Студопедия — ТЕМА: «Приймання автомобілів і агрегатів в ремонт і їх зовнішня мийка».
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ТЕМА: «Приймання автомобілів і агрегатів в ремонт і їх зовнішня мийка».






 

Навчальні питання:

1. Приймання автомобілів і агрегатів в ремонт та їх зберігання.

2. Зовнішня мийка автомобілів і агрегатів.

 

1. Підприємство, що експлуатують автомобілі (замовник), спрямовує і здає підлягає ремонту автомобілі та агрегати, керуючись існуючими положеннями, а АРП приймає їх на підставі тих самих положень ТУ на здачу автомобілів і агрегатів в КР повинні відповідати вимогам Держстандартів і керівництвом на КР.

Замовник здає в ремонт автомобілі та агрегати, що виробили встановлений ресурс, досягли граничного стану і мають аварійні пошкодження, які можуть усуватися тільки на підприємствах з капітального ремонту за наявності відповідного акта; досягли граничного стану, але не виробивши встановленого ресурсу з додатком відповідного акта.

Автомобілі і агрегати, направляються в ремонт повинні бути комплектними і мати лише ті несправності, які виникли в результаті природного зносу деталей.

Приймається в ремонт: при наданні:

Автомобіль:

· довідка про пробіг;

· акт технічного стану;

· паспорт і картка на балони (для газобалонних автомобілів);

· наряд на ремонт.

Агрегат:

· справка о техническом состоянии;

· паспорт – только для ранее капитально ремонтировавшихся двигателей;

· наряд на ремонт.

Для вантажних автомобілів та їх агрегатів встановлені - 1-а і 2-я комплектність;

Для автобусів та легкових автомобілів - тільки 1-я;

Для дизелів - 1-я;

Для карбюраторних двигунів - 1-а і 2-я;

Всі інші агрегати автомобіля - 1-я.

Автомобіль 1-й комплектності - це автомобіль з усіма складеними частинами, (встановленими на ньому) включаючи запасне колесо.

Автомобілі 2-й комплектності здають в ремонт без платформи, металевих кузовів і спеціального обладнання.

Двигун 1-ї комплектності - це двигун в зборі з усіма складовими частинами, встановленими на ньому, включаючи зчеплення, компресор, вентилятор, насос гидроуселителя рульового управління, паливну апаратуру, прилади системи охолодження і мастильної системи, очисник повітря, електрообладнання і т.п.

Двигун 2-й комплектності - це двигун в зборі зі зчепленням, але без інших складових частин, що встановлюються на ньому.

Автомобілі та агрегати, що виробили свій ресурс, але не досягли граничного стану, не підлягають капітальному ремонту.

У капітальній ремонт не приймаються:

· вантажні автомобілі, якщо їх кабіни і рами підлягають списанню;

· автобуси і легкові автомобілі, якщо їх кузова не можуть бути поновлені;

· агрегати і вузли, у яких базові або основні деталі підлягають списанню.

Технічний стан автомобілів, що здаються в капітальний ремонт, повинна забезпечувати, як правило, можливість запуску двигуна і випробування пробігу до 3 км.

Автомобіль, що має пошкодження аварійного характеру або несправності, при яких запуск двигуна і рух його неможливо або можуть спричинити подальше руйнування деталей, здається в капітальний ремонт не на ходу. Технічний стан агрегатів перевіряється на контрольно-випробувальних стендах.

При прийманні автомобіля в ремонт складається приймально-здавальний акт за встановленою формою у 3-х примірниках. В акті зазначаються технічний стан і комплектність здається в ремонт об'єкта. Акт підписується представниками АРП і замовника, 1-й і 3-й примірник акта залишаються на ремонтному підприємстві, а 2-й видається замовнику.

Складальні одиниці, що здаються в ремонт окремо, повинні мати довідку, що підтверджує необхідність КР, складену замовником.

Двигуни та складальні одиниці здаються в КР згідно з вимогами ГОСТів і ТУ на ремонт, вони повинні бути укомплектовані складальними одиницями і деталями, передбаченими конструкцією, не мати деталей, відремонтованих способами, що виключають подальше їх використання або ремонт; повинні бути очищені і вимиті зовні, а мастило і вода - злиті. Всі отвори, через які можуть проникнути атмосферні опади і пил у внутрішні порожнини двигунів та їх складальних одиниць, повинні бути закриті кришками або пробками - заглушками.

Зовнішні незабарвлені металеві поверхні охороняються від корозії протикорозійною мастикою.

Процес приймання складається з наступних стадій:

· попередній технічний огляд і виявлення комплектності;

· зовнішня мийка;

· остаточний технічний огляд.

Ремонтному підприємству надається право при прийманні розкривати будь-яку складальну одиницю.

Якщо машина або складальна одиниця не відповідає ТУ на приймання, то вона в КР не приймається, але може бути прийнята на відновлювальний ремонт.

Прийняті в ремонт автомобілі та агрегати відправляються на склад ремонтного фонду, де і зберігаються до надходження в ремонт.

Ремонтний фонд (автомобілі та агрегати) можна зберігати під навісами на майданчиках з твердим покриттям. Склади ремонтного фонду повинні бути обладнані стелажами, в тому числі багато ярусними, монорельсами, кранами-штабелерами, що забезпечують можливість установки, зняття та транспортування ремонтного фонду.

Паливну апаратуру та електрообладнання зберігають у закритих вентильованих приміщеннях. Не допускається спільне зберігання паливної апаратури, електроустаткування і речовин викликають корозію.

 

2. Автомобілі, що здаються в КР, повинні бути ретельно вимиті і очищені від забруднень. Агрегати, що надійшли в КР окремо, повинні бути чистими, без рідкого мастила, герметизують ником, а незабарвлені поверхні покриті консервіруючим мастилом.

Мийку автомобіля перед прийманням в ремонт проводять на спеціальних бетонованих майданчиках або в ізольованому приміщенні, які обладнані стоками для води, естакадою, резервуаром для зберігання оборотної води, грязевідстійник, уловлювачем нафтопродуктів, маслозбірних колодязем.

Очищення об'єктів ремонту може виконуватися холодною і гарячою водою або розчинами з додаванням миючих засобів. В якості миючих засобів для струминного очищення застосовують лабомід - 101, 102, концентрація миючих засобів 10 кг / м ³, t º c = 80 º С.

Робоче приміщення дільниці має бути обладнане припливно-витяжною вентиляцією, грязезбірников і установкою для очищення стічних вод. На ділянці необхідно підтримувати нормальний повітрообмін (швидкість руху повітря не більше 0,3 м / с); температурний режим (17-19 º с); відносна вологість повітря (30-60%); кратність повітрообміну -5.

Ухил підлоги в бік трапа для стоку брудної води або до приймального колодязя повинно бути в межах 2…3%.

На ділянці зовнішньої мийки та очищення дозволяється використовувати всі марки мийних машин високого тиску.

Під час проведення мийно-очисних робіт необхідно:

· тримати розпилювальний пістолет машини двома руками;

· стежити (за манометром) за тиском на виході розпилювального пістолета;

· чи не перевищувати максимальних значень тиску і температури;

· при перерві в роботі ставити розпилювальний пістолет на запобіжник.

Забороняється:

· використовувати мийну машину в ін цілях;

· направляти струмінь води на людей, тварин, ел / установки, проводи й т.п.

При використанні мийних засобів рекомендується надіти рукавички або нанести на шкіру рук захисну пасту, креми.

 

Д/з: (1) Гл. 5, с.30…33.

(2) Гл. 3, с.28…38, Т. 3.1, Рис. 3.1,

Т. 3.2, законспектировать с.32-37.

 







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 2972. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия