Студопедия — Президент України В.Ющенко
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Президент України В.Ющенко






м. Київ

12червня 2009 року

№432/2009

«Урядовий кур»єр»16червня 2009року

вівторок,№105 ДОКУМЕНТИ стор.13

 

ВІДГУКИ НА КНИГУ

Свою думку про мої книги письмово підтвердили 35 читачів – ветеранів.

1. Полеся Альона Іванівна, доцент кафедри механіки Придніпровської Будівельно-Архітектурної Академії, член «Просвіти» та конгресу української інтелігенції написала про наступне:

«Є люди яким не байдужий свій край, свій народ, своя рідня, своє дитинство. Вони ніколи не зможуть емігрувати кудись навіть у тяжкі години свого буття.

Для них Батьківщина не просто звук. Вони серцем прикипіли до неї з її радощами і негараздами.Їх душа прагне донести до майбутніх поколінь те, що бачили, що чули, знають. До таких людей належить і Михайло Рябцев - член Всеукраїнського Об»єднання Ветеранів Дніпропетровщини - краєзнавець і патріот.

Його любов до людей, до свого краю – Січеславщин - спонукає до відтворення своїх вражень і почуттів в публікаціях(в газетах»Наше місто», «Зорі» і інших) і в книгах «Піснярі Наддніпрянщини»(2007р.) і «До пам»ятки жертв геноциду Українців(2008р.)про причини і наслідки Голодомору на Дніпропетровщині.»

До речі, видані книги на власні кошти(пенсію).

Невтомна душа.-Він продовжує збирати матеріал для наступних друкувань, скрізь знаходить цікавих людей-оповідачів.

Остання книга присвячена пам»яті предків нашого Січеславського краю. Михайло Рябцев об»їхав багато сіл і міст, спілкувався з свідками голодомору. Побував на цвинтарях, де покояться померлі в ті страшні 1932-1933 роки. Збирав дані про померлих. І навіть сам приймав участь в упорядкуванні поховань. Його неспокійна діяльна натура і увага до свідків підтримувала (піднімала)дух цих людей, а також будила почуття(прагнення) молоді знайти правдиву історію нашого народу.

Ця книга не просто зібрання споминів про Голодомор свідків. Автор аналізує, досліджує події 32-33 років, доводить, що це був дійсно геноцид української нації.

І не голослівно. Він подає архівні матеріали, дослідження науковців і краєзнавців.

Книга написана з любов»ю до нашого краю, і до України. Читається легко, захоплює з першої сторінки до останньої. Обов»язково необхідно, щоб її читали не тільки дорослі, а й молодь та школярі. Дуже прикро, що наклад всього 1000примірників. І охопити навчальні заклади Дніпропетровщини навіть неможливо, хоч автор і пороздавав більшість книг.

Вважаю, що цінність таких книг виховного характеру, які розкривають «Білі» сторінки нашої історії, безперечно дуже велика і авторів треба підтримувати на державному рівні, бо знайти зараз спонсорів-патріотів нелегко. Чим більше таких книг буде запропоновано молоді, тим більше молодих патріотів матимемо в Україні, якій так потрібна їх енергія, запал і розум.

Шана і вдячність тим авторам(і Михайлу Рябцеву), які доносять до молодого майбутнього нашого покоління правду. 27 грудня 2008р. А. Полеся.

м.Дніпропетровськ.»

 

2.Олексій Григорович Маланчук ветеран металургії України, син репресованого батька в 1938 році.

 

«Велике горе…Гіркі сльози…

Голодомор ти описав

А я читав,читав і плакав

І сатанистів проклинав

І не затихне,не замовкне

Той біль ні в серці,ні в душі

А комуняки це зробили

Ганьба Вам злющі палачі!

Море сліз Голодомору

Ти, по краплині все зібрав,

І біль, і горе України,

мій друже, в книзі описав.

Я до землі тобі вклоняюсь.

Велику справу ти зробив:

Цю книжку-квіточку правдиву

Ти всім людям подарив.

Від душі вдячний автору Рябцеву М. за велику і правдиву працю.

З повагою Маланчук О.Г.м.Дніпропетровськ.»

18квітня 2009р.

 

3. Ветеран заводу ВАТ НТЗ «Інтерпайп»Богомаз Володимир Кир»янович.

«Цю книжку неможливо читать без болі в серці.

Чудова книжка – вона ввійде в Український літопис, як правдивий факт і застрога про Радянсько- Більшовицьку дійсність і Російську колонізацію України.

Ця книжка заслуговує на почесне місце в кожній родині Українця., як пам»ять про мілйони, без вини замучених- кращий цвіт нашої нації.

Ця книжка насичена правдивими подіями тії жахливої пори- колонізації України Більшовицькою Росією.

Із розповіді своїх батьків я чув про ці жахливі події, але вони мене так не вражали, як зараз, коли я прочитав цю книжку.

Які муки приходилось терпіти матерям коли дитина просить у неї кусочок хліба, а у неї нема чого їй дати. Але ж вона й сама голодна.

І, дитина - її дитина, помирає на її очах.

Більшого страхіття як оцей - на землі немає.

Автор книжки вірно сказав, що ми не гарантовані,

що таке не може повторитися.

Агенти Москви не сплять.Українці будьте пильні.

Ця книжка заслуговує на велику нагороду.

Богомаз В.К. 1930р.н. 24.05.2009р.м.Дніпропетровськ.»

 

 

Національний інститут стратегічних досліджень

Вулиця Пирогова,7-а м. Київ,01030,Україна

Проект «Конституція Президента України Віктора Ющенка»

Пропозиції до проектуЗакону України

«Про внесення змін до Конституції України»

Рябцева Михайла Павловича15 липня 1937р. позапартійного українця члена Дніпропетровської міської організації Всеукраїнського Об’єднання Ветеранів, а також члена Всеукраїнської національної спілки краєзнавців, товариства

«Просвіта»ім.Тараса Шевченка, фахового правозахисника – альтруїста,мешканця вул.С.Ковалевської буд.51 кв.39 м. Дніпропетровськ - 87, тел. 724 –74 – 92,моб.80660138873

За дорученням керівництва Дніпропетровської міської організації Всеукраїнського Об’єднання Ветеранів війни і праці по усім параметрам питань обговорюваної проблеми вважаю, що даний проект змін до Конституції України це справжній дійовий і вагомий вчинок Віктора Ющенка для розбудови і зміцнення України – соборної суверенної демократичної соціально правової держави і нагально підлягає негайній реалізації всеукраїнським референдумом.

Якщо поглянути навкруг, за коловоротом сонця, в глибину віків, на мапі України ми побачимо,що нашу українську землю до нашої ери і після Різдва Христового населяли племена –Сколів,Уличів,Тіверців,Русинів,Полян, Бужан,

Лемків,Гуцулів, Волинян,Дулібів, Сіверців та інших cловянських племен, які за плином віків, еволюцінуючись на основі єдиної території, розвитку виробничих, торгівельних відносин, мови,культури,релігії і об’єднались в єдину націю, а для захисту від зовнішніх ворогів у У-УІІ століттях утворили перше державне об’єднання в басейні річок(русини – Рось,уличі- Оріль,сколи-Ворскла)притоки середньої течії Дніпра-РУСь, яке пізніше стало називатись Київська Русь, а в ХІІ столітті н.е. названа УКРАЇНОЮ. В цьому об’єднанні зміцніла і розквітла їх мова і українська національна самодостаність, з якої самовідокремились національні об’єднання Білорусії, Московії, Московського царства названого Царством Російським в ХУІ столітті н.е.,опісля Росією. Історичне поняття слова соборності української нації -соборності земель України задеклароване в Конституції буде упереджувальним для сепаратистів, які ділять Україну на Східну і Західну. Це слово зблизить чуття єдиної родини, дух української нації, побратимів і посестер Сяну,Дніпра і Сіверського Дінця.

1. На підставі цього пропоную в Статтю 1 Проекту Конституції внести це святе слово соборна і записати так: Україна – соборна суверенна демократична соціальна правова держава. Україна є республікою.

2.Українська мова, одна із трьох найстаріших і найбагатших мов світової спільноти, вона була і є основою соборності, єдності української нації. Нажаль сьогодні вона потребує підтримки в результаті суспільної її дискримінації в окремих регіонах. Саме з цією метою і створена держава і удосконалюється її Основний Закон КОНСТИТУЦІЯ.

Розширення експансії мови тоталітарного режиму сприяє текст третьої частини ст.13проекта змін Конституції і зокрема слова захист російської мови, яка сьогодні панує і не тільки в Україні. Підкреслюючи мову російської меншини принижує гідність мов кілька десятків інших національних громад УКРАЇНИ, які не згадуються, але потребують підтримки. Тому в третю частину статті 13 проекту Конституції пропоную записати: В Україні гарантується вільний розвиток, використання мов національних меншин.

3.Приймаючи до уваги багатовіковий історичний досвід форми правління в Україні підтримую Президентсько –Парламентську форму правління, внесену Президентом України Віктором Ющенком.

9жовтня2009 р. Михайло Рябцев.

м.Дніпропетровськ.

 

 

Просвітяни Дніпропетровська підтримують

Віктора Ющенка

В літературнім музеї міста Дніпропетровська 1листопада 2009р.зібрався актив Міської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Як і годиться обрали в президію Віктора Таратушку,Надію Чередніченко та Івана Дремлюгу. Затвердили порядок денний, в який першим питанням включили обговорення інформації Олександра Грищенка, політолога на тему:

Концепція Нової Конституції, як наш спільний крок до майбутнього!

Після цього почалось обговорення проекту Конституції Президента України В. Ющенка…

-Автор цих рядків звернув увагу на доповнення:

Статті 1про характеристику суспільства нашої держави.В ній відсутнє задеклароване в преамбулі і не отримало подальшого розвитку ємке поняття слова соборності, як збереження пам’яті тисячолітнього прагнення волі українського народу жити соборно,разом.Це слово цементує патріотичну свідомість української етнічної і державної нації.Для патріотичної свідомості воно властиве органічному розумінні нації,як нероз’єднанної різноманітної цілосності в часовій і географічній сутності. Поняття соборності містично об’єднує український народ в одне ціле із жертовними героями Руху, шестидесятників, УГВР, ОУН- УПА, творцями ЗУНР, УНР,великим і яскравим світом Козаччини, мудрими будівничими Київської Русі та інших наших пращурів - першої в Україні Руської держави Антів У-УІІ століття н.е. Соборна єдність-чуття єдиної родини охоплює всі ланки нації-родину, Церкву, громадські об’єднання, державу, робить їх духовно-органічним цілим. Усі території у всій їхній різноманітності, зі збереженням індивідуального обличчя регіонів, одночасно становлять єдине,невід’ємне тілоНеньки України. Тому і запропоновано першу частину статті першої розпочати таким змістом: «Україна – соборна суверенна демократична соціальна правова держава.», далі за текстом.

Статтю 89 у присягу до зобов’язань депутатів, сенаторів добавити слово соборність і затвердити її наступним текстом: «Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити соборність та суверенітет України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів, діяти в інтересах усіх співвітчизників».Це буде упереджувальним заходом про порушення присяги депутатами, які прийматимуть участь у сепаратистських акціях на заході чи сході України і покладає додатковий обов’язок на зміцнення єдності українського народу, не вважаючи до якої нації відноситься депутат чи сенатор.

- Микола Невидайло,член національної спілки письменників України, учасник другої світової війни, член ОУН-УПА політкаторжанин, орденоносець у своїм виступі звернув увагу на посилення впливу державної мови на національно-патріотичний розвиток суспільства. Він запропонував в статтю 13 записати:

ч.2- «Держава забезпечує всебічний розвиток і послугування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.», викинувши слово функціонування, яке обмежує дію головної національної ознаки України в суспільстві;

ч.3- «В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист мов національних меншин», викинувши слова

(російської,інших),так як російська мова не потребує захисту, а навпаки, це провокує розширення експансії російською мовою українського суспільства і порушується принцип рівності інших націй, що принижує достойність мов інших національних меншин української громади,які потребують підтримки.

- Обгрунтовано вніс пропозиції до Народної Конституції Іван Дремлюга. Він прокоментував декілька статей і зокрема вніс пропозиції:

ч.1 ст.87 затвердити в наступній редакції: «Народним депутатом може бути обраний громадянин України не молодший 30 років, який має право голосу, послуговується державною мовою і постійно проживає в України».Це буде застереженням для представників народу України і приводом для відкликання депутата чи сенатора, як за порушення присяги.

ч.1 ст.91 добавити словами «за зневагу до державних символів» і затвердити в наступній редакції: «Народний депутат, сенатор не несе юридичної відповідальності за голосування або висловлювання у палатах Національних зборів України, за винятком відповідальності за образу чи наклеп та зневагу до державних символів».Це буде застереженням тим депутатам, які хизуються депутатськими відзнаками чи символікою неіснуючої держави, чи під час урочистого виконання Державного Гімну сидять і розмовляють,чим негативно впливають на громадян держави, які слідкують за роботою парламенту.

Ст.115 присягу Президента затвердити з добавленням слів соборності,територіальної цілісності України в такій редакції.

«Я волею народу обраний Президентом України, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми справами боронити соборність, суверенітет,територіальну цілісність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу обстоювати права і свободи громадян, додержуватись Конституції України та законів виконувати свої обов’язки в інтересах своїх співвітчизників, підносити авторитет України у світі».

ч.2Ст. 141 затвердити в наступній редакції: «На посаду судді може бути призначений за результатами конкурсу громадянин України не молодший тридцяти років, який має вищу юридичну освіту, послуговується державною мовою, пройшов підготовку для роботи суддею у закладі спеціальної підготовки суддів та склав кваліфікаційний іспит». Віковий ценз судді піднятий з тим, щоб кандидат у судді уже зміг себе випробувати за фахом чи за іншим напрямком громадсько-трудової праці і мав навички трудової діяльності. Послугування державною мовою розширює поняття володіє державною мовою і гарантує, що не будуть порушуватись права україномовних громадян.

Підтримати президентсько - парламентську форму правління державою Україна. Указані пропозиції були підтримані більшістю голосів шляхом відкритого голосування.

Другим питанням було оголошення Звернення керівників Центральної Ради Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.. Тараса Шевченка,опубліковане в тижневику «СЛОВО ПРОСВІТИ»,яке зачитала і прокоментувала Надія Чередниченко.

В обговоренні звернення прийняли участь:

- Василь Іванович Сірий,Голова Дніпропетровської обласної організації політв’язнів і репресованих, який від імені організації заявив, що їх товариство підтримує Нову Конституцію і на виборах Президента України буде підтримувати Ющенка В.А. Він також проінформував, що на всеукраїнському з’їзді політв’язнів і репресованих у м. Львові делегати від усіх областей України доповіли, що їх колективи на виборах Президента України будуть підтримувати кандидатуру Ющенка В.А.

- За час перебування Ющенка на посаді Президента України розпочалося національне відродження нашої держави, яке нажаль гальмувалося впродовж 14 років від останнього проголошення Незалежності України - підкреслив у виступі автор цих рядків. - Свідченням цього є ініціативні Укази Президента України Ющенка В.А., щодо вшанування пам’яті борців за визволення України Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, жертв ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 років,Вояків ОУН-УПА, УГВР та багато інших. Як дитина війни,що пережила Голодомор 1946-1947р.р.,старший син із сім’ї батьків, які народили і виховали 9 дітей знаю ціну куска хліба та заробленої копійки для забезпечення такої родини. Ні це не для моєї сім’ї,сьогодні мені уже 8-й десяток років, але щиро вдячний Ющенку В.А. за відзначення Почесними званнями «Мати Героїня» декілька тисячам жінок, які народили та виховали п’ятеро і більше дітей. Серед них побачив Тетяну Зайку. У свого сусіда Івана Зайки, ветерана другої світової війни поцікавився, чи не його це родичка.

- Так,це моя невістка, яка народила і виховала п’ятеро дітей. Найменшій онучці 22 роки. У зв’язку з присвоєнням почесного звання «Матері Героїні» невістка отримала грошову нагороду 10тисяч гривень та пільги на соціально-побутові послуги. Та і стипендію студентці онучці прибавили. Це суттєва допомога для сім’ї сина.

-Нажаль такі вчинки ні Кравчук Л.М., ні Кучма Л.Д,попередні Президенти України не здійснили тому і буду підтримувати на виборах кандидатуру Ющенка В.А.,інших не бачу,- підтримав автор.

- Реформа в системі Освіти і Науки проведена з ініціативи Ющенка В.А. свідчить про те, що він по справжньому турбується за майбутнє української нації,- сказала Мишуренко Поліна Єгорівна, кандидат філологічних наук, ветеран Другої світової війни, Освіти та науки, - Введенням тестування піднявся рівень знань випускників середніх шкіл,прийнятих у Вузи. Батьки зараз з 7 та 8 класів разом зі своїми дітьми готуються до тестування, підвищують свій рівень знань. Ще недавно ми бачили в парку ім. Шевченка Дніпропетровська цілі табори безпритульних дітей. Зараз цього ми не бачимо.Діти, позбавлені батьківського піклування, опікуються державою, живуть і виховуються в сімейних дитячих будинках, в інтернатах,в професійно-технічних ліцеях.Тому і вважаю, що ми повинні добавити до Звернення те, що на виборах Президента України

ми будемо підтримувати кандидатуру Віктора Ющенка.

Микола Невидайло з цього питання оголосив звернення яке з його ініціативи прийняте Дніпропетровською міською організацією Всеукраїнського Об’єднання Ве теранів:

 

 

«ДО НАЦІОНАЛЬНО СВІДОМИХ УКРАЇНЦІВ!

У кого не куца пам’ять –той пригадає, як на президентських виборах 1994 року наші амбітні патріоти Лук’яненко, Юхновський і Ко наввипередки відібрали у В. Чорновола голоси чесних українців, що привело нас до поразки і кучмізму.

Сьогодні маємо подібну ситуацію. На перешкоді В.Ющенку, який в облозі зміїного кодла україножерів захищає державність української нації, майбутні жертви Сандармоху Тягнибок, Костенко і Ко разом з рухівцями (що за «лисичку»), забули руйнівні розбрати від часів Київської Русі. Різним «варягам» та марксо-імпер-фашистам українець Ющенко – кістка в горлі, і вони, оббріхують його, об’єднуються, щоб вкотре перемогти, нав’язати нам у президенти свого замаскованого націоналіста(чи націоналістку) і здати нас в криваві пазурі імперії.

Брати і сестри! Ключ від нашого майбутнього – в свідомості. Якщо не хочете, аби нас, наших дітей та онуків знову винищували геноцидами, -голосуйте тільки за Ющенка! Навіть Біблія вимагає: «…КОНЧЕ З- ПОСЕРЕД БРАТІВ СВОЇХ ПОСТАВИШ НАД СОБОЮ ЦАРЯ… НЕ ЗМОЖЕШ ПОСТАВИТИ НАД СОБОЮ ЧУЖИНЦЯ, ЩО ВІН НЕ БРАТ ТВІЙ «(П’ята Книга Мойсея 17,15).

Якщо ж гетьманчики уже до першого туру не знімуть свої кандидатури,- об’єднаємось ми-виборці. Жодного голосу не віддамо на втіху таким «патріотам» і на радість ворогам. Адже жоден націоналіст чи націонал- демократ, окрім В. Ющенка, не має шансів бути обраним на Президента. Ну, а гетьманчиків обиратимемо до ВР.

м.Січеслав.

Всеукраїнське Об’єднання Ветеранів.»

На звороті звернення видруковані тези виступів Віктора Ющенка і висловлювання політологів.

«До влади прагнуть неукраїнські сили, що на сьогодні є одним із найскладніших викликів.»

«…Вони хотіли б володарювати в Україні без української культури, без української мови, без українців».

«...Лише через усвідомлення своєї української приналежності для нас відкривається нове життя і нове майбутнє….».

«…Нація повинна не спостерігати, а вторити і відстоювати власне життя».

«…У якій державі ми збираємось жити – в такій, яка не шанує свою свою мову? Такого ніде в світі нема… Там кожна нація по крупинках збирає свою історію…Культура, традиції, економічна і політична гармонія – це все здобутки, на яких твориться нація».

«…Майте на увазі, українська доля в українських руках».

(Із промов, звернень, інтерв’ю Віктора Ющенка).

«Коли на мого Президента всі, кому засвербить, чіпляють усіх собак,- то не однаково мені… А що ж він отримав у спадок? На кого спиратися? Подивіться на олігархів - чи серед них бодай один українець?». (З листа художника Миколи Неджери).

«….Так, ми хочемо…українського Президента. Маємо зважати, що В.Ющенко отримав достатній заряд президентського досвіду, і саме він може врятувати українську нації і державу, але не сам(такі сподівання-підлі),а з нами, українці, разом».

Д.Світлий, політолог).

«Сьогодні найбільша небезпека для України – це можлива зрада себе і першого Президента обдуреним українським народом на наступних виборах».

(Микола Білий, полковник, політолог).

Більшістю голосів була підтримана пропозиція про доповнення Звернення керівників «ПРОСВІТИ»

«Закликаємо всіх підтримати кандидатуру Віктора Ющенка на виборах Президента України» та опублікувати звернення в ЗМІ, розтиражувати і розповсюдити серед мешканців Січеславщини. Проти підтримки на виборах Президента України проголосували два прихильники БЮТ та утримався 1 прихильник Юрія Костенка.

Дехто з присутніх відповів на запитання анкети

обговорення проекта Конституції Президента України Віктора Ющенка.

Це те сьогодні до чого не байдужі просвітяни Січеславщини та мудрі з багатим життєвим досвідом ветеранів війни та праці,які закликають до цього усіх українців, яким дорога Україна. Просвітяни Михайло Рябцев 4 листопада 2009 р. м.Дніпропетровськ

 

* *

Автор-Рябцев Михайло Павлович 15липня 1937р.н., правозахисник-альтруїст,ветерана праці,інвалід 2-ї групи,член Всеукраїнського Товариста «ПРОСВІТА» ім..Тараса Шевченка,Всеукраїнської національної спілки краєзнавців та товариства охорони пам"яток історії та культури Амур-Нижньодніпровського району, м.Дніпропет- ровська,Всеукраїнської музичної спілки, позапартійного, мешканця Вул.С.Ковалевської,51,кв.39,м.Дніпропетровськ-49087,

тел:(056) 724- 74-92; моб:0660138873.

 

 







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 421. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической   Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической нагрузке. Из медицинской книжки установлено, что он страдает врожденным пороком сердца....

Типовые ситуационные задачи. Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт. ст. Влияние психоэмоциональных факторов отсутствует. Колебаний АД практически нет. Головной боли нет. Нормализовать...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия