Студопедия — КАЗАХСТАН ЖИГУЛИ САМАРА. 1. Основні форми податкової звітності, їх характеристика.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

КАЗАХСТАН ЖИГУЛИ САМАРА. 1. Основні форми податкової звітності, їх характеристика.

Основні питання теми:

1. Основні форми податкової звітності, їх характеристика.

2. Особливості облікового забезпечення звітності про оподаткування прибутку підприємств.

3. Методика складання та облікове забезпечення звітності про податок на додану вартість.

4. Облік і звітність за прибутковим податком громадян.

5. Звітність за іншими платежами у бюджет.

 

.

Методичні вказівки до вивчення основних питань теми

Крім фінансової звітності, підприємства складають і подають встановлену податковою адміністрацією. Особливістю податкової звітності є велика кількість різноманітних форм, що спричинено надто широким колом податків, відтак різні терміни подання, а це зумовлює необхідність постійного контролю за їх дотриманням, зважаючи на суворі санкції при порушеннях. Таким чином на кожному підприємстві треба скласти своєрідний звітний календар, який дозволить контролювати дотримання термінів подання тієї чи іншої форми.

Податкова звітність є місячною, квартальною і річною. Водночас окремі форми податкової звітності подаються лише один раз на рік.

Найважчими щодо складення є такі форми податкової звітності, як Податкова декларація про податок на додану вартість і Декларація з податку на прибуток підприємства. Такі декларації подаються незалежно від того, чи у податковому періоді виникли податкові зобов’язання. Звітний же період платників податку на додану вартість може бути місячним або квартальним.

Якщо обсяг продажу товарів (робіт, послуг) був у попередньому календарному році менший, ніж 300 тис.грн, то платники податку можуть самостійно визначити свій звітний період, вказавши це у заяві, що подається податковій інспекції за місяць до початку календарного року. Якщо спочатку платник вибрав звітним періодом квартал, а потім вирішив його змінити на місячний звітний період, він це може зробити, подавши заяву податковій інспекції за місяць до початку будь-якого кварталу. Перехід вже від місячних звітних періодів до квартальних в одному календарному місяці не дозволяється.

Платники податку, що мали у попередньому календарному році обсяг продажу товарів (робіт, послуг) більший, ніж 300 тис.грн, подають цю декларацію щомісяця.

 

Тема 10. ОСОБЛИВОСТІ СТАТИСТИЧНОЇ ЗВІТНОСТІ І МЕТОДИКА ЇЇ СКЛАДАННЯ.

Основні питання теми:

1. Особливості статистичної звітності.

2. Звітність підприємств торгівлі та громадського харчування.

3. Звітність з праці.

4. Порядок заповнення та складання «Звіту про основні показники діяльності підприємства» форма 1-підприємництво.

5. Порядок заповнення та складання Звіту за формою 1-Б «Звіт про фінансові результати,дебіторську і кредиторську заборгованість».

6. Статистична звітність 11-ОЗ «Звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос)».

Методичні вказівки до вивчення основних питань теми

Одними з найхарактерніших особливостей статистичної звітності є її оперативність, охоплення всіх виробничих процесів у динаміці.

Статистична звітність подається про ті ж самі виробничі процеси, що і фінансова, хоч і з різним ступенем їх легалізації. Як статистична, так і фінансова звітність складається на основі даних бухгалтерського обліку; в них застосовується єдиний методичний підхід до визначення показників; для відображення інформації застосовують зіставні категорії.

За однакові звітні періоди у статистичній і фінансові звітності повинні бути такі ж дані про обсяги виробництва і реалізації продукції, наявність та витрати засобів і предметів тощо. Це зумовлюється тим, що показники статистичної звітності відображаються наростаючими підсумками з початку періоду виконання робіт, якщо вони починаються у звітному році, або з початку року, коли такі роботи мають перехідний характер.

Необхідно, щоб форми статистичної звітності складались на основі достовірних даних первинного, зведеного, аналітичного об­ліку. Для цього в господарствах повинен бути чітко налагоджений документообіг відповідно до «Положення про документальне за­безпечення записів у бухгалтерському обліку», затвердженого на­казом Міністерства фінансів України від 24.05.96 р. № 88.

Форми статистичної звітності, термін подання яких один раз на місяць чи навіть довший, складаються на основі даних аналітично­го обліку. Форми звітності, термін подання яких менший від одного місяця (два тижні, декада, тиждень), складають на основі даних первинних документів.

Для забезпечення достовірності статистичної звітності важ­ливе значення має контроль за обсягом виконаних робіт, ходом виробничих процесів. Тому періодично проводять перевірки пра­вильності складання первинних документів чи повідомлень керів­ників структурних підрозділів господарства безпосередньо на міс­цях. Особливо важливо забезпечити такий контроль при складанні заключних форм статистичної звітності.

Терміни подання форм статистичної звітності встановлює Дер­жавний комітет статистики України. Він видає також вказівки та інструкції щодо їх складання, забезпечує через місцеві органи ста­тистики господарства бланками таких форм, здійснює методичне керівництво організацією в них статистичної звітності, організовує зведення, опрацювання і аналіз інформації, забезпечує нею органи управління.

Статистична звітність є важливим джерелом оперативної інфор­мації для управлінця виробництвом. На ос­нові такої інформації з'являється можливість приймати своєчасні управлінські рішення щодо реіулюванпя діяльності підприємств.

КАЗАХСТАН ЖИГУЛИ САМАРА

Ярославль –Уральск – Самара – Жигули – Чапаев – Ширяево - Ярославль

Даты тура: 01.05 – 05.05.2015

11.06 – 15.06.2015

09.07 – 13.07.2015

10 550 руб/ 9 750 руб

v Информация по туру:

День 1

· 03.30 – Череповец – Железнодорожный вокзал;

· 05.00 – Вологда – ТЦ "РИО";




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Раздел 4. Формирование экономической мысли в России | НАПРЯЖЕНИЕ. В стоимость тура включены:

Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 399. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Стресс-лимитирующие факторы Поскольку в каждом реализующем факторе общего адаптацион­ного синдрома при бесконтрольном его развитии заложена потенци­альная опасность появления патогенных преобразований...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

СПИД: морально-этические проблемы Среди тысяч заболеваний совершенно особое, даже исключительное, место занимает ВИЧ-инфекция...

Понятие массовых мероприятий, их виды Под массовыми мероприятиями следует понимать совокупность действий или явлений социальной жизни с участием большого количества граждан...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия