Студопедия — Методика Пиктограмма
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Методика Пиктограмма

Рис.1.6.1. Вікно настроювання ленти, з допомогою якого можна додати вкладинку «Розробник» або здійснити інші зміни з вкладинками горизонтального меню редактора Word 2010

Ø Створення форми

1. Створіть документ Microsoft Word 2010 з іменем Анкета.docx.

2. Введіть вступний текст анкети, як показано на рис.1.6.2.

Рис.1.6.2. Вступний текст анкети. Вкладка «Розробник»

3. Клацніть на порожньому рядку під текстом першого питання анкети: «Введіть, будь-ласка, дату останнього відвідування».

4. У вкладинці Розробник в групі «Елементи управління» (рис. 1.6.3) натисніть на кнопку Елемент управління змістом «Вибір дати».

5. В позицію курсора буде вставлено поле для введення дати (рис.1.6.4).

 

 

 


           
   
Властивості елемента управління
 
Елемент управління змістом «вибір дати»
 
Елемент управління змістом «флажок»
 
 

 

 


Рис.1.6.3. Група «Елементи управління» вкладинки «Розробник», що відповідає за вставку полів різного типу

Рис.1.6.4 Анкета з вставленим полем дати

6. В меню Розробник, група Елементи управління, натиснувши кнопку «Властивості», розгляньте формат відображення дати, який автоматично пропонується, і змініть його на формат, що, окрім дати, вказує і який це день тижня, натисніть ОК.

7. Далі надрукуйте наступне питання та варіанти відповідей до нього:

Вкажіть типи товарів, які ви придбали:

Продукти харчування

Миючі засоби

Спиртні напої

Засоби гігієни

8. Натисніть справа від першого варіанту відповіді «продукти харчування», натисніть клавішу Tab.

9. В групі Елементи управління меню Розробник натисніть кнопку Елемент управління змістом «Флажок». Справа з’явиться поле флажка (рис. 1.6.5).

Рис. 1.6.5. Анкета з вставленим полем «Флажок»

10. Для того щоб збільшити поле «флажок», виділіть його і оберіть розмір, наприклад, 18 пт.

Рекомендація: процес створення форми прискориться, якщо копіювати схожі поля з подальшою їх зміною, замість того, щоб сворювати та настроювати кожне окремо.

11. Скопіюйте поле флажка до інших варіантів відповідей. Для цього потрібно виділити поле «фляжок» та натиснути кнопку Копіювати з горизонтального меню Головна, або з контекстного меню. Потім вставляйте флажок з допомогою команди Вставити.

12. Скопіюйте поле флажка до відповідей і на наступне, третє питання анкети. Для швидкого копіювання виділіть вже вставлений флажок, та утримуючи натиснутою клавішу Ctrl, пересуньте флажок в положення біля слова «так». З’явиться новий фляжок (рис.1.6.6).

Рис.1.6.6. Анкета із скопійованими «флажками»

13. Надрукуйте текст наступного питання:

Укажіть, будь-ласка, вашу думку щодо наступних характеристик супермаркету:

Чистота в приміщенні

Рівень обслуговування

Ціни на придбані товари

14. Клацніть справа від слов «Чистота в приміщенні», в групі Елементи управління оберіть кнопку Елемент управління змістом «Поле зі списком». З’явиться відповідне поле з написом «Оберіть елемент» (рис. 1.6.7).

Рис.1.6.7. Анкета з вставленим «Полем зі списком»

15. Для того, щоб створити варіанти списка, натисніть «Властивості елементу управління» в меню Розробник. У вікні, що відкрилося, натисніть кнопку Додати і введіть значення «Задоволен». Натисніть кнопку Ок.

Аналогічно додайте інші 4 варіанта.

В анкеті з’явиться поле зі списком з п’яти варіантів відповідей.

16. Виділіть створене поле зі списком, скопіюйте його до інших характеристик питання.

17. Надрукуйте слово «Примітки» та вставте поле для тексту, натиснувши кнопку Елемент управління змістом «Звичайний текст». Відобразиться напис: Місце для введення тексту.

18. Натисніть Зберегти, щоб зберегти документ.

Ø Зміна й захист форми

19. Після того, як основа форми створена, можна покращувати її зовнішній вигляд, змінювати властивості полів, форматувати текст, додавати малюнки.

20. Візьміть в рамочку дату відвідування супермаркету, щоб користувачам було краще видно, куди її вводити. Для цього натисніть в полі введення дати відвідування, щоб виділити поле. В меню Головна натисніть кнопку Зовнішні границі.

21. Клацніть на текстовому полі Примітки і в меню Головна натисніть кнопку Границі і заливка. Навколо текстового поля з’явиться рамка (рис.1.6.8).

22. Перш ніж розповсюджувати форму, її потрібно захистити від випадкових змін в процесі заповнення. Встановлення й зняття захисту здійснюється з допомогою кнопки Обмежити редагування з меню Розробник.

Рис.1.6.8. Анкета з вставленим полем для приміток

23. В області Обмеження редагування, що з’явилася в правій частині вікна, обрати опцію «введення даних в поля форми». Клацніть кнопку Включити захист. Анкета захищена, і поля готові до заповнення.

24. Клацніть Зберегти, щоб зберегти документ. Закрийте файл.

 

Ø Тестування форми

25. Після того, як форма створена, потрібно перевірити, як вона працює. Для цього заповніть поля форми таким чином, як це будуть робити користувачі. Оскільки форма захищена, ваші відповіді не змінять самої форми. Коли переконаєтесь, що форма працює коректно, її можна розповсюдити серед користувачів. Для цього її потрібно зберегти у вигляді шаблону, на базі якого будуть створюватися окремі документи з відповідями.

26. Відкрийте файл з анкетою. Заповніть анкету, вставивши дату й відмітивши потрібні варіанти відповідей.

27. В полі Примітки введіть текст: «Я хотів би придбати картки поповнення рахунку мобільного телефону. Чи можу я це зробити у вас?» (рис. 1.6.9).

Рис.1.6.9. Зразок створеної й заповненої анкети

 

28. Заповніть електронну форму анкети. Якщо потрібно, внесіть зміни, знявши для цього захист форми.

29. Якщо анкета заповнена, збережіть її окремим файлом.

30. Збережіть файл анкети як шаблон з ім’ям Анкета опитування.dot

31. Самостійно: розробіть питання та анкету для тестування покупців щодо нового товару, який фірма вивела на ринок збуту.


 

Методика Пиктограмма

Цель: Изучение индивидуальных особенностей памяти и мышления

Оборудование: Карандаш, бумага, список слов для запоминания.

 

Инструкция испытуемому: Вам будет прочитаны слова. Ваша задача зарисовать каждое слово – нарисовать пиктограмму. Цифры и буквы рисовать нельзя. После зарисовки Ваш листок с рисунками забирается у Вас на час. По истечении часа Вам будет предложен Ваш листок с рисунками, с помощью которых Вам необходимо воспроизвести эти слова
 

ФИО экспериментатора Михайлова И.А. Возраст 19 Пол Ж   ФИО испытуемого Михайлова А.А Возраст 15 Пол Ж
 

Список слов

-Веселый праздник

-Тяжелая работа

-Развитие

-Вкусный ужин

-Смелый поступок

-Болезнь

-Счастье

-Разлука

-Ядовитый вопрос

-Дружба

-Темная ночь

-Печаль

-Справедливость

-Сомнение

-Теплый ветер

-Обман

-Богатство

-Голодный ребенок

 

Испытуемый воспроизвел 17 слов из 18, из чего следует сделать вывод о нормальном показателе развития опосредованного запоминания.

Пиктограммы были детально прорисованы(как и свойственно женщинам), без проблем зарисовывает абстрактные понятия, логика между пиктограммой и словом прослеживается.

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
октября, 19:00 | Конференц-зал (каб. 31)

Дата добавления: 2015-10-18; просмотров: 558. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Объект, субъект, предмет, цели и задачи управления персоналом Социальная система организации делится на две основные подсистемы: управляющую и управляемую...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия