Студопедия — Українців готові підтримати кандидатуру Петра Порошенка на виборах президента, а 10,1% – Юлію Тимошенко.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Українців готові підтримати кандидатуру Петра Порошенка на виборах президента, а 10,1% – Юлію Тимошенко.






7,8% опитаних підтримали б кандидатуру Віталія Кличка, який, утім, не братиме участі у президентських перегонах.

Сергій Тігіпко отримав би 6,3% голосів; 3,3% – Михайло Добкін; по 3% – Анатолій Гриценко й Олег Ляшко; 2,9% – Петро Симоненко; 1,3% – Олег Тягнибок.

У другому турі президентських виборів українці готові віддати 40,8% голосів за Порошенка і 15,9% – за Тимошенко, якщо саме вони переможуть у першому турі.

Якби до другого туру пройшли Порошенко і Тігіпко, то 47,7% опитаних підтримали б Порошенка, а 14,3% – Тігіпка.

У парі Тимошенко й Тігіпко у другому турі голоси розділилися б відповідно 35,1% проти 16,4%.

Громадян України також запитали, чи вважають вони вибори президента 25 травня легітимними.

64,7% респондентів відповіли, що загалом вважають, 22,4% – загалом не вважають і 12,9% не змогли відповісти.

При цьому 52,8% респондентів вважають, що вибори загалом будуть чесними і демократичними, 31,9% схильні до думки, що буде навпаки, і 15,3% не змогли відповісти (Порошенко у другому турі впевнено випереджає Тимошенко й Тігіпка, – опитування // TVI (http://tvi.ua/new/2014/04/10/poroshenko_u_druhomu_turi_vpevneno_vyperedzhaye_tymoshenko_y_tihipka___opytuvannya).–2014.–10.04).

Центра Разумкова и Социологической группой "Рейтинг" с 28 марта по 2 апреля 2014 г.:

Подавляющее большинство украинцев готово принять участие в досрочных президентских выборах, которые должны состояться 25 мая. В частности, об этом заявили 85,4% респондентов - 62,2% из них вполне уверены, еще 23,2% отвечают, что скорее всего, примут участие.

В то же время, на вопрос "За кого бы вы проголосовали, если бы выборы состоялись в ближайшие дни?", 28,2% всех респондентов (или 42,3% среди тех, кто собирается принять участие в выборах и уже определился, за кого будет голосовать) намерены проголосовать за Петра Порошенко. За Юлию Тимошенко собираются отдать голос, соответственно, 13,0% и 19,1%.

За Сергея Тигипко, соответственно, 6,1% и 8,8%; за Ольгу Богомолец соответственно, 3,7% и 5,5%.

За Олега Ляшко, соответственно, 3,7% и 5,5%; за Михаила Добкина, соответственно, 3,6% и 5,2%.

За Петра Симоненко, соответственно, 3,2% и 4,6%; за Анатолия Гриценко, соответственно, 3,0% и 4,3%; за Олега Тягнибока, соответственно, 1,6% и 2,3%; за Дмитрия Яроша, соответственно, 1,2% и 1,9%.

В ході дослідження було опитано 3011 респондентів віком від 18 років у всіх областях України та Києві (за винятком Криму) за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально–демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн–ефекту) не перевищує 1,9% з імовірністю 0,95. (85% украинцев готовы принять участие в президентских выборах – опрос // «Белорусский партизан» (https://www.belaruspartisan.org/politic/263660/) −2014. − 09. 04.)

Близько 40 % опитаних (за даними соціологічного опитування проведеного Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) спільно з соціологічною групою “Рейтинг” з 21 по 29 березня в усіх регіонах України) підтримують прихід нових лідерів у політику, наприклад, через президентські та парламентські вибори. Ще третина (30 %) опитаних — швидше, за появу в списках кандидатів нових облич, аніж проти цього.

Ці результати стали наслідком відсутності у новій владі критичної маси нових постатей, котрі б реалізували реформи і той новий курс розвитку країни, заради підтримки якого восени 2013 року зібрався Євромайдан.

Водночас соціологічне дослідження показало, що на тлі високого запиту суспільства на нових політиків, вони реально користуються рівнем довіри, значно нижчим за 70 %. Так, майже 50 % опитаних підтримують таких фігурантів Євромайдану, як Ольга Богомолець, Тетяна Чорновіл, Дмитро Булатов та Дмитро Ярош. Інших виборці або просто не знають, або недостатньо знайомі з ними як із політиками. Та й ті, хто “на слуху”, теж залишаються багато в чому “інкогніто”. Як зазначила почесний президент МЦПД Віра Нанівська, “є нечуваний розрив між тим, наскільки високо українці хочуть бачити нових політиків, і низьким рівнем довіри до них”, і спричинений він багато в чому тим, що “реальна поведінка нових політиків не відповідає запиту”, зокрема вони не оприлюднюють свої програми. “Нові політики багато втрачають через те, що не представляють своїх програм. А політичні програми користуються попитом як мінімум у 30 % українців”,— наголосив засновник і директор соціологічної групи “Рейтинг” Олексій Антипович. Утім, на його думку, стати помітними та впливовими таким політикам заважає безгрошів’я: “Ви побачили, що кожен другий респондент з 10-ти наведених прізвищ нових політиків шістьох узагалі не знає. Для того, щоб політик отримав максимальний показник, потрібна асоціація з тим, що саме кандидат написав до мера чи до президента і чи він представляє якусь партію. І для цього в Україні, на жаль, потрібні медіа, “розкрутка”, а на це спроможні лише ті, у кого є гроші” (Касіч Г. “Незаплямовані” та добрі люди / Г. Касіч // Хрещатик (http://kreschatic.kiev.ua/ua/4450/art/1397072022.html) −2014. − 10. 04.)

 

Олексій Антипович, директор соціологічної служби «Рейтинг»:

Під час позачергових виборів президента України, які пройдуть в Україні 25 травня ніхто не набере більше 50% голосів виборців.

« Ніякої перемоги в першому турі бути не може».

Зараз фаворитами виборчої гонки є всього два кандидати: лідер партії «Солідарність», народний депутат Петро Порошенко і голова ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Водночас за даними соцопитувань динаміка зростання рейтингу у Тимошенко значно вища, ніж у Порошенка, навіть не зважаючи на те, що на його підтримку зняв свою кандидатуру Віталій Кличко.

Тільки за місяць рейтинг Тимошенко збільшився з 8% до 13%, зазначив Антипович.

До того ж базовим регіоном обох кандидатів є захід країни, де електорат більш мобілізований – там готові взяти участь у виборах близько 70% виборців, і більшість з них визначилися з вибором.

Однак на південному сході країни не визначилися з вибором до 40% виборців, а готовність взяти участь у виборах становить близько 50%. За словами соціолога, результати виборів залежатимуть, насамперед, від того, як мобілізується електорат в цих регіонах.

Євген Копатько, директор компанії Research and Branding Group:

Динаміка електоральної підтримки кандидатів у президенти залишилися до виборів 45 днів може значно змінитися. При цьому він нагадав, що згідно закону дані соцопитувань заборонено оприлюднювати за два тижні до виборів.

«Ще треба дожити до першого туру, тому що ще багато дивовижних подій може статися в країні, які можуть вплинути на ситуацію».

Для України нинішні президентські вибори – «це спроба знайти певний національний компроміс» (Соціологи прогнозують в Україні другий тур президентських виборів // Голос Столиці (http://newsradio.com.ua/news/2014_04_10/Soc-ologi-prognozujut-v-Ukra-n-drugij-tur-prezidentskih-vibor-v-9454). – 2014. – 10.04).







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 337. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия