Студопедия — Казахстан: дострокові президентські вибори 2011 року
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Казахстан: дострокові президентські вибори 2011 року






3 квітня 2011 р. в Республіці Казахстан відбулися дострокові (позачергові) президентські вибори, результати яких були зарані прогнозовані спостерігачами. За відсутності реальної конкурентної боротьби переміг чинний глава держави Нурсултан Назарбаєв, який понад 20 років очолює республіку. Здобувши право залишитися на четвертий президентський строк, обмежений тепер законом – з 7 до 5 років, Назарбаєв «втратив» два роки президентства. Але відмовившись від двох років попереднього терміну, згідно старої редакції Конституції, він фактично заручився підтримкою населення на 10 років вперед, тобто на два нові президентські терміни.

Опозиція відмовилась від участі у виборчій кампанії і закликала прихильників бойкотувати вибори. Але їхні дії не мали успіху.

Рішення про дострокові президентські вибори Президент Казахстану Н. Назарбаєв схвалив 31 січня 2011 р. після визнання Конституційною радою країни не відповідним Конституції Республіки закон «Про внесення змін і доповнень до Конституції», який передбачав проведення референдуму щодо продовження повноважень чинного глави держави до 2020 р., замість президентських виборів 2012 р. Закон про проведення такого референдуму було ухвалено парламентом 14 січня 2011 р., але Назарбаєв відхилив цю пропозицію парламенту. Тоді депутати на спільному засіданні двох палат парламенту подолали «вето» глави держави. Однак і після того Н. Назарбаєв не підписав прийняті поправки і направив їх до Конституційного ради Конституційного суду (КС) країни. Своє негативне ставлення до ініціативи про заміну виборів президента референдумом щодо продовження повноважень чинного глави держави висловили західні держави і багато міжнародних організацій, включаючи ОБСЄ.

Наприкінці січня глава Конституційної ради КС І. Рогов оголосив закон «Про внесення змін і доповнень до Конституції Казахстану», прийнятий парламентом, таким, що не відповідає Конституції Республіки. Як наслідок, закон не був введений в дію. Постанова КС вступила в силу з дня її схвалення й оскарженню не підлягала.

Голова КС вважав, що нечіткість викладу даної конституційної норми на практиці може спричинити дисбаланс державних та громадських інститутів, передбачених Конституцією, тому констатував, що сумніви президента країни щодо конституційності схваленого парламентом закону, були цілком обґрунтованими.

Проте 31 січня у зверненні до народу країни Н. Назарбаєв запропонував провести дострокові президентські вибори замість референдуму і вніс на розгляд парламенту свою пропозицію, «незважаючи на те, що дострокові вибори майже на два роки скорочували термін його повноважень».

2 лютого 2010 р. Парламент РК на спільному засіданні обох палат одноголосно схвалив поправки до Конституції країни, які надають президенту Назарбаєву право призначати дострокові президентські вибори.

Згідно з ними, оголошення чергових виборів президента Республіки віднесено винятково до повноважень парламенту. На думку спостерігачів, парламент з питань пов’язаних з перебуванням при владі Назарбаєва завжди голосує на користь чинного президента, адже в парламенті тільки одна партія – пропрезидентська.

Результати виборів були неоднозначно оцінені західними і есендевськими спостерігачами. Спостерігачі від ОБСЄ заявили, що президентські вибори в Казахстані пройшли не на належному рівні. Під час їх проведення були відзначені ті ж недоліки, що й під час попередніх. Водночас були помічені як певні покращення, так і погіршення ситуації. ОБСЄ вважала, що не було досягнуто значного прогресу, «вибори повинні були пройти краще». Найбільше зауважень викликали нерівні виборчі умови, а також заклики до бойкоту виборів з боку низки політичних сил. Європу насторожили і 95,5% виборців, які голосували за чинного главу держави.

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вважала, що загалом результати голосування 3 квітня 2011 р. відображають волю народу, а місія спостерігачів від СНД в Казахстані позитивно оцінила президентські вибори в республіці.

Додаток 1

 

Витяги з програм кандидатів

М. Добкін: провести широке обговорення питань соцзабезпечення – із залученням найкращих вітчизняних фахівців, представників усіх верств населення та інститутів громадянського суспільства. Скасувати пенсійну реформу, створення системи соціальних ліфтів;наповнення місцевих бюджетів – підприємства повинні платити податки в казну не за місцем реєстрації у податкових органах, а за місцем ведення основної діяльності, що дозволить розвивати місцеву інфраструктуру, будувати нові дороги, відраховувати кошти на потреби охорони здоров'я, освіти, культури, у соціальну сферу, ЖКГ.

В повному обсязі зберегти безкоштовну медичну допомогу для дітей, пенсіонерів та соціально незахищених громадян. зберегти безкоштовну медичну допомогу – як ургентну, так і планову – в державних і комунальних закладах охорони здоров'я.

Для тих, хто в змозі оплачувати своє медичне обслуговування, на створення можливостей отримання висококваліфікованої медичної допомоги, уважно вивчити досвід страхової медицини провідних країн і впровадити його в Україні на якісно новому рівні.

В. Саранов: с творення відкритого акціонерного товариства «Укренерго», яке буде займатися видобутком на території України газу та нафти, транспортуванням імпортованого газу та розповсюдженням газу та нафти взагалі. Права власності на зазначене підприємство буде розподілятися між державою (51% власності підприємства) та усіма громадянами України віком від 18 років (49% власності підприємства).

Реалізація програм жорсткого скорочення витрат на обслуговування та утримання держслужбовців на всіх рівнях.

«Податкова амністія» та здійснення легалізації грошових коштів громадян з нульовою ставкою оподаткування.

Зменшення більш ніж в три рази єдиного соціального внеску до рівня 10%, а також значне зменшення податку на доходи фізичних осіб та запровадження регресивної системи його нарахування з 10% до 5%, що дозволить легалізувати оплату праці та уникнути оплати у «конвертах».

П. Порошенко: за збільшення зарплат, пенсій і стипендій; за збереження і примноження всіх соціальних виплат, передбачених чинним законодавством, «дітям війни», «афганцям», «чорнобильцям», інвалідам, одиноким мамам, сиротам; за потужні грошові вливання в освіту; за доступність кваліфікованої медичної допомоги для всіх громадян, після побудови нової економіки.

Ю. Бойко: встановити нові соціальні стандарти за рахунок зміцнення наших виробників та лікування економіки від її багаторічних хвороб. Це стимулюватиме роботу соціальних гарантій, зокрема в освіті, медицині повну силу.

А. Гриненко: встановити мінімальні зарплати та пенсії на рівні, який гарантує повноцінне життя, а не виживання; поетапний перехід на систему обов’язкового медичного страхування, гарантованого державою. Щорічно збільшувати бюджетну підтримку інфраструктури здорового способу життя, фізичної культури й спорту.

О. Клименко: здійснювати соціальний захист шляхом надання адресної грошової допомоги з бюджетних коштів соціально незахищеним верствам населення, замість недієвої та несправедливої системи соціальних пільг; формування єдиного фонду обов’язкового соціального страхування (включно з пенсійним, медичним страхуванням, страхуванням від нещасних випадків на виробництві, страхуванням по безробіттю), внески до якого здійснюватимуться в якості єдиного соціального податку, що сплачується у рівних частках працедавцями та найманими працівниками.

В. Коновалюк: забезпечити високий рівень європейських соціальних стандартів для кожного громадянина України незалежно від його місця проживання. Забезпечити формування на законодавчому рівні та гарантування цінової стабільності і доступності для кожної людини: державного «антикризового» продовольчого і медичного кошика; 50 млн. громадян України в 2020 р.: гарантування системної і довгострокової підтримки української родини. Починаючи з 2015 р., протягом трьох наступних років: допомога при народженні першої дитини буде збільшена до 50 тис. грн., другої – до 100 тис. грн., третьої та кожної наступної дитини – до 150 тис. грн.; поступове підвищення щомісячних соціальних виплат на кожну дитину: при досягненні нею 3-річного віку і до 13 років родина отримуватиме щомісячно до 500 грн., а з 13 до 18 років – до 1000 грн.

Створити умови для розвитку профспілкового руху, трудового потенціалу та схвалення нового Трудового кодексу України. Забезпечити доступним житлом шляхом відродження іпотечного кредитування з фіксованою ставкою не більше 5 % на рік. Державне потужне замовлення на будівництво соціального житла. За 10 років буде збудовано 1 млн. квартир для молоді, працівників бюджетної сфери, малозабезпечених сімей, людей з обмеженими фізичними можливостями. Встановлення мінімальних розмірів пенсій, які забезпечуватимуть базові потреби кожної людини: житло, їжа, лікування; підвищення соціальних стандартів для задоволення культурних потреб і можливості придбання товарів довгострокового споживання; створення умов для повноцінного відпочинку і туризму; захист прав працюючих пенсіонерів; за відміну пільг для нарахуванні пенсій для високо посадовців;

Поетапне збільшення обсягів бюджетного фінансування системи охорони здоров’я до загальноєвропейського рівня (10% ВВП). Раз і назавжди викорінити практику поборів з хворих за отримання медичних послуг. Посилити державний контроль за якістю медичних послуг та препаратів. Захистити громадян від цінових стрибків на ринку лікарських засобів. Гарантувати якісну безкоштовну екстрену медичну допомогу. Інститут сімейного лікаря стане основою сучасної системи медичної допомоги;

Р. Кузьмін: ухвалити Державну програму боротьби з бідністю. Створити Державний фонд боротьби з бідністю.

Забезпечити кожному громадянину України отримання доходу від використання водних, земельних та інших природних ресурсів, що належать народу згідно з Конституцією України. Реформувати систему пенсійного забезпечення. Гарантувати кожному пенсіонеру справедливу пенсію$ реформу системи охорони здоров’я на основі світового досвіду і забезпечити медичне обслуговування на світовому рівні.

В. Рабинович: Залучення землі – головного багатства України – у сферу першочергових реформ держави – це величезний потенціал, тому що до казни надходитимуть гроші, у селян з'являться робочі місця, а пенсіонери та люди, що живуть за рахунок соціальної допомоги, вчасно отримуватимуть від держави гроші. Земля України – це шлях до її процвітання в майбутньому!

О. Ляшко: повернути пенсійний вік жінкам – 55 років; ухвалити закон, щоб робота у підсобному селянському господарстві і на базарі давала людям право на отримання пенсії. Передбачити в бюджеті кошти на повернення громадянам України вкрадених у них комуністами заощаджень в Ощадбанку колишнього СРСР. Ініціювати докорінне реформування сфери охорони здоров’я, освіти та культури, значне збільшення їх фінансування. Одна сучасна лікарня – на кілька сільських громад. Медичні працівники, освітяни, працівники культури матимуть високі зарплати та гідні умови праці; при народженні кожної дитини сім’я отримуватиме максимальну допомогу від держави; сім’ї з двома дітьми будуть визнані багатодітними і зможуть взяти пільгові кредити на придбання житла;

М. Маломуж: будувати державу соціального добробуту, забезпечення світових стандартів рівня життя і соціального забезпечення населення. Подолання бідності та безробіття.

С. Тигіпко: гарантувати виплату допомоги і пенсій. Забезпечити програми для підтримки соціально незахищеного населення країни; розпочати реалізацію великих інвестиційних проектів з метою ліквідації безробіття;

П. Симоненко: прийняття нового Трудового кодексу, який встановить реальні гарантії гідної оплати та умов праці, відпочинку та оздоровлення; скасування Пенсійної реформи; збільшення прожиткового мінімуму на основі реальної вартості споживчого кошика; реальну індексацію прожиткового мінімуму, пенсій, зарплат, соціальних виплат з випередженням зростання інфляції; збереження існуючої системи пільг для соціально незахищених верств населення, посилення її введенням додаткової адресної допомоги; відновлення справедливих цін на комунальні послуги. Плата за житло не повинна перевищувати 10% доходів сім’ї.

Збільшення витрат на охорону здоров’я (5-6% від ВВП), скасування медичної реформи, заборона на закриття лікарень, поліклінік і ФАПів; забезпечення громадського якісно безкоштовного медичного обслуговування.

Ю. Тимошенко: запровадити накопичувальну пенсійну систему, ліквідувати спеціальні пенсії та пільги для всіх високопосадовців; поступово збільшити розмір прожиткового мінімуму, відповідний реаліям сучасного життя.

Заборонити стягувати пеню за заборгованість із комунальних платежів, поки істотно не підвищиться рівень життя громадян.

Після стабілізації фінансово-економічної ситуації підвищити стипендії для студентів до прожиткового мінімуму, проводити їх регулярну індексацію; заборонити платні послуги для студентів-бюджетників; виключити можливості свавільного підвищення оплати навчання для студентів-контрактників;

Забезпечити гарантований рівень первинної та невідкладної медичної допомоги за рахунок бюджетного фінансування; пільги роботодавцям, які добровільно фінансуватимуть медичне страхування своїх робітників;

О. Тягнибок: Ліквідувати соціальну прірву між багатими та бідними шляхом стимулювання розвитку середнього класу (дрібні та середні підприємці, високооплачувані фахівці, у т.ч. працівники бюджетної сфери – лікарі, вчителі та ін.), який становитиме не менше ніж 60% від працездатного населення. Забезпечити безвідсоткові цільові державні кредити на відкриття власної справи (малого бізнесу) та максимально спростити дозвільну систему;

Д. Ярош: Сприяння незалежним профспілкам, захист прав людей труда і найманої праці. Поступовий перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи. Встановлення граничного коефіцієнта розбіжності нижнього і верхнього рівнів пенсійного забезпечення. Всебічне сприяння самозайнятості громадян.

Загальнодоступна некомерційна медицина за найвищими світовими стандартами, розвиток медичного страхування. Підтримки повернення на батьківщину громадян України та українців, які проживають закордоном;

В. Куйбіда: реформа системи охорони здоров’я. Запровадження єдиних стандартів медичного забезпечення по всій державі. Запровадження системи страхової медицини. Запровадити систему здорового способу життя, як комплексу заходів (здорова екологія, екологічно чисті продукти, вода, повітря, а також можливість заняття фізичною культурою та оздоровленням. Підтримка професійного спорту;

О. Богомолець: впровадити державну програму, яка дозволить продовжувати тривалість життя громадян України та створити в усіх регіонах України територіально доступну, ефективну, професійну систему охорони здоров’я із застосуванням новітніх діагностичних і лікувальних технологій.

В. Цушко: Найменш захищені верстви населення повинні отримувати адресну соціальну допомогу. Їх доходи мають бути не нижчі від середніх у країні.

Всі медичні установи потрібно зробити госпрозрахунковими, які будуть фінансуватися за рахунок замовлень місцевих органів влади. Слід реалізувати принцип «гроші ходять за людиною». Тобто, людина сама обиратиме, де їй лікуватися. А медичні заклади будуть отримувати кошти в залежності від кількості людей, що до них звернулися.

Медичне кріпосне право треба скасувати. Держава лише встановлюватиме стандарти і загальні правила.

 







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 311. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Йодометрия. Характеристика метода Метод йодометрии основан на ОВ-реакциях, связанных с превращением I2 в ионы I- и обратно...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия