Студопедия — Згідно з даними статистики, Севастополь є столицею абортів в Україні
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Згідно з даними статистики, Севастополь є столицею абортів в Україні






Чому саме ця проблема стала темою моєї науково-дослідницької роботи? Особисто для мене, ця тема є болючою, адже моя подруга померла від аборту, зробленого їй не дуже кваліфікованим лікарем.

Як часто ти думаєш про те, що тобі пощастило більше, ніж 80млн дітей, яких було вбито ще ненародженими?

Не думаю, що ця проблема кожен день відвідує твою голову.

Щоб всі присутні зрозуміли глобальність цієї проблеми не тільки у світі, а й в Україні, і в Херсоні, я хочу надати кілька загальних фактів та фактів з української статистики.

Для початку,

Або́рт (лат. abortus — викидень) — переривання життя зачатої, але ще не народженої дитини, внаслідок якого настає переривання вагітності, і видалення її з матки до того, як дитина зможе жити самостійно. Народження дитини після 28 тижня вагітності називається передчасними пологами. Аборт може бути мимовільним (викидень) і медичним (пряме втручання — хірургічне чи медикаментозне).

Початок легалізованим абортам поклав колишній Радянський Союз декретом Леніна від 18 листопада 1920 року. Тоді людям втовкмачували, що дитина ще не людина, а частина тіла матері. Незабаром за прикладом Радянського Союзу пішли й інші країни. Зараз більше двох третин людства живе в країнах, де захисники права нарождения дітей на життя зазнали поразки.

Щорічно тільки в одному колишньому Союзі відбувається більше восьми мільйонів абортів. І це у десятки разів більше, ніж де-небудь в світі. Щороку у світі народжується близько 120 мільйонів дітей,а близько 80 мільйонів гинуть від абортів.

Мати Тереза ​​- засновниця Ордена Милосердя, сказала: «Немає жодного народу, який би був настільки бідний, щоб вбивати своїх дітей і тим самим знищувати своє майбутнє".

Згадаймо слова Христа: «Так, як ви зробили одному з братів Моїх менших, то зробили Мені" Матф.25: 40.

Про косметику. Зараз випускається величезна кількість кремів і шампунів, що містять колаген - желатинообразна речовина, що знаходиться в кістках і в сполучній тканині. Ціна продукції з колагеном набагато вища, ніж будь-яка інший. Якщо на такому косметичному продукті не вказано, що цей колаген - тваринного походження, означає це людський колаген, одержуваний з тканин дітей, убитих за допомогою аборту.

 

Зміст

1. Вступ

2. Статистика

3. Севастополь- столиця абортів

4. Законодавство України проти аботів

5. Пам’ятники ненародженним в світі

6. Пам’ятники ненародженним в Україні

7.


 

#

Згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, в 2012 році було зафіксовано більше 156 тис. абортів. У міністерстві відзначають, що це в шість разів менше, ніж 10 років тому. У той же час ряд громадських організацій, зокрема, " Подаруй життя ", оперують іншими даними. За їх підрахунками, в період з 2005 по 2011 рік в Україні щорічно робилося близько 200 тис. абортів. Так, в 2005 році в країні було зафіксовано 264 тис. абортів. З 2006 року їх кількість почала скорочуватися і досягла180 тис. в 2009 році. Зараз, навпаки, відзначається тенденція до збільшення кількості випадків переривання вагітності: у 2010 році було зафіксовано 200 тис. абортів, а в 2012 році вже 256 тис.

Слід зазначити, що церковнослужителі, які традиційно виступають за заборону абортів, оперують своїми цифрами. Глава Української грекокатолицької церкви, верховний архієпископ Святослав (Шевчук) заявив: "Протягом 20 років ми свідомо і добровільно вбили 40 млн дітей". Тим самим в УГКЦ виходять з того, що в Україні щорічно відбувається 2 млн абортів.

Разом з тим є підстави все ж довіряти статистиці громадських організацій, яка в цілому підтверджується Східноєвропейським альянсом за репродуктивний вибір (EEARC) - членом цієї організації є і Україна. За їх інформацією, у нашій країні на кожну сотню новонароджених припадає 55 абортів (для порівняння: у Росії цей показник становить 81 на 100 новонароджених, а в Польщі - 0,65 на сотню). За даними Державної служби статистики, в останні шість років у країні щороку народжувалося в середньому 450 тис. дітей. Так, у 2005 році на світ з'явилося 426 тис. дітей, і поступово цей показник ріс, досягнувши максимуму в 2009 році - 512 тис. новонароджених. Зниження відбулося в 2011 році (497 тис. дітей). У минулому ж році кількість новонароджених знову зросла - до 503 тис. Таким чином, враховуючи дані EEARC, кількість абортів коливалося в межах від 231 тис. до 280 тис. щороку.

Безсумнівним фактом, з яким погоджуються і громадські організації, і представники МОЗ, є зменшення випадків смертності в результаті переривання вагітності. За даними міністерства, з 2005 по 2009 рік після цих операцій померло 33 жінки.

 

#

Згідно з даними статистики, Севастополь є столицею абортів в Україні.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на "Газету Киевскую".

Не набагато далі у справі абортів від Севастополя "пішли" Кіровоградська область, Донецька, Київська, Херсонська і Вінницька області.

 
Найменше абортів роблять на Заході України – Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській областях.Із західних регіонів до переліку не потрапили лише Волинська і Львівська області. Доповнює список областей з найменшою кількістю абортів Сумська область.

Коментуючи ідею церкви про заборону абортів, яку підхопили нардепи, головний акушер-гінеколог МОЗ В'ячеслав Камінський зазначає – лікарі проти абортів, але однозначно проти їх заборони.

"Це призведе до збільшення кількості кримінальних абортів та зростання материнської смертності. Пацієнт повинен мати право вибору", - впевнений Камінський. Однак, зазначає він, церква могла б допомогти в роботі з жінками, які хочуть перервати вагітність. Адже така пацієнтка вимагає особливого підходу, яке іноді змінює її рішення.

"Обмеження на порядок проведення аборту повинні бути. У тій частині, наприклад, що процедуру не можна робити на протязі години після звернення пацієнтки. Потрібно впевнитися, що це не спонтанне рішення під впливом емоцій. Як мінімум два-три дні має піти на огляд, співбесіда з психологом, соціальним працівником. На цьому ж етапі можуть підключатися і представники церков", - вважає Камінський.

 

#

За статистикою МОЗ, школярки в Україні роблять 2 тисячі абортів щороку.

Близько сотні процедур штучного переривання вагітності роблять 14-річні дівчата щороку. Загалом аборти роблять більше 2 тисяч українських школярок кожного року.

Про це під час прес-конференції сказала заступник директора Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення Валентина Коломийчук.

“У нас почастішали випадки абортів у зовсім юному віці. Минулого року 84 дівчинки 14 років зробили аборт, а 15-річні – більше 2 тисяч”, – сказала вона.

За словами експерта, в останні роки стали частіше також і продовжувати вагітність дівчата віком від 15 до 17 років (старшого шкільного віку).

”Позитивна тенденція полягає у тому, що у підлітків віком у 15-17 років переважає рішення народжувати дитину, а не до переривання вагітності”.

 

#

Верховна Рада прийняла до розгляду резонансний законопроект, покликаний оголосити штучне переривання вагітності, тобто аборт, поза законом. Подальша доля закону все ще вирішується, проте він вже встиг стати приємною несподіванкою для віруючих громадян і справжнім більмом на оці для адептів «свободи і рівності».

Уряд прийняв до розгляду законопроект № 10170 від 12 березня 2012 року, який передбачає повністю заборонити аборти в нашій країні. У ролі ініціатора виступає депутат Андрій Шкіль.

Зокрема, проект закону пропонує внести зміни до ч. 6 ст. 281 чинного Цивільного Кодексу України (Цивільного Кодексу України), у ст. 50 Закону України «Про основи законодавства України про охорону здоров'я» («Про основи законодавства України про охорону здоров'я») і в ч. 1 ст. 134 Кримінального Кодексу України (кримінального Кодексу України).

Відповідно до законопроекту, штучне переривання вагітності може бути санкціоновано тільки у випадках, які встановлені українським законодавством. Нагадаємо, що чинне законодавство надає жінці «право вибору» - вона може перервати вагітність на власний розсуд або медичному вказівкою, але виключно на терміні до дванадцяти тижнів.

У той час як новий проект закону вкотре говорить про інше більш важливому праві - праві на життя. Це питання завжди було каменем спотикання в суперечці про аборти і розглядався в трьох різних ключах:

-набуття права на життя з моменту народження;

-набуття права на життя з певного періоду розвитку ембріона;

-набуття права на життя з моменту зачаття.

На думку Андрія Шкіля, жінка має право на аборт тільки у випадку, якщо страждає туберкульозом, діабетом, тяжкими захворюваннями внутрішніх органів, серцево-судинними і онкологічними захворюваннями, якщо вона не досягла 16 років, знаходиться в місцях позбавлення волі або вже має п'ятьох дітей. А також у разі смерті чоловіка або інвалідності вже наявної дитини.

«Ні в одній з областей України немає переваги народжуваності над смертністю, - стверджує депутат. - У багатьох областях число смертей перевищує кількість народжень майже утричі. За останні 12 років населення України зменшилося на 5 млн. осіб (з 52 млн. - до 47 млн.). Якщо така динаміка збережеться, то через кілька років народ України складатиметься переважно з іммігрантів - вихідців з Азії».

Позиції ініціаторів законопроекту посилює ще й те, що цього разу на їхній бік встала не тільки релігія, а й... наука.

За допомогою УЗД та сучасної внутрішньоутробної оптичної зйомки вчені з'ясували, що абортований дитина переживає цілком реальні фізичні муки.

Ініціатори підкреслюють і інший відомий факт, що під час операції непоправної психічний і фізичний збиток заподіюється не тільки дитині, а й матері.

 

 


 

 







Дата добавления: 2015-04-16; просмотров: 468. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия