Студопедия — Розділ 1. Електроприводи підрулюючих пристроїв 6 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Розділ 1. Електроприводи підрулюючих пристроїв 6 страница






В результаті переміщення рукоятки Р3 подається напруга в соленоїд 70.а перемикача 41. Золотник перемикача переміщається вліво для подачі масла в трубопровід В.

Тиск в напірному трубопроводі блоку 39 збільшується. Збільшення тиску контролюється реле 38, і коли воно досягає 6.7 МПа, реле замикає контакти, подається напруга в соленоїд 70.а перемикача 40.2, збільшується тиск в трубопроводі подачі масла до перемикача 78.1, золотник перемикача переміщається вліво, масло поступає в циліндри гальм лебідок провідної секції, лебідки розгальмовуються..

Масло з трубопроводу В через неповоротні клапани блоків 55.3, 55.4, 84.1, 84.2 поступає в гідромотори, які починають обертатися, вибираючи канати поліспастів провідної секції. Починається підйом аппарели. Від моторів масло відводиться через трубопровід А, перемикач 41, зливний трубопровід блоку 39 в масляну цистерну.

Трубопровід захищений від перевантаження клапанами 59.1, 59.2. Тиск підриву клапанів – 8,5 МПа, задається клапаном 31.1.

Коли провідна секція аппарели переміститься в положення під кутом 20є до горизонталі, на пульті управління гасне сигнальна лампа «10.20є». У цей момент рукоятку Р2 переводять в положення «Опустити». Подається напруга в соленоїд 87.b перемикачів 54, соленоїди перемикачів 74, 37 і 88..

Золотники перемикачів 54, 74 переміщаються управо, перемикача 88 – вліво перемикача 37 – вниз. Масло від насосів Н4, Н6 поступає до перемикачів 40.1, 54.

Тиск перед перемикачами контролюється реле 73, і коли воно досягне величини 3 МПа, подається напруга в соленоїд перемикача 440.1.. Золотник перемикача переміщається управо.

Від перемикача 40.1 через перемикач блоку 78.2 масло поступає в гідроциліндри гальм лебідок, лебідки розгальмовуються.

Від перемикача 54 масло поступає до гідромоторам.

Оскільки канати поліспастів натягнуті – під дією ваги веденої і опорної секцій і навантаження гідромоторів негативне, тиск масла на стороні відведення з моторів перед клапанами блоків 84.3, 84.4 підвищується і, коли досягне величини 17,5 МПа, встановленою задавачем тиску – клапаном 33.2, запобіжні клапани блоків 884.3 і 884.4. відкриваються.

Відкриваються і запобіжні клапани блоків 55.1 і 55.2..

В результаті під дією негативного зовнішнього навантаження гідромотори переходять в насосний режим, масло відводиться від моторів в трубопровід В і через перемикач 54 в масляну цистерну.

Лебідки труять канати полиспастов, ведена і опорна секції починають опускатися.

Коли провідна секція аппарели займе положення під кутом 55є до вертикалі, ведена секція знаходитиметься у вертикальному положенні, на пульті гасне сигнальна лампа «20.55є». У цей момент рукоятку Р2 відпускають, і вона повертається в початкове положення «0», рукоятку П2 переміщають в положення «Автоматичне управління».

Опускання веденої секції продовжується в автоматичному режимі.

Після зіткнення веденої секції з ведучій подача масла до гідромоторам припиняється, лебідки веденої секції загальмовуються, опускання секції припиняється.

При загальмовуванні масло з гідроциліндрів гальм витісняється через неповоротний клапан блоку 78.2, дросель 85.2, перемикач 40.1 в масляну цистерну.

У момент зіткнення провідної секції з штоками виштовхуючих циліндрів рукоятку Р3 переводять в положення «Поволі» і після зіткнення провідної секції з опорними колонами рукоятку Р3 відпускають, вона повертається в початкове положення «0». Під'їм аппарели припиняється.

Потім втягують наполегливі важелі. Для цього рукоятку Р1 на пульті управління переміщають в положення «Втягнути».

В результаті подається напруга в соленоїд У84.а перемикача 48. Золотник перемикача переміщається вліво. Масло від насоса Н4 поступає в трубопровід В і через правий неповоротний клапан блоку 49 в штокові циліндри наполегливих важелів.

З циліндрів масло відводиться через гідравлічні замки 50.1 і 50.2, які відкриваються тиском масла в трубопроводі ВВ,, клапан 332.3, лівий дросель блоку 449, перемикач 448 в масляну цистерну.

Потім кріплять апарель талрепами А по-похідному, рукоятки П1, П2, П3 переміщають в початкове положення, натисненням кнопки на пульті управління зупиняють насоси.

§ 7.4. Гідропривід кормових воріт

Непроникність кордового отвору на судах «Ро-ро) забезпечується герметичним відкидним закриттям - так званими комірами (рис. 29 і 30).

Конструкція воріт коробчата, укріплена ребрами жорсткості. По периметру плити воріт є жолоб 3 з гумовим ущільненням.

У закритому положенні, ворота притискаються ущільненням до бурту 4 комінгса вантажного отвору судна заклинюючим пристроєм, обладнаним тягою 8, важелями 6, поворотними засувками 9.

Ворота підвішені над отвором на двох петлях 10 і відкриваються поворотом щодо осей 11.

 

 

Рис.29. Кормові ворота «Мак-грегор»

Рис. 30.Заклинюваючий пристрій кормових воріт «Мак-грегор»

 

Приводом воріт є два головних силових поршневих гідроциліндра 14 (рис. 31, поз. 14,а, 14в). Для виштовхування воріт із закритого положення, зокрема при обмерзанні або примерзанні до бурту, використовуються гідроциліндри 19.

Рис. 31. Гідравлічна система гідроприводу кормових воріт «Мак-грегор»

 

У піднятому (відкритому) положенні ворота утримуються двома упорами 16.

 

Рис. 32. Упорний важіль, клямка важеля, гідроциліндр клямки кормових комір «Мак-грегор»

 

Під час підйому воріт вільні кінці упорів ковзають по

поверхні коритоподібної направляючої 5 (рис. 32) і, коли ворота підняті, під дією власної маси западають у вертикальний проріз клямок 10, а під дією маси воріт упираються в клямки 10.

Перед опусканням воріт циліндри 17 повертають клямки щодо осей 13 вгору, і упори виходять з прорізів клямок.

Насосна станція гідроприводу воріт (див. рис. 31)

сформована масляною цистерною, двома нерегульованими насосами, масляними фільтрами, запобіжним клапаном.

Після пуску насосів управління гідроприводом здійснюється за допомогою гідроперемикача 8 вручну.

Для підйому воріт золотник перемикача 8 рукояткою переміщається вліво в положення «Підняти».

Масло від насосної станції через перемикач 8 поступає в трубопровід А і через блок неповоротних клапанів - в поршневі порожнини циліндрів V.а, b, з, d заклинюючого пристрою.

З штокових порожнин циліндрів масло витісняється і відводиться в поршневі порожнини циліндрів 18.а, 18.в.

Оскільки ворота закриті і золотники кінцевих перемикачів воріт VII.a, b знаходяться у верхньому положенні, масло з штокових порожнин циліндрів V.a, b, з, d відводиться також в трубопровід В, а з штокових порожнин циліндрів 18.а і 18.в - до предохраняючого клапана 44..

Штоки циліндрів V.a, b, з, d втягуються і переміщають перемикачі VI.а - вгору, b - управо, з - вниз, d - вліво. В результаті масло з трубопроводу А через перемикачі VI.a, b, з, d поступає до запобіжного клапана 4 і в обхід клапана разом з маслом, що відводиться з штокових порожнин циліндрів 18.а і 18.в, - в поршневі порожнини циліндрів 114.а, 14.bb,, 19.а і 119.bb..

Штоки циліндрів 18.а, 18.в рухаються вліво, висувають клямки упорів, повертаючи їх вгору щодо осей 13 (мал. 32).

Починають висуватися штоки циліндрів 14.а, 14.b, 19.а, 19.b. Масло з штокових порожнин циліндрів відводиться через неповоротний клапан 6, перемикач 8 в масляну цистерну.

Починається підйом воріт.

Після відриву воріт від комінгса вантажного отвору золотники перемикачів VII.а, b переміщаються вниз. Рух масла через перемикачі припиняється.

Нижні кінці упорів ковзають в пазу тих, що направляють 5 і в кінці підйомі входять у вертикальний паз клямок.

У цей момент штоки циліндрів 18.а, 18.в переміщають золотники перемикачів 7 вліво. В результаті поршневі порожнини циліндрів 18.а, 18.в сполучаються з трубопроводом В.

Тиск в штокових порожнинах стає вищим. Штоки циліндрів переміщуються вправо, повертаючи клямки вниз.

Важелі опускаються під дією їх маси і лягають на опорний майданчик. Золотники перемикачів 7 повертаються в початкове положення. Переміщення штоків і під'їм комір припиняється.

Важелі упираються в клямки під дією маси воріт. Золотник перемикача 8 переміщають і початкове положення.

Для опускання воріт золотник перемикача 8 переміщають рукояткою управо в положення «Опустити».

Масло від насосної станції поступає в трубопровід В, в поршневі порожнини циліндрів, перемикачів 18.a, 18.в.

З штокових смугою циліндрів масло через блок неповоротних клапанів витісняється в трубопровід А і через перемикач 8 - в масляну цистерну.

Штоки циліндрів висуваються, повертаючи клямки вгору, виводячи упори з прорізів клямок і переміщаючи золотники перемикача 7 вліво.

В результаті масло з трубопроводу В поступає в штокові порожнини циліндрів 14.а, 14.b, 19.а, 19.b.

Ворота під дією власної маси опускаються.

Штоки циліндрів 14.а, 14.b і поршні рухаються, витісняючи масло з поршневих порожнин через запобіжний клапан 4, що відкривається при тиску 17,5 МПа.

Масло через блок неповоротних клапанів поступає в трубопровід А і через перемикач 8 – в масляну цистерну.

Коли ворота закриті, золотники перемикачів VII.a, b переміщаються вгору.

В результаті масло з трубопроводу В через канали перемикачів поступає в штокові порожнини циліндрів V.a, b, з, d, звідки воно витісняється в трубопровід А, і потім через перемикач 8 – в масляну цистерну.

Штоки циліндрів втягуються, повертаючи важелі тяги заклинюючого пристрою.

Тяга, переміщаючись, повертає засувки, які входять до прорізу комингса і притискують ворота до комингсу.

Після цього золотник перемикача 8 рукояткою переміщають в середнє положення і зупиняють насоси.

 

Контрольні питання

1. Поясните роботу схеми гідроприводу гальма барабанів буксирний-якірної лебідки HD 150 AO 201.

2. Яким чином у разі аварії розгальмовуються гальма барабанів буксирний-якірної лебідки HD 150 AO 201?

3. Як працює гідравлічна схема буксирний-якірної лебідки HD 150 AO 201?

4. Поясните пристрій і роботу вантажної аппарели «Мак-грегор-навір».

5. Яке призначення рукояток на пульті управління гідроприводу вантажної аппарели «Мак-грегор-навір»?

6. Поясніть пристрій кормових воріт «Мак-грегор»

7. Як працює заклинюючий пристрій кормових воріт «Мак-грегор»?

8. Поясните роботу гідравлічної системи гідроприводу кормових воріт «Мак-грегор».

 

Розділ 8. Технічна експлуатація суднових спеціалізованих пристроїв

§ 8.1. Основні відомості

Технічна експлуатація суднових технічних засобів (СТЗ) включає три складові частини:

1. технічне використання (ТВ);

2. технічне обслуговування (ТО);

3. ремонт.

Технічне використання полягає в застосуванні СТЗ по прямому призначенню.

Технічне використання включає наступні дії:

1. перевірка перед пуском;

2. пуск (включення);

3. зупинка (виключення);

4. спостереження за працюючими СТЗ;

5. зіставлення заданих і фактичних характеристик СТЗ;

6. оцінка і реєстрація відхилень від заданого режиму роботи;

7. контроль і облік технічного стану СТЗ.

Технічне використання повинне проводитися у відповідності:

1. з інструкціями заводів (фірм) – виготівників і проектантів судів

2. Правилами технічної експлуатації СТЗ;

3. окремими інструкціями з експлуатації, затвердженими Департаментом

морського і річкового флоту України.

Технічне обслуговування полягає в наступному:

1. збереження справного технічного стану СТЗ;

2. тривала підтримка в процесі експлуатації техніко-

експлуатаційних характеристик СТЗ на заданому рівні.

Правила технічної експлуатації суднового електроустаткування передбачають три види ТО:

1. без розбирання (ТО-1);

2. з частковим розбиранням (ТО-2);

3. з повним розбиранням (ТО-3).

Ці види відрізняються один від одного об'ємом, характером і термінами проведення робіт.

Головне призначення ТО-1 зводиться до перевірки технічного стану електрообладнання і підтримці його в чистоті і справності.

При ТО-2 виконуються роботи, пов'язані з розтином оглядових вентиляційних кришок, перевіркою колектора, кілець, щіток, контактних з'єднань, контактів, а також роботи, передбачені ТО-1.

При ТО-3 перевіряють стан і ступінь зносу всіх вузлів і деталей устаткування, апаратури і пристроїв, замінюють зношені частини і відновлюють їх експлуатаційні характеристики.

Докладніша інформація по ТО кожного виду електроустаткування міститься в Правилах технічної експлуатації суднового електроустаткування.

Ремонт СТЗ полягає у відновленні до необхідного

рівня частково або повністю втрачених в процесі використання техніко-експлуатаційних характеристик СТЗ.

Положення про технічну експлуатацію морського флоту передбачає два види планово-запобіжного ремонту:

1. поточний;

2. капітальний.

Поточний ремонт електрообладнання має на меті підтримці його в справному технічному стані.

До нього відносяться періодично виконувані роботи по відновленню і заміні переважно быстроизнашивающихся деталей і вузлів частин електрообладнання.

Капітальний ремонт електрообладнання полягає у відновленні після тривалого використання його техніко-експлуатаційних характеристик.

До нього відносяться роботи по відновленню і заміні частин і вузлів, пов'язаних з великими об'ємами супутніх робіт.

Зведення про стан електроустаткування, а також акти про вихід з ладу електричних установок або апаратури адміністрація судна (капітан) направляє судновласникові (керівництву судноплавної компанії).

Прийнята на судах «під прапором» система сервісного обслуговування суднового електрообладнання по фактичному стану передбачає оперативну заміну тих, що вийшли з ладу

деталей і вузлів по заявці з судна.

Неухильне дотримання інструкцій заводів (фірм) -виробників електрообладнання, а також таких нормативних документів як Правила Регістра і Правила технічної експлуатації є заставою забезпечення безпеки мореплавання і охорони людського життя на морі.

Нижче приведені вимоги Правил Регістра і зміст Правил технічної експлуатації стосовно суднових електроприводів.

 

§ 8.2. Загальні вимоги Правил Регістра до електричних приводів суднових механізмів і пристроїв

1. Пости управління головними механізмами і рушіями

на ходовому містку, а також ЦПУ при будь-якому виді дистанційного керування повинні бути обладнані..1. пристроями для управління головними механізмами і рушіями.

Для установок з ГРК, крильчатими і подібними ним рушіями в постах управління на ходовому містку допускається передбачати пристрій для управління тільки рушіями. В цьому випадку сигналізація низького тиску пускового повітря може не передбачатися;

.2. покажчиками частоти і напряму обертання грібного валу, якщо встановлений гвинт фіксованого кроку, частоти обертання грібного валу і положення лопастей, якщо встановлений гвинт регульованого кроку, частоти обертання головних механізмів за наявності раз'єднуючої муфти;

.3. індикацією, вказуючою на готовність до роботи головних механізмів і систем дистанційного керування;

.4. індикацією, вказуючою, з якого поста ведеться управління;

.5. засобами зв'язку;

.6. пристроєм для екстреної зупинки головних

механізмів, незалежним від системи управління. Якщо для відключення головних механізмів від рушіїв використовуються раз'єднуючі муфти, в постах управління на ходовому містку допускається передбачати екстрене відключення тільки муфт;

.7. пристроєм примусового відключення автоматичного

захисту, якщо воно передбачено (у ЦПУ може не передбачатися);

.8. індикацією про відключення захисту, сигналізацією

спрацьовування захисту і сигналізацією спрацьовування пристрою екстреної зупинки;

.9. сигналізацією мінімального тиску в гідросистемі

ГРК, сигналізацією про перевантаження головних механізмів, що працюють на ГРК;

.10. сигналізацією низького тиску пускового повітря

налаштованою на тиск, що забезпечує триразовий запуск підготовлених до дії реверсивних головних двигунів..11. Пости управління на крилах ходового містка можуть не відповідати вимогам.3,.5,.7,.8,.9, викладеним вище.

.12. Конструкція пристроїв для екстреної зупинки

головних механізмів і примусового відключення захисту повинна виключати випадкове їх включення.

.13. У установках, що складаються з декількох головних

механізмів, що працюють на один валопровід, повинен бути передбачений загальний пост управління.

.14. При дистанційному керуванні повинні бути

передбачені місцеві пости управління механізмами і рушіями. При дистанційному керуванні за допомогою механічних зв'язків за узгодженням з Регістром місцеві пости можуть не передбачатися.

.15. Дистанційне керування головними механізмами і

рушіями повинно здійснюватися тільки з одного поста управління.

.16.Переключение управління між ходовим містком і

машинним відділенням повинно бути можливим тільки з машинного відділення або з ЦПУ. Пристрої переключення повинні бути виконані так, щоб виключалася значна зміна упору грібних гвинтів.

.17.Посты управління на крилах ходового містка винні

бути пов'язані з постом управління на ходовому містку так, щоб управління з кожного поста здійснювалося без перемикання.

.18.Дистанційне управління головними механізмами з

рульової рубки, як правило, повинно здійснюватися одним органом управління для кожного рушія з автоматичним виконанням всіх режимів, включаючи, якщо необхідно, засоби запобігання перевантаженню і тривалій роботі в заборонених зонах частот обертання головних механізмів.

У установках з ГРК може застосовуватися система з двома елементами управління.

.19. Режими роботи головних механізмів, що задаються з рульової рубки, включаючи реверсування з повного переднього ходу у разі крайньої необхідності, повинні виконуватися в автоматичній послідовності з тимчасовими інтервалами, прийнятними для головних механізмів.

При цьому режими, що задаються, повинні відображатися в ЦПУ і на місцевих постах управління головними механізмами.

.20. ЦПУ плавучих доків повинен бути обладнаний:

.1. органами управління насосами і приймально-відливною арматурою баластної системи;

.2.приборами для контролю крену, диферента і прогинання дока;

.3. сигналізацією роботи насосів і положення («відкрито», «закрито») приймально-відливною арматури баластної системи;

.4. сигналізацією граничного крену і диферента;

.5. покажчиками рівня води в баластних відсіках;

.6. засобами внутрішньодокового зв'язку.

.21. Механізми з електричним приводом повинні мати світлову сигналізацію про включення електроприводу.

.22. Пристрої, що мають автоматичне, дистанційне і місцеве управління, повинні бути виконані так, щоб при переході на місцеве управління автоматичне і дистанційне управління відключалося.

При цьому місцеве управління повинне бути незалежним від автоматичного або дистанційного.

 

§ 8.3. Вимоги Правил Регістра до блокування роботи механізмів

1. Механізми, що мають електричний і ручний приводи, повинні бути обладнані блокуючим пристроєм, що виключає можливість одночасної роботи приводів.

2. Якщо потрібне включення в роботу механізмів в певній послідовності, повинні бути застосовані відповідні блокуючі пристрої, схема і конструкція яких є предметом спеціального розгляду Регістром.

3. Допускається установка пристрою, що вимикає блокування, за умови, що воно захищене від ненавмисного виключення блокування.

Поблизу цього пристрою повинен знаходитися інформаційний напис, вказуючий його призначення і що забороняє користування ними не уповноваженим на це особам.

Такий пристрій не допускається для механізмів, приведених вище.

3. Пуск механізмів, електричні двигуни або апаратура

яких вимагають під час нормальної роботи додатковій вентиляції, повинен бути можливий тільки при вентиляції, що діє.

§ 8.4. Вимоги Правил Регістра до відключаючих пристроїв безпеки

1. Системи управління механізмів, робота яких при певних обставинах може загрожувати безпеки людей або судна, повинні забезпечуватися кнопками або іншими відключаючими пристроями, що забезпечують відключення живлення електричного приводу.

Ці кнопки або інші відключаючі пристрої безпеки повинні бути захищені від випадкового приведення в дію (захищені кожухами).

2. Кнопки або інші відключаючі пристрої безпеки

повинні бути розташовані у постів управління або в інших місцях, що забезпечують безпеку експлуатації.

3.У електричних приводах пристроїв і механізмів, в

яких щоб уникнути пошкоджень або аварійних випадків потрібне обмеження руху, повинні бути передбачені кінцеві вимикачі, що забезпечують надійне відключення електричного двигуна.

 

§ 8.5. Вимоги Правил Регістра до комутаційної і пускорегуліруючої апаратури

1. Комутаційна апаратура в ланцюгах електричних приводів, що не є одне тимчасове захисним пристроєм від струмів короткого замикання, повинна витримувати струм короткого замикання, який може протікати в місці її установки, протягом часу, необхідного для спрацьовування захисту.

2. Пускорегуліруюча апаратура повинна допускати можливість пуску електричного двигуна тільки з нульового положення.

У пускорегуліруючої апаратури, яка дозволяє здійснювати відключення обмоток паралельного збудження, повинен бути передбачений пристрій для гасіння поля.

3. При застосуванні прямого пуску електричних двигунів

змінного струму повинно бути враховано наступне: кабелі, службовці для живлення електричних двигунів змінного струму з прямим пуском, повинні бути розраховані, щоб падіння напруги на клемах не перевищувало 25% номінальної напруги.4. Для кожного електричного двигуна потужністю 0,5 кВт

і більш і його пускорегуліруюча апаратура повинен бути передбачений пристрій для відключення живлення; при цьому, якщо пускорегуліруюча апаратура встановлена на головному або іншому розподільному щиті в цьому ж приміщенні і забезпечена її видимість з місця установки електричного двигуна, то для цієї мети допускається використання вимикача, встановленого на щиті.

5. Якщо вимоги про розташування пускорегулирующей

апаратура, викладені вищі, не виконана, слід передбачити:

.1. пристрій, блокуючий вимикач на розподільному щиті у

вимкненому положенні, або

.2. додатковий вимикач поблизу електричного двигуна, або

.3. таку установку запобіжників в кожному полюсі або фазі,

щоб вони могли бути легко вийняті і заново встановлені обслуговуючим персоналом.

 

§ 8.6. Вимоги Правил Регістра до електричних приводів і систем управління рульових пристроїв

1. Конструкція рульових приводів повинна забезпечувати

перехід при аварії з головного рульового приводу на допоміжний за час не більше 2 хвилин.

2. Рульові приводи повинні забезпечувати безперервну

роботу рульового пристрою в найбільш важких умовах експлуатації.

3. Конструкція рульового приводу повинна виключати можливість його пошкодження при роботі судна на максимальній швидкості заднього ходу.

4. Головний електричний або електрогідравлічний рульовий привід, що складається з одного або більш силових агрегатів, повинен отримувати живлення по двох окремих фідерах, прокладених безпосередньо від головного розподільного щита різними трасами.

Фідери повинні прокладатися різними трасами, по можливості на максимальній відстані один від одного в горизонтальному і вертикальному напрямі.

5. У разі застосування в головному розподільному щиті секційованих збірних шин живлення кожного фідера повинне здійснюватися від різних секцій.

Один з фідерів може отримувати живлення через аварійний розподільний щит.

6. Якщо рульовий пристрій має допоміжний

електричний або електрогідравлічний привід допускається його живлення здійснювати від фідерів головного електроприводу.

7. Кожен фідер повинен бути розрахований на живлення всіх

електричних двигунів, які нормально приєднані до нього і працюють одночасно.

8. Якщо передбачається перемикаючий пристрій

що дозволяє подавати живлення на будь-який електричний двигун або на поєднання їх від одного або іншого фідера, такі фідери повинні бути розраховані на найбільш важкі умови навантаження, а перемикаючий пристрій повинен встановлюватися в румпельному приміщенні.

9. При несправності працюючого силового агрегату

рульового приводу інший агрегат повинен приводитися в дію автоматично або уручну з поста, розташованого на ходовому містку.

10. На всіх судах, що мають рульові пристрої при виході

з ладу основного джерела живлення силової установки рульового приводу повинне бути забезпечене автоматичне підключення живлення протягом 45 с від аварійного джерела електричної енергії або від іншого незалежного джерела, встановленого в румпельному приміщенні і призначеного тільки для цієї мети.

11. Для судів валовою місткістю 10000 рег. т і більше

потужність цього джерела повинна забезпечувати безперервне живлення рульового приводу, а також пов'язаної з ним системи дистанційного керування і покажчиків положення пера рулюючи в течію не менше 30 мін, а для всіх інших судів - в течію не менше 10 хв.

12. Режим роботи електричних двигунів приводів засобів активного управління судном повинен відповідати передбаченим умовам роботи всього пристрою, але, принаймні, двигуни повинні відповідати короткочасному режиму роботи в течію не менше 30 хв.

13. Електричний і електрогідравлічний привід рульового

пристрою повинен забезпечувати: 1.перекладання руля (поворотної насадки) з 35° одного борту на 30° іншого борту за час 28 с при дії розрахункового моменту рульового приводу на кермо;.2. безперервне перекладання руля з борту на борт протягом 30 мін для кожного агрегату при повністю зануреному кермі і максимальній швидкості переднього ходу, відповідній цьому осіданню;

.3. безперервну роботу протягом 1 г при найбільшій

експлуатаційній швидкості переднього ходу і при перекладанні руля на кут, що забезпечує 350 перекладань в годину;

.4. можливість стоянки електричного двигуна під струмом протягом 1 хв з нагрітого стану (тільки для керма з безпосереднім електричним приводом);

.5. належну міцність електричного приводу при зусиллях, що

виникають при максимальній швидкості заднього ходу судна.

.6. потужність допоміжних рульових приводів винна

забезпечувати перекладання пера руля (поворотної насадки) з 15° одного на 15° іншого борту за час не більше 60 с.

.7. двигуни рульових приводів повинні допускати перевантаження по моменту не менше 1,5 моменту, відповідного розрахунковому, протягом однієї хвилини.

14. Рекомендується, щоб була забезпечена можливість

перекладання руля при середній швидкості заднього ходу.

15. Пуск і зупинка електричних двигунів приводу руля, окрім електричних двигунів керма з безпосереднім електричним приводом, повинні здійснюватися з румпельного приміщення і з рульової рубки.

Пускові пристрої повинні забезпечувати повторний

автоматичний запуск електричних двигунів при відновленні напруги після перерви в подачі живлення.

.16. У рульовій рубці і у поста управління головними

механізмами повинна бути передбачена світлова і звукова сигналізація:

.1. про зникнення напруги, обрив фази і перевантаження в ланцюги живлення кожного силового агрегату;

.2. про зникнення напруги в ланцюзі живлення системи управління;

.3. про мінімальний рівень масла в будь-якій з цистерн

гідравлічної системи.

Крім того, повинна бути передбачена індикація про роботу електродвигунів силових агрегатів рульового приводу.17. Системи управління електроприводами рульового пристрою повинні отримувати живлення від силового ланцюга рульового приводу в румпельному приміщенні або безпосередньо від шин розподільного пристрою, що живить цей силовий ланцюг.

18. У румпельному приміщенні повинні бути передбачені засоби відключення будь-якої системи управління з містка від рульового приводу, який вона обслуговує.

19. Кожна система дистанційного керування повинна мати

власний незалежний ланцюг передачі сигналів управління виконавчому механізму рульового приводу.

20. Напрям обертання штурвалу або руху рукоятки

апарату, що управляє, повинно відповідати напряму перекладання пера рулюючи.

21. У системі кнопкового управління кнопки повинні бути

розташовані так, щоб включення кнопки, що знаходиться з правого боку, забезпечувало рух пера руля управо, а що знаходиться з лівого боку - рух його вліво.

.22. До установки допускаються авторульові, такі, що впливають на рульову машину за допомогою власної системи передачі або що використовують для цього штатну ручну систему управління рульовим приводом, а також адаптивні авторульові.







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 699. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Седалищно-прямокишечная ямка Седалищно-прямокишечная (анальная) ямка, fossa ischiorectalis (ischioanalis) – это парное углубление в области промежности, находящееся по бокам от конечного отдела прямой кишки и седалищных бугров, заполненное жировой клетчаткой, сосудами, нервами и...

Основные структурные физиотерапевтические подразделения Физиотерапевтическое подразделение является одним из структурных подразделений лечебно-профилактического учреждения, которое предназначено для оказания физиотерапевтической помощи...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия