Студопедия — Приклади формулювання завдань уроку музики
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Приклади формулювання завдань уроку музики






 

Освітні (навчальні) завдання Розвиваючі завдання Виховні завдання
Збагачувати досвід учнів щодо жанру української народної пісні. Розвивати уміння відчу-вати музику, розповідати про характер і почуття, втілені в ній.   Прищеплювати любов та повагу до української культури й української народної пісні.
Формувати навички ви-конавця й уважного слухача. Розвивати звуковисотне відчуття. Викликати зацікавленість різними видами музичної діяльності.  
Познайомити з музикою композитора... (прізвище). Розвивати музичний слух, уяву, почуття ритму. Виховувати поважне ста-влення і почуття любові до своїх мам і бабусь.  
Ввести учнів у світ танцювальної музики. Розвивати вокально-хорові навички, творчі здібності. Виховувати любов до музики та інших видів мистецтва.  
Дати поняття («мелодія», «танець», «марш», «волинка», «шарманка», «пульс», «вальс», «опе-ра», «балет» та інше).   Розвивати чутливе став-лення до інтонаційної виразності музичної мови. Виховувати інтерес та повагу до народних свят, звичаїв та традицій.
Удосконалювати уміння відчувати настрій і характер музичних творів.   Активізувати образне мислення, фантазію, уяву. Виховувати потребу в спілкуванні з музикою.
Познайомити з танцями (вальс, козачок, гопак тощо), визначити їхні характерні ознаки.   Удосконалювати співа-цькі навички. Виховувати культуру слухання музики.
Пояснити поняття («сим-фонія», «темп», «орке-стр», «ритм» тощо). Розвивати бажання поєднати емоції музики з танцювальними рухами. Виховувати почуття лю-бові до своєї Батьків-щини.  
Поглиблювати уявлення про роль засобів вираз-ності у створенні різних музичних образів.   Розвивати художньо-образне мислення, арти-стичні здібності. Викликати пізнавальний інтерес до творчості українських митців.
Поглибити знання про український народний інструмент (назва). Підтримувати інтерес до вивчення народних ігор і бажання брати участь в їх інсценізаціях.   Виховувати художній смак, інтерес до класичної музики.
Знайомити з музичними творами українських (російських, зарубіжних) композиторів. Розвивати здібності відчувати й розуміти зміст і характер музич-них творів і передавати їх у своєму виконанні.   Виховувати поважне ставлення до творчості відомих композиторів-класиків.
Збагачувати уявлення про виразні можливості музики щодо відобра-ження образів природи. Розвивати уміння відчу-вати різні стани природи і розуміти їхні відтво-рення засобами музич-ного мистецтва. Виховувати бажання ділитися своїми вражен-нями й почуттями під час виконання й слухання музики.  
Формувати розуміння емоційного змісту музич-них творів, усвідомлення їхнього образу і харак-теру.   Вдосконалювати уміння аналізувати прослухану музику і розповідати про неї. Виховувати гармонійно розвинуту особистість.
Вчити відчувати і пере-давати у виконанні вес-няні настрої.   Розвивати уявлення про жанри народної творчості. Виховувати інтерес до українського фольклору.
Формувати навички аналізу музичних творів за образним змістом. Вдосконалювати слуха-цькі й виконавські навички різноманітною музичною діяльністю. Виховувати патріотичні почуття, бажання вивчати історію своєї Батьківщини.  
Познайомити з музич-ними творами патріоти-ного звучання. Розвивати емоційно-чуттєву сферу, громадян-ські почуття. Виховувати почуття любові до живої природи засобами мистецтва.  
Поглибити знання про прийоми розвитку музики. Розвивати інтерес до української танцювальної музики. Викликати інтерес до вивчення особливостей музичного мистецтва.  
Підвести учнів до усві-домлення пісенності, танцювальності, маршо-вості як найважливіших властивостей музики, що виростають з пісні, танцю, маршу.   Формувати пізнавальний інтерес до історичних подій й теми подвигу народу у Великій Вітчиз-няній війні, втіленого в мистецтві. Виховувати інтерес до прикладів використання народних мелодій в музичних творах профе-сійних композиторів.
Вчити розрізняти ознаки трьох характерів музики – пісенного, танцюваль-ного і маршового.   Розвивати здатність осмислено й емоційно сприймати музику. Виховувати бажання продовжувати славні традиції українського козацтва.
Визначити роль ритму і акцентів у музичних творах танцювального характеру.   Розвивати відчуття інто-нації розмовної мови й музики. Виховувати спромож-ність відчувати і розуміти інтонаційну виразність мови й музики.  
Вчити помічати харак-терні ознаки пісенності у вокальній та інструмен-тальній музиці. Збагачувати учнів нови-ми музичними вражен-нями, спостереженнями за втіленням у музичних творах різноманітного змісту.   Виховувати спромож-ність відчувати в музиці зображення різних люд-ських характерів.
Збагатити уявлення про українські народні танці і використання їх мелодій у музичних творах про-фесійних композиторів.   Розвивати чутливе став-лення до інтонаційної виразності музичної мови. Виховувати засобами ми-стецтва бажання глибше зрозуміти явища природи.
Підвести учнів до відчуття і усвідомлення характеру маршової музики, визначення її особливостей. Поглиблювати розуміння змісту народних обрядів та звичаїв. Засобами музичного ми-стецтва виховувати най-кращі душевні якості: добре ставлення до рідних і близьких.  
Вчити розрізняти мело-дичну (або виражальну) і ритмічну (або зображаль-ну) інтонації в музиці. Розвивати здатність до інтонаційно-образного аналізу музичних творів. Виховувати інтерес до календарно-обрядових пісень і використання їх мелодій у професійних творах.  
Визначати роль інтонацій (назвати яких) у створен-ні образу й змісту музич-ного твору.   Розвивати вміння визна-чати різноманітні прийо-ми розвитку музики. Викликати інтерес до вивчення основ музич-ного мистецтва.
Узагальнити й закріпити знання про інтонацію як основу музики. Розвивати здібності від-чувати й розуміти ладові особливості музичного твору. Підтримування прагнен-ня до духовного зростан-ня завдяки спілкуванню з різними видами мистец-тва.  
Учити визначати харак-тер і образний зміст музичного твору, звер-тати увагу на засоби музичної виразності.   Розвивати розуміння одночастинної форми музики як вираження в ній одного характеру. Виховувати здатність до емоційного сприймання музики і аналізу її особливостей.
Формувати свідоме сприйняття різних форм музики в їх органічному зв’язку зі змістом музичного твору. Розвивати здатність від-чувати в музиці два різні настрої і втілення їх у двочастинній музичній формі.   Засобами мистецтва ви-ховувати творчу особис-тість.
Визначити роль типів музики в процесі знайо-мства з основними жан-рами музичного мисте-цтва (опера, балет). Розвивати розуміння осо-бливостей тричастинної побудови твору як засобу розкриття його змісту і образу.   Виховувати інтерес до оперної, (симфонічної) музики.
Вчити визначати музичну форму за певними ознаками. Розвивати вміння визна-чати ознаки різних музичних форм. Виховувати риси людя-ності, доброти, неприми-римості до зла, любов до праці.  
Формувати уявлення про особливості оперного та балетного жанрів. Розвивати вміння вираз-но виконувати пісні. Виховувати інтерес до танцювальної музики, балету.  
Усвідомити особливості балету, його роль і вплив на людину. Розвивати чуттєво-емоційне сприймання, виконавський рівень. Виховувати ціннісне ставлення до народної творчості.  
Визначити особливості маршу залежно від про-никнення в музичні жанри (опера, балет). Розвивати уміння творчо мислити, діяти, стежити за розвитком музичного образу. Виховувати почуття гумору, розуміння їх значення у повсякден-ному житті.  
Усвідомити особливості симфонічної музики. Розвивати навички пра-вильного звуковедення. Виховувати інтерес до жанру колискової пісні.  
Простежити, яких пере-творень, якостей набуває пісня, потрапляючи в різні «музичні країни». Формувати та розвивати навички виконання пісень жартівливого характеру. Виховувати інтерес до музики різних народів, повагу до їх національної культури.  
Визначити особливості дитячого фольклору як складової частини народ-ної творчості. Розвивати кмітливість (використання ребусів, кросвордів, ігор тощо). Виховувати почуття товариськості, поваги і любові до батьків, рідних.  
Розкрити значення зимо-вих календарно-обрядо-вих пісень у житті народу.   Добиватися виразного виконання фраз у пісні. Виховувати вокальні, ви-конавські навички, інте-рес до музики, співу.  

 

 







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 627. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.052 сек.) русская версия | украинская версия