Студопедия — Кафедра архитектурного проектирования 2011-2012учебный год
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Кафедра архитектурного проектирования 2011-2012учебный год






 

Технологічне та транспортне обладнання відділення грануляції знаходиться під розрідженням. Аспіраційний повітря, відсмоктуване спеціальним вентилятором від ВАГОВИМІРЮВАЧА, гвинтових і стрічкових конвеєрів, бункерів готової продукції та некондиційного технічного вуглецю, пакувального напівавтомата, подається в циклон аспірації та рукавний фільтр.

Повітря, відсмоктуване з сушарок відділення грануляції, очищають від сажі в рукавних фільтрах з рукавами із синтетичної тканини нитрон.

Прикладом таких об'єктів можуть служити барабанні сушарки у відділеннях грануляції: вологість і гранулометричний склад матеріалу, що надходить на вхід в сушарки, в досить широких межах змінюються в часі; при цьому вологість вельми неоднакова для гранул різного розміру.

 

З суперфосфатної камери суперфосфат передають на склад і далі до відділення грануляції для обробки його в гранули певних розмірів. Тут він нейтралізується меленим вапняком або крейдою, гранулюється в барабанному грануляторі і зневоднюється в сушильному барабані.

У 1966 р, коли завод спільно з НІУШом провів випробування відділення грануляції амофосу, було встановлено, що воно лише на 40% забезпечує проектну потужність.

У цих же проектах опрацьовуються питання центру - лізованного управління у відділенні грануляції системою повітряного дуття і транспортними засобами а також наблю - j дення за киплячим шаром аміачної селітри Вирішення цих питань дозволить ліквідувати два робочих місця з важкими, шкідливими умовами праці, підвищити культуру виробництва.

Очищення с т о ч и х вод. Стічні води кремнефтористого відділення та відділення грануляції надходять у загальний приймальний резервуар, звідки їх направляють в контактні резервуари; туди ж подають реагенти - мелений вапняк і вапняне молоко.

До числа таких заходів відносяться: інтенсифікація процесу виробництва амофосу шляхом установки у відділенні грануляції циклонічної печі і оолее потужного вентилятора BM - 5G / IOOG, вдосконалено вузол ох-лалденія гранульованого суперфосфату в цеху Р 2 шляхом установки автономного вузла пиловловлення, встановлені і освоєні фільтри ЛГВ- 20 для фільтрування сірки в цеху сірчаної кислоти, вдосконалена абсорбційна, система відхідних газів в цеху фтористого алюмінію з перекладом роботи технологічного вентилятора на суххей режим.

 

Для видалення сторонніх включень сажу отвеівают в спеціальних апаратах, після чого її направляють у відділення грануляції. Тут сажа повільно обертається у великих горизонтальних барабанах; в результаті поступово утворюються дрібні (діаметром 0 3 - 1 мм) сажові кульки-гранули. Ці гранули представляють собою досить міцні освіти, не руйнуються при насипання навіть товстим шаром і при тривалому транспорті. Величезною перевагою гранульованої сажі є те, що вона практично абсолютно не пилить при пересипанні і має здатність легко текти, що дозволяє легко переміщати її по жолобах і тічки. Крім того, гранульована сажа має значно більший насипний вагу, ніж негранульовані. Окремі гранули при невеликому тиску легко руйнуються, і гранульована сажа за всіма своїми фізико-хімічними властивостями нічим не відрізняється від негранульовані.

 

Похила галерея, в якій розміщені два стрічкових транспортера, що доставляють гранульовану аміачну селітру з відділення грануляції у відділення упаковки, складається з плит покриття, що спираються на цегляні стіни, і плит перекриття, покладених на похилу естакаду з балок і парних залізобетонних стійок різної висоти, з'єднаних між собою сталевими зв'язками. Стіни всередині поштукатурені цементно-піщаним розчином. Повітря в галереї забруднене пилом аміачної селітри. Іноді продукт просипають на підлогу. Галерея не опалюється і на ряді підприємств стать не утеплюється. На холодній підлозі пил і гранули аміачної селітри, зволожити, перетворюються в розчин, який проникає через пів на несучі конструкції і швидко руйнує їх. Через 2 - 3 роки експлуатації несучі конструкції в таких випадках потребують капітального ремонту. Для забезпечення довговічності галереї повинен бути передбачений утеплювач підлоги, а під покриттям підлоги-гідроізоляційний килим.

Забруднені стічні води виходять від кремнефтористого відділення 0 12 м3 на 1 т продукції та від відділення грануляції 0065 м3 на 1 т продукції.

До курних приміщень належать склади фосфатного сировини (апатитовой або фосфоритного борошна), склади нейтралізують добавок (крейди, вапна), відділення грануляції, склади готового суперфосфату (порошкоподібного і гранульованого) та ін. У відповідності з виробничою середовищем все електрообладнання, встановлене в цих приміщеннях, повинно мати пилонепроникне або хімічно стійке виконання.

До складу комплексу виробництва гранульованої аміачної селітри входять: виробнича будівля з відкритою етажеркою відділення нейтралізації та прибудовою для підсобно-виробничих і допоміжних приміщень, інженерна споруда баштового типу з багатоповерховою виробничої надбудовою відділення грануляції, виробнича будівля відділення упаковки зі складом гранульованої аміачної селітри, транспортерная галерея між відділеннями грануляції і упаковки.

Забруднені стічні води в флюсоплавильного виробництві утворюються: 1) у відділенні підготовки шихти (сушіння марганцевої руди і кварцового піску) - від скрубберов мокрого очищення сушильних газів; 2) у флюсоплавильного відділенні - від скрубберов мокрого очищення пічних газів; 3) у відділенні грануляції флюсу - від грануляционного басейну і від пінного фільтра газів; 4) у відділенні сушки флюсу - від скрубберов мокрого очищення сушильних газів і від скрубберов мокрого очищення повітря від транспортерів і сит. Як видно з табл. 12, складу загального стоку значно відрізняється від складу води, що подається на поповнення оборотної системи, по концентрації зважених речовин і особливо по реакції - від кислої до лужної. Всі стічні води перед оборотним використанням їх обробляють 1% - ним розчином вапняного молока і освітлюють в горизонтальних відстійниках.

 

До складу комплексу виробництва гранульованої аміачної селітри входять: виробнича будівля з відкритою етажеркою відділення нейтралізації та прибудовою для підсобно-виробничих і допоміжних приміщень, інженерна споруда баштового типу з багатоповерховою виробничої надбудовою відділення грануляції, виробнича будівля відділення упаковки зі складом гранульованої аміачної селітри, транспортерная галерея між відділеннями грануляції і упаковки.

 

Відділення грануляції, а також склад готової продукції повинні бути обладнані спринклерними установками. За пожежною небезпекою відділення грануляції і склад відносяться до категорії В.

Деяка кількість порошкоподібної суперфосфату буде використано для виробництва сложносмешанних добрив. Крім того, частина РЕТУР з відділень грануляції на деяких заводах також буде використана для отримання сложносмешанних добрив методом пресування.

Перший із прикладів - барабанна сушарка, використовувана у відділеннях грануляції. Основними возмущающими (і до того ж в даний час неконтрольованими) входами являются1 UITI і U2 w, На рис. 1 показана реалізація І (г) Зекв. З малюнка очевидні: випадковий характер обурення.

Очищення стічних вод виробництва простого і подвійного суперфосфату зводиться до їх нейтралізації і подальшого відстоювання. Нейтралізації піддаються найбільш концентровані стоки кремнефтористого відділення, а також відділень грануляції і упарки. В якості реагентів застосовуються вапняне молоко і мелений вапняк; останній вводиться з надлишком в 10 - 15% проти розрахункової кількості.

Позитивним фактором застосування суміші зеленого масла і термоггзойля в якості сировини є те, що при цьому поліпшується процес сухого гранулювання сажі. Добавка до зеленого маслу навіть 10% термогазойль значно стабілзіруует роботу відділень грануляції. Причини цього не вивчені. Можна припустити, що при введенні в сировині термогазойль змінюється хімічна природа поверхні сажі. При однакових значеннях питомої геометричній поверхні, масляного числа, рН водної суспензії і оптичної щільності бензинового екстракту сажа з термогазойль на дотик здається більш м'якою, маслянистої і володіє більшою схильністю до гранулюванню, ніж сажа із зеленого масла.

 

Згідно з проектом реконструкції ділянки гранульованого суперфосфату на потужність 600 тис. Т / рік санітарна вентиляція відділення грануляції на позначці 16 0 м і складу готової продукції не здана в експлуатації; В даний час ведуться монтажні роботи.

Кількість і склад стічних вод. Сумарна кількість забруднених стічних вод при виробництві простого суперфосфату становить 0 2 м3 на 1 т продукту. Сюди входять стічні води кремнефтористого відділення в кількості близько 0 13 ж3 на 1 т суперфосфату та відділення грануляції в кількості близько 0 07 м3 на I т суперфосфату.

Технічне вдосконалення суперфосфатного виробництва направлено головним чином на поліпшення якості готового продукту. В даний час на всіх заводах, що випускають простий суперфосфат (крім Невського і Пермського), побудовані відділення грануляції, виробляються реконструкція і розширення старих цехів грануляції з тим, щоб забезпечити випуск всього суперфосфату, призначеного для безпосереднього внесення в грунт в гранульованому вигляді.

Утворився полімер (за один цикл полімеризується до 15% етилену) з реактора разом з непрореагировавшего етиленом і побічними продуктами надходить в сепаратор високого (300 атм) тиску 3, в якому рідкий полімер відділяється від непрореагировавшего етилену. Полімер надходить далі в шнекопріемнік 4, з якого видавлюється через сопло у ванну з холодною водою, застигає і подається до відділення грануляції. Етилен проходить очищення від механічних домішок в циклоні 5, фільтрі 6 і надходить.

Промисловий випуск керамічних флюсів в СРСР виробляється в основному в спеціалізованих цехах. Операції-попередньої обробки компонентів флюсів і приготування з них сухий шихти аналогічні соответствующім5 операціями електродного виробництва і виконуються на обладнанні, що використовується в сучасних електродних цехах, міжопераційному переміщення порошкових матеріалів здійснюється пневмотранспортом. Відділення грануляції до термообробки флюсів виконано у вигляді потокової лінії, оснащеної високопродуктивним обладнанням.

Газ з сахей і золою з реактора надходить в котел-утилізатор, в якому за рахунок фізичного тепла газу проводиться насичена водяна пара тиском до 10 кПа, при цьому газ охолоджується до 623 К (350 С), після чого він аоетуаает у відділення очищення газу від сажі та золи. Далі газ піддається очищенню від (H2S С02) 25 -ним розчином дяетаноламіна. Сажеводяная суспензія надходить у відділення грануляції сажі, де сажа коагулюється нафтовими залишками (гудроном) в гранули, при цьому відбувається освітлення води.

Гази, що виділяються при сушці гранул (суміш 2HF SiF4), містять багато пилу. Тому одержувані при абсорбції SiF4 слабкі розчини H2SiF6 не використовують. Устаткування вузлів абсорбції в операційному відділенні та відділенні грануляції ідентично такому в виробництві простого суперфосфату.

Порушення санітарного стану в суперфосфату виробництві Маардуского хімзаводу пов'язані зі збільшенням навантажень до 28 т / год по гранульований суперфосфат - в період освоєння проектної потужності. Згідно з проектом реконструкції ділянки гранульованого адперфосфата на потужність 600 тис. Т / рік санітарна вентиляція відділення грануляції на позначці 16 0 м і складу готової продукції не здана в експлуатації.

На виході з реактора суміш дросселируется до 32 МПа, причому за рахунок дросельного ефекту температура підвищується на 25 - 40 С, і надходить по трубопроводах, обігрівається водяною парою високого тиску, в вертикальний сепаратор високого тиску 5 для розділення етилену і поліетилену. Температура в сепараторі високого тиску підтримується не менше 220 С. Рідкий поліетилен з нижньої частини сепаратора високого тиску надходить трубопроводами, обігрівається парою під тиском 3 МПа, в сепаратор низького тиску 6, встановлений у відділенні грануляції. Перед сепаратором низького тиску поліетилен з розчиненим етиленом дросселируется від 32 до 0 15 - 0 6 МПа. Для зменшення в'язкості поліетилену температуру в сепараторі низького тиску слід підтримувати на рівні 180 - 200 С, що забезпечується поддерживанием температури в сепараторі високого тиску не менше 220 С.

На виході з реактора суміш дросселируется від 1500 кгс / см2 (147 МН / м2) до 320 кгс / см2 (31 березня МН / м2) і надходить по трубопроводах, обігрівається водяною парою високого тиску, в вертикальний сепаратор високого тиску 8 для розділення етилену і поліетилену. Температура в сепараторі високого тиску підтримується не менше 220 С. Рідкий поліетилен з нижньої частини сепаратора високого тиску надходить трубопроводами, обігрівається парою під тиском 30 кгс / см2 (2 вересня МН / м2), в сепаратор низького тиску 9, встановлений у відділенні грануляції. Перед сепаратором низького тиску поліетилен з розчиненим етиленом дросселируется від 320 кгс / см2 (31 березня МН / м2) до 1 5 - 6 кгс / см2 Р (0 15 - 0 6 МН / м2), причому за рахунок дросельного ефекту температура знижується на 25 - 40 С. Для зменшення в'язкості поліетилену температуру в сепараторі низького тиску слід підтримувати на рівні 180 - 200 С, що забезпечується температурою в сепараторі високого тиску не менше 220 С.

 

Канальна сажа утворюється в вогневих камерах в дифузійному полум'ї природного газу, що спалюється в безлічі маленьких пальників. Через велику кількість смолоскипів полум'я проходять, реверсивно рухаючись і як би зрізаючи їх швелери, встановлені полками вгору. На поверхні швелерів осідає сажа, яка потім знімається шкребками і зсипається в бункера. З бункерів вогневих камер сажа транспортується шнеками до відділення грануляції або ущільнення на вальцях і потім упаковується в паперові мішки. Гранульована сажа може передаватися у великі бункера - сховища, з яких насипом надходить в залізничні вагони або автомобілі.

 

На одному із заводів пластичних мас використовуються вентиляторні нагнітальні пневмотранспортні установки з цеху виробництва блочного полістиролу. Установки спроектовані і виготовлені силами самого підприємства. Всього працює в цеху чотири пневмотранспортні установки. Перші дві установки транспортують гранули блочного полістиролу від двох грануляторов у відділенні грануляції на першому поверсі цеху в два прийомних бункера, встановлених на п'ятому поверсі. В установках джерелом дуття служать два вентилятори ВВД № 8 з електродвигуном потужністю 10 кет.

Виділення сполук фтору при отриманні подвійного суперфосфату камерним і камерно-потоковим способами, заснованими на використанні в значній мірі обесфторенний упаренной фосфорної кислоти, невелика. Так, у виробництві подвійного суперфосфату з апатиту (вміст фтору - 3%) і упаренной фосфорної кислоти (52 - 54% Р2О5 і 0 6 - 0 8% F) в газову фазу виділяється 22 - 32% фтору (12 - 15% в змішувачі, камері і на складі, 10 - 15% при сушінні гранул, їх розсіві, дробленні, охолодженні), 70 - 80% залишається в готовому продукті. Гази, що виділяються при сушці гранул (суміш 2HF -) - SiF4), містять багато пилу. Тому одержувані при абсорбції SiF4 слабкі розчини H2SiFe не використовують. Устаткування вузлів абсорбції в операційному відділенні та відділенні грануляції ідентично такому в виробництві простого суперфосфату.

Кафедра архитектурного проектирования 2011-2012учебный год







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 321. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия