Студопедия — Straipsnis. Pagrindinлs рio Бstatymo sаvokos
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Straipsnis. Pagrindinлs рio Бstatymo sаvokos






«Национальная палитра»

Территория__________________________________________________________________________________________

Трудовой, творческий коллектив, участник_____________________________________________________________

Количественный состав делегации_____________________________________________________________________

Руководитель делегации (Ф.И.О. полностью, телефон, должность)___________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________

Название творческого или трудового коллектива, Ф.И.О. отдельного участника Номинация, кол-во участников данного концерт. номера Представленная национальность (народность). Название номера, выставки. Необходимые технические средства Ф.И.О. и тел. руководителя творческой группы, готовившего данный концертный номер
1.            
2.            
3.            
             
             

 

Подпись руководителя, печать учреждения

Дата: «__________»_______________________2014 г.

LIETUVOS RESPUBLIKOS

PRIDЛTINЛS VERTЛS MOKESИIO

БSTATYMAS

2002 m. kovo 5 d. Nr. IX-751

Vilnius

I SKYRIUS

BENDROSIOS NUOSTATOS

 

Straipsnis. Бstatymo taikymo sritis

1.Рis Бstatymas nustato apmokestinimа pridлtinлs vertлs mokesиiu (toliau – PVM), taip pat apmokestinamшjш asmenш, PVM mokлtojш ir kitш asmenш prievoles, susijusias su рio mokesиio mokлjimu.

2. Рio Бstatymo nuostatos suderintos su Europos Sаjungos teisлs aktais, nurodytais рio Бstatymo 2 priede.

Straipsnio pakeitimai:

Nr. IX-1960, 2004-01-15, Юin., 2004, Nr. 17-505 (2004-01-31)

 

straipsnis. Pagrindinлs рio Бstatymo sаvokos

1. Akcizais apmokestinamos prekлs – etilo alkoholis ir alkoholiniai gлrimai, apdorotas tabakas ir energiniai produktai, nurodyti Lietuvos Respublikos akcizш бstatyme, iрskyrus Europos Sаjungos teritorijoje esanиiomis gamtiniш dujш sistemomis ar prie jш prijungtais tinklais tiekiamas dujas.

2. Apmokestinamasis asmuo – Lietuvos Respublikos arba uюsienio apmokestinamasis asmuo.

3. Apmokestinamаjб asmenб kontroliuojantis asmuo – asmuo, kuris:

1) tiesiogiai ar netiesiogiai valdo daugiau kaip 50 procentш apmokestinamojo asmens akcijш (daliш, pajш) arba kitш teisiш б paskirstytinojo pelno dalб, arba iрimtiniш teisiш jas бsigyti, arba

2) pats valdydamas ne maюiau kaip 10 procentш apmokestinamojo asmens akcijш (daliш, pajш) arba kitш teisiш б paskirstytinojo pelno dalб, arba iрimtiniш teisiш jas бsigyti, kartu su susijusiais asmenimis jш valdo daugiau kaip 50 procentш, arba

3) turi teisж iрrinkti (paskirti) daugumа apmokestinamojo asmens valdymo organш nariш ir (arba) faktiрkai kontroliuoja to apmokestinamojo asmens priimamus sprendimus.

4. Apmokestinamojo asmens padalinys – apmokestinamojo asmens struktыrinis ar kitoks darinys, per kurб vienos valstybлs apmokestinamasis asmuo tiekia ir (arba) бsigyja prekes ir (arba) teikia ir (arba) gauna paslaugas kitoje valstybлje.

5. Atlygis – viskas, kas pinigais ar bet kokia kita forma gauta arba gautina kaip atlyginimas uю tiekiamas prekes ir (arba) teikiamas paslaugas iр pirkлjш (klientш) ir (arba) treиiosios рalies.

6. Atsiskleidжs tarpininkas – apmokestinamasis asmuo, kuris tarpininkauja prekiш tiekimo arba paslaugш teikimo sandoryje kito vardu ir sаskaita.

7. Darbo veikla – veikla, vykdoma pagal darbo sutartб, taip pat bet kokia kita veikla, vykdoma teisiniш santykiш, kurie iр esmлs (susitarimu dлl darbo apmokлjimo sаlygш, darbo vietos ir funkcijш, darbo drausmлs ir kt.) atitinka darbo sutarties sukuriamus darbdavio ir darbuotojo santykius, pagrindu.

8. Ekonominл veikla – veikla (бskaitant gamybа, prekybа, paslaugш teikimа, юemлs ыkio veiklа, юuvininkystж, kasybа, profesinж veiklа, naudojimаsi turto ir (arba) turtiniш teisiш turлjimu), kuriа vykdant siekiama gauti bet kokiш pajamш (neatsiюvelgiant б tai, ar jа vykdant siekiama gauti pelno), iрskyrus:

1) darbo veiklа, kaip ji apibrлюta рio straipsnio 7 dalyje;

2) valstybлs ir savivaldybiш veiklа, kaip ji apibrлюta рio straipsnio 38dalyje, net jeigu uю tokiа veiklа mokami mokesиiai ar rinkliavos.

9. Elektroninлs priemonлs – elektroninл бranga, skirta duomenims apdoroti (бskaitant skaitmeninб archyvavimа) ir saugoti naudojant bangas, radijo perdavimo, optinлs technikos ar kitas elektromagnetines priemones.

10. Europos Sаjungos teritorija – valstybiш nariш teritorijos, kaip jos apibrлюtos рio straipsnio 39 dalyje.

11. Ilgalaikis turtas – daiktai ir kiti nuosavybлs teisлs objektai, naudojami apmokestinamojo asmens ekonominлje veikloje ilgiau kaip vienus metus (pagal Lietuvos Respublikos pelno mokesиio бstatymo 1 priedлlyje iрvardytas ilgalaikio turto grupes).

12. Iрvestinл finansinл priemonл – finansinл priemonл (ateities, apsikeitimo, iрankstinissandoris ar kita priemonл), kurios vertл arba kaina susieta su tam tikrш prekiш verte arba kaina, vertybiniш popieriш kaina, valiutos kursu, palыkanш norma, birюos indeksu, kreditingumu ar kitu kintamuoju.

13. Kilnojamasis daiktas – bet koks daiktas, iрskyrus nurodytuosius рio straipsnio 18 dalyje.

14. Lengvatinis PVM tarifas – рiame Бstatyme nustatytas PVM tarifas, maюesnis uю standartinб, iрskyrus 0 procentш PVM tarifа.

15. Lietuvos Respublikos apmokestinamasis asmuo – bet kokio pobыdюio ekonominж veiklа vykdantis Lietuvos Respublikos juridinis arba fizinis asmuo, taip pat juridinio asmens statuso neturintis Lietuvos Respublikoje бsteigtas kolektyvinio investavimo subjektas, kurio veiklos forma yra investicinis fondas.

16. Nauja transporto priemonл – keleiviams ir (arba) kroviniams veюti skirta transporto priemonл, atitinkanti vienа iр рiш sаlygш:

1) motorinл keliш ar kita sausumos transporto priemonл, kurios variklio cilindrш darbinis tыris yra didesnis kaip 48 kubiniai centimetrai arba variklio galia didesnл kaip 7,2 kilovato, patiekta praлjus ne daugiau kaip 6 mлnesiams nuo eksploatavimo pradюios (pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybлs ar jos бgaliotos institucijos patvirtintus eksploatavimo pradюios nustatymo kriterijus) arba nuvaюiavusi ne daugiau kaip 6 000 kilometrш;

2) laivas, kuris yra ilgesnis kaip 7,5 metro, iрskyrus jыrш laivus, skirtus keleiviams ir (arba) kroviniams veюti tarptautiniais marрrutais ir (arba) kitokioms paslaugoms uю atlygб teikti, taip pat юvejybos laivus ir laivus, skirtus paieрkos ir gelbлjimo darbams jыroje, patiektas praлjus ne daugiau kaip 3 mлnesiams nuo eksploatavimo pradюios (pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybлs ar jos бgaliotos institucijos patvirtintus eksploatavimo pradюios nustatymo kriterijus) arba plaukiojжs ne daugiau kaip 100 valandш;

3) orlaivis, kurio maksimali kilimo masл yra didesnл kaip 1 550 kilogramш, iрskyrus orlaivius, naudojamus keleiviams ir kroviniams veюti ar kitokioms paslaugoms teikti oro transportu uю atlygб tarptautiniais marрrutais, patiektas praлjus ne daugiau kaip 3 mлnesiams nuo eksploatavimo pradюios (pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybлs ar jos бgaliotos institucijos patvirtintus eksploatavimo pradюios nustatymo kriterijus) arba skridжs ne daugiau kaip 40 valandш.

17. Neatsiskleidжs tarpininkas – apmokestinamasis asmuo, kuris tarpininkauja prekiш tiekimo arba paslaugш teikimo sandoryje savo vardu, nors ir kito sаskaita.

18. Nekilnojamasis pagal prigimtб daiktas – юemл ar kitas daiktas, kurio negalima perkelti iр vienos vietos б kitа nepakeitus jo paskirties ir iр esmлs nesumaюinus jo vertлs.

19. Nuolatinл gyvenamoji vieta – valstybл, kurioje fizinis asmuo nuolat gyvena, o jeigu tokios vietos nлra, – valstybл, kurioje yra jo asmeniniш, socialiniш ir ekonominiш interesш vieta.

20. Pastato (statinio) esminis pagerinimas – statybos darbai, kurie pailgina pastato ar statinio naudingo tarnavimo laikа arba pagerina jo naudingаsias savybes.

21. Pelno nesiekiantis juridinis asmuo – juridinis asmuo, kurio veiklos tikslas nлra pelno siekimas ir kuris gauto pelno pagal jo veiklа reglamentuojanиius teisлs aktus neturi teisлs skirstyti savo steigлjams ir (arba) dalyviams, iрskyrus tuos juridinius asmenis, kuriш veiklos reikрmingа dalб sudaro veikla, iр kurios gaunama pelno, nors tш juridiniш asmenш veiklos tikslas nлra pelno siekimas.

22. Prekл – bet koks daiktas (бskaitant numizmatinлs paskirties pinigus), taip pat elektros energija, dujos, рilumos, vлsumos ir kitш rырiш energija. Preke nelaikoma kompiuterinл laikmena, jeigu jos turinб sudaro nestandartinл programinл бranga – nemasiniam naudojimui sukurta programinл бranga, kurios vartotojai negalлtш savarankiрkai naudoti po бdiegimo ir riboto apmokymo, reikalingo standartinлms operacijoms ar funkcijoms atlikti.

23. Prekлs (paslaugos) rinkos kaina – kaina, kuriа sandorio sudarymo metu sаюiningos konkurencijos sаlygomis, kai prekiш pardavлjas arba paslaugш teikлjas ir рiш prekiш arba paslaugш pirkлjas nлra susijж ir kiekvienas iр jш siekia sau maksimalios ekonominлs naudos, mokлtш pirkлjas siekdamas бsigyti prekж arba paslaugа toje valstybлje narлje, kurioje sandoris yra apmokestinamas.

24. Prekiш importas:

1) ne Europos Sаjungos prekiш бveюimas б Europos Sаjungos teritorijа arba jш бveюimа sukлlж veiksmai;

2) Europos Sаjungos prekiш бveюimas б Europos Sаjungos teritorijа iр treиiшjш teritorijш arba jш бveюimа sukлlж veiksmai.

25. Prekiш importuotojas – prekes рalies teritorijoje importuojantis asmuo, kuris turi sumokлti uю importuojamas рalies teritorijoje prekes nustatytа importo skolа muitinei arba turлtш sumokлti importo skolа muitinei, jeigu importuojamoms prekлms bыtш nustatyti importo muitai, юemлs ыkio ar kitos rinkliavos.

26. Prekiш veюimas – prekiш (бskaitant paрtа) gabenimas visш rырiш transporto priemonлmis, taip pat prekiш transportavimas vamzdynais, elektros energijos perdavimo linijomis ir kt.

27. Prekiш veюimas tarp valstybiш nariш – prekiш veюimas Europos Sаjungos teritorijoje, kai marрruto pradюia ir pabaiga yra skirtingose valstybлse narлse.

28. PVM atskaita – pirkimo ir (arba) importoPVM dalies atskaitymas, kai pagal рio Бstatymo nuostatas apskaiиiuota atskaitoma pirkimo ir (arba) importo PVM dalimi sumaюinama mokлtina б biudюetа ar padidinama grаюintina iр biudюeto PVM suma.

29. PVM mokлtojas – asmuo, kuriam pagal рб Бstatymа nustatyta prievolл apskaiиiuoti ir mokлti PVM ir kuris mokesиio administratoriaus бregistruotas PVM mokлtoju, бskaitant kitaip PVM tikslais registruotus asmenis, iрskyrus asmenis, kurie yra registruoti kompensacinio PVM tarifo schemos tikslais.

30. PVM sаskaita faktыra – рiame Бstatyme nustatytus privalomus reikalavimus atitinkantis dokumentas, kuriuo бforminamas prekiш tiekimas arba paslaugш teikimas, taip pat avanso sumokлjimas. Kai toks dokumentas iрraрytas atsiradus prievolei jб iрraрyti kitoje valstybлje narлje, jis laikomas PVM sаskaita faktыra, jeigu atitinka tos valstybлs narлs reikalavimus, keliamus tokiu atveju iрraрomai PVM sаskaitai faktыrai.

31. Susijж asmenys:

1) fizinis asmuo ir jo sutuoktinis, suюadлtinis arba sugyventinis;

2) fizinis asmuo ir asmenys, susijж su juo giminystлs ryрiais (tiesiаja giminystлs linija iki antrojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki ketvirtojo laipsnio) arba svainystлs santykiais (fizinis asmuo ir jo sutuoktinio giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki antrojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio), taip pat fizinis asmuo ir jo sugyventinio giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki antrojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio), fizinis asmuo ir jo giminaiиiш (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio) sutuoktiniai ar sugyventiniai ir рiш sutuoktiniш ar sugyventiniш giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio);

3) fizinis asmuo ir asmuo, su kuriuo jis susijжs globos santykiais;

4) apmokestinamasis asmuo ir jo dalyvis (akcininkas, pajininkas ar kt.);

5) apmokestinamasis asmuo ir jo valdymo organo narys;

6) apmokestinamasis asmuo ir jo darbuotojai;

7) apmokestinamasis asmuo ir fizinis asmuo, susijжs su рio apmokestinamojo asmens dalyviu arba valdymo organo nariu рios dalies 1, 2 arba 3 punkte nurodytais ryрiais ar santykiais;

8) to paties patronuojanиio apmokestinamojo asmens dukteriniai apmokestinamieji asmenys tarpusavyje;

9) patronuojantis apmokestinamasis asmuo ir dukterinio apmokestinamojo asmens dalyvis;

10) dukterinis apmokestinamasis asmuo ir patronuojanиio apmokestinamojo asmens dalyvis;

11) patronuojantis apmokestinamasis asmuo ir dukterinio apmokestinamojo asmens valdymo organo narys;

12) dukterinis apmokestinamasis asmuo ir patronuojanиio apmokestinamojo asmens valdymo organo narys;

13) patronuojantis apmokestinamasis asmuo ir fizinis asmuo, susijжs su dukterinio apmokestinamojo asmens dalyviais arba valdymo organш nariais рios dalies 1 ir 3 punktuose nurodytais ryрiais ar santykiais, taip pat asmenys, susijж su рiais dalyviais arba valdymo organш nariais giminystлs ryрiais (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio) arba svainystлs santykiais (fizinis asmuo ir jo sutuoktinio giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio), рiш dalyviш arba valdymo organш nariш sugyventiniш giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio), рiш dalyviш arba valdymo organш nariш giminaiиiш (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio) sutuoktiniai ar sugyventiniai ir рiш sutuoktiniш ar sugyventiniш giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio);

14) dukterinis apmokestinamasis asmuo ir fizinis asmuo, susijжs su patronuojanиio apmokestinamojo asmens dalyviais arba valdymo organш nariais рios dalies 1 ir 3 punktuose nurodytais ryрiais ar santykiais, taip pat asmenys, susijж su рiais dalyviais arba valdymo organш nariais giminystлs ryрiais (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio) arba svainystлs santykiais (fizinis asmuo ir jo sutuoktinio giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio), рiш dalyviш arba valdymo organш nariш sugyventiniш giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio), рiш dalyviш arba valdymo organш nariш giminaiиiш (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio) sutuoktiniai ar sugyventiniai ir рiш sutuoktiniш ar sugyventiniш giminaiиiai (tiesiаja giminystлs linija iki pirmojo laipsnio, рonine giminystлs linija iki antrojo laipsnio);

15) du apmokestinamieji asmenys, jeigu vienas iр jш tiesiogiai ar netiesiogiai (per vienа ar kelis tarpinius asmenis) valdo daugiau kaip 25 procentus kito akcijш (daliш, pajш) arba turi teises б daugiau kaip 25 procentus sprendюiamшjш balsш kitame iр jш, arba yra бsipareigojжs derinti savo veiklos sprendimus su tuo kitu asmeniu, arba yra бsipareigojжs atsakyti uю to kito asmens prievoliш tretiesiems asmenims бvykdymа, arba tam kitam asmeniui yra бsipareigojжs perduoti visа arba dalб pelno ar suteikжs teisж naudoti daugiau kaip 25 procentus savo turto;

16) du apmokestinamieji asmenys, jei tie patys jш dalyviai (vieni arba kartu su asmenimis, susijusiais su jais рios dalies 1, 2 arba 3 punkte nurodytais ryрiais arba santykiais) tiesiogiai ar netiesiogiai valdo daugiau kaip 25 procentus akcijш (daliш, pajш) kiekviename iр jш;

17) du apmokestinamieji asmenys, jeigu vienas iр jш turi teisж iрrinkti (paskirti) daugumа kito asmens valdymo organш nariш ir (arba) faktiрkai kontroliuoja to kito asmens priimamus sprendimus.

32. Standartinis PVM tarifas – 21 procento PVM tarifas.

33. Рalies teritorija – Lietuvos Respublikos teritorija ir greta Lietuvos Respublikos teritoriniш vandenш esantis plotas, kuriame pagal Lietuvos Respublikos бstatymus ir tarptautinж teisж Lietuvos Respublika turi teisж tyrinлti ir eksploatuoti jыros dugno ir poюeminius gamtos iрteklius.

34. Telekomunikacijш paslaugos – paslaugos, susijusios su signalш, юodюiш, vaizdo ir garso, duomenш arba kitokios informacijos perdavimu, siuntimu arba priлmimu laidinлmis, radijo, optinлmis arba kitokiomis elektromagnetinлmis sistemomis, бskaitant teisлs naudotis рiomis perdavimo, siuntimo arba priлmimo galimybлmis suteikimа arba perdavimа, taip pat prieigos prie pasauliniш informacijos tinklш suteikimа.

35. Treиiosios teritorijos – Lietuvos Respublikos finansш ministro (toliau – finansш ministras) patvirtintame sаraрe nurodytos teritorijos, kurios рio Бstatymo tikslais nelaikomos valstybiш nariш teritorijomis.

36. Treиioji valstybл – bet kuri teritorija, kuri nлra Europos Sаjungos teritorija arba treиioji teritorija, kaip tai apibrлюta atitinkamai рio straipsnio 10 ir 35 dalyse.

37. Uюsienio apmokestinamasis asmuo – bet kokio pobыdюio ekonominж veiklа vykdantis:

1) uюsienio valstybлs juridinis asmuo ar organizacija, kuriш buveinл yrauюsienio valstybлje ir kurie бsteigti arba kitokiu bыdu organizuoti pagal uюsienio valstybлs teisлs aktus, arba

2) bet kuris kitas uюsienyje бsteigtas, бkurtas ar kitaip organizuotas vienetas, arba

3) fizinis asmuo, kurio nuolatinл gyvenamoji vieta nлra Lietuvos Respublika.

38. Valstybлs ir savivaldybiш veikla – valstybлs, savivaldybiш, valstybлs ar savivaldybiш institucijш bei бstaigш, o бstatymш nustatytais atvejais – ir kitш vieршjш juridiniш asmenш veikla, kuriа vykdyti рiuos asmenis бpareigoja teisлs aktai. Tokia рiш asmenш vykdoma veikla, jeigu jos mastas neleidюia manyti, kad ji maюareikрmл, рiame Бstatyme nelaikoma valstybлs ir savivaldybiш funkcijomis:

1) naujш prekiш, konkuruojanиiш ar galinиiш konkuruoti su apmokestinamшjш asmenш tiekiamomis prekлmis, tiekimas;

2) elektros energijos, dujш, рilumos ir kitш rырiш energijos, vandens, garo tiekimas;

3) veюimas, sandлliavimas, taip pat vandens (jыrш ir kt.) uosto paslaugш teikimas bei teisлs naudotis oro uostais suteikimas;

4) prekybos mugiш ir verslo parodш organizavimo paslaugш teikimas;

5) reklamos, rinkos ir (arba) vieрosios nuomonлs tyrimo ir kitш pagal savo esmж panaрiш paslaugш teikimas;

6) kelioniш ir turizmo agentыrш paslaugш teikimas;

7) telekomunikacijш paslaugш teikimas;

8) visuomenлs informavimo paslaugш teikimas;

9) maitinimo paslaugш teikimas;

10) юemлs ыkio rinkos ekonominio reguliavimo agentыrш veikla, susijusi su юemлs ыkio produktais, kai ji vykdoma pagal atitinkamus reglamentus dлl tш produktш bendros rinkos organizavimo;

11) nuoma;

12) bet kokia рios dalies 1–11 punktuose nenurodyta рiш asmenш vykdoma veikla, jeigu jа vykdant рiш asmenш tiekiamos prekлs ir (arba) teikiamos paslaugos konkuruoja ar gali konkuruoti su apmokestinamшjш asmenш tiekiamomis prekлmis ir (arba) teikiamomis paslaugomis.

39. Valstybл narл (arba valstybлs narлs teritorija) – Europos Sаjungos valstybлs narлs teritorija, kaip ji apibrлюta Sutarties dлl Europos Sаjungos veikimo 355 straipsnyje, iрskyrus treиiаsias teritorijas. Valstybлs narлs teritorija laikomos ir finansш ministro patvirtintame sаraрe nurodytos teritorijos, kuriose sudaryti ar kurioms skirti sandoriai laikomi toje valstybлje narлje sudarytais ar jai skirtais sandoriais.

40. Kitos рiame Бstatyme vartojamos sаvokos suprantamos taip, kaip jos apibrлюtos Lietuvos Respublikos mokesиiш administravimo бstatyme (toliau – Mokesиiш administravimo бstatymas), Europos Bendrijшmuitinлs kodekse (toliau – Muitinлs kodeksas), taip pat Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse (toliau – Civilinis kodeksas), – kiek tai neprieрtarauja рiam Бstatymui (iрskyrus Civilinio kodekso бsakmiai nurodytus atvejus),taиiau mokesиio administratoriumi рiame Бstatyme vadinama tik Valstybinл mokesиiш inspekcija.

Straipsnio pakeitimai:

Nr. IX-1960, 2004-01-15, Юin., 2004, Nr. 17-505 (2004-01-31)

Nr. X-261, 2005-06-21, Юin., 2005, Nr. 81-2944 (2005-06-30)

Nr. X-1322, 2007-11-13, Юin., 2007, Nr. 125-5091 (2007-12-01)

Nr. XI-114, 2008-12-23, Юin., 2008, Nr. 149-6034 (2008-12-30)

Nr. XI-386, 2009-07-22, Юin., 2009, Nr. 93-3978 (2009-08-04)

Nr. XI-518, 2009-12-03, Юin., 2009, Nr. 151-6772 (2009-12-22)

Nr. XI-1187, 2010-11-30, Юin., 2010, Nr. 148-7562 (2010-12-18)







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 486. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия