Студопедия — Що таке відсутність глави держави практично до Нового Року?
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Що таке відсутність глави держави практично до Нового Року?






Це, по-перше, – гарантоване убезпечення нинішніх депутатів від позачергових парламентських виборів восени 2014 року. Адже в.о. президента – голова Верховної Ради – не має права достроково припиняти повноваження Верховної Ради та/або призначити позачергові вибори народних депутатів.

По-друге, до січня 2015 року зависнуть кадрові питання. Міністри оборони, закордонних справ, генеральний прокурор залишатимуться у статусі в.о., що в умовах загрози збройного вторгнення є недоречним.

По-третє, це – неможливість повноцінної конституційної реформи. Адже в.о. президента не може призначити референдум для затвердження закону про зміни до Конституції, прийнятого парламентом.

…Відсутність обраного президента створює штучні підстави не мати візаві для переговорів найвищого рівня, перш за все, для Кремля.

…Наполягаючи на легітимності вигнаного й біглого Віктора Януковича, висуваючи неприйнятні політичні умови, застосовуючи силу, керівництво Росії прагне виграти час для розкрутки підконтрольного кандидата, який "буде хитатися" разом із його генеральною лінією або для цементування статус-кво (Конончук Світлана Наступ на президентські вибори // Українська правда (http://www.pravda.com.ua/articles/2014/03/18/7019377). – 2014. – 18.03).

Лідер «Третьої української республіки» Юрій Луценко:

«Зараз відбуваються не реформи, а тимчасовий переділ влади і бізнесу по партійним квотам, що супроводжується гоп-стопом на вулицях. Країна потребує вертикалі управління і жорстких дій. Це може зробити лише влада, що отримає мандат народної довіри.

Тому і президентські і парламентські вибори в Україні треба провести 25 травня. Перезавантаження влад не можна долати в два стрибка – весною і восени. Тим більш неприпустимо за вимогою Путіна відкладати всі голосування на осінь. Це принесе країні анархію і дасть шанс перегрупуватися п’ятій колоні Кремля».

«Новий Президент і нова парламентська більшість має негайно почати реальну боротьбу з корупцією, створити чесний суд і провести глибокі соціально-економічні реформи. Ефективність та інновації мають замінити ідеологію.

Це припинить розділення країни, зацикленність на війнах пам’яті. Апробовані в сусідніх країнах реформи обов’язково приведуть до росту соціальних стандартів, дадуть відчуття захищеності людей. Де Голль був правий: «Реформам – так. Ні – бардаку» (Луценко: Президентські і парламентські вибори треба провести 25 травня // Західна інформаційна корпорація (http://zik.ua/ua/news/2014/03/17/lutsenko_prezydentski_i_parlamentski_vybory_treba_provesty_25_travnya_471202). – 2014. – 17.03).

Політолог Анатолій Романюк:

«Для того, аби президентські вибори, які планують провести в травні цього року, були визнані законними, навіть, якщо не відбудеться голосування у АРК, Верховна рада України має прийняти рішення про «статус окупованої території».

«Оскільки Україна не визнає анексії Криму, то повинна прийняти рішення про статус окупованої території. Відповідно це рішення буде передбачати, що вибори президента не включатимуть території Криму і Президента України вибиратимуть поза АРК. Це не поодинокий випадок, до прикладу, так само президента обирають у Молдавії – без Придністров’я, у Грузії – без Абхазії та Південної Осетії. Те саме буде й в Україні» (Щоб президентські вибори були легітимними, парламент має визнати Україну окупованою територією – політолог // Ukrnews 24 (http://ukrnews24.com/shhob–prezidentski–vibori–buli–legitimnimi–parlament–maye–viznati–ukraїnu–okupovanoyu–teritoriyeyu–politolog/). – 2014. – 17.03).

В. о. лідера «Батьківщини» Сергій Соболєв:

Зокрема, коментуючи інформацію про підготовку новою владою мирової угоди з Росією, де передбачено створення коаліції з Партією регіонів і відмова від дострокових парламентських виборів, Соболєв сказав, що це не відповідає дійсності.

«Всі переговори, які відбулися в рамках коаліції, підтверджують, що ми залишаємося на позиції, що по завершенню президентських виборів 25 травня і встановлення їхніх результатів повинно негайно бути ухвалені рішення щодо проведення парламентських виборів».

Згідно з обговорюваним планом, восени має бути прийнята нова Конституція, з вкрай урізаними повноваженнями президента і вельми широкими повноваженнями Криму та інших регіонів.

Друга умова – створення широкої парламентської коаліції за участю Партії регіонів, але без дострокових парламентських виборів (Вибори до ВРУ мають пройти одразу після президентських, – Соболєв // Західна інформаційна корпорація (http://zik.ua/ua/news/2014/03/15/vybory_do_vru_mayut_proyty_odrazu







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 267. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия