Студопедия — Варіант 1. Розглянемо таблицю, що містить дані про обсяг продажів філії деякої фірми
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Варіант 1. Розглянемо таблицю, що містить дані про обсяг продажів філії деякої фірми






Розглянемо таблицю, що містить дані про обсяг продажів філії деякої фірми. Таблицю впорядковано за роками, кварталами, виробниками, товарами та обсягами продажу.

3.Назвіть перший робочий аркуш іменем "Філія 1".

4.В області А6:Е30 аркуша "Філія 1" побудуйте наведену щойно таблицю і доповніть її даними за 2000 і 2001 р. у діапазоні A31:Е78.

10.Виведіть рядки, що містять дані про товари, виготовлені зарубіжним виробником, або такі, обсяг продажу яких перевищує 20000.

11.Виведіть рядки, що містять дані про товари, виготовлені вітчизняним виробником, або інформацію про обсяг продажу холодильників.

12.Виведіть рядки, що містять дані про товари, реалізовані в першому кварталі або виготовлені зарубіжним виробником, або такі, обсяг продажу яких менший від 10000.

13.Виведіть рядки, що містять дані про реалізацію холодильників або телевізорів.

14.Виведіть рядки, що містять дані про реалізацію товарів у першому або другому кварталі.

15.Виведіть рядки, що містять дані про реалізацію холодильників, обсяг продажу яких перевищує 10000, або про реалізацію телевізорів, обсяг продажу яких менший від 18000.

16.Виведіть дані про товари, обсяг продажу яких перевищує 10000 і менший від 18000.

19.Виведіть дані про реалізацію холодильників, обсяг продажу яких перевищує 11000 і менший від 17000.

20.Виведіть дані про реалізацію холодильників або про продаж товарів, обсяг реалізації яких перевищує 10000 і менший від 18000.

21.Скориставшись функцією СРЗНАЧ, виведіть дані про товари, обсяг реалізації яких менший від середнього.

22.Скопіюйте відфільтровані в попередньому завданні рядки в іншу частину робочого аркуша.

23.Перейменуйте другий, третій і четвертий аркуші робочої книги відповідно на "Філія 2", "Філія З" і "Фірма".

24.Створіть на робочих аркушах "Філія 2" і "Філія 3" таблиці обсягу продажу товарів в інших філіях фірми. Структура таблиць повинна бути ідентична побудованій раніше.

25.Скопіюйте повністю з аркуша "Філія 1" на підсумковий аркуш "Фірма" стовпці "Рік", "Квартал", "Виробник", "Товар", а також заголовок стовпця "Обсяг продажу".

26.Консолідуйте аркуші за місцем розташування, підсумувавши дані з робочих аркушів "Філія 1", "Філія 2", "Філія 3" у стовпці "Обсяг продажу".

27.Введіть у комірку F6 підсумкового аркуша заголовок "Середнє" і консолідуйте аркуші за місцем розташування, усереднивши дані з робочих аркушів "Філія 1", "Філія 2", "Філія 3" за стовпцями "Обсяг продажу". Результати розмістіть у стовпці "Середнє" підсумкового аркуша.

28.Введіть у комірку G6 підсумкового аркуша заголовок "Максимум" і консолідуйте аркуші за місцем розташування, знайшовши максимальні обсяги продажу у трьох філіях і розмістивши результат у стовпці "Максимум" підсумкового аркуша.

29.Введіть у комірку Н6 підсумкового аркуша заголовок "Мінімум". Консолідуйте аркуші за місцем розташування, знайшовши мінімальні обсяги продажу у трьох філіях і розмістивши результат у стовпці "Мінімум" підсумкового аркуша.

30.Для завдань 17-20 виконайте консолідацію аркушів із зв'язком.

31.Для таблиці, побудованої в завданні 2 на робочому аркуші "Філія 1", побудуйте зведену таблицю, розмістивши поля "Рік", "Квартал" у зоні стовпців таблиці, поля "Виробник" і "Товар" —у зоні рядків, поле "Обсяг продажу" — в області даних. Розмістіть зведену таблицю на новому робочому аркуші "Зведена таблиця".

32.Застосуйте до таблиці формат Классический.

33.Впорядкуйте елементи поля "Товар" спочатку за зменшенням, потім за збільшенням.

34.Приховайте елементи внутрішніх полів "Товар" і "Квартал", двічі клацнувши на відповідному елементі зовнішнього поля "Вітчизняний", "Зарубіжний" і відповідно "1999", "2000", "2001". Потім відобразіть елементи внутрішніх полів знову.

35.Перегляньте детальну інформацію, що стосується підсумкових даних про товари вітчизняного виробника в 1999 р. Перегляньте значення з джерела даних, за якими обчислюється вибране значення у зведеній таблиці.

36.Розмістіть заголовок "Товар" зліва від заголовка "Виробник", щоб елементи поля "Виробник" групувалися за товарами, а проміжні підсумки підбивалися для кожного товару.

1.Перемістіть поле "Товар" у зону стовпців, а поля "Рік" і "Квартал" — у зону сторінок, відфільтрувавши дані для конкретного року й кварталу.

2.Перегляньте різні часові періоди, вибравши потрібний рік або квартал у списку, що розкривається.

3.Перейменуйте заголовок "Товар" на "Продукція", а потім поверніть полю стару назву.

4.Побудуйте гістограму на основі цієї зведеної таблиці.







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 716. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.053 сек.) русская версия | украинская версия