Студопедия — ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ






 

Заступник глави Центральної виборчої комісії України Андрій Магера:

Жителі Криму, які є громадянами України, зможуть проголосувати на дострокових президентських виборах в сусідніх областях України.

«Як варіант це може бути облаштування виборчих дільниць у сусідніх регіонах, зокрема, у Херсонській області, або облаштування виборчих дільниць по обласних центрах України».

«З тим, щоб наші громадяни, що у Криму і Севастополі, мали можливість поїхати туди і взяти участь у голосуванні. Але для цього треба буде, очевидно, додатковий закон приймати».

За його словами, таке рішення може бути прийняте для гарантії безпеки всім учасникам виборчого процесу. «Зараз в Криму центральна влада не контролює ні правоохоронних структур, ні органів місцевого самоврядування, ні органів місцевої виконавчої влади», – зауважив заступник голови ЦВК. Тому, на його переконання, не є можливо гарантувати безпеку цих членів виборчих комісій, спостерігачів, представників засобів масової інформації.

Магера зазначив, що зараз президентська виборча кампанія перебуває на етапі висування і реєстрації кандидатів у ЦВК (Кримчани голосуватимуть на виборах президента у сусідніх областях // Західна інформаційна корпорація (http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?krimchani_golosuvatimut_na_viborah_prezidenta_u_susidnih_oblastyah&objectId=1304814). – 2014. – 18.03).

 

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера:

«Я думаю, що говорити про якісь зміни дати дня голосування з позачергових виборів Президента 25 травня є, принаймні, безпредметним, оскільки рішення ухвалене, виборчий процес розпочато... органи влади, які є в Україні, визнані міжнародними інститутами. Тому говорити про якусь зміну дати – я б не хотів, щоб ми вели дискусію, оскільки для цього ніяких правових підстав немає».

Магера також прогнозує, що впродовж поточного і наступного тижня почнуть подавати документи рейтингові кандидати (У ЦВК не бачать підстав для перенесення позачергових виборів Президента // Форум (http://ua.for–ua.com/politics/2014/03/14/130601.html). – 2014. – 14.03).

Центральна виборча комісія зареєструвала перших двох міжнародних спостерігачів на вибори президента України, призначені на 25 травня.

Перші зареєстровані спостерігачі є представниками від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ). (ЦВК вже зареєструвала перших міжнародних спостерігачів на президенсбкі вибори // Телеканал новини «24» (http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?tsvk_vzhe_zareyestruvala_pershih_mizhnarodnih_sposterigachiv_na_prezidentski_vibori&objectId=420452). – 2014. – 13.03).

B Українському кризовому медіа–центрі посол Швейцарії в Україні, представник Швейцарського головування в ОБСЄ Крістіан Шененбергер заявив на прес–брифінгу, що Oрганізація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) направить на вибори президента України одну тисячу спостерігачів.

Він уточнив, що із них 100 довготермінових та 900 короткотермінових спостерігачів.

«ОБСЄ отримала запрошення від України спостерігати за президентськими виборами. Підготовка йде вже повним ходом… Близько 100 довготермінових спостерігачів протягом трьох місяців, які залишилися до виборів, будуть здійснювати поїздки по областях України з метою проведення оцінки передвиборчих умов – «чи можна проводити вільні й чесні вибори» (ОБСЄ направить на вибори президента України тисячу спостерігачів // Українська правда (http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/13/7018621/). – 2014. – 13.03).

Государственный департамент США:

«Соединенные Штаты удвоят запланированную помощь для поддержки реформы системы права для улучшения организации выборов, обеспечения наблюдения за выборами, а также будут помогать надежному привлечению сильного и независимого гражданского общества и средств массовой информации» (США удвоит помощь на выборы в Украине, а Минобороны отправит ВСУ пайки // Сводка независимых новостей (http://svodka.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1204228:ssha–udvoit–pomosh–na–vibori–v–ukraine–a–minoboroni–otpravit–vsu–payki&catid=365:video–svodki). – 2014. – 13.03).

Комітет ВР із питань державного будівництва та місцевого самоврядування сьогодні на своєму засіданні ухвалив рішення рекомендувати ВР прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до Закону України «Про вибори президента України» №3224-д.

Під час роботи над законопроектом комітет разом із авторами пропозицій і поправок, представниками ЦВК опрацював понад 150 поправок. У підсумку члени комітету ухвалили консенсусне рішення, зокрема, парламентарії погодили 92 поправки та відхилили – 46. Інші – частково враховано або часткового відхилено.

Так, було враховано поправку Руслана Князевича стосовно того, щоб доповнити частину першу статті 84 реченням такого змісту: «ЦВК зобов’язана встановити результати виборів президента України, незалежно від кількості виборчих дільниць/виборчих округів, на яких голосування не відбулося».

Також комітет підтримав поправку до статті 84: «У разі, якщо голосування в межах окремих територіальних виборчих округів не відбулося, результати голосування у день виборів президента України встановлюються за встановленими підсумками голосування в інших територіальних округах».

Також депутати вирішили доповнити статтю 83 частиною: «Окружна виборча комісія зобов’язана встановити підсумки голосування в межах територіального виборчого округу, незалежно від кількості виборчих дільниць відповідного округу, на яких голосування не було організоване і проведене в день голосування відповідно до статей 76 або 77 цього закону». У разі якщо голосування на всіх дільницях виборчого округу в день голосування не було організоване і проведене відповідно до статей 76 та 77 цього закону, окружна виборча комісія встановлює, що голосування в межах відповідного виборчого округу не відбулося.

«Це – компромісний проект закону про проведення виборів президента України. Переконаний, що днями парламент проголосує за нього, і у травні ми проведемо легітимні, спокійні, прозорі вибори президента, у результатах яких ніхто не зможе сумніватися». (Жванія: Закладено основу для легітимних президентських виборів // ТВі (http://tvi.ua/new/2014/03/13/zhvaniya_zakladeno_osnovu_dlya_lehitymnykh_prezydentskykh_vyboriv). – 2014. – 13.03).

 







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 269. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия