. Якщо ж лист містить кілька питань чи тем, що контролюються різними відділами, то доводиться робити копії.

Головна мета листа - поінформувати, пояснити, упевнити, довести і спонукати до потрібної дії адресата (одержувача). Службовий лист повинен бути чітким, лаконічним, зрозумілим, не містити нічого зайвого, що б заважало сприйманню основної інформації. Добирати потрібні слова адресант повинен залежно від мети листування, ступеня знайомства, віку, статі та необхідності дотримання субординації. Безперечна умова - дотримання міри, доречності й такту.

Вимоги:

- друкуються на фірмових бланках або на аркушах паперу лише на лицьовому боці;

- виклад чіткий, лаконічний, регламентований (розбивши текст на смислові абзаци, ви полегшите його сприймання адресатом);

- не допускається категоричних висловів, тон нейтральний, ввічливий (уникайте категоричності, не забувайте про вступний і завершальний компліменти: повторну подяку, висловлення сподівання чи надії, запевнення у співробітництві чи надійності, прохання дати відповідь, зателефонувати тощо, вибачення за турботу чи затримку з відповіддю.

- не допускається виправлень;

- шаноблива форма звертання до адресата у кличному відмінку.

Реквізити:

- назва міністерства (для державних структур).

- назва й адреса відправника (зліва або на всю ширину аркуша);

- номер і дата листа (зліва);

- назва й адреса одержувача (справа);

- заголовок до тексту(«про...»);

- форма звертання;

- текст (опис фактів або подій, які послугували підставою для написання листа; висновки та пропозиції);

- додатки (назва документів, кількість сторінок);

- підпис;

- печатка.

Зразки

Існують певні правила реагування на листи за термінами. Відповідь слід дати не пізніше, ніж через десять днів. Якщо запит, прохання тощо потребує ґрунтовнішого вивчення, то протягом трьох днів сповіщають адресатові, що інформацію отримано й над вирішенням питання вже працюють. Остаточну відповідь слід дати не пізніше, ніж через місяць.

Лист-вітання можна надсилати упродовж 8 днів з моменту отримання повідомлення про певну врочистість.

Лист-співчуття надсилається протягом 10 днів після сумної події.

Не слід відповідати на листа зопалу, спересердя. Необхідно заспокоїтися, зважити всі «за» і «проти».

Типи листів

За характером інформації листи поділяються на різні групи.

Ініціативні листи містять прохання, пропозицію, звернення чи запит до адресата.

Лист-відповідь викладає характер проблеми чи вирішення питання, прийняття чи відмову пропозиції тощо, заявлених в ініціативному листі.

Супровідний лист документ, що інформує адресата про раніше надіслані документи.

Договірний лист - різновид супровідного листа, що вказує на факт відправлення (надсилання) попередньо укладеного договору, угоди між адресатом і адресантом.

Лист-запрошення містить інформацію про дату, характер, місце, час проведення заходу. Інформаційний лист та лист-повідомлення близькі до листа-запрошення.

Гарантійний лист - документ, що є юридичним гарантом виконання викладених у ньому зобов’язань. Укладається з метою підтвердження певних угод, умов або фінансово-розрахункових зобов’язань і має підвищену правову функцію.

Рекламний лист це різновид інформаційного листа, що містить докладний опис рекламованих послуг чи товарів, пропагує діяльність закладу чи установи.

Лист-нагадування - це документ, у якому нагадується про наближення чи закінчення визначеного терміну завчасно обумовлених зобов’язань або проведення заходів.

Лист-підтвердження містить повідомлення про отримання певного відправлення (листа, факсу, телеграми, товару тощо), прибуття особи чи групи, виконання певних дій.

Рекламаційний лист - це документ, який обґрунтовано доводить про виявлення певних недоліків або дефектів у виконаній роботі, продукції чи послузі, а саме: недотримання попередньо обумовлених термінів, технологічних нормативів тощо, обґрунтування недоброякісності може підтверджуватися доданими копіями актів, висновками фахівців-експертів.

Лист-претензія - документ, близький до рекламаційного листа, але менш категоричний за змістом. Цей лист скоріше тактовне нагадування чи коректне висловлення незадоволення, що повинно передувати категоричному.

Комерційний лист - специфічний вид ділового спілкування, прийнятого як у внутрішньодержавній, так і в міжнародній практиці. Цей лист може містити комерційну інформацію про зміни цін, видів і способів платежів, умови купівлі-продажу тощо.

Міністерство освіти і науки України

Харківський державний технічний університет

будівництва та архітектури

61040, Харків-40, вул. Сумська, 42,

тел. 402-911, 402-104

№ 01-6/24 11.01.2002

Міністерство у справах молоді та спорту

Оргкомітет спартакіади 2011

п. Семибрату Володимиру Петровичу

Про умови проведення спартакіади

серед вищих навчальних закладів

 

Шановний Володимире Петровичу!

Просимо Вас надіслати пакет документів щодо умов проведення загальнодержавної спартакіади серед вищих навчальних закладів у 2011 році.

Додатки на 10 с. в 1 пр.:

1) характеристика та стан спортивної бази;

2) перелік і характеристика спортивних секцій;

3) список студентів-спортсменів, розрядників, призерів.

Із повагою проректор

з навчально-виховної роботи підпис В. С. Микитенко

 

Каталог заданий. Многоугольник

Условие
  За­да­ние 3 № 27595. Пе­ри­мет­ры двух по­доб­ных мно­го­уголь­ни­ков от­но­сят­ся как 3:5. Пло­щадь мень­ше­го мно­го­уголь­ни­ка равна 18. Най­ди­те пло­щадь боль­ше­го мно­го­уголь­ни­ка. Показать решение Комментарии (1) Обсудить ВКонтакте Сообщить об ошибке
Условие
  За­да­ние 3 № 27639. Около окруж­но­сти, ра­ди­ус ко­то­рой равен 3, опи­сан мно­го­уголь­ник, пло­щадь ко­то­ро­го равна 33. Най­ди­те его пе­ри­метр. Показать решение Обсудить ВКонтакте Сообщить об ошибке
Условие
  За­да­ние 3 № 27641. Около окруж­но­сти опи­сан мно­го­уголь­ник, пло­щадь ко­то­ро­го равна 5. Его пе­ри­метр равен 10. Най­ди­те ра­ди­ус этой окруж­но­сти. Показать решение Обсудить ВКонтакте Сообщить об ошибке
Условие
  За­да­ние 3 № 503119. Сумма трёх углов вы­пук­ло­го четырёхуголь­ни­ка равна 322°. Най­ди­те его четвёртый угол. Ответ дайте в гра­ду­сах. Показать решение Обсудить ВКонтакте Сообщить об ошибке

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Стандарт:Определение кислотности безалкогольных напитков. | Процессор.

Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 493. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия