Студопедия — Додатки. Схеми, рисунки, приклади обладнання та інструменту, оригінали фотографій, ксерокопії, скановані види
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Додатки. Схеми, рисунки, приклади обладнання та інструменту, оригінали фотографій, ксерокопії, скановані види






 

Схеми, рисунки, приклади обладнання та інструменту, оригінали фотографій, ксерокопії, скановані види, які не можуть бути внесені до основної частини включаються в додатки.

2 ПРАВИЛА ВИКОНАННЯ ТЕКСТОВОЇ ЧАСТИНИ ЗВІТУ

2.1 В залежності від особливостей і змісту звіт складають у вигляді тексту, ілюстрацій, таблиць або їх сполучень.

 

2.2 Звіт оформлюють на аркушах формату А4 (210х297 мм) державною мовою. За необхідності допускається використання аркушів формату А3 (297х420 мм).

 

2.3 Звіт виконують рукописним або машинним (за допомогою комп’ютерної техніки) способом на одному боці аркуша білого паперу.

 

2.3.1 Рукописним – креслярським шрифтом згідно з ГОСТ 2.304-81, висота літер та цифр не менше 2,5 мм, відстань між рядками 6 мм, (трафарет № 2)

Текст пишеться чорнилом чорного кольору. Почерк повинен бути чітким, а в тексті не повинно бути закреслених або скорочених слів (за винятком загальноприйнятих скорочень).

Помилки можна виправляти тільки після ретельної підчистки.

 

2.3.2 Машинним (за допомогою комп¢ютерної техніки) – міжрядковий інтервал полуторний (1,5), шрифт - “Gost typa B без курсиву”, розмір літер – 14 пт, міжсимвольний інтервал – звичайний. Заголовки виконують заголовними, великими літерами не підкреслюючи “Gost typa B без курсиву”- 14 пт.

Підзаголовки друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи шрифт - “Gost typa B без курсиву”, розмір літер – 14 пт

 

2.4 Текст звіту слід виконувати, додержуючись таких розмірів берегів: верхній, лівий і нижній – 20 мм, правий – 10 мм від краю аркушу.

 

2.5 Під час виконання звіту необхідно дотримуватись рівномірної щільності, контрастності й чіткості зображення впродовж усього звіту. У звіті мають бути чіткі, не розпливчасті лінії, літери, цифри та інші знаки. Всі лінії, літери, цифри і знаки повинні бути однаково чорними впродовж усього звіту.

2.6 Помилки, описки графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого зображення машинописним способом або від руки. Виправлене повинно бути чорного кольору.

 

2.7 Незалежно від способу виконання звіт повинен забезпечувати можливість виготовлення з нього копій належної якості способами:сканування, ксерокопії.

 

2.8 Структурні елементи в текстовій частині звіту „ВСТУП”, „ОСНОВНА ЧАСТИНА”, „ВИСНОВКИ”, „ПЕРЕЛІК ДЖЕРЕЛ ІНФОРМАЦІЇ”, „ЗМІСТ” не нумерують, а їх назви правлять за заголовки структурних елементів.

 

2.9 Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки.

 

2.10 Заголовки структурних елементів звіту і заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати заголовними, великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи.

 

2.11 Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів звіту слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці.

 

2.12 Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту звіту і дорівнювати п’яти знакам (15-17 мм) (Таb.↔).

 

2.13 Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою.

Перенесення слів у заголовку розділу не допускається.

 

2.14 Відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом має бути:

- рукописним – один рядок трафарету № 2

- за машинного способу – один міжрядковий інтервал.

Відстань між основами рядків заголовку, а також між двома заголовками приймають такою, як у тексті.

2.15 Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

 

2.16 Посилання на джерела.

 

При посиланнях в тексті на джерела інформації (підручники, довідники, журнали, ресурси інтернету, технічну документацію на механізми, агрегати, об’єкти і т.п.) вказують порядковий номер за списком джерел інформації, виділений квадратними дужками, наприклад [дивись 5 с. 127].

5 – номер інформаційного джерела за списком.

С. 127 – сторінка інформаційного джерела.

 

2.17 Нумерація сторінок звіту

Сторінки звіту слід нумерувати арабськими цифрами, додержу-додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту звіту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

 

2.18 Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок звіту. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

 

2.19 Ілюстрації й таблиці, розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок звіту.

 

Всі схеми виконуються згідно з стандартами ЄСКД. Допускається всі стандартні позначення на схемі пропорційно зменшувати або збільшувати в межах однієї схеми.

 

3 Нумерація розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів

 

3.1 Кожен розділ повинен починатися з нової сторінки. Розділи звіту повинні мати порядкову нумерацію в межах викладання суті звіту і позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1, 2, 3 т.д.

 

3.2 Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу.

Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою.

Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад 1.1, 1.2, і т.д.

3.3 Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу або підрозділу.

Номер пункту складається з номера розділу і порядкового номера пункту, або з номера розділу, порядкового номера підрозділу та порядкового номера пункту, відокремлених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад 1.1, 1.2, або 1.1.2 і т.д.

Якщо текст поділяють тільки на пункти, їх слід нумерувати за винятком додатків, порядковими номерами.

 

Якщо розділ, не маючи підрозділів, поділяється на пункти і далі – на підпункти, номер підпункту складається з номера розділу, порядкового номера пункту і порядкового номера підпункту, відокремлених крапкою, наприклад 1.1.3, 1.2.1 і т.д.

Після номера підпункту крапку не ставлять.

4 Ілюстрації

4.1 Всі схеми виконуються згідно з стандартами ЄСКД (ГОСТ 2.702-75, 2.710-81, 7.22-68, 2.723-68, 2.728-74, 2.730-73). Допускається всі стандартні позначення на схемі пропорційно зменшувати або збільшувати в межах однієї схеми.

4.2 Ілюстрації (креслення, рисунки, схеми, графіки, фотографії, діаграми) слід розташовувати у звіті безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання у звіті (Рисунок 5).

 

4.3 Якщо ілюстрації створені не автором звіту, необхідно при поданні їх у звіті дотримуватись вимог чинного законодавства про авторські права.

 

4.4 Креслення, рисунки, схеми, графіки, фотографії, діаграми, розміщені у звіті, мають відповідати вимогам стандартів „Единой системы конструкторской документации” та „ Единой системы программной документации”.

Фотознімки розміром менше за формат А4 мають бути наклеєны на аркуші білого паперу формату А4.

Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують під ілюстрацією.

За необхідності під ілюстрацією розміщують пояснювальні дані (під рисунковий текст).

Ілюстрація позначається словом «Рисунок ___», яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних, наприклад, «Рисунок 3.1 – Схема розміщення».

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках

Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад, рисунок 3.2 – другий рисунок третього розділу.

Якщо ілюстрація не вміщується на одній сторінці, можна переносити її на інші сторінки, вміщуючи назву ілюстрації на першій сторінці, пояснювальні дані – на кожній сторінці, і під ними позначають: «Рисунок __, аркуш ___».

Ілюстрації, за необхідності, можуть бути перелічені в змісті з зазначенням їх номерів, назв і номерів сторінок, на яких вони вміщені.

 

5 Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, повинен оформлюватись у вигляді.

таблиць.

 

Таблиця ______ - ______________________________________________

номер назва таблиці

 

При переносі частини таблиці на другий лист слово «таблиця» вказують один раз зліва над першою частиною таблиці, над другими частинами пишуть слово «Продовження» і вказують номер, наприклад «Продовження табл. 2.1», на останньому аркуші таблиці пишуть «Закінчення табл.» На всі таблиці повинні бути посилання в тексті, при цьому слово “Таблиця” в тексті пишуть повністю, якщо вона має номера і скорочено, якщо він є, наприклад «... в табл. 2.1» але «... в таблиці».

В повторних посиланнях на таблиці і ілюстрації потрібно вказувати скорочено слово дивись 2, наприклад, «Див. табл. 2.1».

 

Якщо рядки чи стовпці таблиці виходять за формат сторінки, таблицю поділяють на частини, розміщують одну частину під іншою, переносячи частину таблиці на наступну сторінку. При розподілі таблиці на частини варто пронумерувати арабськими цифрами графи першої частини таблиці, які слід повторити в продовженні таблиці. Можна також у продовженні таблиці повторити назви її граф.

Цифрові величини, які вміщують у таблицю, повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Одиниці виміру величин вказують в підзаголовках граф через кому.

 

5 Додатки [дивись 1.2.7]

 

6.1Додатки слід оформляти як продовження звіту на його наступних сторінках.

 

6.2 Якщо додатки оформлюють на наступних сторінках звіту кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток

повинен мати заголовок надрукований вгорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої повинно бути надруковано слово «Додаток …» і велика літера що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки за винятком літер Г, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь

 

6.3 При посиланні в тексті основної частини на додатки слід писати, наприклад: наведені «в додатку В», «на рисунку В.1».

 

6.4 Креслення, рисунки, схеми, графіки, діаграми виконують – рукописним - чорним чорнилом, тушшю, пастою, машинним способом (за допомогою програм VISIO. “Компас-графік ”)

Звіт повинен бути закріплений в папці з швидкозшивачем в послідовності:

 

1 Титульний лист

2 Зміст

3 Вступ

4 Основна частина

5 Висновки

6 Список джерел інформації

7 Додатки

8 Робочий щоденник з відгуками і оцінками роботи студента на практиці від підприємства (з підписом і печаткою) та навчального закладу.

Формат бланка робочого щоденника А5 (148 210 мм), брошура 8 сторінок разом з обкладинкою з карткового паперу.

 


6. Перелік рекомендованої літератури

1 Божко Ю.Г. Архитектоника и комбинаторика формообразования. - К.: Выща школа, 1986.

2 Под редакцией Быкова З.Н., Минервина Г.Б. Художественное конструирование: Проэктирование и модэлирование промышленных изделий. - М.: Высшая школа, 1986.

3 Волкотруб И.Т.. Основы художественного конструирования. - К.: Выща школа, 1988.

4 Даниленко В.Я. Основи дизайну. - К, 1996.

5 Джонс Дж. Методы проэктирования. - М, 1986.

6 Ермолаев А.П. Социально-культурные аспекты художественного конструирования предметной среды. – М, 1974.

7 Лубенский В.И. Методика художественного конструирования бытовой мебели для отдыха. – М, 1974.

8 Мигаль Станіслав. Проектування меблів. - М.: Вища школа, 1986. - Л.: Світ, 1999.

9 Розенблюм Евг. Художник в дизайне. - М.: Искусство, 1974.

10 Рунге В.Ф., Сеньковский В.В. Основы теории и методологии дизайна. - М.: МЗ - ПРесс, 2001.

11 Холмянский Л.М., Щипанов А.С. Дизайн. - М.: Просвещение, 1985.

12 Шпара П.Е., Шпара И.П. Техническая эстетика и основы художественного конструирования. - К.: Выща школа, 1989.

13 Шумега С.С. – Дизайн. Історія зародження та розвитку дизайну. Історія дизайну меблів та інтер єра: Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2004.

14 Художественное конструирование изделий из пластмасс: Учебник для художественно-промышленных вузов. - М.: Высшая школа, 1989.

 







Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 481. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия