Студопедия — Зміст роботи.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Зміст роботи.






 

 

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Метою курсової роботи є формування у студентів навичок до самостійного освоєння навчального матеріалу, наукового процесу, підняття їх теоретичного та професійного рівня, кращого засвоєння дисципліни Кримінальне право (Особлива частина).

 

Завдання курсової роботи:

- систематизація, закріплення і поглиблення теоретичних знань із Особливої частини Кримінального права та вміння їх практичного використання при дослідженні матеріалів судової практики;

- розвиток навичок самостійної роботи, формування вмінь постановки завдань та досягнення обґрунтованих висновків;

- оволодіння методикою проведення досліджень, використання сучасних інформаційних технологій у процесі розв’язання задач, які передбачені завданням роботи.

Порядок вибору теми курсової роботи.

Тема курсової роботи студента визначається номером теми списку «Теми курсових робіт», який відповідає реєстраційному номеру студента у відомості захисту курсової роботи.

У виняткових випадках студент може самостійно сформулювати та запропонувати тему, якщо її немає в переліку. В цьому випадку він повинен обов’язково узгодити її з викладачем – керівником, призначеним для кожної навчальної групи, та отримати на це його згоду.

 

Термін здачі курсових робіт на кафедру.

Курсова робота подається (особисто або надсилаються поштою) до навчального підрозділу за 30 днів до початку навчально-екзаменаційної сесії.

Старший викладач-методист (викладач-методист), закріплений за відповідним курсом, отримує курсові роботи, які надійшли від студентів та перевіряє правильність їх оформлення.

Курсові роботи реєструються старшим викладачем-методистом (викладачем-методистом) у журналі обліку курсових робіт.

Датою подання курсової роботи вважається день, коли студент заочної форми навчання надав роботу, про що зроблено запис в журналі обліку курсових робіт, а в разі надіслання роботи – дата відправки роботи відділенням зв’язку, яка вказується на поштовому штемпелі.

Курсові роботи подаються старшим викладачем-методистом (викладачем-методистом) на кафедру для подальшої їх реєстрації та перевірки.

Захист курсової роботи здійснюється відповідно до затвердженого розкладу.

 

 

Вимоги до структури та оформлення курсових робіт.

Вимоги до структури курсових робіт. Курсова робота розпочинається титульним аркушем, у якому зазначаються: офіційна назва навчального закладу та кафедри, на якій виконана робота; номер теми та тема курсової роботи; шифр групи, прізвище, ім’я та по батькові автора; місто та рік написання роботи (Приклад – додаток 1).

Курсова робота повинна мати таку структуру:

1. Зміст;

2. Вступ;

3. Теоретична частина – основний текст роботи, що складається з розділів, поділених на підрозділи, або лише з розділів. Найбільш оптимальний варіант структурування основного тексту – 3-4 розділи, які поділені на неменше як 2 підрозділи. Кожен підрозділ повинен закінчуватися короткими висновком, що випливає із завдання написання цього розділу.

4. Практична частина;

5. Висновки;

6. Список використаних джерел.

Перед початком виконання курсової роботи студент повинен уважно ознайомитися із положеннями цих методичних вказівок щодо виконання курсових робіт з дисципліни Кримінальне право України (Особлива частина).

Процес написання курсової роботи містить у собі ряд взаємопов’язаних між собою етапів:

1) складання змісту (плану) роботи;

2) підбір, вивчення, аналіз і узагальнення матеріалів обраної теми;

3) викладення тексту роботи;

4) оформлення роботи.

Зміст роботи.

Загальними вимогами до складання змісту (плану) є наявність кількох розділів (два і більше), складна структура, побудова дослідження від загального до часткового і, головне, дотримання меж дослідження, визначених темою роботи. Частими помилками при складанні плану є те, що студенти формують план, у якому тільки один розділ охоплює тему роботи, а інші виходять за її межі. Також слід пам’ятати, що назви окремих розділів та підрозділів – це лише частини загальної теми роботи, тому вони повинні бути більш вузькими і не повторювати назву роботи.

Зміст (План) роботи в загальному вигляді формулюється в завданні курсової роботи.

Вступ.

У вступі розкривається сутність і стан наукової проблеми та її значущість, ступінь розробки теми у науці, підстави і вихідні дані для розробки теми, обгрунтування необхідності проведення дослідження, мета та завдання дослідження.

Далі подають загальну характеристику курсової роботи в рекомендованій послідовності.

Актуальність теми

Шляхом критичного аналізу та порівняння з відомими розв’язаннями проблеми (наукового завдання) обгрунтовують актуальність та доцільність роботи для розвитку кримінального права. Визначення актуальності будь-якої теми має бути ясним, конкретним і повинно розкривати доцільність дослідження теми для розвитку юридичної науки та практики, її соціальне значення.

Висвітлення актуальності не повинно бути багатослівним. Досить кількома реченнями висловити головне – сутність проблеми або наукового завдання.

Мета й завдання дослідження.

Мета дослідження формулюється лаконічно, одним реченням і повинна випливати з теми роботи.

Не слід формулювати мету дослідження як, – «Дослідження питань...», «Вивчення...», тому що ці слова вказують не мету дослідження, а тільки на засіб досягнення мети.

Відповідно до визначеної мети формулюються завдання, які деталізують та розкривають мету. Характер завдань випливає з назв розділів та підрозділів роботи і їх зміст формулюють, використовуючи такі поняття: визначити …, встановити …, охарактеризувати…, розробити…, виявити…., сформулювати …, розкрити… тощо.

Визначення о б’єкту та предмету дослідження. О б’єкт дослідження – частина об’єктивної реальності, процес або явище, що породжує проблемну ситуацію і обране для вивчення. Як правило, об’єкт визначають як коло конкретних суспільних відносин, що буде досліджуватись у роботі.

Предмет дослідження міститься в межах об’єкта і включає сукупність властивостей і взаємозв’язків об’єкта, саме на нього повинна бути спрямована увага, оскільки предмет визначає тему курсової роботи.

Методи дослідження. Подають перелік використаних методів дослідження для досягнення поставленої в роботі мети. Перераховувати їх треба не відірвано від змісту роботи, а коротко та змістовно визначаючи, що саме досліджувалось тим чи тим методом. Це надасть змогу пересвідчитися в логічності та прийнятності вибору саме цих методів.

Структура роботи. Коротко визначається кількість структурних частин та загальний обсяг роботи. Наприклад: «Відповідно до мети та завдань дослідження робота складається зі вступу, … розділів, … підрозділів, висновків, списку використаних джерел із … найменувань та … додатків. Загальний обсяг роботи … сторінок».

 







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 526. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Седалищно-прямокишечная ямка Седалищно-прямокишечная (анальная) ямка, fossa ischiorectalis (ischioanalis) – это парное углубление в области промежности, находящееся по бокам от конечного отдела прямой кишки и седалищных бугров, заполненное жировой клетчаткой, сосудами, нервами и...

Основные структурные физиотерапевтические подразделения Физиотерапевтическое подразделение является одним из структурных подразделений лечебно-профилактического учреждения, которое предназначено для оказания физиотерапевтической помощи...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия