Студопедия — Тема 2. «Технологічні ліні для виготовлення вікон» .
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тема 2. «Технологічні ліні для виготовлення вікон» .






Технологія виробництва пластикових вікон

Різання профілю.

На першому етапі ми здійснюємо порізку хлистів ПВХ і армуючого профілю на заготовки. Від якості виконання цієї операції багато в чому залежить якість виконання віконної конструкції в цілому, тому слід приділяти увагу розташуванню хлистів профілю на станині пилки, і дотримання чіткої площини реза. Розміри заготовок повинні відповідати зазначеним у специфікації на виробництво, які розраховуються програмою з урахуванням запасу під зварювання (2,5-3 мм з кожної сторони).

Різка пластикового профілю. На пилці для різання пластику ріжемо рамний профіль профіль профіль стулки під кутом 45° з двох сторін. Імпост, еркери, подставочниє профілю і т.д., ріжемо під кутом 90°. Якщо Ви робите більше 30 вікон в зміну, то зручно мати 2 пилки (на двоголової пилі різати рами і стулки під кутом 45°, а на одноголовой пилі різати профілі кутом 90°.

· Різання металевого (армуючого) профілю виконується на спеціальній пилки по металу під кутом 90°.

· Заготовки ПВХ профілю і заготівлі армуючого профілю укладаємо з спеціальні візки

· Фрезерування дренажних каналів.

Для відведення зайвої вологи, нам необхідно зробити дренажні отвори в рамі, стулці і импосте. Розташування дренажних отворів повинне відповідати рекомендаціям постачальника профілю.

Дренажні отвори робляться в трьох напрямках:

· Під кутом зі сторони склопакета

· Знизу зовнішньої камери стулки

· На лицьовій поверхні рами

Отвори мають довгасту форму, фрезеруються за допомогою спеціального інструменту (на невеликих виробництвах) або на дренажному верстаті.

Кріплення металевого профілю в пластиковому.

У центральну камеру заготовки пластикового профілю встановлюємо армуючий профіль і закріплюємо за допомогою саморізів 3,9 х 16 (3,9 х 19) мм. Операцію виконуємо за допомогою ручного шуруповерта (на невеликих виробництвах) або на спеціальному напівавтоматичному або автоматичному шуруповерти. Відстань між саморізами зазначається в технологічній документації постачальника профілю.

Фрезерування отворів під ручку і під замок основного запору.

· Для установки основного запору (елемент фурнітури) і ручки, нам необхідно в профілі стулки зробити відповідні отвори. Операція виконується за допомогою копіювально-фрезерного верстата.

· Три свердла роблять потрійні отвори під ручку (див. фото), а верхньою фрезою ми за шаблоном фрезеруем прямокутний отвір під замок основного запору.

· Фрезерування торців імпоста.

· Для того щоб нам встановити в раму або стулку імпост, краю заготовки імпоста необхідно відповідним чином обробити. Операція виконується на торцефрезерном верстаті. Верстат має спеціальну фасонную фрезу, яка надає торця імпоста контур, необхідний для установки в раму або стулку. Импостовая фреза надається виробником профілю.

· Імпост кріпиться до рами або стулки за допомогою механічних з'єднувачів. Після фрезерування, ми встановлюємо на заготівлю механічні з'єднувачі.

· Зварювання рамного профілю і профілю стулки.

На даному етапі ми заготовки зварює в єдину конструкцію. Операція виконується за допомогою зварювального верстата. Говорячи простою мовою, верстат нагріває поверхню профілів, після чого відбувається змикання профілів і охолодження пластику. Це один з відповідальних етапів складання конструкції для того, щоб зварювання була якісною, необхідно забезпечити чистоту нагрівального елемента верстата і поверхні зварюваних профілів, забезпечити рівномірне прилягання заготовки до нагрівального елементу.

Зварювальна машина налаштовується по тимчасовим і температурним параметрам, тиску стиснення профілів. Налаштування верстата повинен проводити фахівець. Рекомендації щодо режимів зварювання, як правило, дається постачальником профілю.

Зачистка рамного профілю і профілю стулки.

В місцях зварювання профілю у нас утворився наплав зварного шва, який необхідно видалити. Для виконання операції застосовуємо пристрою або верстат для зачистки. Верстат зрізає наплав з лицьових поверхонь профілю спеціальними ножами, а зачисна фреза обробляє торцеву поверхню профілю. Таким чином, обробка здійснюється з трьох сторін. Під кожен вид профілю необхідна своя фреза.

Ручні операції про складання віконної конструкції.

Після зачистки ми виконуємо операції по збірці віконної конструкції. Нам необхідно встановити імпости, в спеціальні пази встановити гумовий ущільнювач, встановити фурнітуру. Навчання та інструкції з встановлення фурнітури, необхідні шаблони надаються постачальником. Після установки фурнітури, ми встановлюємо стулку на раму і встановлюємо фальцеві вкладиші і прокладки під склопакет.

Різання штапика.

Штапик це профіль, який необхідний для кріплення склопакета в рамі або стулці. Операція по різанню виконується на спеціальній пилки для різання штапика, в маленьких цехах різання штапика роблять на звичайній маятникової пилки (це дуже незручно).

Після того, як ми поставили склопакет в раму або стулку, в спеціальні пази ми забиваємо штапик. Операція зручно виконувати на спеціальному стенді скління.

Після регулювання фурнітури вікно готове до монтажу.

Звернємо увагу на те, що представлена технологія є ознайомчою, вона не містить технічних тонкощів складання віконних конструкцій.

 

Тема 3. «Устаткування для виготовлення жалюзі»

Для виробництва горизонтальних жалюзі необхідні такі верстати:

1. Верстат для виготовлення жалюзі. Він призначений для різання стрічки на 16 і 25 мм, пробивки та профілювання. Таке обладнання може оснащуватися 3-5 пробивними штампами.

2. Прес штамп для різання карниза. Цей верстат може здійснювати роботу з карнизами різних марок. Він виробляє різання карниза, пробивання отворів під кошик і затиск шнура.

3. Прес для механізму повороту та утримання. Він робить пробивання отворів в карнизі, встановлює спеціальний механізм для утримання і повороту жалюзі.

4. Прес для затиску першої ламелі. Це обладнання здійснює пробивання стрічки таким чином, що дозволяє робити кріплення для фіксації першої ламелі. Прес застосовується під час складання жалюзі.

Якщо замість алюмінієвої стрічки для виготовлення ламелей використовувати матеріал, то вийдуть жалюзі плісе. Такі сонцезахисні конструкції не обмежені по колірній палітрі. Плісе складаються з елементів кріплення, профілю, направляючих ниток і елементів управління.

Виробництво вертикальних жалюзі

Сьогодні на ринку представлено переважно ручне обладнання для виробництва вертикальних жалюзі:

· Прес для відрізки тканини або алюмінієвої стрічки.

· Пробійник для пластику нижній;

· Пробійник для пластику верхній;

· Прес для пластика.

Европейский лідер з виробництва верстатів - завод Magnum Metal, який перебуває у Польщі. На цьому заводі виготовляються верстати для виробництва вертикальних жалюзі (VB1).

Ці верстати мають ряд переваг:

· Вони роблять круглі отвори в ламелях. Це дозволяє встановлювати ламеледержатели найрізноманітнішої форми.

· При виробництві похилого вироби потрібно ввести лише розміри першої і останньої ламелі і їх загальна кількість у виробі, а розрахунок довжини всіх інших ламелей верстат здійснює автоматично;

· Програмне забезпечення включає до 10 варіацій порізки різних розмірів;

· Верстат виробляє підгин для нижнього і верхнього згину ламелей;

· Укладання готових ламелей відбувається автоматично;

Простота і зручність управління.

Комплектуючі для виробництва вертикальних жалюзі - ножі (штампи) та профілюючі ролики. На сучасному ринку можна знайти комплектуючі для верстатів Magnum, Кокер, Hollis.

 







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 439. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия